Ouna

Aktiivijäsen
 • Content count

  5856
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ouna

 1. Selvä punainen viiva tän päivän pc:ssä! Ja eilisestä rfsu:n herkässä näkyy selvä vahvistuminen.
 2. Oijoi @stina, onneksi ei sattunut mitään kun pyörryit. Mä pyörryin ekassa raskaudessa yhden kerran kotona kylppärissä, mut ehdin kyykistyä niin en kolhaissut itseäni onneksi. Muuten en pyörtyillyt vaikka kovasti Huomasinkin viikkotolkulla. Tsemppiä! Mun äiti kuulemma mua aikanaan odottaessa oli myös tolleen dramattisemmin pyörtynyt keskellä kaupunkia pankin portailla.
 3. Ehkä siellä jotain erottuu, kuin oikein tiiraa. Ehkä vielä viivanpaikka.
 4. Esikoisesta tuli 17 kg ja kuopuksesta 14 kg.
 5. Esikoisen synnyttyä kotiuduttiin neljäntenä päivänä. Vauva oli silloin ekan vuorokauden hoidossa vastasyntyneiden osastolla. Kuopuksen synnyttyä kotiuduttiin kun vauvalla oli kaksi vuorokautta tullut ikää täyteen.
 6. Toisen synnytyksen jälkeen en meikannut osastolla enkä ees kotiin lähtiessä. Tai no mun huulirasvassa on punaista sävyä, sitä varmaan sipaisin. Meikkipussi oli kyllä mukaan pakattuna.
 7. Molemmat synnytykset päättyneet kesken avautumisvaiheen kiireelliseen sektioon (eka 5cm auki ja toka 7cm). Sektiohaavat ja sisuskalut siitä ympäriltä olivat molemmilla kerroilla pari viikkoa kipeät niin että tarvitsin ibuprofeeni ja parasemoli lääkitystä. Lisäksi koski kohdunsuun tienoille, samaan kohtaan missä synnytyssupistuksetkin eniten sattui, ainakin viikon verran.
 8. Mun molemmat synnytykset päättyivät kiireelliseen sektioon, eli leikkauspöydällä makasin.
 9. Esikoisen kanssa kipeät supistukset alkoivat lapsivesienmenon jälkeen illalla, vauva syntyi aamuyöllä. Kuopuksen kanssa kipeitä supistuksia tuli kahtena päivänä ennakoiden. Sunnuntaina aamuyöstä heräsin kipeisiin supistuksiin. Maanantaina kipeitä supistuksia tuli muutamia mutta taukosi välillä. Säännöllinen supistelu alkoi maanantai-iltana ja vauva syntyi tiistaina iltapäivällä.
 10. Mulla huimausta oli kummassakin raskaudessa alku- ja loppuraskaudesta. Ekassa raskaudessa suorastaan pyörrytti rv18 asti. Muistan kuinka töissäkin välillä istuin koneen äärellä pitäen työpöydän reunasta kiinni kun niin kovin pyörrytti. Toisessa raskaudessa ei onneksi huimannut niin paljoa eikä niin kauan, vaikka välillä huippas niin että piti äkkiä istua/kyykistyä. Kummassakin loppuraskaudessa paikallaan seisominen, esim kassajonossa, on ollut hankalaa, kun silloin huippasi. Verenpaineet mulla on ollut kummallakin kerralla läpi raskauksien tasaisesti noin 75/115 eli ei kovin alhaiset, joten niistä ei ehkä syytä löydy.
 11. Me aloitettiin esikoisen kanssa muskari ja avoimessa päiväkodissa käynti 7-kuisena kun syyskausi silloin alkoi näissä touhuissa. Silloin vauva alkoi vähän jo kiinnostua erilaisista touhuista ja mä kaipasin jotain aikataulua ja toimintaa äitiyslomaan. Meille löytyi tosi kiva muskari, joka toimi sellaisessa paikassa, jossa on hyvät tilat, johon jäädä vaikka syöttämään lasta. Siinä oli helppo kysäistä vieressä olevalta minkä ikäinen lapsi on, ja siitä se juttu pikkuhiljaa alkoi, tutustuin muihin äiteihin. Avoimen päiväkotiin menin aluksi vauvan kanssa myös ohjattuun muskari hetkeen, siitä oli sit helpompi jäädä vähäksi aikaa katselemaan.
 12. Ekasta vettä alkoi tulla yöllä sängyssä, kerkesin vessaan ennen suurta tulvaa. Tokasta puhkaistiin kalvot synnytyssalissa.
 13. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla yöllä kolmelta, supistukset alkoivat spontaanisti seuraavana iltana seitsemältä, taukosivat hetkeksi puolilta öin kunnes alkoi kunnon rytinä. Vauva syntyi lopulta kiireellisellä sektiolla aamuyöllä. Ainakin siis mun kohdalla kun synnytys alkoi vesien menolla niin kauan kesti.
 14. Meidän esikoinen oli raskausaikana Äykky. Muotoitui siitä kun plussa testin jälkeen kateltiin alkionkehityksen kuvia, joissa alkio näyttää katkaravulta. Katkarapu - > äyriäinen -> Äykky. Käytin sitä myös täällä vaukkareissa. Vauvan synnyttyä ja saatuaan nimen vaihdoin Äykyn fooruminimen Elmeriksi. Toiselle lapselle ei oo ilmaantunut vastaavaa työnimeä, alkuun puhuttiin miehen kanssa vauvasta tai pikkuisesta ja sukupuolen selvittyä pikkuveikasta. Täällä vaukkareissa kutsun vauvaa Pikkuliksi. Mun isä kutsuu vauvaa Nöötti-vauvaksi.
 15. Mulla oli viimeksi meikkipussi pakattuna synnärikassiin. Ja siinä kohtaa kun kaks vuorokautta olin valvonut, kärsinyt kovista supistuksista ja käynyt läpi kiireellisen sektion, ja olin pääsemässä ekaa kertaa näkemään vauvani 8 tuntia syntymän jälkeen katsoin itkun turvottamaa naamaani peilistä ja itkin shokissa, järkyttyneenä ja väsyneenä että en mä tän näköisenä voi mennä ensikertaa lastani tapaamaan ja yritin muistaakseni vähän valokynää ja puuteria naamaan sohia. Mun miestä tais vähän se huvittaakin. Sit kotiinlähtöaamuna meikkasin sen verran kun normiarkena meikkaan, jotta tuli itselleni parempi olo, sellainen et tästäkin selvittiin ja elämä jatkuu. Ajattelin meikkipussin nyt tällä toisellakin kerralla synnärikassiin laittaa perushygieniatarvikkeiden lisäksi.
 16. Multa imetys vei tehokkaasti raskauskilot. Ekassa raskaudessa painoa tuli 17kg, synnärille jäi noin 3 kiloa vaikka vauvakin oli yli nelikiloinen. Jälkitarkastuksessa 1kk synnytyksen jälkeen jäljellä oli vielä 5kg ylimääräistä ja muutamassa kuukaudessa olin lähtöpainossa. Ja syödä piti huomattavasti normaalia enemmän etten vallan kuihtunut ja hyytynyt. Maitoa herui parhaiten aika hiilaropitoisella ruoalla. Nyt toisessa raskaudessa kiloja on tullut tasan samaan tahtiin kuin viimeksikin, toivottavasti taas lähtee nopsaan ylimääräiset.
 17. Esikoisen synnytys alkoi spontaanisti vesien menolla 41+1 yöllä ja supistukset samana iltana, poika syntyi kiireellisellä sektiolla seuraavana yönä 41+2.
 18. Esikoiselle keksittiin nimet sekä pojalle, että tytölle ihan alkuraskaudessa. Pojan sitten synnyttyä etunimi ei tuntunutkaan sopivalta ja pari viikkoa mietittiin uutta nimeä. Mies sen sit yks aamu herätessään keksi kun vauva oli kaksiviikkoinen. Nyt toista odotellessa ei raskausaikana oo oikein mikään nimi säväyttänyt. Rakenneultrassa saatiin poikalupaus ja on keskitytty sit pelkkiin poikien nimiin. Nyt loppuraskaudesta ois nimi sit valmiina. Katsotaan pysyykö samana vielä vauvan synnyttyä, nimijuhlia ois tarkotus viettää noin kuukauden iässä.
 19. Meidän esikoinen oli kolmikuisena ekan kerran hoidossa mummilla meidän kotona pari tuntia, sittemmin isovanhemmilla 6kk-2v muutaman tunnin aika harvakseen. Hieman vajaa 2 vuotiaan oli mummilla koko päivän, mutta yöksi haettiin kotiin, 2-vuotiaana aloitti kerhon, ja ekan kerran oli mummilla yökylässä noin 2-v 8kk ikäisenä. Hyvin harvoin on siis ollut erossa musta tai isästään.
 20. Ei juurikaan. Kierto alkoi palata vasta imetyksen loputtua 1,5 vuotta ekan synnytyksen jälkeen, sillon tosi niukkoina kun oli hormonikierukka. Kierukan poiston jälkeen ekan kierron jälkeen tuli yhdet megavuodolliset menkat mut seuraavat taas normi niukat ja kierto palautui heti vanhaan tuttuun 30 päivään. Ja sattumoisin kummankin raskauden lasketut ajat osuivat kuukauden keskelle, ekassa 15. päivä ja tokassa 16. päivä. Mut plussaa on se etten oo mekkoihin liittyvästä hormonaalisesta migreenistä kärsinyt ekan raskauden jälkeen.
 21. Se on mielipideasia tykkääkö perinteisen mallisesta ratasistuimesta vai kuppi-istuimesta. Meillä on kaikissa rattaissa ollut perinteisen mallinen istuin, missä siis selkänoja kippaa makuuasentoon, oon tykännyt että lapselle saa makuuasennon kun nukkuu rattaissa. Mä en oo kirkkaita värejä vaunuissa ja rattaissa viime vuosina nähnyt, kuin just Oran malleissa. Ja sit halpismerkeillä, missä sit ei kannata laatua odottaa. Oma värivslintani on rattaissa ollut se pirteän tyylikäs musta.
 22. Meiltä on kummankin raskauden rekenneultrassa kysytty halutaanko tietää vauvan sukupuoli ja selkeä poikalupaus saatiin molemmista. Esikoinen onkin poika ja ja vielä syntymättömän vauvan sukupuolen mä näin itsekin ultrassa niin selvästi että toista poikaa odotellaan saapuvaksi. Mä halusin kummallakin kertaa sukupuolen tietää, vaikkei sillä mitään merkitystä oo kumpi tulee, mutta jotenkin teki mulle konkreettisemmaksi ja persoonallisemmaksi tulevan vauvan.
 23. Kuvasin kaikki testit ja tallessa ovat molemmista lapsista. Tosin esikoisen testit on jossain paikassa x, saattoivat hävitäkin muutossa. Mutta kuvat on tallessa.
 24. Olin just 31 täyttänyt esikoisen syntyessä ja kuopus syntyy kun oon 33, täytän seuraavassa kuussa 34.