Ouna

Aktiivijäsen
 • Content count

  5743
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ouna

 1. Ekasta vettä alkoi tulla yöllä sängyssä, kerkesin vessaan ennen suurta tulvaa. Tokasta puhkaistiin kalvot synnytyssalissa.
 2. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla yöllä kolmelta, supistukset alkoivat spontaanisti seuraavana iltana seitsemältä, taukosivat hetkeksi puolilta öin kunnes alkoi kunnon rytinä. Vauva syntyi lopulta kiireellisellä sektiolla aamuyöllä. Ainakin siis mun kohdalla kun synnytys alkoi vesien menolla niin kauan kesti.
 3. Meidän esikoinen oli raskausaikana Äykky. Muotoitui siitä kun plussa testin jälkeen kateltiin alkionkehityksen kuvia, joissa alkio näyttää katkaravulta. Katkarapu - > äyriäinen -> Äykky. Käytin sitä myös täällä vaukkareissa. Vauvan synnyttyä ja saatuaan nimen vaihdoin Äykyn fooruminimen Elmeriksi. Toiselle lapselle ei oo ilmaantunut vastaavaa työnimeä, alkuun puhuttiin miehen kanssa vauvasta tai pikkuisesta ja sukupuolen selvittyä pikkuveikasta. Täällä vaukkareissa kutsun vauvaa Pikkuliksi. Mun isä kutsuu vauvaa Nöötti-vauvaksi.
 4. Mulla oli viimeksi meikkipussi pakattuna synnärikassiin. Ja siinä kohtaa kun kaks vuorokautta olin valvonut, kärsinyt kovista supistuksista ja käynyt läpi kiireellisen sektion, ja olin pääsemässä ekaa kertaa näkemään vauvani 8 tuntia syntymän jälkeen katsoin itkun turvottamaa naamaani peilistä ja itkin shokissa, järkyttyneenä ja väsyneenä että en mä tän näköisenä voi mennä ensikertaa lastani tapaamaan ja yritin muistaakseni vähän valokynää ja puuteria naamaan sohia. Mun miestä tais vähän se huvittaakin. Sit kotiinlähtöaamuna meikkasin sen verran kun normiarkena meikkaan, jotta tuli itselleni parempi olo, sellainen et tästäkin selvittiin ja elämä jatkuu. Ajattelin meikkipussin nyt tällä toisellakin kerralla synnärikassiin laittaa perushygieniatarvikkeiden lisäksi.
 5. Multa imetys vei tehokkaasti raskauskilot. Ekassa raskaudessa painoa tuli 17kg, synnärille jäi noin 3 kiloa vaikka vauvakin oli yli nelikiloinen. Jälkitarkastuksessa 1kk synnytyksen jälkeen jäljellä oli vielä 5kg ylimääräistä ja muutamassa kuukaudessa olin lähtöpainossa. Ja syödä piti huomattavasti normaalia enemmän etten vallan kuihtunut ja hyytynyt. Maitoa herui parhaiten aika hiilaropitoisella ruoalla. Nyt toisessa raskaudessa kiloja on tullut tasan samaan tahtiin kuin viimeksikin, toivottavasti taas lähtee nopsaan ylimääräiset.
 6. Esikoisen synnytys alkoi spontaanisti vesien menolla 41+1 yöllä ja supistukset samana iltana, poika syntyi kiireellisellä sektiolla seuraavana yönä 41+2.
 7. Esikoiselle keksittiin nimet sekä pojalle, että tytölle ihan alkuraskaudessa. Pojan sitten synnyttyä etunimi ei tuntunutkaan sopivalta ja pari viikkoa mietittiin uutta nimeä. Mies sen sit yks aamu herätessään keksi kun vauva oli kaksiviikkoinen. Nyt toista odotellessa ei raskausaikana oo oikein mikään nimi säväyttänyt. Rakenneultrassa saatiin poikalupaus ja on keskitytty sit pelkkiin poikien nimiin. Nyt loppuraskaudesta ois nimi sit valmiina. Katsotaan pysyykö samana vielä vauvan synnyttyä, nimijuhlia ois tarkotus viettää noin kuukauden iässä.
 8. Meidän esikoinen oli kolmikuisena ekan kerran hoidossa mummilla meidän kotona pari tuntia, sittemmin isovanhemmilla 6kk-2v muutaman tunnin aika harvakseen. Hieman vajaa 2 vuotiaan oli mummilla koko päivän, mutta yöksi haettiin kotiin, 2-vuotiaana aloitti kerhon, ja ekan kerran oli mummilla yökylässä noin 2-v 8kk ikäisenä. Hyvin harvoin on siis ollut erossa musta tai isästään.
 9. Ei juurikaan. Kierto alkoi palata vasta imetyksen loputtua 1,5 vuotta ekan synnytyksen jälkeen, sillon tosi niukkoina kun oli hormonikierukka. Kierukan poiston jälkeen ekan kierron jälkeen tuli yhdet megavuodolliset menkat mut seuraavat taas normi niukat ja kierto palautui heti vanhaan tuttuun 30 päivään. Ja sattumoisin kummankin raskauden lasketut ajat osuivat kuukauden keskelle, ekassa 15. päivä ja tokassa 16. päivä. Mut plussaa on se etten oo mekkoihin liittyvästä hormonaalisesta migreenistä kärsinyt ekan raskauden jälkeen.
 10. Se on mielipideasia tykkääkö perinteisen mallisesta ratasistuimesta vai kuppi-istuimesta. Meillä on kaikissa rattaissa ollut perinteisen mallinen istuin, missä siis selkänoja kippaa makuuasentoon, oon tykännyt että lapselle saa makuuasennon kun nukkuu rattaissa. Mä en oo kirkkaita värejä vaunuissa ja rattaissa viime vuosina nähnyt, kuin just Oran malleissa. Ja sit halpismerkeillä, missä sit ei kannata laatua odottaa. Oma värivslintani on rattaissa ollut se pirteän tyylikäs musta.
 11. Meiltä on kummankin raskauden rekenneultrassa kysytty halutaanko tietää vauvan sukupuoli ja selkeä poikalupaus saatiin molemmista. Esikoinen onkin poika ja ja vielä syntymättömän vauvan sukupuolen mä näin itsekin ultrassa niin selvästi että toista poikaa odotellaan saapuvaksi. Mä halusin kummallakin kertaa sukupuolen tietää, vaikkei sillä mitään merkitystä oo kumpi tulee, mutta jotenkin teki mulle konkreettisemmaksi ja persoonallisemmaksi tulevan vauvan.
 12. Kuvasin kaikki testit ja tallessa ovat molemmista lapsista. Tosin esikoisen testit on jossain paikassa x, saattoivat hävitäkin muutossa. Mutta kuvat on tallessa.
 13. Olin just 31 täyttänyt esikoisen syntyessä ja kuopus syntyy kun oon 33, täytän seuraavassa kuussa 34.
 14. Pinnis vaihdettiin junnusänkyyn 1v10kk iässä, kun lapsi käveli aamulla itse omasta huoneestaan, eli oli kiivennyt pois pinniksestään.
 15. Esikoisesta otettiin paketti ja hyvä pakkaus olikin se 2015 pakkaus. Toisella kertaa nyt alkuun ihastelin kovasti 2018 pakkausta ja meinasin että tottakai otetaan. Mut sit kaappeja tutkiessa totesin että kaiken ollessa tallessa esikoisen jäljiltä ja kaapit täynnä, niin otin kumminkin sit äitiysavustuksen rahana.
 16. Aika selkeät viivat on sekä @Nosugarlla ja @Haaveissa:lla. Ehkä haamuja, ootteko testailleet uudestaan?
 17. Esikoisesta kp35/noin dpo20, ois varmasti näkynyt jo aiemminkin. Toisen lapsen yrityksessä sain ensin haamun dpo10 kemiallisessa raskaudessa ja seuraavassa kierrossa selvän plussan dpo10.
 18. Esikoisen raskaudesta en muista kummempia oireita, ainakaan normi ps-oireista poikkeavia. Sillon testasin plussan kun menkat oli jo myöhässä muutaman päivän ja alkavasta raskauspahoinvoinnista hoksasin testata, rv:t oli jo lähempänä 5:ttä. Toisen lapsen yrityksessä kemialliseksi jäänyt raskaus oli runsasoireinen. Dpo8 olin varma että oon raskaana kun leikkelepaketti haisi kamalalta. Rintakipuili ja tuntemukset kohdussa alkoi jo pari dpo 6-7, haamu näkyi testissä dpo10. Kemiallista seuraavassa kierrossa plussa sain taas ja sain selvän plussan dpo10. Oireita ei ollut juuri mitään.
 19. Esikoisesta ei kiertoja laskettu, mutta plussa tuli raskaus testiin noin viiden kk seurustelun jälkeen. Silloin oltiin samassa kaupungissa vain viikonloppuisin niin jälkikäteen laskeskelin että ajoitus taisi osua silloin ekaa kertaa ees mahdolliseksi. Toista lasta yrittäessä sain plussan yk4, mutta se jäi kemialliseksi raskaudeksi. Sit yk5 tuli pysyvä plussa.
 20. Eka raskautta ennen kai tjottailtiin kun ei tullut ehkäisyä ees aloitettua uudessa arisuhteessa. Toisella kertaa yritys ihan suunniteltiin ja ainakin mun puolelta oli aktiivista yritystä ovistestineen, miehelle kerroin että tällä viikolla tarvii joka toinen päivä hommailla ja hyvin oli mieskin touhussa mukana.
 21. Mä testasin greippimehua ja sain kaksi plussaa greippimehu kierroissa yk4 (jöi kemialliseksi raskaudeksi) ja yk5. God morgon verigreippimehua join 1-2 dl aamuisin oviksesta kierron loppuun. Muutama päivä meni totutellessa makuun, mut sit alkoi maistua ihan hyvältä.
 22. Hyvälle ystävälle kerroin, jo siinä vaiheessa kun miehen kanssa pohdittiin toisen lapsen yritystä ja keskusteltiin aiheesta ja ystävän kokemuksista samalla. Esikoisesta ei kerrottu.
 23. Kp 14-16, kierto ollut viime vuosina niin 30 päivää
 24. Jees, tää on hyvä kampanja. Vaukkarit on niin ihana paikka että on tosi harmi kun niin hiljentynyttä menoa. Vähän jo alottelin yleisiin osastoihin kirjoittelua (jota oonkin tehnyt aina turhan vähänlaisesti), täytyypä jatkaa.
 25. Ei ees oo vauva kirjaa. Mut itseni tuntien ei tulis täyteltykään. Esikoisen ekasta vuodesta tein valokuvakirjan ja sit lapsen piirroksia ja taideoksia oon pistänyt talteen ja merkinnyt taustalle millon tehty. Niitä pitäis laittaa jotenkin kivasti kansioon tai albumiin.