libra

Aktiivijäsen
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

About libra

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Pikku_kolikko, mulla oli ihan sama ongelma muksujen vauva-aikaan, ja ajoittain vieläkin. Mulla on muutenkin jänne- ja sidekudostulehdusten taipumusta, ja vauva-ajan rasitus oli ranteille välillä liikaa. Mä ostin apteekista tosi hyvän rannetuen, sellaisen jossa kämmenpuolella on metallilasta. Lääkäriltä sain reseptin tulehduskipulääkevoiteeseen (Felden), josta oli tosi paljon apua jo alkaneen tulehduksen hoitoon. Sitä uskalsin käyttää imetysaikanakin. Mulla oli usein niin, että kun yhtenä päivänä kipu oli ihan sietämätön, niin kahden päivän kuluttua oli jo ihan ok olla, eli mun tulehdukset meni tosi nopeasti ohi. Edelleen ranteet saattavat tulehtua esim kun lapset ovat olleet kipeinä ja heitä on pitänyt sylissä ja kantanut enemmän kuin normaalisti. Mä oon tänne jonnekin linkannut ohjeet, joilla pystyy kantamaan kahta lasta samassa pitkässä trikooliinassa. Meillä poika siirtyi kaukalosta pois 10kk ikäisenä, jolloin kannoin hänet sylissä ja tytön kaukalossa autolle. En tiedä kumpi oli lopulta hankalampaa. Kannattaa ehdottomasti mennä lääkäriin, jotta saat hyvän lääkkeen. Samoin suosittelen kunnollisen rannetuen ostamista. Mun tuki on käännettävä, eli se käy kumpaan käteen tahansa, ja se maksoi ehkä 25e. Tsemppiä! Mä niin muistan sen kamalan kivun ja avuttomuuden.
 2. Mä olen samoilla linjoilla monen aiemmin vastanneen kanssa. Herkuttelusta ei tehdä isoa numeroa, ja herkut pyritään pitämään mahdollisimman terveellisinä. Meidän lapset (1v 7kk) ovat saaneet ensimmäiset herkkumaistiaiset 1-v synttäreillään ja nyt saavat jo maistaa esim kahvipöydästä lähes kaikkea. Karkkeja, suklaata ja limua eivät saa vielä. Mehua ovat saaneet vain erikoistilanteissa (ehkä yhteensä 3 kertaa). Jos syön itse suklaata, lapsille onneksi kelpaa selitykseksi ihan vaan, että "tämä on äidin suklaata, x ei voi vielä syödä tätä". Vastaukseksi tulee yleensä ponteva nyökkäys . Meillä syödään jälkiruokaa päivällisellä joka päivä, mutta yleensä se on jokin hedelmä. Kesällä ollaan syöty tavallista useammin jäätelöä, ja silloin lapset saavat omat pienet vaniljajäätelöannoksensa. Ylipäätäänkin yritän korostaa, että kaikki syövät samaa ruokaa, joten pyrin samaan myös herkuissa. Välipalana tarjottavat kiisselit teen aina ilman sokeria (kun laittaa mukaan esim mansikkaa, tulee luonnostaankin makeampaa), ja jugurttina syödään maustamatonta jugurttia + hedelmäsosetta tai muussattuja marjoja. Hyvin kelpaa, kun eivät ole kovin makeaan vielä tottuneet. Matkaherkkuina meillä on usein rusinoita ja kuivattuja karpaloita.
 3. Olikohan Tampereen alueella toimiva Luomulaatikko jo mainittu täällä. Ajattelin itse aloittaa syksyllä säännölliset viikoittaiset vihannes- ja kuiva-ainetilaukset tuolta. Noutopisteitäkin näyttää olevan paljon, joten toimituskulut on helppo välttää.
 4. En tiedä onko muita huvitanut telkkarissa tuleva Garnier silmänympärysvoidemainos, jossa nääntyneen näköinen nainen työntää kitiseviä kaksosia rattaissa? Siis mistä voi tulla sellainen mielleyhtymä, että kaksosvauvojen äidillä on SEKÄ silmäpussit ETTÄ tummat silmänaluset? Siis häh? Nim. Näin tummiin silmänalusiin ei auta enää mitkään voiteet
 5. ^^Mulla B-vauva kääntyi aika myöhään perätilasta raivotarjontaan. Olisikohan ollut vasta viikon 30 jälkeen, kun muistaakseni ei ollut kääntynyt vielä ennen kuin siirryin äitiyspolin seurantaan. Yritin kysyä keskusäitiysneuvolassa ultranneelta lääkäriltä, että mihin saakka mahtuisi kääntymään, enkä saanut mitään vastausta. Itse en huomannut kääntymistä. A-vauva oli tosi aikaisesta jo raivotarjonnassa, joten alatiesynnytystä oltiin suunnittelemassa vaikkei B olisi kääntynyt. Onneksi kääntyi, ja huoli alatiesynnytyksen onnistumisesta lieveni.
 6. Tsemppiä sojalle, ja toivotaan että viikkoja tulisi vielä!
 7. Aika yleistä näyttää olevan, että samaa sukupuolta olevilla on yhteiset vaatteet ja eri sukupuolta olevilla omat. Meillä oli alkuun noin puolet yhteisiä (kaikki unisex-väriset) ja puolet omia. Tällä hetkellä käytetään unisex-vaatteetkin peräkkäin (tyttö on melkein kaksi kokoa pienempi), eli samassa vaatekaapissa on omat hyllyt kummallekin. Olen nyt tarkoituksella ostanut pojalle sellaisia vaatteita, jotka voin kierrättää tytölle. Meidän kesävaatteissa on siis paljon ihanaa vihreää
 8. ^^ ja ^ Mä kävin Tampereen keskusäitiysneuvolassa ultrissa viikolle 30 asti, ja vasta sitten siirryin TAYSin seurantaan. Eli sekä nt-ultra että rakenneultra tehtiin keskusäitiysneuvolassa. Mulla ei ollut raskaudessa mitään erityistä seurattavaa, ja käsitin että viikot 30-32 olisi suunnilleen takaraja TAYSin seurantaan siirtymiseen. Nt-ultran teki hoitaja, mutta tuplaraskaudet ilmeisesti yleensä tutkii lääkäri. Ilmeisesti siellä ei siis tiedetty aikaa varattaessa, että olisi pitänyt olla lääkäri. Nt-ultran jälkeiset ultrat hoitikin sitten lääkäri.
 9. Hienoja ultrauutisia, Trinity79! No niinpä! Täytyis oikeesti nähdä, nyt kun ollaan vielä kotosalla. Soja: Kyllä se itse syöminen vaan jotenkin auttaa ruokahaluun ja vähentää kikkailua. Meidän neiti on muutenkin "minä ite" -tyyppi (tullut äitiinsä), oli ehkä maailman onnellisin kun sai ekaa kertaa itse puettua housut jalkaan .
 10. Ihania masuja täällä! Mulla oli ihan sama! Ja jälkikäteen valokuvista katsottuna se vasta isolta näyttääkin . Lisäksi kuvittelin välttyneeni raskausarvilta, kunnes synnytyksen jälkeen vatsan alapuolikin paljastui. Ei ihan ollut siloista ihoa enää .
 11. soja, meillä syömään opettelu on tapahtunut lapsilla aika eri tahtiin. Mä annoin lusikat "ruokailuleluiksi" jo joskus 9kk ikäisinä, ja niitä alkuun lähinnä pureskeltiin ja heiteltiin lattialle. Neiti on temppuillut ruokailun kanssa paljon poikasta enemmän, mutta hänpä rauhoittui syömään paljon paremmin siinä 10kk iässä, kun sai syödä osan ruuasta itse omalta lautaselta. Selvästi hienomotoriikka on tytöllä parempi, ja hän syökin nyt pääasiassa ruokansa itse. Poika maistelee omalla lusikalla (tai sormin), mutta suurimman osan ruuasta velä syötän. Molemmille lusikan käyttö alkoi olla tosi luontevaa siinä vuoden iässä, 1v 4kk alkoivat käyttää jo haarukkaakin. Nyt pitäisi tsempata syömisharjoittelun kanssa, että osaavat päiväkotiin mennessään syksyllä syödä itse. Samaan syssyyn pitäisi opetella mukista juominen (nyt käytämme lähinnä aventin venttiilillisiä nokkiksia, kun sotkua tulee vähemmän), päiväunien nukkuminen sisällä, aamu- ja iltaimetyksenkin lopettaminen jne... Noinkohan ehditään parissa kuukaudessa... Pian meillä onkin 1,5v neuvola. Mihin tämä aika oikein menee? Lapset ovat kasvaneet ja kehittyneen tosi hyvin, puhekin on kehittynyt mielestäni hyvin. Poika osaa jo yhdistellä sanoja tyyliin "missä auto?", "ei oo" ja "tää auto". Tytön puhe on kehittynyt vähän hitaammin, mutta viime aikoina hänkin on ottanut spurttia uusien sanojen opettelussa. Molemmat myös yrittävät matkia kaikkea mitä itse sanoo Yöunet ovat parantuneet parin kuukauden takaisesta todella paljon. Terveinä ollessaan nukkuvat molemmat täyden yön klo 20-6.30. Valitettavasti tähän talveen ja kevääseen ei ole montaa täysin tervettä viikkoa mahtunut, varsinkin kun molempien kulma- ja poskihampaat alkoivat puhkeamaan oikein urakalla. Onneksi on kuitenkin kevät, ulkoilukin on niin paljon mukavampaa nyt kuin pakkasilla!
 12. Täällä on ollut keskustelua monikkojen nukkumajärjestelyistä. Meillä lapset ovat nukkuneet suhteellisen hyvin alusta asti (yöllä ei ole valvottu), mutta heräämisiä on ollut silti tosi pitkään. Vuoden ikäisenä pidettiin pieni unikoulu, että saatiin yösyöminen pois kokonaan (siihen asti söivät yöllä 1-2 kertaa kumpikin). Nyt 1v 4kk ikäisinä nukkuvat suurimman osan öistä heräämättä. Pidempään meni kuin itse etukäteen kuvittelin, mutta nyt kun heräilyt on jo takanapäin, niin tuntuu että menihän se suht helposti... Muutamana aamuna puoli vuotta taaksepäin oli kyllä ihan erilaiset ajatukset .
 13. ^ Niitä naarmuja tulee tosi nopeasti uusiinkin rattaisiin, kun osa oviaukoista on niin ahtaita kulkea. Eli uudet olisi pian ihan saman näköiset... Meillä ainakin renkaat oli ihan täynnä kivenpainaumia heti ekan talven jälkeen, mutta hyvin vähän kuluneillakin renkailla pärjää. Työntöominaisuudet Teutonioissa on hyvät, vieläkin (lapset 8 kg ja 11 kg) kulkee kevyesti. Toissaltalven loskassa oli raskasta työntää, mutta silloin ei varmaan mitkään muutkaan rattaat kulkeneet. Noihin varmaan käy mitkä tahansa kantokassit, kun ovat niin tilavat. Mä oon tykännyt Teutonian omista kantokasseista, kun ne saa niin näppärästi muutettua jalkapusseiksi kantokassiajan jälkeen. Varmaan muunkin merkkiset saa, mutta kannattaa katsoa että niissä on reiät valjaita varten oikeissa kohdissa. Ainoa miinus Teutonian kassissa on se, että siitä ei saa "kantta" kokonaan irti. Kesäkuumalla olisi ollut kiva pitää kantokassit rattaissa rajaamassa omia puolia lapsille, mutta kun kantta ei saanut kokonaan irti, niin sen rullaaminen jalkopäähän oli musta hankalaa. Tällä hetkellä tosiaan kaipaisin Teutoniaan jotain väliseinää, jotta lapset saisivat nukkua päiväunensa rauhassa. Muuten oon tyytyväinen vieläkin.
 14. Aivan ihanat kuvat, catap ! Vaikka ei kai noin ihanista tytöistä nyt huonoja kuvia saisikaan
 15. Mä ymmärsin valmistajan sivuilta, että ratasistuimetkin saa makuuasentoon (tosin yhdessäkään kuvassa ei sitä näytetty). Noihinhan saa erikseen kantokopat ja adapterit kaukaloille. Kannattaa käydä liikkeessä kokeilemassa. Kaikki peräkkäin istuttavat on mun mielestä tuntunut siltä kuin laivaa olisi yrittänyt ohjata, mutta noita en ole kokeillut.