Karin

Aktiivijäsen
  • Content count

    112
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Karin

  1. Mä en henkilökohtaisesti pysty ymmärtämään, että minkä ihmeen takia ihminen ei saa pitää liivejä päällä jos niin on mukavampi olla Kai kaikki nyt tietää, että vauvan pitää päästä rinnalle, ja että se vauva ei ole puhdas siinä vaiheessa, niin ottaa sitten sen "riskin" että ne on ehkä entiset liivit sen jälkeen. Ja jos menee hätänä leikkuriin, niin eikö ne siellä sitten voi saksaista liivit naps poikki, jos tilanne niin vaatii? Mä nyt ajattelen tietenkin jotain toppimallista imetysliivisysteemiä, enkä mitään push-up-kaaritukiviritystä. Mulla ainakin oli paljon parempi fiilis synnärillä omissa vaatteissa, ja harmittaa edelleen, että en tajunnut vaatia saada pitää rintsikoita, vaan kuljin siellä rinnat hikisinä ilman tukea. Siinä sitten veivaa etukenossa palloon nojaten lantiota supistuksen tullessa ja tissit pomppii kipeästi joka kerta, eri asia varmaan jos makaisi pedillä koko ajan. IMO koko touhu vertautui enemmän urheilusuoritukseen kuin nukkumiseen: vaikka mä en nukkuessa pidä liivejä niin urheillessa aina. Ei synnyttäjä ole potilas automaattisesti, ei kukaan saisi vaatia kategorisesti tuollaista jonkun hikeentymisen takia. Eri asia, jos on todennäköistä, että epi tai sektio tulee, ei kai kukaan väkisin halua vaikeuttaa asioita. Ja sitäpaitsi, kyllähän urheillessakin käytetään liivejä, pesukone on hikeä (ja verta ja vauvankinaa) varten! Sori, tää itsemääräämisoikeus synnytykseen liittyen on mulle vähän arka aihe.
  2. Mullekin on TENS varauksessa loppukeväälle, ellen sitten intoudu ostamaan omaa. Odotan siltä apuja lähinnä siirtymisessä sairaalaan, kun autossa pitää istua paikallaan. Synnärillä toivon olevani mahd. vähän aikaa, mutta senkin toivon mukaan lähinnä suihkussa, jossa sitä ei voi käyttää. Jälkisupistuksiin sitten taas Hyvä vinkki kyllä, että pitää testailla eri ominaisuuksia ennen h-hetkeä! Just niin yksinkertaista, että tottakai, mutta ei vaan olisi varmaan silti tullut mieleen itelle
  3. ^ Eri mieltä, kyllä harsojen imuteho paranee ihan älyttömästi, kun tulee enemmän pesuja alle. Ja varsinkin ruskovillan villahousut pitää ehdottomasti huoltaa ennen käyttöä, uusina niistä tulee monen kestoilijan kokemuksella suoraan läpi. Meillä on yhdet ollut uutena, ja mä en tuota hoksannut, ja kyllä vaan kosteus oli läpi ihan samantien. Toisen tuli käytettynä, ja niiden pito oli heti ihan eri luokkaa. Ja meidän 1v3kk käyttää muuten edelleen niitä samoja 60cm housuja, kuin yli vuosi sitten Silloin ne olivat nilkkoihin, nyt peittävät juuri ja juuri vaipan. Itsetehdyissä villiksissä pito on mun kokemuksen mukaan parempi, mutta kyllä mä silti nekin lanoliinikylvyn kautta otan käyttöön. On ne kuitenkin ihan eri tuntuiset sen käsittelyn jälkeen. Vaikka sitä rasvaa on valmiina jäljellä, niin kylvyn jälkeen sitä on kuitenkin paljon enemmän Ekan pesun yhteydessä siis kylvetän, myöhemmin en joka pesukerralla jaksa, vaan saatan vain pestä ja kuivata tai sitten heittää huuhteluainelokeron kautta huuhteluveteen lanoliinia. Jos ap:lla on vielä aikaa ennen vauvan tuloa, niin maksaa kyllä vaivan pyöräyttää vaikka kaikki kestojutut (no kuoret ja muut, missä ei ole mitään imevää, eivät tästä hyödy, mutta kaikki muut) vielä useampaan kertaan pesussa (ilman pesuainetta kelpaa ihan hyvin), ja lanoloida villiksiä (kylvyn jälkeen saa IMO reilusti laittaa koneeseen linkoamaan vaikka rpm 500, pelkkä narulla kuivaus kestää i-kui-suu-den)
  4. Synnytys meni todella hyvin sinänsä, mutta on mullekin jäänyt vähän hampaankoloon. Ensisynnyttäjäksi synnytys eteni sopivaa tahtia, ihan keskivertoa nopeammin jopa, ja osasin ottaa supistukset vastaan omin keinoineni todella hyvin, ei mitään hätää. Mitään puudutetta en missään nimessä olisi halunnutkaan, mutta eipä kätilö myöskään osannut neuvoa missään lääkkeettömässä kivunlievityksessä. Oli vaan ihmeissään, että aijaa sä jotain akupisteitä hierot - no, jos se sua auttaa. Sentään ei käskenyt sänkyyn, vaan sain liikkua ihan oman haluni mukaan, ja käyttää jyväpussia, ääntä, hierontaa jne. Ammeen täytti, mutta vesi oli niin haaleaa, että mulle tuli vilu ja vaihdoin kuumaan suihkuun. Se mua vähän vaivaa, että en sitten pyytänyt vaihtamaan sitä vettä, kun kätilö sanoi että sen pitää olla tämänlämpöistä eikä yhtään lämpimämpää. Mutta miten siellä suihkussa sai sitten olla kuumassa vedessä...? Jossain vaiheessa puhkoi kalvot ja laittoi väkisin oksitosiinin, joka sai supistukset tosi kipeiksi, mutta musta tuntui, että tehoa niihin ei silti tullut yhtään lisää. Tätä rutiinioksitosiinia en sulata, koska mulle ei kukaan ole pystynyt perustelemaan, että mikä tarkoitus sillä oli. Paitsi ehkä kiireinen yö ja kätilön vuoronvaihto, mutta musta se ei saa olla synnyttäjän ongelma. Ja sitä tuikittiin mulle lisää kysymättä. Olisi kiva tietää, miksi sitä piti niin väkisin kiirehtiä, eikä voinut odottaa luonnollista edistymistä, kun ei ollut mitään hätää tietääkseni. Hampaankoloon on myös jäänyt kohdunsuun reunojen ronkkiminen täysin auki -tilanteessa, koska taas piti saada se ponnistusvaihe alkuun, kun kätilöllä alkoi olla kiire. Ponnistusvaiheessa yhtäkkiä kätilö kävi ylituttavalliseksi, vaikka sitä ennen hyvä jos puhui kysyttäessä. Sitten yhtäkkiä oli ylisanat ja mun nimi kovassa käytössä ja hirmuinen kannustus, ja mua vaan nauratti Syntymän jälkeen olisin halunnut imetysohjausta, kun lapsi oli rinnalla pitkälti toista tuntia ja mun asento oli huono enkä tiennyt, miten pitäisi olla. Sain siinä heti rinnanpään rikki, ja se olikin vaivana sitten seuraavat viikot Osastolle en saanut itse kantaa vauvaa, eikä saanut isäkään, koska heillä nyt on tapana että kätilö kuljettaa vauvan. Ei siis mitään suurta, mutta ehkä enemmän sellaista, että meitä ei kohdattu ihmisinä, vaan oltiin vaan enemmän potilaita ja järjestelmän vietävänä, koska näin nyt kuuluu tässä tilanteessa ohjeistuksen mukaan yleensä tehdä.
  5. Me hankittiin 1v lahjaksi lapselle Puky Wutsch, eli nelipyöräinen potkupyörä. Eihän se alkuun mennyt kuin peruuttaen, mutta nyt puolitoista kuukautta myöhemmin hoksasi yhtäkkiä, miten sillä voi potkutella eteenpäin. Pääsee myös ketterästi kyytiin ja pois. Ajateltiin niin, että ensi keväänä viedään tuo ulos, kun varmaan pääsee sillä jo hyvin liikkumaan mutta kuitenkin ihan kunnon tavallinen, kaksipyöräinen potkupyörä olisi todennäköisesti 1v7kk iässä vielä siinä ja siinä. Jätettiin sellainen optio, että jos sujuu superhyvin, niin katsotaan sitten jos hankitaan tavallinen Puky tms. loppukesäksi. Vaikka onkin nelipyöräinen, niin musta tuo Wutsch on kuitenkin ihan eri asia kuin vaikka Plaston muovimopot. Potkutteluasento on ihan erilainen, ja menopeli on kunnon kestävistä materiaaleista valmistettu. Sellainen vähemmän lelumainen kapistus, eikä se nyt niin paljon tilaa vie säilökään. Ei paina mitään, joten on helppo roudata kainalossa ylös ja eteiseen tai heittää parvekkeelle tms.
  6. Ihan vartavasten kantamiseen suunniteltuja laukkujakin on olemassa. Niissä on sidottava olkahihna, joten laukku on käytännössä helpompi saada päälle kun ei tarvitse puikauttaa lapsen päätä sieltä olkahihnan välistä. Ja usein se hihna on sellainen leveä, kantoliinamainen, jotta se ei paina niin kovin. Esim. Liinalapsella on SlingyRoo ja googlaamalla löytää lisää, monet tekevät tällaisia itsekin Mulla ei kuitenkaan ole (vielä ainakaan) mitään varsinaista liinalaukkua, vaan käytän useimmiten ihan tavallista pitkähihnaista olkalaukkua/hoitolaukkua. Mulla on siis sellainen olkalaukku, joka virallisesti on hoitolaukku, mutta ei sitä mistään muusta huomaa kuin että siinä on pienet remmit rattaisiin kiinnitystä varten ja sisällä vaippatasku, johon ei kuitenkaan kestovaippaa saa millään mahtumaan Mutta siinä on sellainen pitkä olkahihna, jossa on solki toisessa päässä ja pieni toppaus olalle. Jos lapsi kulkee selässä, laitan sen laukun usein niin, että itse kassi roikkuu lapsen pyllyn alla ja jalkojen välissä, ja hihna kulkee mun yläselästä lapsen edestä. Ei siis paina muksua mistään, mullehan se ei tietenkään ihan paras ole niin mutta oppiipahan karsimaan tavaramäärää ettei ole niin painava laukku... Avaan siis olkahihnan ja laitan laukun tavallaan alakautta paikalleen ja sitten laitan soljen kiinni. Jos laiskottaa tai on lyhyt matka tms. niin kannan vaan kassia edessä, silloinkin niin että olkahihna kulkee selässä lapsen yläpuolella, eikä osu lapseen mistään kohtaa. Edessä en käytännössä kuljeta lasta koskaan, mutta silloinhan reppu olisi kätevä.
  7. Meillä on MaM talvikantosuoja, ja se on ollut kyllä ihan hyvä hankinta (käytettynä, eipä hinta päätä huimannut postienkaan kera). Näillä syyskoleilla, kun leikkikentälle tuolle vuosikkaalle pukisin vk-haalarin villahaalarin kanssa, ollaan kannettu selässä oikeastaan sisävaatteissa ja kantosuoja päällä, ja ihan lämpimänä on pysynyt. Kantosuoja oli vähän sellainen pihin ihmisen hankinta, koska onhan se paljon edullisempi kuin kantotakki. Takki pitäisi ostaa, koska mun taidoilla tuota paneelia ei varmaan onnistuneesti tehdä selkäpuolelle, kun se aukko pitäisi oikeasti ajatella vähän paremmin. Eteen saisinkin, kun on vetskarit valmiina jne. Poika kuitenkin painaa jo sen 12kg, joten kudotulla/neliöllä kulkee selässä kaikkein parhaiten. Liinaa on siinä kuitenkin lapsen päällä usein sen pari kerrosta, ja yritän saada kädet liinan sisälle niin pysyvät vielä lämpimämpinä. Pipo on toki päässä ja vähintään villasukat, usein kengätkin jalassa. Toki jos pitää päästä välillä pois liinasta, niin sitten on haalari päällä eikä kantosuojaa, mutta jos vaikka mennään kaverin luo leikkimään vähän matkan päähän niin ihan turha lähteä pukemaan ja riisumaan sitä varten yhtään enempää kuin on pakko. Kyllähän manducalla ja muilla voi kantaa niin, että molemmilla on omat toppikset, mutta jos on oikein muhkea toppatakki niin se olkaimen pujottaminen voi muuttua vähän haastavaksi. Neliöliinalla sekin ongelma ratkeaa. Ja itseasiassa minä ainakin olen yllättynyt, kuinka helppoa loppujenlopuksi onkaan sitoa ulkovaatteiden päälle ihan tavallista, pitkää kudottua. Luulisi, että ne vaatteet liukuu vielä enemmän toisiaan vasten, mutta kun on tarpeeksi luistamaton kantoliina niin kyllä sillä ihan hyvin pärjää. Esim. jotkut rouheat pellavaiset (Didymos pfau, vaikkapa) tarraavat itseensä sen verran hyvin, että ei ole ollut mitään hätää.
  8. Olen ostanut viimeksi kertisvaippapaketin pojan ollessa alle 3kk, ja noin 3kk iässä siirryttiin yölläkin kestoihin, koska se on vaan helpompaa. Yövaippa pitää kyllä, kun se on oikean mallinen ja siinä on tarpeeksi imua, ja kun päällä on vielä hahtuvat, niin ei ikinä ole tullut pissat sänkyyn - vähän toisin kuin Pamperseilla, silloin oli kakkaa usein yökkäreillä ja petivaatteilla, ja pissat tulivat milloin mistäkin läpi. Rotan jälkeenkin kestot pitivät maitokakat siellä missä pitikin, kun pamperseilla kakkaa tuli yli milloin lahkeesta, milloin selästä. Yhden vaipan nyt huuhtaisee tosta vaan, mutta en mä sitä kakkaa halua muualta joutua pesemään. Niin että vastaukseni on täyskestoilu. Jos meille tulee toinen vauva, ajattelin ottaa jo sairaalaan mukaan omat vaipat (vaikka eipä kukaan mulle kirkkaampaa kruunua myönnä siitä, että ei ikinä olisi ollut kertistä päällä). Ne kertikset vaan haisee mun nenään niin järkylle, että pistää väkisinkin miettimään sitä kemikaalipuoltakin, enkä mä muutenkaan halua että ihana nyytti haisee pahalta. Ja nb-vaipat on söpöjä! Pyykkäys nyt on muutenkin mun lempparikotihommani, joten se puoli menee ihan siinä sivussa. Meni kyllä nyt ihan ot-puolelle...
  9. ^ Joo, huomasin nuo kyllä. Unohdin tarkentaa, että nämä olivat sellaisia integroituja (esim. Emmaljungassa) hyttysverkkoja. Ei kai ne ole uv-suojattuja? No, se oli vain sivuhuomio, ehkä sillä on joku merkitys... Itse kun en ole käyttänyt hyttyssuojaa vielä ikinä rattaissa niin tuntuu hassulta kun jotkut käyttävät sitä aina, mutta se taas ei kuulu tähän
  10. Olen kuullut, että jotkut ovat ottaneet sitä Babybjörnin pottatuolin pottaosaa matkoille mukaan. Mutta sitä ei kyllä voi jättää määränpäähän mikäli mielii vielä käyttää pottaa kotona. Samaa BabyBjörnin pottatuolia päästiin vihdoin ja viimein kokeilemaan kylässä. Näitähän on melkein jokaisella, mutta meillä on vain Orthexin halvasta perusmallista ja Babyidean Speedysta kokemusta aiemmin. Onneksi ei ole investoitu siihen tuolimalliseen, ei jalat ylttäneet maahan ja asento oli muutenkin hassun näköinen eikä siinä viihdytty, pissatkin olisi tältä pojalta tullut turhan helposti yli edestä. Speedy sen sijaan on ollut hintansa väärti, tykätään kovasti. Edessä on tarpeeksi korkeutta pojan pissakaarille, ja asento on todella luonnollinen. Jalatkin ovat tukevasti maassa.
  11. Alkavalla viikolla pitäisi taas olla helteitä, joten nostellaanpa hieman Kyseenalaistan vähän sitä, että ei voi pitää pitkähihaista kun on niin kuuma. En tiedä onko tämä meidän poitsu jotenkin erikoinen vauvaksi, mutta mun mielestä hän oli vähemmän hikinen puettuna kuin nakuna. Tottakai vaatteina oli ohutta ja ilmavaa, valkoista/hyvin vaaleaa, materiaalit puuvillaa/luomupuuvillaa (bambu tai silkki kai vielä parempaa, mutta ei meillä sellaisia ole), mutta pitkät lahkeet ja hihat silti. Sitten kun esim. takaisintulomatkalla piti vaihtaa lyhythihaisiin ja shortseihin kun pitkähihaiset olivat ruokailussa likaantuneet, lapsi hikoili paljailta alueilta huomattavasti enemmän. Huomaan itse saman, eli jos on kova helle ja päällä esim. shortsit, jalkoja pitkin valuu hikinorot. Jos taas puen ohuet ja ilmavat, vaaleat pellavahousut, tuntuu viileämmältä. Toki on lämmin, mutta ei niin tuskaisen hikinen olo ollenkaan. Se ohut kangas suojaa auringolta, ja kun on tarpeeksi ilmavaa, vaatteen ja ihon väliin mahtuu eristävää ilmaa. Näin sen olen ainakin ajatellut, ja ainakin se toimii. Tosin ihmiset katsovat kuin vajaaälyistä, kun on pitkät päällä helteellä, mutta kun minun on viileämpi niin... Edellisen hellejakson aikana huomasin jotain, mitä jäin miettimään. Monet pitivät vauvaa lähes vaippasillaan rattaissa/vaunuissa, ja päällä oli hyttyssuoja. Käytetäänkö sitä vain hyönteisten takia, vai onko olemassa sellaisia, joissa on uv-suoja? Vai kuvittelevatko ihmiset, että se suojaa auringolta? Toisaalta, kai se hieman saattaa varjostaa jos on musta hyttysverkko.
  12. Juuri noista neliöistä ei ole mitään kokemusta, mutta kaikki neliöt ovat ergonomisia kantovälineitä. Ai paitsi jos tarkoitat kantajalle, se sitten riippuu mieltymyksistä. Toiset tykkää topatummista hihnoista ja lantiovyöstä, toiset vähemmän topatuista, ja myös se, millaisessa kulmassa olkahihnat on kiinnitetty paneeliin vaikuttaa istuvuuteen hartioilla. Kokeilemalla se selviää Jos kaipaat nimenomaan viileyttä, niin ohut kudottu liina saattaisi kyllä olla kaikkein viilein kun tekee yksikerroksisen sidonnan (vaikka kietaisuristi niin, että "missivyöt" jätetään levittämättä). Neliöissä usein on useampi kerros kangasta paneelissa, vaikka tokihan siinä sitten on kyljet avoimet. Kudotun sitominenkaan ei ole niin vaikeaa, kuin luulisi, kunhan tottuu Jos saat lapsen pujotettua trikoiseen ongelmitta, saat aivan varmasti sidottua myös kietaisuristi1:n kudotulla. Sekä kudotussa että neliössä on sekin hyvä puoli trikoiseen verrattuna, että kunhan lapsi kasvaa, voit kantaa myös selässä (isompi lapsi kulkee yleensä helpommin ja kevyemmin selässä, ja viihtyy kun näkee eteenpäin äidin olan yli). Onko teilläpäin kenties liinalainaamoa että pääsisit kokeilemaan tätäkin vaihtoehtoa? Joku muu saa kertoa lisää näistä kahdesta neliöstä. Meillä on ollut vain Babyhawk, ja siinä on niin lyhyet hihnat että en enää voisi käyttää sitä tuon 9kk:n kanssa, mutta käsittääkseni noissa on kyllä pidemmät hihnat kummassakin. Babyhawkissa oli muistaakseni jotain 160cm kun joskus mittasin ja ainakin 20cm pitäisi saada lisää... Mutta Ergo ja kudotut ovat nyt kovassa käytössä, vaikka välillä iskeekin neliöhimo Neliöliinat yleisesti ottaen kyllä ovat ihan taaperonkantoon sopivia välineitä.
  13. Ja sitten on ne Onni & Ilona katselukortit ja julisteet. Ne eivät ole niitä, joita nyt tarkoitit, mutta myös tosi kivoja Meillä on sininen pingviini-juliste, ja vauva 7,5kk on vieläkin tosi kiinnostunut siitä. Kehyksiä oli vaan vaikea löytää ton kokoisina, kuulemma ikeassa olisi jotkut sopivat ja me löydettiin sopivat lopulta clas ohlsonilta.
  14. Kukas se muutama sivu takaperin kyseli niistä ohivuodoista, oliko EAO? Tuleekohan kosteus tulee bodyn reunoille vain siksi, että ne reunat ovat niin lähellä vaipan reunoja, vai tuleeko pissaa ihan reilusti liikaa imuihin nähden? Ajattelin vain, että meillä ainakin liian pienillä bodyilla on aika suuri vaikutus noihin ohivuotoihin, ei siis tarvitse olla edes kovin märkä vaippa vielä niin tulee kyllä bodyn reunoihin asti. Bodyn jatkopalat pelastavat meillä tilanteen, koska pituudestahan se on kiinni, muuten vaate on ihan sopiva mutta liian kireä haaroista. Joistain bodyista jätän myös reunanepit auki, ettei se body ole niin tiukasti siellä haaroissa Ja sitten oli puhetta imujen määristä. Mä en itse ole hirveän ihastunut siihen Myllymuksujen bambuhampputaittoon, vaan tykkään että !bamboo fold-it on kivempi ja vähän sutjakampi Se taittuu sopivasti neljään ja sopii melko täydellisesti esim. BG:n isomman mikrokuidun alle, ja pitää vaikka päikkärit oikein hyvin. Laurelinin turvetiimat ovat myös yksiä mun lemppareita. Makuja on monia, ja onneksi imuja voi hyvin ostaa käytettyinäkin (ja mä ainakin tykkään ostaa nimenomaan käytettynä, eipähän tarvitse itse tehdä käyttöönottopesuja!) ja testailla erilaisia yhdistelmiä
  15. Kai mekin tietyllä tavalla vessahätäviestitään, kun vauva on jo kolmisen kuukautta tehnyt kakat pääasiassa muualle kuin vaippaan. Alussa teki pytylle, mutta kun painoa tuli lisää ja istuminen alkoi sujua paremmin, siirryttiin pytyltä potalle. Ensin kannateltiin ihan niinkuin oltaisi olta pytyllä, ja nykyään tuetaan vähän kainaloista. Meillä aloitettiin kakattaminen reilu 3kk iässä, kun vauva alkoi silloin aina viestimään ähinällä, että olisi kakka tulossa. Nyt tiedetään jo katseesta, että NYT, ja mennään kiireen vilkkaa potalle ja matkalla riisutaan housut ja vaippa lennossa pois Ja yleensä ihan samantien tuleekin tavara pottaan. Ja usein pissat samalla. Meilläkin mies oli alkuun vähän epäilevällä kannalla, mutta nykyään hän hoitaa kotona ollessaan suurimman osan kakatuksista. Pissojen metsästykseen ei olla vielä alettu, kun tunnistettavissa oleva pissaviesti tulee vasta kun jo lirisee. Pitäisi vielä enemmän tarkkailla vauvaa ennen sitä "katso äiti, nyt mä pissaan"-ilmettä, että antaako mitään viestiä etukäteen.
  16. Mäkin muuten ihmettelin, että miksi piti heti tulokäyriltä laittaa se kaapu päälle. Edes rintsikoita ei saanut pitää, ja mulla ainakin oli rinnat tosi arat silloin jo ja oli inhottavaa siellä hillua tissit vapaana. Eikä mullakaan tehty kuin ehkä kolme tutkimusta ennen kuin oli ponnistamisen aika, eikä vettä valunut tms. Mutta niitä hitsin sukkia mä onnistuin välttämään koko sairaala-ajan. Kätilö vaan naureskeli mulle tullessa kun jätin omat jalkaan, että kyllä kohta on kuule sukat veressä. No mitä sitten, yhdet sukat ne vaan on... Tosin, yhdet sukat ne vaan on, että mitä sitten myös toiseen suuntaan, mutta siinä tilanteessa se oli jotenkin se viimeinen pisara ja halusin edes ne pitää. Mutta sympatiat Lainielle, ymmärrän sinua.
  17. O-ou, mä oon vaan antanut hedelmää purkista sen kummemmin ajattelematta Kiitos ise listasta, harmi vaan että ne eniten syödyt ei mitenkään kärkikastiin näytä sijoittuvan Aprikoosia menee ainakin paljon, ja ruusunmarja & vadelmaa. Ja lisätietona mainittakoon, että ennen kiinteiden aloitusta olin ihan varma että pelkästään itse tehtyä tottakai, ja sitten ainakin mahdollisimman puhdasta ja luomua ja mitä vielä, ja nyt sitten syötänkin pelkkää tärkkelystä. No, kasvaa se silläkin näköjään, mutta... *OÄ*lle sen verran, että jostain näistä keskusteluista joskus bongasin vinkin noihin päärynäsoseisiin liittyen. Ehkä säkin oot jo siihen törmännyt, mutta siis sitä riisijauhoa, jota keliaakikot usein käyttävät, voi laittaa vaikka just päärynäkiisseliin. Rakenne ilmeisesti pysyy parempana, eikä ole pelkkää vettä sulatettaessa. Mutta nyt en muista että tehtiinkö se niin, että ensin soseeksi ja sitten kiehautus vai miten, mutta ehkä se löytyy vielä selaamalla näitä keskusteluja. Se vinkki ei ollut tässä keskustelussa vaan jossain muussa, mutta nyt kuulostaa siltä, että tuolla heräillään joten en ehdi etsiä...
  18. Tulin tänne vähän etsimään vinkkiä haalariostoksille. Olisi niin näppärää löytää nyt kevään aleista tai huutiksesta ensi syksylle ja talvelle haalarit tuolle poitsulle, mutta minkäköhän kokoista sitä sitten etsisi... Tuntuu niin mahdottomalta ennakoida pojan kasvua ja sitä, mikä koko olisi sopiva. Nyt on 6kk ja 70cm, mutta esim. bodyt ovat jo 80cm kun on pitkä selkä ja kestovaippa. Keväthaalari on 80cm, tosin Lindexiltä, joten uskaltaisikohan sitä ostaa 80cm Reimaa tms vai pitäiskö olla 86cm. Pitää miettiä. 80cm saattaa olla just sopiva, mutta toisaalta kyllä 86cm olisi myös viimeistään keväällä sopiva. Tai seuraavana syksynä Sintin ylläolevaan kirjoitukseen viitaten; meillä on Reiman 68cm välikausihaalari täksi kevääksi tuolle puolivuotiaalle, mutta sepäs jäikin jo 3kk iässä pieneksi. Nyt sitten mietin, että laitanko myyntiin vai säästänkö seuraavalle mahdolliselle, kun kerran jäi vaille käyttöä. Niin ne lapset ovat erimallisia ja kokoisia.
  19. ^ Sama, paitsi että kesti kyllä parikymmentä minuuttia ponnistus. Mutta kroppa vaan toimi, mä en tehnyt mitään. Sellainen olo mulle jäi. Avautumisvaiheessa lauloin aaaaaata ja mmmmmm-äännettä eli matalia huokailuja lähinnä, sitten kalvojen puhkaisun jälkeen supistuksen terän tullessa hyräily yltyi hetkellisesti aina vähän kovemmaksi. Välillä huomasin kiljuvani, mutta yritin sitten vaihtaa sen suuntaa taas matalammaksi. Ja sitten ponnistusvaiheessa ihan spontaanisti kyllä joka supistuksella tuli huudettua ihan koko skaala, kiljumista ja karjumista ja suoraa huutoa kauniissa jatkumossa. Menin pelkällä ilokaasulla ja sitäkään ei ponnistusvaiheessa ollut enää tarjolla, ja olin etukäteen kyllä tietoinen synnytyslaulusta ja se toimi mulle ihan älyttömän hyvin kyllä. Äänenkäyttö ihan oikeasti vei kipua pois, ja sen kyllä huomasi kun välillä lipesi korkeiden äänien puolelle että kyllä matalat äänet lievittivät kipua paljon paremmin. edit. Niin ja leuka piti muistaa pitää rentona, ja sehän on helpompaa kun ääntelee matalalta. Välillä ihan huomasin että ai nyt kiristän leukaa, pitää rentouttaa ja heti alkoi vähän helpottaa.
  20. Kalvot puhkaistiin salissa, mutta tarkalleen ottaen lapsivesi tuli vasta lapsen jälkeen. Vauva oli niin alhaalla jo että se toimi ilmeisesti tulppana, joten vauvan perässä tuli sitten vedetkin
  21. Aluksi yritin ponnistaa kontillaan, tai siis polviseisonnassa pystyasentoon nostettua sängynpäätyä vasten nojaten, mutta supistuksen tullessa multa lähti ns. jalat alta eli en pysynytkään polvillani. Kyljeltä sain onneksi hyvin voimaa touhuun, sillä selällään makaaminen olisi ollut ihan vihoviimeinen juttu. Siinä oli kaikkein pahinta ottaa supistuksia vastaan. Eli synnytin vasemmalla kyljellä maaten, supistuksen aikana kannattelin itse jalkaa ja supistusten välillä mies joutui siihen hommaan.
  22. Ollaan kaavailtu Pallasta meidän pojalle, kunhan tuosta vähän vielä kasvaa. Mutta mua vaan mietityttää noin niinkuin käytännön kannalta, kun hän on tuollainen hikikalle ja aina on kuuma, niin onko palkillinen kovin hiostava? Tuolta aikaisemmin jo poiminkin vinkin että mokkajäljitelmä (?) olisi se vähemmän hiostava kangasvaihtoehto. Toki turvallisuus tulee ensin jne, mutta on sekin nyt aika inhottavaa jos koko kesä menee kuunnellessa kiukkuhuutoa kun muksulla on niin kuuuuuuma. Meillä kun ei ole edes ilmastointia autossa tiedä sitten onko se sitä huutoa joka tapauksessa, mutta en ainakaan halua sitä ehdoin tahdoin lisää...
  23. Riippuu niin paljon vauvasta ja vauvan temperamentista. Meillä on hyvin rauhallisen temperamentin vauva, joka kuitenkin nukkuu välillä aika huonosti. Eli käyn mieluummin suihkussa ja vessassa (ovi raollaan ja suora näköyhteys) ja vaikka tyyliin viemässä roskat (tosin meidän roskilla ei ikinä kyllä ole niin kiire etteivät voisi odottaa sitä, että mies tulee kotiin ) kun vauva on hereillä. Hereillä vauva viihtyy pitkään rauhallisena paikallaan tutkien jotain lelua, kun taas näennäisesti rauhallinen uni saattaa ihan sadasosasekunnissa muuttua nyyhkytykseksi, ja silloin pitää päästä nopeasti paikalle.
  24. Kiitos Solja, en ole ennen törmännyt ko. sivuihin.
  25. Moni kehuu sitä Pantleyn kirjaa. Onko siinä kyse vain yöunista vai voisiko siitä saada apua myös päiväunia ajatellen?