Nipsanteri

Jäsen
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

About Nipsanteri

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Lappi
 1. Ollaan kohta puolin siirtämässä lastamme kaukalosta istuimeen ja tämä Kiddy comfort pro on yksi vaihtoehdoista. Kertokaapa kokemuksianne Kiddy penkeistä, koska otitte käyttöön ja turvallisuus erityisesti.. Kiittäen
 2. Minä en suoraan sanottuna ymmärrä miksi täysimetyksestä tehdään niin iso numero. Turhia paineita äideille, aivanko ei muutenkin olisi jo tarpeeksi äitiydessä yleensä. Imetystuen sivuilla (muistaakseni) oli, että 65% 1kk. ikäisistä vauvoista on täysimetettyjä. 4kk. ikäisistä enää vain 15 prosenttia. Eli meitä korviketta antavia on aikasta paljon. Tiedän kyllä imetyksen hyödyt, mutta kaikki samat hyödyt saa, vaikka vain osittaisimettää!! Meillä yhteinen taival alkoi sektiolla (ja fakta on, että sektion jälkeen maito nousee hitaammin), ja vauva lastenosastolla erossa minusta ensimmäiset 8vrk. Sen jälkeen söin antibioottia 3 viikkoa, mikä ei sekään imetystä edistä. Toivoin kyllä pääseväni täysimetykselle, osittain siitäkin syystä, että yhteiskunta sitä niin hehkuttaa. 1,5 viikkoa mentiinkin täysimetyksellä, mutta sitten tytöstä tuli levoton, kärttyinen ja nukahtamisesta tuli tosi vaikeaa. Myöskään paino ei noussut, joten alettiin antaa lisäksi korviketta. Nyt tyttö saa noin 1/4 korviketta ja loput tissistä. Tyttö on hyväntuulinen, eikä unta tarvi kauaa kerjätä. Lisäksi isällä on nyt suurempi osa lapsen elämässä ja minä pääsen välillä huilimaan Miksi siis pitäisi kantaa huonoa omaatuntoa korvikkeen annosta?
 3. Meilläkin nukahtamisesta on tullut ongelma. Tyttö nimittäin ei nukahda muuta kuin tissi tai tutti suuhun ja viime aikoina se enemmän ollut se tutti. Nyt kuitenkin hän on alkanut harrastamaan sitä, että nukahtaessa tutti tippuu ja sitten havahtuu siihen ja alkaa itkemään eikä rauhoitu uudestaan ennen kuin saa taas tutin suuhun. Tätä saattaa tapahtua viisi-kuusi kertaa ennen yöunille nukahtamista. Sama ongelma myös päiväunille mennessä. Viime yönäkin kello kävi kolmea, kun tyttö vihdoin nukahti oikein. Onko kenelläkään vinkkejä miten tästä ongelmasta pääsee eroon???
 4. LKS

  Täällähän alkaa keskustelua jo syntymään Kiitokset mamma84 sun kertomuksesta ja odotan innolla sitten seuraavaksi silkkiksen kokemuksia. Mullakin synnytys kyllä lähenee, mutta kerkiät varmaan mua ennen. Mulla LA 4.6. Olen kuullut kyllä vähän huonojakin kokemuksia, mm. siitä ettei synnyttäjän toiveita oikein kysellä asennon suhteen vaan kätilö määräilee miten edetään.. Se kontrollin menettäminen minua juuri eniten pelottaa, että kaikki vaan etenee ilman et minä tajuan mistään mitään.. ettei mulle kerrota missä mennään. Lisäksi mua pelottaa se, että kätilöillä on niin kiire että mut jätetään huoneeseen yksin huutamaan ja tapahtuu jotain odottamatonta. No ehkä ne kuitenkaan ei jätä mua oman onneni nojaan En oikeastaan ole päättänyt mitään asennoista tai kivunlievityksistä ja vaikuttaahan se toki, että miten kaikki etenee, eihän sitä voikaan etukäteen päättää. Ammeeseen kuitenkin haluaisin... odotan kyllä kovasti että pääsen synnyttämään ja saan nyytin kainaloon!!
 5. Kiitos tigru vastauksestasi! Kipu on minullakin just tuommonen niinku rintsikat painais rintaa, vaikka niitä ei ole. Eilinen oli parempi päivä, eikä kipua ollut, että toivottavasti tuo katoaa kohta.. Puhuin neuvolassakin tuosta eilen ja sanoivat, että jos kipu on ihan tuntuvaa, pitää asia tutkia, että ei välttämättä ole ihan normaalia...
 6. Hei! Haluaisin kuulla onko muilla ollut kipua ja puristusta rinnan alla ja koska? Olen nyt 29. raskausviikolla ja parin viikon ajan on tuntunut puristusta rinnan alla molemmilla puolilla. Kipu tuntuu, kun kyykistyn eteenpäin, istuessa pehmeällä ja joskus jopa kyljellä maatessani. Rinnassa tuntuu niin kuin joku jäisi puristuksiin, jotenkin muljahtaisi väärään paikkaan, välillä tämä aiheuttaa myös hengitysvaikeuksia. Ajattelisin, että kohtu/vauva painaa kylkiluita ja keuhkoja tai jotain, mutta voiko olo olla oikeasti näin ahdistava ja vaikea? Välillä on päiviä ettei tunnu juuri mitään ja välillä olo on aamupäivästä alkaen tosi inhottava. Yritän venytellä ja suoristella itseäni, mutta se ei auta. Ainoastaan selällään maatessa puristusta ei tunnu. Kiitoksia, jos joku auttaa...
 7. Onpas täällä mielenkiintoinen keskustelu! Minä olen raskausaikana juonut yhden lasin siideriä, yhden lasin kuoharia ja sitten ehkä muutaman kerran maistanut jotain muuta ihan kielellisen. Minusta se ei ole mikään moraalikysymys ottaako raskausaikana ollenkaan vai juoko esim. yhden annoksen siideriä yms. Näitä asioita minun mielestä voi ajatella ihan maalaisjärjellä, yksi annos ei vaikuta äitiinkään mitenkään, saati sitten sikiöön eli en usko siitä haittaa olevan. Yleensä ottaen tykkään hyvistä viineistä ja juon yleensä sosiaalisissa tilanteissa, kun on tarkoitus pitää hauskaa ja silloin yleensä juonkin ihan useampia laseja. Kyse ei ole mistään perskänneistä, mutta kuitenkin niin että tuntuu. Raskausaikana en kuitenkaan juurikaan juo ja se on ihan päivänselvä asia minulle. Ei sitä tarvitse edes miettiä tai pohtia sen kummemmin, se vain istuu päässä!
 8. LKS

  Ei ole tällaista keskustelua täällä vielä... Haluaisin kuulla kokemuksia Lapin keskussairaalassa synnyttäneiltä. Yleisarvosana? Millaisia kätilöt ovat? Minkälaisia synnytystapoja ja sen helpotteita on? Tarkoitan, että onko siellä jakkaraa, ammetta, jumppapalloa yms. Ja yleensäkin haluaisin kuulla kokemuksianne...
 9. Haluaisin kuulla, että mitä tuossa toisessa lääkärineuvolassa tapahtuu? Katsotaanko niitä kohdunkaulan pituuksia ja aukioloja ja miten niitä katsotaan...? (käsin vai sillä rautahässäkällä) Tehdäänkö papakoe yms? Ja onko jotain muuta erikoista, jota tulisi tietää? Tuossa ensimmäisessä lääkärineuvolassa minulle tehtiin tuo sisätutkimus levittimellä ja lääkäri tuikkasi niin kipeästi, että jäi traumoja....
 10. Mukava nähdä teidän ostoksia! Minä en ole hankkinut vielä yhtään mitään. LA 4.6. Mietinkin, että uskaltaako vaunut tilata nettikaupasta, ilman näkemättä? Vaunut on kuitenkin tärkeä ostos ja kalliskin, että ne pitää olla mieluisat. Tulee varmaan kiire sitten lopussa ostella kaikkea, saatika jos tyyppi päättää tulla etuajassa.
 11. Haluaisin tietää mitä kaikkia isompia ostoksia olette vauvalle tehneet ennen syntymää ? Siis tarkoitan vaunuja, turvakaukaloita yms. muuta tavaraa kuin vaatteita.
 12. Mulle sanottiin jo np-ultrassa, että jos mahallaan nukkuu, niin ainakin sillain toinen jalka koukussa tai tyyny mahan alla, ettei ihan täysin mahallaan. (ja sillon ei ollu mahaakaan vielä juurikaan) Sen jälkeen olen opetellut nukkumaan kyljellään. Otappa nuistakin sitten selvää, kun ohjeita on niin paljon. Lisäksi selällään ei saa nukkua ainakaan enää loppuvaiheessa, koska kohtu/istukka painaa äitin ääreisverenkiertoa selässä ja näin ollen se heikentää niin äidin kuin myös vauvan hapen saantia. Vahingossa selälle kääntymisestä ei kuitenkaan ole haittaa, sillä äitille tulee usein ensin pahaolo, joka kehottaa kääntymään, ennen kuin se alkaa vaikuttaa sikiöön.
 13. Mua haluttaa kaikkea suolaista koko ajan. Lisäksi kaikki raikas, kuten coctailtomaatit, jäätelö ovat kelpo kamaa. Lisäksi juon maitoa ihan kauheasti!
 14. Meidän masuasukin nimi on Heinämies. Se tuli siitä, kun käytiin eka ultrassa ja vauveli heilu niin kauheasti, heilu niinku heinämies!
 15. Mimosa83: Sellasta se on! Se kun tulee kun on tullakseen, eikä kattele kalentereita! Parempi näin oikeastaan. LA on kesäkuun alussa, niin pääsee isosta mahasta eroon ennen kesää.