Päivänsäde

Aktiivijäsen
  • Content count

    36
  • Joined

  • Last visited

About Päivänsäde

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. En tiedä, lukeeko tätä ketjua kukaan enää näin melkein-kesällä, mutta yritetääs : Ostimme uudet Baby jogger city select- tuplarattaat ja niihin pitäisi ostaa jalkapussit. Ongelmana on, että vaunuissa tulee oleskelemaan 2v taapero vauvan lisäksi ja haluaisin samanlaiset jalkapussit vauvalle ja taaperolle. Minkälainen jalkapussukka muuntautuisi tarpeisiin? Mitä kauemmin jalkapussi käy taaperolle, sen parempi. Selitin nyt aika monimutkaisesti, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä yritän kysyä !
  2. pelkopolilla käyty, eikä edes juteltu "luonnollisesta" synnytyksestä historiani takia (bussionnettomuus), vaan käytiin pelkästään läpi section kulkua. Kätilö tosin sanoi, että ensi viikolla olevassa aikaistetussa synnytystapa-arviossa vasta katsotaan tarkemmin mahd. lääketieteelliset esteet. Mua jäi suunnattomasti pelottamaan tuon käynnin jälkeen se mahdollisuus, että synnytys käynnistyy ennen sovittua sectiopäivää! Sectio tehdään N-klinikalla kuulema vain viikkoa ennen laskettua aikaa- olen urheilija, ja urheilijoilla synnytys käynnistyy yleensä 4-7pv ennen laskettua aikaa! Äitinkin urheili fysioterapeuttina paljon koko raskauden ajan, ja synnyinkin 8 päivää etuajassa, vaikka olin ensimmäinen lapsi...lisäksi synnyin tosi vauhdilla (5h), vaikka lääkärit olivat sanoneet äidilleni, että ole rauhassa, sulla synnytys saattaa kestää vielä vuorokauden ! Otin asian puheeksi pelkopolilla, mutta kätilö väitti, ettei urheilulla ole tuollaista vaikutusta... outoa vaan, että suurin osa tuntemistani urheilijoista on synnyttänyt esikoisensakin ennen laskettua päivää ja todella nopeasti, sekä asiasta on kirjoitettu myös Urheiluvalmennus-kirjassa ! Eli siis pelkoni koskee sitä, että synnytys käynistyy ennen suunniteltua sectiota ja lääkärit väittävät mullekin että aikaa on, ja sitten vauva tuleekin niin vauhdilla, ettei enää voida sectiota tehdä!!! Tää ois kauheinta mitä voi olla... osaako joku neuvoa, voiko asialle tahdä mitään? Anteeksi todella sekava sepostus paniikkipäissäni...
  3. JEE ! Neuvolasta kerrottiin, ettei ketään nykyään enää pakoteta synnyttämään alateitse, jos ei sitä itse halua, vaikkei edes olisikaan muuten mitään fysiologista syytä! Tieto helpotti ihan kauhesti, kun luulin että joudun stressaamaan synnytystapaani tuohon synnytystapa-arvioon asti !
  4. Kiitos Maro! Vähän samaa itse aloin epäilemään... uskallan siis laittaa nyt hyvällä mielin Teutoniat tilaukseen. Tosin ensin pitää päättää kummat . Oliko kellään tietoa miten takuut menee, jos Saksasta tilaa?
  5. En tiedä saako Divaan vaihdettua pyöriä, mutta siinä on kääntöaisa minkä ansiosta isot pyörät siirtyvätkin etupyöriksi. Näin rattaat kuulema ovat vakaat ja niillä on hyvä liikkua myös vaikka lumihangessa.
  6. Me ollaan harkittu nyt Teutonia Funia, Teutonia Cosmoa ja tänään kauppakierroksen jälkeen mustaksi hevoseksi nousi Cresent Diva. Haluamme ehdottomasti kääntyvät etupyörät, sillä niiden avulla vaunut kääntyvät tosi näppärästi. Teutonia oli tähän hetkeen asti vahvin vaihtoehto, mutta myyjä kertoi sen olevan hankala lumihangessa pienempien etupyöriensä takia ja suositteli siksi Divaa, jossa kaikki neljä liikkuvaa pyörää ovat isoja. Onko kellään käytännön kokemusta Funin tai Cosmon työntelystä lumihangessa? Entä onko tavaratila koettu kuinka tilavaksi pikkuostoksiin? Kun ollaan päätetty, mitkä vaunut otetaan, ois tarkoitus tilata ne meiluiten Saksasta. Ainostaan takuut askarruttaa... onko silloin voimassa ihan normi 3v takuu? Jos jotain hajoaa, pitääkö koko vaunu postittaa Saksaan?
  7. Uskalsin sitten raskautua ja nyt on 17 viikko menossa . Kiikutin viime viikolla sairaskertomukset ja röntgenin nauvolaan, josta lähtivät sitten eteenpäin jonnekin. Sainkin tänään kutsn synnytystapa-arvioon, mutta käynti on vasta 2.11 kun laskettu aika on 20.11 ! Aivan hirmu myöhään mielestäni... olisin toivonut saavani rauhassa valmistautua henkisesti sectiopäivään tai tietää, että edes sellaiseen varmasti pääsen! Soitin Naistenklinikalle aikaistaakseni arviota, mutta heistä ajankohta on oikea. Mahdollinen sectio tehdään kuulema viikkoa ennen laskettua aikaa. Olen itse syntynyt yli viikon etuajassa, niin pelkään että synnytys kerkeää jo käynnistyä ennen suunniteltua sectiota.
  8. WÄÄÄ! Otin äsken napakorun pois lävistysliikkeiden kehotuksesta. Kovin rakas siitä oli tullut 8v aikana ja nyt napa näyttää ihan alastomalta! Soitin kolmeen paikkaan ja kaikki olivat sitä mieltä, että varminta on ottaa koru kokonaan pois. Oisin niin toivonut, että pelkkä raskausajan napakorun vaihto riittää... No, parempi kai sitten ottaa varman päälle, kun mulle tulee todella helposti raskausarpia. Ja odottaahan sitten ihana palkinto tästä syksyllä !
  9. Meille tulee marraskuussa Möttönen. Mies ois vielä halunnut, että masu-asukki ois ollut Sir Möttönen . Jotenkin vaan tuntuu, että meille ois tulossa poika, kun ei ole ollut pahoinvointiakaan.. no, jos heinäkuun alussa rakenneultrassa selviää, että kyseessä onkin tyttö, nimeä pitää ehkä muuttaa . En tosiaan muista, mistä nimi Möttönen tulee.. ihan kuin se ois ollut Karhuherra Paddingtonissa joku nalle, mutta kun ei muista .
  10. Pidetään peukkuja, että arpia ei tulekaan !
  11. Ok, eli ilmeisesti arpi voi joka tapaksessa tulla, ottipa sitten napakorun pois tässä vaiheessa tai ei... eli taidan pitää lävistyksen ja hankkia siihen raskausajan napakorun . Kiitos vastanneille!
  12. Minllakin on napakoru. Nyt rv 14 menossa ja mietityttää, mitä teen... repeääkö arpi ihan yhtä lailla, riippumatta siitä onko koru otettu pois vai roikkuuko navassa raskausajan napakoru? Siinä tapauksessa mielelläni kokeilisin ensin raskausajan napakorua.
  13. Mulla ei ole linkkiä antaa tähän hätään. Jokainenhan voi itse päättää mitä raskausaikana tekee (tämä on ohjeistus niinkuin mm. vältettävät ruoka-aineetkin), mutta itse en asiakkaalle ei-suositeltuja liikkeitä laittaisi treeniohjelmaan, jottei vastuu olisi mulla, jos jotain sattuisi. Raskasaikahan on muutenkin niin lyhyt aika elämästä, itse otan sen mieluummin varman päälle. Mutta kuten sanoin, jokainen voi vapaasti tehdä niinkuin haluaa.
  14. Perusteluna se, että kaikkia liikkeitä tulisi välttää, missä on riski, että vauva voi jäädä puristuksiin. Suorien vatsojen treenaus on silloin myös muutenkin vähän turhaa, sillä vatsalihakset alkavat jo pikkuhiljaa erkanemaan toisistaan- vatsatreeni menee "hukkaan". Hooveria taas pitäisi muutenkin välttää, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen, kuten muitakin staattisia liikeitä. Edit: Muuten olen ollut myös vähän samoilla linjoilla, että kyllä kroppa kertoo mitä saa tehdä. Mulla tosiaan ei-suositeltujen vatsalihasliikkeiden tekeminen ei myöskään tunnu hyvältä.
  15. Kysyin tuota neuvolasta ja voi hyvin syödä myös mikrossa kuumennettuja, kunhan tosiaan ovat kuumia. Itse pistän jäiset vihannekset mikroon ja kuumennan niitä 6 min. täydellä teholla (riippuu tietenkin mikrosta).