Sunflower

Aktiivijäsen
 • Content count

  223
 • Joined

 • Last visited

About Sunflower

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Profiilini saa poistaa, kiitos.
 2. Pikaisesti tämä tyhmä kysymys tänne, kun en saanut asiasta varmuutta, vaikka kuinka yritin Kelan sivulta noita lastenhoidon tukijuttuja tavata... Eli onko äitiyslomalla oikeus saada vanhempainrahan lisäksi myös jotain muuta lapsenhoidon tukea mikäli perheessä on vauvan lisäksi myös toinen alle 3-vuotias, kotihoidossa oleva lapsi?
 3. Mulle on sanottu suoraan, etten tiedä lastenhoidosta mitään, kun kerroin kysyyttäessä, että meidän vauva on perusluonteeltaan tyytyväinen. Samoin minulle on sanottu, että pääsinpä tosi helpolla, kun vauva syntyi sektiolla. Tuntui kyllä ikäviltä tuollaiset kommentit. Kyllä sitä helponkin vauvan äiti voi olla joskus väsynyt ja lujilla. Samoin sektiosta palautuminen vei aikaa eikä se niin helppoa helleaikaan ollut haavaa hoidella ym.
 4. Tarkoitukseni on hoitaa lasta kotona, kunnes hän täyttää kolme vuotta. Suurimpana syynä on se, että en raskisi laittaa vielä meidän pikkuista hoitoon, tuntuu, että hän on vielä moisiin ympyröihin liian pieni. Olen myös nauttinut kovasti kotona olemisesta ja on ihana seurata lapsen kehitystä, koen tämän ajan tyttäreni kanssa tosi ainutlaatuiseksi ja hän ehtii kyllä olla vielä hoidossa ja minä töissä. Huolimatta perheemme tulojen radikaalista putoamisesta, uskon olevani tässä vaiheessa onnellisempi varattomana kotiäitinä kuin varakkaampana työssä käyvänä äitinä.
 5. Tietääkö kukaan, voiko Verruxin-nimistä syylienpoistogeeliä käyttää imettäessä?
 6. ^ ok, kiitos vastauksesta. Mutta toki sektiotausta ei varmaan estä ammeessa oloa kivunlievitystarkoituksessa kuitenkaan.
 7. ^ osaatko laura! sanoa, miksi aiempi sektio estää veteen synnyttämisen? Liittyykö se vain yksinkertaisesti siihen, että sektiotaustasta johtuen sektioon joutuminen olisi todennäköisempää kuin ilman ko. taustaa ja sen vuoksi pitäisi tarvittaessa olla mahdollisimman nopeasti siirrettävissä leikkaussaliin? Tämä oli tosi tyhmä kysymys! MaariaU En ole varma, mutta uskoisin, että lähtökohtaisesti kai sektio hoidetaan puudutuksella ellei kyse ole hätäsektiosta. Anestesia-aineet kuitenkin vaikuttavat jonkin verran vauvaan.
 8. Kiitos pahe vastauksestasi. Soitin toissa päivänä neuvolaan ja saatiin sinne lääkärille aika, joka kuunteli Tyttöä ja katsoi kurkkuun ja korviinkin. Vaan eipä sitä vinkunaa tietenkään silloin kuulunut. Lääkäri arveli ettei ole mitään vaarallista, mutta jos "pahenee" otetaan yhteys päivystykseen, papereissa merkintä meidän käynnistä tuolla. Mua aletaan pitämään varmaan kohta lapsen puolesta luulosairaana äitinä, mutta parempi silti tuollaiset asiat tarkistaa.
 9. Meidän puolivuotiaalla on parina päivänä silloin tällöin päiväsaikaan hieman vinkunut hengitys. On ollut hyvävointinen ja touhukas, ei ole kuumetta, yskää eikä nuhaa. Suurimman osan ajasta hengittää normaalisti, mutta tuon pienen hengityksen vinkumisen liittäisin tilanteisiin, joissa lapsi on kovin tohkeissaan. Sinänsä hengittäminen ei vaikuta lainkaan työläältä ja tuossa jo mietittiinkin, voisiko tuo olla eräänlaista äänen kokeilua siinä missä murinat ym. Ollaan alettu käyttää taas ilmankostutinta, vaikka ollutkin lauhempaa kun sisäilma meillä aika kuiva. Mutta olisiko viisainta yrittää lääkäriaikaa vai mitä?
 10. Kiitos vastauksista Sannuliini ja sasa. Tarkennuksena vielä kuitenkin, ettei kukaan jäisi vääriin käsityksiin, että kaukaloamme on kyllä jo noin puoli vuotta käytetty. Mutta normaalikäytössä ei varmasti tuossa ajassa pitäisi alkaa vielä tulla vikoja.
 11. Osaisko joku ihan pikaisesti vastata, minkä verran takuuta turvakaukaloilla yleensä on Tai siis kai niillä joku takuu on? Meillä ilmeni uutena ostetussa kaukalossa häikkää ja pitäisi pikimmiten eli huomenna lähteä asiaa selvittelemään.
 12. ^ Tuosta kuntalisästä mulla ei ole mitään hajua valitettavasti kun meillä ei sitä saa, mutta Onko tosiaan näin, että kotihoidontukea saa myös vuosiloman ajalta? Tuo oli mulle uusi ja tosi tähdellinen tieto, kun aion lomat pitää ennen hoitovapaalle jäämistä. Voiko kotihoidontukea hakea monessa osassa?
 13. Kun meidän Tyttö oli aivan pieni vauva, heräsin yöllä unesta tai jotenkin ajatuksesta, että olin juuri Tytön sängyssä vieressäni syöttänyt ja sanoin tämän miehelleni. Hän heräsi, pomppasi pystyyn ja tuli etsimään vauvaa minun puolelta peiton alta. Aikansa vauvaa etsittyään tajusimme viimein molemmat, että vauva on omassa sängyssä kuten pitääkin. Tässä kaikista hulluinta oli se, että minulla ei silloinkaan koskaan ollut tapana syöttää Tyttöä sängyssä vaan olohuoneen nojatuolissa. Samoin alkuaikoina joskus heräsin aivan hysteerisesti itkien, että missä Tyttö on. No sieltä omasta sängystäänhän se sitten löytyi eli juuri sieltä, minne hänet oli jätettykin. Ja ristiäisissä meinasin unohtaa ensin pukea vauvalle kastemekon ja sitten meinasi kastemaljakin unohtua. Sanoin papille, että voidaan tässä pikkuhiljaa aloitella, kun on tuo kastemekkokin nyt päällä, niin mies tai joku vieraista huomautti, että kai se kastemalja- ja vesikin tieten laittaa siihen pöydälle... Meinas tulla kuiva kastetilaisuus.
 14. ^ No niinpä näyttää saavankin. Tosi nättejä ja edullisia. Minä olen koko imetysajan kärsinyt siitä, että kaikki imetysliivit on niin ei-minkään-näköisiä. Onhan niissä olevinaan jotain pieniä pitsisomisteita, mutta silti... Olen ostanut parit alusvaateliikkeestä ja parit marketista, mutta kovin oli kytyiset valikoimat. Aikamoinen "pudotus" oli siirtyä Marie Jo:n ja Primadonnan liiveistä noihin nykyisiin. Että voi olla, että lähtee tässä vielä imetysliivitilaus vetämään.
 15. Tämä on varmasti tämän ketjun historian typerin kysymys, mutta olkoon. Eli nyt kun tuolla alennusmyynneissä olisi edullisesti tyrkyllä toppahaalareita, niin olen miettinyt, että voisi sellaisen ennakkoon ensi talveksi jo hankkia. Mutta minkä kokoinen kannattaisi hankkia lapselle, joka nyt on puolivuotias ja tällä hetkellä noin 65 cm pitkä. Tietty lasten kasvu on yksilöllistä ja eri valmistajien mitoituksetkin vaihtelevat, mutta noin suunnilleen...