Strutsi

Aktiivijäsen
 • Content count

  2199
 • Joined

 • Last visited

About Strutsi

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 09/11/79

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Latsi, missä kunnossa teidän juniorin korvat ovat? Meillä oli vähän samanlaista. Ekoja sanoja alkoi tulla vuodenvaihteen tietämillä, mutta ne hiipuivat hiljalleen pois ja jäljelle jäi vain "mämmämmäää". Natiainen aloitti korvatuhlehduksen helmikuussa ja se tulehdus vain oli ja pysyi useista antibiootti- ja penisiliinikuureista huolimatta. Toissapäivänä korvat vihdoin päästiin operoimaan, eli tyhjentämään ja laittamaan putket. Rassulla oli niin paha liimakorva molemmissa korvissa, että oli ollut lääkäreiden ja hoitajien mukaan käytännössä kuuro jo pidemmän aikaa. Joitain ääniä tyttö oli voinut vaistota korvaluiden tärähtelystä, mutta ei sanoja. Jo keskiviikkoiltana tyttö alkoi tuottaa uusia tavuja, säikähteli ja ihmetteli ympäriltä tulevia ääniä. Nyt vaan täytyy toivoa, että kuulo ei ole pysyvästi vaurioitunut.
 2. Ruusunmarjan lapsi kuulostaa ihan mun esikoiseltani. Juniori taas on paljon varautuneempi ja arempi. Lapset todellakin ovat erilaisia! Noita "tutkimustuloksia" tulkittaessa täytyy muistaa pari asiaa: a) tieteellisen tutkimuksen keinoin tutkimuksen lopputulokseksi saadaan juuri sitä, mitä halutaan tuskin noissa "tutkimustuloksissa" sanotaan, että 100 %:sti kaikki lapset menevät pilalle, jos joutuvat pieninä päiväkotiin. "Tutkimuksetkin", kun toivottavasti tehdään isolla otannalla, jossa on aina mukana hajontaa. Kas, kun lapset todellakin ovat erilaisia . Noista suurista ryhmäkoista tuli mieleen. (On se muuten ihanaa, kun kotiäidit jaksavat meitä pahoja työssäkäyviä äitejä noista ryhmäkoista valistaa, me, kun ei niistä muuten mitään tiedetä - juu, oli provo, ja pieni hymynvirne huulilla kirjoitettu ) Niin takaisin asiaan. Suuret ryhmäkoot. Kotona ollessani kävin muksujen kanssa kerhoissa. Kuinka ollakaan, niissäkin oli suuret ryhmäkoot! Juu, olihan äidit mukana kyllä, mutta yleensä tuppasi olemaan niin, että ne vanhemmat lapset "dumpattiin" leikkimään ja hoidettiin nuorempia/juotiin kahvia ja turistiin mukavia. Ei oltu niiden vanhempien lasten kanssa mitenkään läsnä. Ainakin suurin osa tuntemistani kotiäideistä käy näissä kerhoissa lastensa kanssa, yleensä useamman kerran viikossa ja aina sen 2-4 tuntia kerrallaan. Osan lapset käyvät lisäksi omissa kerhoissaan kokonaan ilman vanhempia (toki nämä jo yleensä parivuotiaita). En tiedä, miten tuo nyt sitten niin kovasti poikkeaa siitä, että lapsi käy muutaman tunnin päivässä hoidossa tutussa paikassa. Vai...?
 3. Kiva kuulla, että sait kantorepun hankittua. Se on ergonominen kantajalle ja kannettavalle, joten sillä jaksaa kantaa pitkään. Meinasin jo vinkata, että kannattaa täällä vaikka yleisessä ketjussa huudella, jos joku sieltäpäin suostuisi lainaamaan reppuaan kokeiltavaksi. Selkäpuolelle "heittämiseen" on olemassa eri tekniikoita: "supermiehenä", kainalon alta hivuttaen, olan yli hivuttaen yms. kannattaa surffailla youtubesta kantoliinasidontoja, se selkäpuolelle laittaminen, kun on repussa samanlaista (paitsi, että reppu kannattaa laittaa vyötärölle valmiiksi kun taas kantoliina kannattaa kuljettaa lapsen mukana). Treenillä löytyy itselle sopiva tyyli. Nimim. edelleen kannan molempia lapsiani tarvittaessa tunteja - yleensä liinalla tai repulla .
 4. Jos lapset on voimattomia, niin lääkäriin vaan!
 5. Hmm... menee ehkä OT:ksi, mutta musta tuntuu usein, että ne, jotka haukkuvat päiväkodit suohon ovat itse monesti niitä, jotka ovat jääneet pidemmäksi aikaa kotiin. Esim. oman anoppini kommentit tyttöjen viemisestä hoitoon "liian aikaisin ja vieläpä kauheaan päiväkotiin" tajusin jättää lähes omaan avoonsa vasta sen jälkeen, kun minulle valkeni, että anoppi ei ole eläissään varmaan edes käynyt päiväkodissa (hoiti pojat kotona, kunnes molemmat koulussa ja hmmm... niille pojille olis päiväkoti voinut tehdä hyvä ). Loukkaannun noista kommenteista edelleen, mutta vähän sentään vähemmän kuin ennen oivallustani. Ja sitten tuo raha-asia... Se on hirvittävän vaikea sivusta sanoa, että kun tienaat niin ja niin paljon, niin sinun täytyy sillä summalla kyllä pystyä jäämään kotiin. Meidän kaikkien elinkustannukset, kun on erilaisia ja yleensä mitoitettu ns. normaalitilanteen mukaan - ei sen, että toinen vanhemmista saa murto-osan palkastaan kodinhoitotukea. Yhden kerhokaverin mielestä esim. meidän olisi vissiinkin pitänyt myydä juuri valmiiksi saamamme omakotitalo ja muuttaa johonkin yksiöön vuokralle ihan vaan sen takia, että minun olisi pitänyt jäädä kotiin hoitamaan lapsia. Kotiin olisi ollut toki kiva jäädä, mutta esim. juuri asuinkustannusten takia mun oli pakko mennä töihin. Harmi, että raha määrää näinkin tärkeätä asiaa, mutta ei sille voi mitään . Onneksi tytöt ovatkin viihtyneet päiväkodissaan mainiosti! Sairastelukierre vaan alkoi heti (tai oikeastaan jo hetki ennen hoitoonmenoa), mutta se voi johtua muustakin. Viimeksi lastenlääkärillä käydessämme lääkäri lohdutteli meitä, että toki päiväkotiin meno lisää sairastamisten määrää pikkulapsilla - mutta toisaalta ne lapset, jotka ovat koulun alkuun asti kotona sairastavat sitten koulun alettua. Kymmenvuotissyntymäpäivään mennessä sairaspäivät tasaantuvat. Valitettavasti lähdettä en tiedä sen paremmin kuin että joku (uusi?) kanadalaistutkimus se kuulemma on. Sori, en jaksanut lukea koko ketjua, voi siis olla toistoa.
 6. Kantoreppu (Manduca, Tuli, Wompatti... onhan noita) tai pellavainen kantoliina. Sen liinan kanssa vaan vähän joutuu etukäteen opettelemaan, mut se kannattaa.
 7. Osaisiko joku suositella jotain ensipeliä tms. Nintendo Wiille? Tirriäinen on 3 vee, aktiivinen lapsi ja haluaisi pelata Wiillä. Olen ajatellut, että miksipä ei - etenkin pakkas- tai sadepäivinä. Neiti haluaisi pelata ehdottomasti tasapainolaudalla ja jotain mäkihyppylelejä tms. onkin pelattu, mutta ne tuntuvat olevan vielä vähän haastavia ja vaativat mut aina opastamaan ja painelemaan nappeja. Haussa siis olisi tuommoisille pienille, jotka eivät vielä osaa lukea, sopiva peli. Suosittele!
 8. Mulla oli lievä myrkytys ekassa raskaudessa. Synnytys käynnistettiin ja tila parani synnytyksellä. Toinen raskaus meni hienosti, kunnes...myöhäisillä viikoilla (ööö... olisko ollu jo 37 + jotain?) verenpaineet pompsahtivat taas komeisiin lukemiin. Pari viikkoa niitä seurattiin ja kun seuraava pompsaus painelukemiin tuli (39+4) ja pissaan tuli inanen proteiinia mut otettiin välittömästi käynnistykseen. Seuraavana päivänä verikokeiden valmistuttua kävi ilmi, että raskausmyrkytystä ei tällä kertaa ollutkaan, vaan synnytys oli käynnistymässä itse. Harmitti, mutta toisaalta hyvä, että reagoivat nopeasti.
 9. Taulukko näyttää kahta poikaa, mutta kaksi kappaletta vilkkaita tytöntylleröitä meiltä löytyy.
 10. Lorukortteja, tarroja, legopalikoita... Onhan noita vaikka mitä .
 11. Eikös Tuksun pitänyt olla jo aika pitkällä? Ei sitä aborttia enää niin vaan taida saada.
 12. Pitkästä aikaa sattumalta täällä. Pallot siis on painettu tytön sormenpäällä.
 13. Mitä miirulle kuuluu? Joko halvaus pysähtyi? Unohdin sen vielä kirjoittaa, että kortisonit otettiin suun kautta. Mulle saatiin lääkitys suht ajoissa alkuun, joten halvaus ei päässyt missään vaiheessa tosi pahaksi.
 14. Mun täytyy ilmeisestikin tyhjentää yksärilaatikkoa. Yleislääkäri soitteli ympäri keskussairaalaa ja selvitti tuosta kortisonihoidosta. Joka puolella sanottiin, että on OK, vaikka imettää. Itselle järkeilin, että annetaanhan sitä kortisonia keuhkojen kypsyttelyyn ihan pikkiriikkisille vauvoillekin... Mun naamani on nykyisin täysin normaali . Täytyy nyt kelien viilentyessä yrittää varjella naamaa vedolta, kun vaiva on kuulemma helposti uusiutuvaa sorttia. Muoks. Ainakaan tuosta meidän tytöstä ei huomaa/ole tähän mennessä huomattu mitään, mitä voisi tuosta mun kortisonin syömisestä johtua.
 15. Tuo tyttö ei oo nukkunu päikkäreitä enää vuoteen . Ei kotona, ei autossa. Joskus, jos vahingossa nukahtaa autoon (tapahtuu to-del-la harvoin), ei oksenna. Ja istuin on ollut käännettynä naama menosuuntaan jo hetken. Jostain luin, että inkivääri vois auttaa. Uskaltaisko sitä antaa noin pienelle (miksei vois, onhan sitä ruoassakin?)? Onko maustekaapista löytyvä inkivääri OK? Minkähänmoisia määriä sitä pitäisi antaa?