Pandora

Aktiivijäsen
  • Content count

    461
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pandora

  1. En ainakaan löytänyt tällaista ketjua, siirtäkää, jos aiheesta on jo keskusteltu toisaalla. Eli kaipaisin vinkkejä siitä, missä pääkaupunkiseudulla olisi mahdollista harrastaa mammajumppaa tai mammajoogaa. Erityisesti kiinnostaa Espoo.
  2. Otan osaa, Gurmeli!
  3. Kaunis nimi, johannem!
  4. Onnea Supsa!
  5. Kävin just katsomassa Kelan sivuilta ja kyllä tykkäsin. Musta uusin pakkaus on kivempi kuin vuoden 2010. Plussaa, että pieniä vaatteita oli selvästi edellisvuosia enemmän. Musta se nallekuvioinen makuupussi on aivan ihana, nallefani kun olen. Pari bodya oli selvästi poikamaisia, mutta muuten musta oli kivat kuosit. Toivottavasti saadaan tää uusi pakkaus, täytyy viivytellä sitä hakemuksen laittamista. Ja tänään vielä Lapsimessuille tsekkamaan pakkausta ihan livenä
  6. 1-vuotissynttärit täälläkin lähestyvät... Vinkkinä miettiville, että Tiimarista saa 1-vuotis-rekvisiittaa aika kivasti. esim. löytyy lautasliinoja, mukeja, paperilautasia, kutsukortteja, hattuja yms., joissa lukee 1st Bitrhday. Ei ehkä niin kovin omaperäistä, mutta helpottaa kummasti näitä synttärijärjestelyjä...
  7. Olen lähdössä parin viikon päästä lomailemaan Tukholmaan muutamaksi päiväksi ja ajattelin samalla myös shoppailla sieltä itselleni äitiysvaatteita, kun siellä on varmaankin paremmat valikoimat kuin Suomessa. Kyselenkin tämän vuoksi, tiedättekö joitakin hyviä äitiysvaatteita myyviä liikkeitä siellä päin?
  8. Paljonko kertyi raskauskiloja? 9 kiloa kertyi, BMI ennen raskautta 18,5 Miten suhtauduit kertyneisiin kiloihin? Yllättävän positiivisesti. Raskausaikana olen alkanut tykkämään kropastani paljon enemmän. Miten pian pääsit kiloista eroon? Parin viikon jälkeen olin jo melkein lähtöpainossa. Imetys kuluttaa ihan hirveästi energiaa! Onko kilojen kertyminen kauhea asia vai enemmän asiaankuuluvaa? Asiaankuuluvaa. Mä lähinnä stressasin, ettei kiloja tullut tarpeeksi, kun lähtöpainoni oli aika pieni.
  9. JS

    ^ Jorvissa käytetään kertakäyttövaippoja, mutta ei kai kukaan estä käyttämästä kestoja, jos haluaa tuoda omat mukanaan.
  10. Mä tunsin haamupotkuja kaksi päivää synnytyksen jälkeen. Spooky! Sen jälkeen ei ole enää ollut...
  11. En meikannut. Kun tuli vietettyä niin paljon aikaa sängyssä makoillessa, niin jotenkin ei hirveästi inspannut meikata.
  12. Mä sain mieheltä vauvalahjaksi rannekorun, jossa valko- ja keltakultaa ja siinä roikkuu kultainen sydän ja sen vieressä laatta, johon on kaiverrettu meidän hääpäivä, ja lisäksi pieni kultainen töppönen ja sen vieressä laatta, johon kaiverretaan vauvan syntymäpäivä. Aivan ihana! Lisäksi mies toi sairaalaan kukkia
  13. Lapsivedet meni sairaalassa istuessani jumppapallon päällä puoli tuntia ennen kuin vauva oli maailmassa.
  14. Ponnistin synnytysjakkaralla. Oli todella hyvä ponnistusasento ja koko ponnistusvaihe kesti 10 minuuttia, vaikka olinkin ensisynnyttäjä.
  15. Synnytin rv 40+1. Lauantaina saunottiin ja sekstailtiin, sunnuntaiaamuna tehtiin vielä sauvakävely ja illalla olikin jo tyttö maailmassa Lisäksi söin synnytystä edeltävänä päivänä papaijaa. Liekö kaikkien edellä mainittujen yhteisvaikutusta vai olisiko synnytys käynnistynyt joka tapauksessa itsestään, mene ja tiedä...
  16. Ei tehty epparia, mutta tuli ihan pieniä repeämiä välilihaan ja häpyhuuleen, joihin laitettiin yhteensä viisi tikkiä. Nyt on jo melkein kaksi viikkoa synnytyksestä, eikä tikatut alueet juurikaan enää arasta.
  17. JS

    Meidän mielestä Jorvissa synnyttäminen oli positiivinen kokemus. Kävin ennen synnytystä synnytyspelkokeskustelussa ja siellä esittämäni toivomukset otettiin hyvin huomioon itse synnytyksessä. Pärjäsin loppujen lopuksi pelkällä ilokaasulla, vaikka pelkäsin synnytystä etukäteen aivan kamalasti. Sain ponnistaa synnytysjakkaralta, niin kuin olin toivonutkin. Synnyttäneiden osastolla jouduin olemaan ensimäisen yön yksin, mutta heti seuraavana päivänä pääsimme perhehuoneeseen. Apua saimme aina, kun sitä kaipasimme, mutta muuten saimme olla aika paljon omissa oloissamme. Eli kannattaa rohkeasti rimputtaa kelloa, jos on jotain pientäkin kysymystä ilmassa! Kun kotiin lähtö jännitti paljon, saimme vielä viettää yhden ylimääräisen yön sairaalassa, joten viivyimme siellä kaikkiaan neljä vuorokautta. Mielestäni sain myös todella hyvän ohjeistuksen imetyksen suhteen. Ruoka ei ollut mitään maailman parasta ja olihan sielläkin pari vähän nyrpeämpää kätilöä töissä, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen hoitoomme. Suosittelen siis Jorvia lämpimästi!
  18. 40+1, synnytys alkoi supistuksilla klo 12 jälkeen, tyttö oli maailmassa klo 21.05
  19. ^ Komppaan edellistä! Vaikka Bravadokset ovatkin kalliita, niin ovat hintansa väärttejä!
  20. Aloitin tänään viiden viikon kesäloman, minkä jälkeen alkaa heti äitiysloma, joten voin jo nyt todeta, että en ole ollut raskausaikana sairaslomalla päivääkään.
  21. ^ Ainakin Kampin Veromodassa oli joitakin Mamaliciousin vaatteita alennuksessa. Samoin POP:ssa ja Bebesissa on ollut alennustuotteita.
  22. JS

    ^ Mun käsityksen mukaan Jorvista ei voi varata perhehuonetta, vaan sen saa sitten, jos niitä on juuri sillä hetkellä vapaina.
  23. Meillä oli mies mukana ekalla neuvolakäynnillä ja myös muillakin käynneillä. Musta miehen läsnäolo ainakin ekalla kerralla on tärkeää just sen takia, että siellä kyseltiin perinnöllisistä sairauksista ja kerrottiin muutenkin raskauden kulusta, kun on eka raskaus kyseessä. Sitten siellä otettiin verikokeet ja pissanäyte, mitattiin paino ja verenpaine ja annettiin iso kasa erilaisia esitteitä mukaan. Sydänääniäkin yritettiin kuunnella, mutta eivät ne vielä silloin rv 9 kuuluneet, mutta syke kyllä näkyi.
  24. Me otettiin vakuutus Pohjolasta. On kaikki muutkin vakuutukset siellä ja lisäksi ollaan OP:n asiakkaita, joten saadaan monenlaista keskittämisetua ja bonusta.
  25. Mä annoin eilen miehelleni isyyspakkauksen samassa yhteydessä, kun avattiin äitiyspakkausta. Mies oli kyllä todella yllättynyt ja liikuttunut saamastaan lahjasta, ei ollut ollenkaan osannut odottaa sellaista! Isyyspakkauksen sisältö oli seuraava: - Isien kirja maailman parhaalle isälle - sininen superisi-t-paita miehelle - isin kulta -t-paita vauvalle - pipo vauvalle superbaby-logolla - I love daddy -body vauvalle - kylpyankkasetti - lasten katselukirja maatilan eläimistä - sikarit.