Leenuska74

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Leenuska74

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 05/20/74

Contact Methods

  1. --Lähetät vain tyhjän viestin osoitteeseen [email protected] älä laita otsikkoonkaan mitään. Kuulostaa kai oudolta mutta homma toimii siten.
  2. Loin tollaisen listan kun olen kokenut ettei suomesta taida montaa postituslistaa löytyä erityislasten vanhemmille. Pojallani on kehitys ollut hitaanlaista, ensin diagnoosina oli kehitysviivästymä ja sitten dyspraksia.. http://groups.yahoo.com/group/erityisvanhemmat
  3. -- Ota rohkeasti asia esiin neuvolassa. Sieltä ohjataan puheterapeutille jne. Puheterapeuteilla on ammatillinen pätevyys arvioida onko aihetta lisätutkimuksiin. Esikoiseni sai dysfaatikon diagnoosin koska terapeutti oli katsonut aiheelliseksi tutkituttaa hänet viikon pituisella osastojaksolla sairaalassa. Tyttö puhui kovin epäselvästi mutta kuitenkin vähän. Itse en olisi osannut edes epäillä jonkin olevan ns. pielessä. Mitäkö hyötyä diagnoosista sitten on ? No ensinnäkin lapsi saa sitten tarvitsemansa terapiat ( omani sai puhe-ja toimintaterapiaa ) ja toiseksi siinä tulee se taloudellinen puoli. Tytöstäni sai sen minimi hoitorahan mutta pojastani jolla on dyspraksia saa korotetun tuen. Lapset hyötyvät terapioista vaikka ei sitä alkuun olisi välttämättä edes uskonut.. Poikanikin on edistynyt kovasti nyt ihan viimeaikoina ja olen siitä hurjan onnellinen. Ilman terapioita en olisi osannut ollenkaan tukea häntä oikealla tavalla siinä. Yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole tähän sanoa koska lapset ovat kaikki persoonia ja yhelle auttaa yksi ja toiselle toinen juttu :-) Kovasti kannustetaan ja yritetään saada toistamaan sanoja, mutta neiti ei oikein edes yritä.. En nyt kuitenkaan vielä osaa kovasti huolestua, vaikkakin mietityttää, kun samanikäiset puhuvat jo hyvin..
  4. Meillä oli ongelmana saada täysimetetty lapsi opetettua pois rinnalta. Hänelle ei kelvannut vastike joten imetys jatkui ja jatkui.. Tyttö täytti vuoden, ei luopunut millään edustaan. Aika kului ja alkoi omakin jaksaminen olla kortilla ja pinna kireällä. Tyttö ei halunnut juoda tuttipullosta koska tuntui vierastavan tuttia, ei kelvannut kuppikaan. Vain rinta. Neiti täytti 2 vuotta ja alkoi jopa kelpuuttamaan kupin jopa. Vielä vaati sitä rintaa nukkumaan mennessä ja välillä heräili myös öisin vaatimaan.. Se oli rankkaa aikaa eikä ukostani juuri ollut lapsen öisissä nukuttamisissa apua.. oli vähän pakko tyytyä kohtaloonsa ja rukoilla ihmettä tapahtuvaksi. Neuvolasta yritin saada apuja ongelmaani mutta kun oli sellainen tilanne etten voinut vaan lähteä viikoksi pois kuten ehdotettiin. Kokeilin myös jotain lääkekuuria jonka olisi pitänyt lopettaa maidontuotantoni mutta ei se toiminut. Se oli tarkoitettu juuri synnyttäneille eikä jo ikuisuuden imettäneille. Kaverilta kuulin että hän oli teipannut rintansa muutamaksi viikoksi jotta saisi lapsen vieroitettua. Muuten hyvä ideakin varmaan mutta omani oli jo niin iso että yksinkertaisesti repi teipit irti, AUTS!! Olin jo todella epätoivoinen mutta sitten huomasin jotain : Tarjotessani lapselle mintun makuista kurkkukarkkia, hän ei tykännyt mausta vaan heitti sen pois. JES : ratkaisu oli löytynyt :-) Kannattaa siis ääritilanteessa ottaa selvää mikä on maku josta lapsi ei pidä ja kehittää rinnanpäihin sen tyylistä makua, oma ratkaisuni näytti toimivan. Kyllähän te sen varmaan äkkäätte itsekin kun seuraavan kerran pesette hampaita mitä käytin.. :-)) Tyttö ei ole enään viikkoon edes kaivannut..
  5. Hei !! Meillä on syksyllä kolme vuotta täyttävä poika joka ei juurikaan vielä puhu. Noin 30 sanaa tulee. Isi, pappa, koira, kissa jne perussanoja. Puheterapiassa aloitettiin maaliskuussa -08 ja edistystä ei juurikaan ole tapahtunut. Meillä ei ole todettu mitään varsinaista vikaa (dysfasiaa tms.), poika vaan ei puhu. -- Tuo on jo todella hyvin jos 30 sanaakin tulee.. Itselläni on pian 4 vuotias poika jolta ei tule juuri yhtään sanaa. Hän oli tutkimuksissa viikon osastojaksolla eikä sieltä löytynyt muuta diagnoosia kuin Verbaalinen Dyspraksia. Myös Esikoisellani oli puheentuoton kanssa ongelmia mutta 3 vuotiaana hänellä oli sentään jo 20 sanaa. Hänkin kävi monien vuosien ajan viikon jaksolla sairaalassa ja diagnoosi oli Dysfasia. Tyttö oppi pian päiväkotiin mentyään ensin kiroilun jalon taidon ja vähitellen muutkin sanat. Tyttö kävi aivan kuten poikani nyt puheterapiassa kerta/ viikko ja toimintaterapiassakin sama määrä. Nyt pojan kohdalla on lupailtu että saisimme viittomien opettajan kotiimme mutta toistaiseksi lupaus on ollut pala paperia vain ( se selittyy kyllä sillä että asumme pienellä paikkakunnalla eikä tänne ihan muutaman lapsen takia viitsitä kuulemma kaupungista ajaa..) pojan kuulossa ei ole mitään vikaa, hän kuulee ja ymmärtää sekä toimii ohjeiden mukaan, ei vaan puhu mitään. Kommunikointi on osin viittomien varassa joita olen puheterapeutilta oppinut.
  6. Minkä ikäinen lapsi tarvitsee viikkorahaa? -- Mielestäni viikkorahaa voi alkaa maksamaan kun lapsi ymmärtää että raha on vaihdon väline ja se loppuu jossain vaiheessa. Lapselle olisi hyvä tähdentää että summan pitäisi riittää koko viikon ajan. Tai edes niihin asioihin joita on sovittu ostettavan omalla rahalla. Esim. postimerkit ja lyijykynät. Itse olen maksanut ekaluokasta lähtien viikkorahaa, ensin 3e ja nyt tytön ollessa 11 vuotias hän saa 5e ja jos kokeista tulee hyviä numeroita niin ne korottavat summaa yhden euron. Viikkorahan eteen pitää kuitenkin tehdä kotihommia. Mikä on mielestäsi sopivan kokoinen viikkoraha eri ikäisille lapsille? Pitääkö esim. sisarusten viikkorahan olla samansuuruinen? -- Ei samaa summaa varsinkaan jos ikäeroa on useampi vuosi. 7 vuotias mielestäni pärjää kolmella eurolla. Viidesluokkalaiselle vitonen ja olen ajatellut nostaa viikkorahaa seuraavan kerran parin vuoden päästä seitsemään euroon. Pitäisikö lapsen tehdä kotitöitä, menestyä koulussa tms. viikkorahan saadakseen, vai annetaanko se automaattisesti? -- Tottakai pitää jotta oppii ettei se raha lankea itsestään kuin Manulle illallinen Voiko viikkorahan peruuntumisella uhkailla lasta silloin kun tämä käyttäytyy huonosti? -- Kyllä. Saako lapsi päättää itse vapaasti, mihin viikkorahansa käyttää? -- Kunhan makselee siitä sovitut asiat ensin. Lopun saa käyttää miten haluaa. Onko viikkoraha parempi vai huonompi käytäntö kuin esimerkiksi kuukausiraha? -- Parempi vaihtoehto. Kuukausiraha haihtuisi varmaan jo viikossa. Viikkorahana sitä nappulaa on tasaisesti vähintäänkin joka perjantai.
  7. Joo. Kyllä mullakin hiukset lähtivät oikein joukolla päästä kun imetystahti hidastui. Muistan ekan käyntini kampaajalla synnytyksen jälkeen ja tuttu kampaaja aloitti juttelun toteamalla että jaahas, sitä ollaan niinkuin kaljuunnuttu.. Eipä mulla oikeastikaan ole paksu kuontalo mutta olihan hetki kun joku niin suoraan sanoo..