SoBerry

Aktiivijäsen
  • Content count

    85
  • Joined

  • Last visited

About SoBerry

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 01/25/86

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Ihanalta matkalta Italiasta palattu! Meillä oli omat vaipat ja soseet mukana vauvalle, kaupasta niitä ei olisi ehtinyt lähteä etsimäänkään, kun isosiskon kanssa puuhailtiin ja kauppojen aukioloajat olivat suomalaiseen kulttuuriin tottuneille aika epämääräiset. Junalla liikkuminen oli helppoa ja suurimmaksi osaksi ihmiset auttoivat kahden lapsen ja matkalaukkujen kanssa matkustavaa. Junat kulkivat ajallaan, mutta tosiaan vaihtoaikaa seuraavaan junaan saattoi pahimmassa tapauksessa olla melkein puolitoista tuntia.
  2. Nostellaanpa tätä ketjua. Varattiin juuri lennot Milanoon heinäkuun loppupuolelle. Tarkoitus olisi majoittua Maggiore-järven lähettyvillä, alustavasti hotelli varattiin Aronasta. Mitä siellä voisi tehdä lasten kanssa? Miehen työmatkan takia joudun yksin kaitsemaan nelivuotiasta ja vauvaa, joten mielellään jotain aika vaivatonta.
  3. Rv 38+0 ultrassa painoarvio oli 3139 g, syntyessään rv 39+0 painoi 2960 g.
  4. Ennen raskautta olen käyttänyt e-pillereitä ja niitä ennen kondomia. Nyt käytössä on ehkäisykapseli. Kondomi + sinkkuaikoina suojasi myös sukupuolitaudeilta +/- hinta - parisuhteessa aika työläs käyttää Yhdistelmäpillerit (Meliane, Yasminelle) + kuukautiset kerran kolmessa kuukaudessa + ei kuukautiskipuja + ei mielialanvaihteluita - kalliita - muistettava ottaa säännöllisesti Minipillerit (Cerazette) - vuoto kesti 3 kuukautta (tämän jälkeen laitatin kapselin, vaikka vähän jännitti..) - kalliita - mielialanvaihteluita - seksihalut katosivat - muistettava ottaa säännöllisesti Kapseli (Jadelle) + huoleton + hinta + pitkäkestoinen + seksihalut pysyneet normaaleina - PMS-oireita - kuukautiset noin kerran kuussa - kuukautiskipuja - laitto sattui
  5. Typyn 8 kk mitat oli 6295 g / 68 cm. Muistaakseni suhteellinen paino oli tällöin lähempänä -20 %. 9 kk iässä tyttö painoi 6700 g ja pituutta oli tullut 0,5 cm lisää.
  6. Meiltäkin löytyy SGA-vauva. Tyttö syntyi raskausviikolla 35+4 raskausmyrkytyksen takia. Syntyessä tytöllä oli painoa 1955 g ja pituutta 44 cm. Sairaalassa lastenosastolla tyttö vietti pari ensimmäistä päivää ja neljäntenä päivänä kotiuduttiin kaikki. Nyt 9 kk iässä tyttö on edelleen aika pieni, 6700 g ja 68,5 cm. Ensimmäisen kuukauden meillä oli ravintolisänä käytössä äidinmaitoon lisättävä "maidon vahvike". Rauta on myös ollut koko ajan käytössä, tosin muistan antaa sitä vähän epäsäännöllisesti. Nyt viimekerralla neuvolassa huomattiinkin, että tytön hemoglobiini on huono ja rautavarastotkin pienet. Pari muutakin labra-arvoa olivat vähän rajojen ulkopuolella.
  7. Meillä löytyy tällä hetkellä pakastimsesta seuraavanlaisia soseita: -kukkakaalia ja kesäkurpitsaa (kesäkurpitsa ei oikein kestänyt pakastamista, joten täytyi sekoittaa jotain joukkoon) -bataattia ja porkkanaa -maissia -possua ja pastaa -kanaa ja riisiä -luumua ja omenaa -viinirypälettä ja päärynää Näiden lisäksi yleensä meillä on banaania/päärynää, jota muussataan hedelmäsoseisiin tuomaan rakennetta. Joskus saatan myös lisätä hedelmäsoseisiin (kotimaisia) vadelmia tai muita marjoja, jos niitä pakastimesta löytyy. Alussa kasvissoseet pakastettiin silikonisiin jääpalamuotteihin, nykyisin isoihin pilttipurkkeihin. Lihat pakastetaan vieläkin silikonimuoteissa tai pakastusrasioissa.
  8. ^öö.. No semmoinen taittuva, ei teleskooppi. Mikä sen nimi sitten on? Nimim. "Hyvin" nukuttujen öiden jälkeen termit hallussa. Muoks: Emmaljungan sivuilta löytyi niinkin kuvaava termi kuin säädettävä työntöaisa.
  9. Blue, olen edelleenkin tyytyväinen Nitro Cityihin (edeltäjinä meillä oli Brion Singit, en tykännyt). Vaunut ovat kapeat, mutta kuitenkin tukevat ja mahtuvat vanhoihin ratikoihin tarpeen vaatiessa. Mielestäni vaunujen kanssa on pystynyt kulkemaan nyt lumikeleilläkin ihan hyvin, vaikka ei lumivallien yli kipuaminen mikään nautinto ole ollut. Vaunuissa onneksi on hyvä jousitus! Kävelylenkkeihin keskuspuistossa vaunut ovat soveltuneet hyvin, metsässä ei olla edes kokeiltu mennä. Tykkään myös siitä, että hyttysverkko on kiinteänä kuomussa. Miinuksena vaunuissa on todella pieni tavarakori ja mielestäni sinne on aika hankala saada tavaroita laitettua. Vaunut tuntuivat aluksi myös aika pitkiltä säädettävän työntöaisan takia. Muoks: Ei ole heittoaisa vaan...? Kääntyvä? Säädettävä?
  10. Risu, Meillä on Nitro Cityt ja ollaan tykätty. Lenkkeily (kävellen) onnistuu hyvin vaikka eturenkaat ovat pienet, täällä tosin tiet on hoidettuja lenkkipolkuja tai asfalttia. Lumikeleillä vaunuja on aika raskas työnnellä, eturenkaiden lukitseminen tosin voisi ehkä auttaa asiaa. Kaupungissa rattaat on ihan mahtavat, kääntyvät pienessä tilassa ja ovat kapeat.
  11. Bambi, Meillä tyttö syntyi kanssa ennenaikaisena ja pienipainoisena. Alussa yritin imetystä, mutta tyttö ei jaksanut imeä. Päädyinkin sitten pumppailemaan maitoa ensimmäiset kuukaudet. Käytännössä en edes yrittänyt imettää, sillä tiesin, että tyttö ei vain jaksa. Jossain vaiheessa maidon heruminen pumpulle alkoi vähentyä, mutta ei kuitenkaan kovin paljon. Kun typy oli ylittänyt 3 kg rajan ja laskettu aika oli ylitetty reilusti, alkoi vihdoin ja viimein tyttö vahvistua ja imetyskin onnistua. Maitomäärä mukautui myös hyvin nopeasti tytön tarpeisiin. Imetys itseasiassa alkoi vähän "vahingossa", kun en eräs yö jaksanut heti nousta ylös antamaan ruokaa ja päätin lykätä tissin typyn suuhun. Alun pumppaus- ja pullorumba oli kyllä raskasta ja välillä teki mieli lopettaa. Nyt tosin olen iloinen, että jaksoin silloin sen kamaluuden. Nyt meillä ainakin on tyttö, joka suostuu juomaan maidon sekä pullosta että tissistä.
  12. Liljaana, vaunujen maksimileveys vanhoihin raitkoihin on 62 cm, periaatteessa sama koskee vanhoja junia. Vanhoissa junissa toinen ovi on kuitenkin leveämpi, joten ollaan mahduttu sisään 68 cm leveiden vaunujen kanssa. Uusiin juniin/ratikoihin pääsee sitten vaikka minkä kanssa, mutta itse ainakin olen tuskaillut, kun matalalattiaisia junia/ratikoita kulkee vähän harvemmin. Meilläkin mietittiin uusiksi vaunuiksi Brion Singien (lev. 68 cm) tilalle Emmaljungan cangaroita (leveys 63 cm) , mutta päädyttiin Nitro cityyn (57 cm).
  13. Meille siis tehtiin jo yksi maitoaltistus reilu kuukausi sitten, vähän enne puolen vuoden ikää. Tulos silloin reilu kuukausi sitten oli tietenkin positiivinen. Hassulta tuntuukin, että nyt pitäisi tehdä uusi altistus, varsinkin kun vuoden iässä kuitenkin pitää taas kokeilla maidon sopivuutta. Mietittiin jo miehen kanssa, jos peruttaisiin tämä uusi aika ja jatkettaisiin vaan Almironin kanssa, kun se kuitenkin melkein sopii... Asia tietenkin varmaan selviäisi, kun jaksaisi soitella sinne sairaalaan, mutta...
  14. ^Ollaan kokeiltu vasta Almironia. Altistus tehtiin vasta vähän ennen 6 kk ikää, siihen saakka oli vedottu koliikkiin.. Andistaa jos joutuu typylle taas juottamaan maitoa, liian hyvin vielä muistissa valvotut yöt..
  15. Meillä on nyt ollut reilun kuukauden käytössä Almiron Pepti, mutta tuntuu, että se ei tytön mahalle sovi. Kakka on ihan löysää, sitä tulee usein ja haju muistuttaa mätää appelsiinia. Yöt meni myös ihan risaisiksi, heräilyä oli lähes tunnin välein. Kävin eilen sitten asiasta terveyskeskuslääkärillä, joka laittoi lähetteen eteenpäin ja tänään saatiinkin ajanvarauskirje allergiasairaalasta. En nyt tosin tiedä, ymmärsinkö ihan oikein kirjeestä, mutta tehdäänkö meille nyt uusi maitoaltistus? Aika oli varattu A-maidolle ja B-maidolle sekä prick-testeihin.. Hämmentävää. Onko muita joilla on ollut sama tilanne?