Ouna

Aktiivijäsen
 • Content count

  5807
 • Joined

 • Last visited

About Ouna

 • Rank
  Ei muuta elämää

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1472 profile views
 1. Oijoi @stina, onneksi ei sattunut mitään kun pyörryit. Mä pyörryin ekassa raskaudessa yhden kerran kotona kylppärissä, mut ehdin kyykistyä niin en kolhaissut itseäni onneksi. Muuten en pyörtyillyt vaikka kovasti Huomasinkin viikkotolkulla. Tsemppiä! Mun äiti kuulemma mua aikanaan odottaessa oli myös tolleen dramattisemmin pyörtynyt keskellä kaupunkia pankin portailla.
 2. Ehkä siellä jotain erottuu, kuin oikein tiiraa. Ehkä vielä viivanpaikka.
 3. Esikoisesta tuli 17 kg ja kuopuksesta 14 kg.
 4. Esikoisen synnyttyä kotiuduttiin neljäntenä päivänä. Vauva oli silloin ekan vuorokauden hoidossa vastasyntyneiden osastolla. Kuopuksen synnyttyä kotiuduttiin kun vauvalla oli kaksi vuorokautta tullut ikää täyteen.
 5. Toisen synnytyksen jälkeen en meikannut osastolla enkä ees kotiin lähtiessä. Tai no mun huulirasvassa on punaista sävyä, sitä varmaan sipaisin. Meikkipussi oli kyllä mukaan pakattuna.
 6. Molemmat synnytykset päättyneet kesken avautumisvaiheen kiireelliseen sektioon (eka 5cm auki ja toka 7cm). Sektiohaavat ja sisuskalut siitä ympäriltä olivat molemmilla kerroilla pari viikkoa kipeät niin että tarvitsin ibuprofeeni ja parasemoli lääkitystä. Lisäksi koski kohdunsuun tienoille, samaan kohtaan missä synnytyssupistuksetkin eniten sattui, ainakin viikon verran.
 7. Mun molemmat synnytykset päättyivät kiireelliseen sektioon, eli leikkauspöydällä makasin.
 8. Esikoisen kanssa kipeät supistukset alkoivat lapsivesienmenon jälkeen illalla, vauva syntyi aamuyöllä. Kuopuksen kanssa kipeitä supistuksia tuli kahtena päivänä ennakoiden. Sunnuntaina aamuyöstä heräsin kipeisiin supistuksiin. Maanantaina kipeitä supistuksia tuli muutamia mutta taukosi välillä. Säännöllinen supistelu alkoi maanantai-iltana ja vauva syntyi tiistaina iltapäivällä.
 9. Mulla huimausta oli kummassakin raskaudessa alku- ja loppuraskaudesta. Ekassa raskaudessa suorastaan pyörrytti rv18 asti. Muistan kuinka töissäkin välillä istuin koneen äärellä pitäen työpöydän reunasta kiinni kun niin kovin pyörrytti. Toisessa raskaudessa ei onneksi huimannut niin paljoa eikä niin kauan, vaikka välillä huippas niin että piti äkkiä istua/kyykistyä. Kummassakin loppuraskaudessa paikallaan seisominen, esim kassajonossa, on ollut hankalaa, kun silloin huippasi. Verenpaineet mulla on ollut kummallakin kerralla läpi raskauksien tasaisesti noin 75/115 eli ei kovin alhaiset, joten niistä ei ehkä syytä löydy.
 10. Me aloitettiin esikoisen kanssa muskari ja avoimessa päiväkodissa käynti 7-kuisena kun syyskausi silloin alkoi näissä touhuissa. Silloin vauva alkoi vähän jo kiinnostua erilaisista touhuista ja mä kaipasin jotain aikataulua ja toimintaa äitiyslomaan. Meille löytyi tosi kiva muskari, joka toimi sellaisessa paikassa, jossa on hyvät tilat, johon jäädä vaikka syöttämään lasta. Siinä oli helppo kysäistä vieressä olevalta minkä ikäinen lapsi on, ja siitä se juttu pikkuhiljaa alkoi, tutustuin muihin äiteihin. Avoimen päiväkotiin menin aluksi vauvan kanssa myös ohjattuun muskari hetkeen, siitä oli sit helpompi jäädä vähäksi aikaa katselemaan.
 11. Ekasta vettä alkoi tulla yöllä sängyssä, kerkesin vessaan ennen suurta tulvaa. Tokasta puhkaistiin kalvot synnytyssalissa.
 12. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla yöllä kolmelta, supistukset alkoivat spontaanisti seuraavana iltana seitsemältä, taukosivat hetkeksi puolilta öin kunnes alkoi kunnon rytinä. Vauva syntyi lopulta kiireellisellä sektiolla aamuyöllä. Ainakin siis mun kohdalla kun synnytys alkoi vesien menolla niin kauan kesti.
 13. Meidän esikoinen oli raskausaikana Äykky. Muotoitui siitä kun plussa testin jälkeen kateltiin alkionkehityksen kuvia, joissa alkio näyttää katkaravulta. Katkarapu - > äyriäinen -> Äykky. Käytin sitä myös täällä vaukkareissa. Vauvan synnyttyä ja saatuaan nimen vaihdoin Äykyn fooruminimen Elmeriksi. Toiselle lapselle ei oo ilmaantunut vastaavaa työnimeä, alkuun puhuttiin miehen kanssa vauvasta tai pikkuisesta ja sukupuolen selvittyä pikkuveikasta. Täällä vaukkareissa kutsun vauvaa Pikkuliksi. Mun isä kutsuu vauvaa Nöötti-vauvaksi.
 14. Mulla oli viimeksi meikkipussi pakattuna synnärikassiin. Ja siinä kohtaa kun kaks vuorokautta olin valvonut, kärsinyt kovista supistuksista ja käynyt läpi kiireellisen sektion, ja olin pääsemässä ekaa kertaa näkemään vauvani 8 tuntia syntymän jälkeen katsoin itkun turvottamaa naamaani peilistä ja itkin shokissa, järkyttyneenä ja väsyneenä että en mä tän näköisenä voi mennä ensikertaa lastani tapaamaan ja yritin muistaakseni vähän valokynää ja puuteria naamaan sohia. Mun miestä tais vähän se huvittaakin. Sit kotiinlähtöaamuna meikkasin sen verran kun normiarkena meikkaan, jotta tuli itselleni parempi olo, sellainen et tästäkin selvittiin ja elämä jatkuu. Ajattelin meikkipussin nyt tällä toisellakin kerralla synnärikassiin laittaa perushygieniatarvikkeiden lisäksi.