Ouna

Aktiivijäsen
 • Content count

  4957
 • Joined

 • Last visited

About Ouna

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1215 profile views
 1. Oi että, en siis vaan kuvittele.
 2. Oisko tää haamu? Kp30 dpo12. Pc-liuska. Sama testi vielä salamalla ja negatiiviksi muokattuna. Puhelinkuvat ja surkeaa laatua.
 3. Joo, huomattavasti selkeämpi viiva kun viivanpaikat mitä mä oo saanu ja on vähän väriäkin. Oo @Milaliina, huomenna vaan uusintatestiä!
 4. Joo Super Nitrot on ihan mahtavat. Meillä on nyt toista vuotta käytössä rattaina, ekat puolivuotta käytettiin ratasosan päällä Quadrolift kantokoppaa vauvalle. Rattaat kulkee tosi vakaasti ja ketterästi ja etupyörät olen lukinnut kai kerran jossain loskatilanteessa, mutta muuten on menty kelissä kuin kelissä kääntyvillä pyörillä. Tavarakoriin on joo hieman hankala pääsy silloin kun ratasosa on kasvot työntäjään päin, mutta paremmin sit kun kääntää istuimen kasvot menosuuntaan. Ratasistuimen irrottaminen ja kiinnittäminen on tosi näpsää ja takarenkaatkin lähtevät kliks vaan irti tarvittaessa. Farkkumalliseen autoon Super Nitrot ainakin mahtuu, mut meillä on autokäytössä pienet matkikset. Tosin mummolareissuille ollaan Super Nitrot otettu kyytiin.
 5. KOS

  Mulla jäi Kättäristä ihan hyvä maku kun esikoiseni siellä viime jouluna synnytin. Meen toistekin jos vielä tulee eteen. Kokeiltiin vähän kaikkea. Mentiin lapsivedenmenon takia äitiyspolin kautta sisään, sieltä sitten odottelemaan supistusten alkua ja saamaan antibioottia raskaana olevien osastolle, jossa tehdään myös synnytysten käynnistykset ja hoidetaan raskauskomplikaatioita. Siellä sain kuumavesipullon, jumppapallon ja tens-laitteen kun supistuksen alkoivat ja kätilöt oli mukavia ja tarjosivat nuo oma-aloitteisesti. Myös suihkua suosittelivat. Synnytyssaliin siirryttiin kun avautuminen oli jo vauhdissa ja tarvitsin tehokkaampaa kivunlievitystä. Kätilö kysyi heti alkuun haluanko ilokaasun, halusin ja se auttoikin yhdessä tens-laitteen kanssa hyvin siinä vaiheessa. Kätilö kysyi myös onko muita toiveita ja suhtautui mun mielestä hyvin kun toivoin ponnistusvaiheeseen jakkaraa tms pystyasentoa ja halusin muutenkin liikkeelle. Epiduraalia pyysin kun aloin olla ihan puhkii ja supistusten vastaanottaminen oli liian raskasta. Kätilö totesi että on ihan hyvä että saan levätä puudutteen avulla niin synnytys edistyy ja jaksan loppuun asti. Tuli sitten kuitenkin komplikaatioita ja vauvan ahdinkotila jonka vuoksi mentiin kiireelliseen sektioon ja vauva vietiin heti syntymän jälkeen vastasyntyneiden osastolle saamaa lisähappea. Mut kärrättiin heräämön kautta osastolle. Mies oli saanut olla kokoajan mukana tukena ja osastollekin järjestivät meille perhehuoneen kahden hengen huoneesta vaikka vauva oli eri osastolla. Imettämään pääsin vasta syntymää seuraavana päivänä, mutta kätilö opasti lypsämään. Vauva sai nenämahaletkun kautta luovoutettua äidinmaitoa ja niitä muutamia milleja mitä sain lypsettyä. Vauva saatiin toisena päivänä vierihoitoon ja silloin sain sitten tosi hyvää opastusta imetykseen ja lisämaito puretiin ja nenämahaletku otettiin pois jo osastolla kun mun maito alkoi nousemaan. Meitä käytiin kyllä kurkkimassa ihan säännöllisesti ja mulle tuli kipulääkkeet päivän annoksina pyytämättä, ja vaipanvaihdot ja muu vauvan hoito opastettiin Muutamaan asiaan käytiin erikseen pyytämässä ohjetta tai apua ja aina tuli kätilö apuun. Kotiinlähtötarkistuksen lääkäri oli vähän nuiva, vastasyntyneiden ososton lääkäri oli tosi symppis.
 6. Nonni. RFSU ei oo kauheen hyvä testi. Antaa viivanpaikkaa ja plussatkin kauheen haaleina. PC on markettitesteistä parempi. Hyvä että tilanne selvis My.
 7. On tuossa tämän aamuisessakin toinen viiva. Väristä en osaa tuon kuvan perusteella sanoa.
 8. Ei testiin pitäisi väriä muodostua testiajalla jos se on pelkkä viivanpaikka. Ja kuivaessaan viivat haalistuvat, hailakka kai voi mennä aika harmaaksi.
 9. Waaaatt!! Siis joo kyllä siellä vähän punertaa. Rfsu:lla mä en saanut kunnon viivoja kun vasta joskus... mites ois vaikka se pc?
 10. Mä pukeudun muutenkin hyvin istuviin ja vartalonmyötäisiin vaatteisiin, enkä koe että raskauden takia olisi tarvetta sitä muuttaa. Alkuraskaudessa ei ole vielä ollut tarvetta vatsaa piilotella (esim. työpaikalla oli kerrottava joka tapauksessa todella aikaisin), ja kunhan tää maha alkaa jossain vaiheessa kasvaa niin luultavasti korostankin sitä omaan tyylini sopivasti esim. vyöllä tai sidotulla nauhalla vatsan päälle rintojan alla. Vaatetuksen mukavuus päällä on kyllä korostunut heti alkuunsa.
 11. Tuo musta kauluspaita ja raidallinen neulospaita on aivan ihanat! Vähän mä oon ajoissa liikkeellä, mutta mahtuisikohan nuo mulle, eli sopiiko isompiribtaiselle? Doplerista oisin myös kiinnostunut, mutta Suanke ehti ensin.
 12. Kypärä päässä aina ja ehdottomasti pyöräillessä. Kypärää oon käyttänyt aina siitä lähtien kun olen pyöräillyt. Mun sisko on elossa pyöräilykypärän ansiosta ja itsekin olen loukkaantunut pyörällä kaatuessa ja kypärä suojas päätä kolaukselta. Ja toi mun oma onettomuus tapahtui parin sadan metrin päästä kotoa että se siitä matkan pituudesta todistetusti. Mua ei pyöräilykypärän käytöstä ole koskaan kiusattu. Ainoastaan pari kertaa yläasteella se oli siirretty naulakossa eri paikkaan mihin sen olin laittanut, mutta eipä siinä kummempaa. Olen havainnut että noin yli kymmenenvuotiailla ei juuri kypäröitä näy nykyäänkään kuten ei omassakaan nuoruudessa. Sen ikäiset alkaa seurata kavereiden esimerkkiä ja ryhmäpainetta eli lapsen itsetunto ja persoonallisuuden vahvuus tähänkin asiaan vaikuttaa. Apua on vanhempien ja muiden läheisten sekä toivottasti vertaisten esimerkistä lapsen koko elämän aikana ja riittävän havainnollisesta esimerkistä mitä voi ilman kypärää käydä. On tosi surullista nähdä kun lapset ajaa pyörällä kypärä ohjaustangosta roikkuen. Me myös ekalla luokalla koulussa saatin ilmaiset pyöräilykypärät (ne stryroksipotat ).
 13. Joo, mut ehkä noi kaksi kumpua eripuolilla kehoa auttaa pitämään tasapainon noilla koroilla.
 14. Minä elän tilanteessa, jossa kaipaan lasta, mutta minulla ei ole puolisoa. Vastaava juttu kuin sulla zuuuppp, eli haluan löytää itselleni miehen puolisoksi ja tuleville lapsille isäksi oikean henkilön. Mä olen pikkutytöstä asti tiennyt haluavani äidiksi joskus ja viimeisimmät viisi-kuusi vuotta olen ollutkin henkisesti valmis lasta varten. Elämäntilanne ei vaan ole ollut sopiva missään vaiheessa. Muutama vuosi sitten eron myötä kaatui se teoreettinenkin mahdollisuus omalle perheelle, mutta kerran alkanut kaipaus ei ole tähän päivää mennessä mihinkään kadonnut. Tyhjän sylin tunne on aika-ajoin sydäntä raastava ja niin kovin konkreettisen tuntuinen. Mä oon kokenut lapsettomuus-termin itselleni hieman vieraaksi, vaikka sitähän minä olen, lapseton. Toivottavasti en kuitenkaan loppuikääni, ja tietääkseni mulle ei ole biologista syytä lapsettomuudelle. Ikää kuitenkin tulee kokoajan lisää eikä hedelmällisiä vuosia riitä loputtomiin. En ole tilanteestani epätoivoinen, mutta sisälläni kannan kaipausta. Ja totta tosiaan, se että olen vielä ns. nuori, aikaa on kyllä ja tulevaisuus vois yllättää piankin, ei ikävän hetkinä juuri lohduta.
 15. Minusta Tiikka, Vinha ja Taimo voisivat olla poikia ja puolestaan tyttöjä Menja, Menni sekä Palma. Lemmi vois olla kumpi vaan, en osaa päättää. Siitä tulee mieleen sekä Lenni että Emmi, eli ei auta sekään miltä se kuulostaa tai mitä se muistuttaa. Piiskusta en minäkään osaa arvata kummalle se sopisi paremmin.