DiuDiu

Aktiivijäsen
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

About DiuDiu

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meidän pienikokoinen 2v poika (84cm, 11kg) käyttää nyt Reimatecin 80cm (taaperomalli) vk-haalaria ja siinä on vielä kasvunvaraakin. Muuten vaatteet on 80-86cm. Pikkusisko 3kk käyttää etupäässä 62cm vaatteita.
  2. En meikannut, ei ollut pakkeleita edes matkassa. En kyllä meikkaa muutenkaan kuin juhliin tms, naama kun ei tunnu kestävän jokapäiväistä paklaamista.
  3. Mun ensimmäinen synnytykseni (Kättärillä, normaalipuolella) huhtikuussa 2007 päätyi imukuppisynnytykseksi. Epparia ei kuitenkaan leikattu (vaikka lääkäri siinä vähän komensi kätilöä leikkaamaan), koska kätilö katsoi että poika mahtuu tulemaan ilmankin. En myöskään revennyt. Eli tapauskohtaista tämä lienee, ainakin jos henkilökunnalla on kokemusta ja ammattitaitoa katsoa tilanteen mukaan.
  4. Oon tilannut Figleavesiltä monta kertaa, ja ei ole pahaa sanottavaa palvelussa eikä liiveissä. Plussaa kokovalikoimasta.
  5. Meidän esikoinen oli myös viikkoihin nähden pieni. Painoarvioita saatiin rv33+1 (1600g) ja rv 36+1 (2200g) sekä rv41+6 (2700g), poika syntyi käynnistyksellä rv 42+1 ja painoi 2730g. Oli täysin terve ja istukassakaan ei ollut vikaa. Poika on edelleen ikäisekseen pieni, mutta kasvanut ja kehittynyt ihan normaalisti.
  6. Minä imetin lentokoneessa ihan normaalisti, imetysliivit ja imetyspaita kun on, niin ei siinä tissi juurikaan vilahda. Itsekin harsoa käytin vielä näkösuojana, ja pojalla taisi olla joku peittokin päällä kun koneessa oli aika viileä.
  7. 42+1 syntyi, käynnistettynä. Käynnistely aloitettiin aamulla 42+0 ja parilla tunnilla meni seuraavan vuorokauden puolelle, että poika oli ulkona.
  8. Esikoiselta ekat hipaisut siinä 18+ ja toista odottaessa 14+3 tuntui ensimmäiset liikkeet. Istukka etuseinässä kummassakin raskaudessa.
  9. Meille ei laitetta hankittu. Esikoisen aikaan mietin kyllä, mutta se tuntui aika hintavalta. Puolivälissä raskautta näin jenkeissä käydessäni laitteita siellä noin 20 dollarilla, joka olisikin ollut jo ihan sopiva hinta. Mutta viikkoja oli sitten jo niin paljon, että tunsin liikkeet joka päivä, enkä kokenut tarpeelliseksi laitetta ostaa. Tätä toista odottaessa olen ollut niin kiireinen esikoista paimentaessa, etten ole ehtinyt miettiä raskautta sen enempää, ja nyt ollaankin jo puolivälin paikkeilla ja liikkeet alkavat taas tuntua säännöllisesti.
  10. Oon kyllä suht tarkkaan noudattanut listaa, mutta kuitenkin liikaa stressaamatta. Juustot olen kaupassa katsonut että ovat pastöroiduista raaka-aineista, maksaa en syö muutenkaan, ja kalojakaan meillä ei syödä. Joskus ravintolassa sain salaatin, jossa oli vähän homejuustoa murusina, ja sen söin ja tajusin vasta jälkeenpäin että saattoi olla kiellettyä. Esikoista odottaessa söin myös joskus pihvin mediumina.
  11. Esikoisesta tein testin kp35/28 ja toisesta kp36/34-36. En kyllä edes yrittänyt testata aiemmin, edellisten kiertojen negatesteihin pettyneenä.
  12. Meilläkin mies halusi ehdottomasti tulla mukaan. Ja olisi minulla ollut tosi yksinäistä ilman miestä pitämässä seuraa. Kätilökin nakitti miehelle jotain pikkuhommia (esim. tarkkailla vauvan sydänkäyrää ja soittaa kelloa, jos siinä oli jotain häikkää) ja tuo teki työtä käskettyä.
  13. Meillä on äitiysneuvolassa aivan ihana terkka, joka ottaa huomioon, kyselee, kuuntelee ja neuvoo. Neuvolalääkärit taas vaihtuvat jatkuvasti ja ovat tähän mennessä olleet opiskelijoita, tosi nuoria ja kokemattomia. Lastenneuvolassa terkka on kuusikymppinen, ja myös neuvot ovat jostain vuosikymmenten takaa. Olenkin pitänyt niitä käyntejä lähinnä pojan mittojen tarkistamisreissuina ja hankkinut tietoni muualta. Kummallista, kun joutuu neuvolassakin perustelemaan sitä, miksi imettää lastaan SUOSITUSTEN MUKAISESTI, etenkin kun kasvussa ei ollut sanottavaa. Samoin esim. rotavirusrokotteen hankkiminen pojalle oli melkoinen operaatio, ja jos en olisi itse hankkinut tietoa asiasta, niin saamatta olisi jäänyt.
  14. Sairaalassa meni, kalvoja ei kuitenkaan tarvinnut puhkoa vaan itsestään puhkesivat.
  15. Esikoiselta kesti 5h 55min. Synnytys kyllä käynnistettiin, luultavasti olisi kestänyt kauemmin (ja ollut lempeämpi) luonnollisesti käynnistyneenä.