Jade_

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Jade_

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meidän 3,5 v esikoinen siirtyi äitiyslomalle jäätyäni kokopäiväisestä hoidosta 3 päiväiseen viikkoon (5-7 h päivä). Tämä on ollut meidän perheelle todelle hyvä järjestely. Esikoinen saa olla kotona normaalia enemmän, mutta myös vanhat kaverit ja rutiinit säilyivät osittain. Vauva on huonosti nukkuva ja olen välistä ollut todella väsynyt, joten siksikin tämä on parempi järjestely. Mitään järkeä ei olisi ollut vaihtaa kerhoon, koska se on paljon kauempana ja siellä olisi vieraat lapset/hoitaja. Niinä päivinä, kun esikoinen on hoidossa voin tehdä kotitöitä, hoitaa asioita ja tehdä vauvan kanssa vaunulenkkejä ja ennen kaikkea levätä jos vauva sattuu nukkumaan pidemmät päiväunet. Esikoisen päiväkodissa kaikki tuntemani äidit ovat pitäneet esikoisella päivähoitopaikan vaikka perheeseen on syntynyt vauva. En siis koe olevani kummajainen. Esikoinen toki on kotona pitkät lomat kesällä, jouluna ym. Eli sisarussuhde ehtii kehittyä hyvin vaikka päiväkotipaikasta pidämmekin kiinni.
  2. Onko kenenkään vauva yhtäkkiä kieltäytynyt syömästä toisesta rinnasta, mutta toisesta syö (suht) tyytyväisenä? Pullosta syö mieluiten etenkin väsyneenä, mutta tämä toisesta rinnasta lakkoilu on jatkunut jo monta päivää ja pelkään että maidontulo loppuu siitä kokonaan. Pumppaamallakaan ei meinaa enää kauheasti siitä tulla. Kiva olla kohta toisrintainen. En haluaisi imetystä vielä lopettaa, kun vauva vasta 4kk.
  3. Meillä syyskuussa syntynyt vauva, eikä olla vielä käytetty äp-haalaria. Ostin 62-senttisen haalarin, joka vielä vähän reilu ja otetaan äp-haalari käyttöön keväämmällä jos tyttö kasvaa tuosta pienemmästä haalarista yli.
  4. Mua vähän kauhistuttaa tuo kesäpukeutuminen. Onhan nuo vaatteet tuossa yllä kauniita noiden hoikkien naisten päällä, mutta mulla ainakin jo tässä vaiheessa on kertynyt ylimääräisiä kiloja (rv 22) ja niitä kertyy varmaan kesän aikana lisää. Myös rinnat kasvaneet aika paljon. Eli mahtaako tuollaiset kireät topit tai hihattomat mekot olla kovin esteettisen näköisiä? H&M:ssä kun kävin niin siellä oli lähinnä niitä perus trikoopaitoja tylsissä väreissä ja sitten jotain raitapaitiksia, joissa näytin ainakin 100 kiloiselta. Nyyh. Ei kai auta kuin koittaa katsoa vielä tarkemmin mitä syö, mulle kun tuota turvotusta kertyi viime raskaudessakin aika paljon vaikka en mielestäni erityisemmin herkutellut.
  5. F pieni kuppikoko?? Tulikohan tähän joku virhelyönti. Tämä rintsikkakysymys on ahdistanut mua raskausajan vaatetuksessa eniten. Koko on nyt kasvanut C75:stä D80:een ja kohta ollaan varmaan taas seuraavassa kuppikoossa. Rinnat on ihan järkyttävän isot jo nyt ja ylöspäin mennään aina vaan. Käyn myös jumpassa, jossa tarvitsen kunnon tuen rinnoille, joten olen joutunut ostamaan sekä tavallisia että urheilurintsikoita, jotka ei tunnetusti ole halpoja. Toisaalta olen ajatellut, että niitä urheilurintsikoita tarvitsee vielä raskauden jälkeenkin, koska vasta imetysajan jälkeen rinnat palautuvat normaaleiksi. Tavallisiksi rintsikoiksi olen ostanut Triumpheja, koska niitä saa isoja kokoja ja ne ovat tukevia. Kaarituet pakko olla, muuten rinnat heiluu ja on epämukava olo. Ostan uusia sitä mukaan, kun vanhat jäävät pieniksi. Mieluummin pihtaan sitten jostain muusta, koska venahtaneita rintoja ei saa kuntoon enää jälkikäteen muutakuin leikkauksella.
  6. Mulla on aina ollut epäsäännöllinen kierto, joten varasin aika pian lääkäriajan, kun muutaman kuukauden yrityksen jälkeen raskaus ei alkanut. Mulle on kauhean vieras ajatus, että olisin jäänyt vaan itsekseni yrittämään ja ihmettelemään vuosikausiksi, tekemättä asialle mitään. Olisi taatusti kaduttanut jälkeenpäin jos luomusti ei olisi koskaan tärpännyt. Mulla on muissakin asioissa sellainen asenne etten jää tuleen makaamaan vaan teen voitavani ja käytän saatavilla olevan avun ongelman ratkaisemiseksi, joten sama päti lapsettomuuteenkin. Toki lääkärillä ramppaaminen on ollut raskasta ja hoidot sekä henkisesti että fyysisesti rankkoja, mutta kun mietin, että niiden avulla meillä on yksi ihana lapsi ja toinen tulossa niin olisin valmis käymään kaiken vaikka kymmenkertaisena uudelleen läpi. Kuten täällä ovat monet sanoneet niin käytetäänhän lääkärin apua moneen muuhunkin ongelmaan, en näe miksi lapsettomuus niistä eroaisi. Onhan se intiimimpi asia ja siksi siitä voi olla hankala mennä kertomaan, mutta kannattaa muistaa, että niin moni pari painii tämän ongelman kanssa nykyään, että ihan turha hävetä ja piilotella. Lapsettomuuslääkärit ovat sitä varten olemassa, että auttavat ja ovat jo nähneet ja kuulleet kaiken mahdollisen, heitä ei hetkauta enää mikään.
  7. Täällä yksi kohdunulkoisen raskauden kokenut. Maanantaina sain metotreksaatti-lääkityksen ja nyt olen kotona sairaslomalla, kun olo on niin heikko. Mitä oireita teille muille tuo metot. on aiheuttanut? Itsellä on heikotusta, huimausta ja kamala päänsärky. Mielikään ei ole kovin korkealla. Eniten huolettaa, että paraneeko tämä kohdunulkoinen nyt tällä hoidolla vai joudutaanko leikkaukseen. Ja että saadaanko me ylipäätään enää lapsia. Missään vaiheessa ei selvinnyt, että missä se ku nyt tarkalleenottaen on, ilmeisesti oikealla puolella, mutta onko se munanjohtimessa vai munasarjassa niin sitä en saanut tietää. Olin niin kovissa kivuissa viimeisimmän lääkärintarkastuksen ajan etten tajunnut kysyä yhtään mitään. Paljon saitte saikkua ja mitä kerroitte töissä? Olen toistaiseksi laittanut jotain epämääräistä tutkimuksista ja sairaslomasta, mutta todellista syytä en ole kertonut enkä aiokaan. Pitäisi vaan keksi joku valkoinen valhe tai muu yleinen syy, koska miespomolle en rupea mistään kohdunulkoisesta puhumaan. Saikkua sain vain kaksi päivää, mutta soitin nyt sairaalaan, että tarvin lisää. HCG-arvo on pyörinyt siinä 1000 tienoilla kokoajan, toivottavasti seuraavaan labraan mennessä on lähtenyt laskuun. Täytyy sanoa, että meillä kaikilla tämän kokeneilla on kyllä tosi huono tuuri, n. 1 promillea raskauksista on kohdunulkoisia.
  8. Mistä löytyy Ergon ja Patapumin kantoreppuja? Entä löytyykö Manducaa muutakuin Bebesiltä? Koitin jo googlettaa, mutta lähinnä tuli vastaan nettikauppojen sivuja ja nyt ei ole aikaa tilata, kun lähdetään reissuun lähipäivinä.
  9. Ihan ehdoton nounou. En tykkää yhtään enkä itse haluaisi kuuluttaa lapsemme nimeä koko maailmalle. Yhtä hyvinhän sitten kaikki kulkupelit pitäisi nimetä kuten aikuisten pyörät ym.
  10. Mistä matkoja saa alella? Kelpais meillekin.
  11. Helsbels, minkä lentoyhtiöllä lennatte? Finnair ei ainakaan lennä Dubaihin enää huhtikuun alun jälkeen ja matkatoimistojen matkoja kun katsoin niin maaliskuun loppu/huhtikuun alku tehdään viimeiset matkat. Harmittaa, kun oltais haluttu reissuun huhtikuussa. Meinaatteko olla viikon vai pidempään? Me olimme ajatelleet 10 päivän omatoimimatkaa, mutta ei siis onnistu muutakuin konetta vaihtamalla ja siihen emme lapsen kanssa ryhdy.
  12. Oletteko olleet viikon vai kahden viikon reissuilla? Viikko tuntuu liian lyhyeltä ajalta, kun lapsen kanssa rutiinitoimiinkin menee päivästä paljon aikaa. Meillä siis matkalle lähtiessä olisi vuoden ikäinen lapsi mukana. Entä jos olette matkustaneet taksilla niin onko ollut turvakaukalo mukana vai miten olette toimineet?
  13. Nostellaanpas tätä ketjua. Onko muita Dubaissa käyneitä tai sinne matkaa suunnittelevia? Miten olette toimineet mm. turvakaukalon kanssa? Missä hotellissa olette olleet, onko suosituksia?