kultanen

Aktiivijäsen
 • Content count

  1424
 • Joined

 • Last visited

About kultanen

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3186 profile views
 1. Myydään rätt start -merkkinen harmaa elefanttikuosinen imetystyyny. Ollut vain koekäytössä, sillä saatiin lahjaksi mieluisempi imetystyyny tilalle. Hintapyyntö 25 €. Nouto Helsingistä sopimuksen mukaan.
 2. Myydään hyväkuntoinen angel sounds - doppleri mallia JPD 100B. Hintapyyntö 15 €. Nouto Helsingistä sopimuksen mukaan. Valitettavasti en saa puhelimella lisättyä kuvaa tänne, mutta voin lähettää kuvan esim. sähköpostilla tarvittaessa.
 3. Meillä on ollut aina kolmas toiveissa. Eniten on etukäteen jännittänyt se, kun yhteiskunnassa kaikki tuntuu olevan suunniteltu 2-lapsisille perheille. Kaikki tarjoukset koskee vain 2 lasta ja kahta lasta pidetään jotenkin normina. Toisaalta kolmen kanssa vielä pärjää hyvin, sillä autoon mahtuu vielä ja vaikka asutaan kolmiossa, niin meillä ei ole vielä mikään kiire muuttaa isompaan, kun ei lapset vielä tarvitse omaa tilaa niin paljoa. Uskon, että kolmannen vauvan kanssa tulee olemaan melko helppoa. Jo toisen kanssa oli aika helppoa, kun esikoinen oli aika reipas 2,5-vuotias. Nyt esikoinen ja toinen leikkivät jo kivasti yhdessä, joten vauvan syntyessä nuo kaksi viihtyvät varmasti myös omissa leikeissään. Itsekin on toki paljon varmempi ja tottuneempi lapsiperhe-elämäään. On jo hyväksynyt sen, että lapset vievät paljon aikaa ja nyt elämässä on se vaihe, kun keskitytään perheeseen. Omaa aikaa saa sitten enemmän, kun lapset ovat isompia.
 4. Nostelen vanhaa ketjua. Ekan raskauden jälkeen tein sen virheen, etten lähtenyt liikkumaan, koska vauva nukkui huonosti. Käytin kaiken ylimääräisen ajan lepäämiseen. Aloin liikkua säännöllisesti 5 kertaa viikossa vasta esikoisen ollessa 10 kk. Sain itseni hyvään kuntoon ennen toista raskautta. Raskausaikana en supistelujen vuoksi pystynyt liikkumaan yhtään ja nyt onkin taas edessä liikunnan aloittaminen. Olen nyt käynyt zumbaamassa muutaman kerran, vauva on nyt 4 viikkoa vanha. Kävelylenkillä olen myös käynyt lähes päivittäin, mikäli pakkasta ei ole ollut liikaa. Zumbassa huomasin kyllä, ettei kroppa ole vielä siinä kunnossa, että uskaltaisin hypellä tai juosta. Muutaman juoksuaskeleen ottaneena tuntuu, ettei alapään kudokset ole vielä palautuneet, vaikka synnytyksestä ei jäänytkään mitään kipuja tms. Suunnittelin, että voisin liittyä johonkin nettijumppakerhoon, josta voisi tehdä video-ohjattuja jumppia kotona sopivina hetkinä. Kuitenkin minulla on kova halu päästä liikkumaan ja kaipaan sitä tunnetta, kun oli hyvässä kunnossa ja jaksoi tehdä kovankin treenin.
 5. Meillä on ollut ehkäisy mietinnässä ja pessaari kovasti harkinnassa, mutta tää vaikutti sen verran paremmalta vielä, että pistin heti tilaukseen. Tilasin Ruotsista, joten ei varmaan mene kauaa, että tulee perille. Musta on ihan älytöntä, ettei Suomesta saa pessaareita. Onko siihen joku syy? Toi geelikin vaikutti paremmalta kuin se siittiöitä tappava versio, kun toi perustuu ph-arvoon, joten ei ole mitään kamalaa myrkkyä.
 6. Meillä vaihtelee tuon 2 v:n kanssa 19:30-21:00 välillä riippuen siitä, että onko nukkunut päiväunet vai ei ja monelta on aamulla herännyt. Jos kerää jo kuuden maissa, niin nukutaan yleensä päikkärit ja menee sitten n. 20:15 unille. Jos taas nukkuu toisinaan kahdeksaan, ei välttämättä nukahda päikkäreille ja menee sitten jo aikaisemmin yöunille. Iltatoimet menee aina aika samassa aikataulussa, mutta ei viitsitä pistää poikaa pyörimään sänkyyn, jos ei ole yhtään väsynyt silloin 20:00 korvilla. Ei sitä itsekään mene joka ilta samaan aikaan nukkumaan, vaan tilanteen mukaan.
 7. Joku tossa jo aiemmin nosteli asiaa esille myös työnantajan kannalta. Jos äiti jää vakityöstä ensin äitiysloalle ja on sitten esikoisen kanssa kotona siihen asti, kunnes tämä täyttää 3 ja jääkin sitten heti hoitovapaan lopussa uudelle äitiyslomalle ja hoitovapaalle, niin helposti työnantajan täytyy odottaa työntekijää takaisin lähemmäs vuotta. Tietyillä aloilla tämä on pitkä aika, kun järjestelät ja tietotaito kehittyy hurjaa vauhtia. Työnantajan kannalta vähän epäreilua, että se joutuu sitten vielä uudelleenkouluttamaan tämän töihinpalaajan ja kestää toki aikansa ennen kuin työnteko taas sujuu entiseen tapaan. Siinä mielessä ymärrän sen, että halutaan, etteivät työntekijät olisi niin kauaa kotona. Esim. pienessä yrityksessä tästä aiheutuu paljon kustannuksia ja sitten hoitovapaan sijaisen, joka jo osaa hommansa, työ ei enää jatkukaan, kun töitä ei riitä kaikille. Tämä nyt tietysti koskee vain tiettyjä aloja ja niitä, kenellä on vakituinen työpaikka, mikä taitaa olla nykyään työelämässä yhä harvinaisempaa etenkin lastentekoikäisten naisten kohdalla.
 8. Varmaan aika monella tämä lainanmaksu on aika ratkasevassa asemassa. Lainat kuitenkin yleensä mitotetaan sen ostohetken taloustilanteen mukaan, eli jos molemmat on töissä niin lainat on sitten sen suuruset, että niillä yhteisillä tuloilla ne maksetaan. Ja tiukkaa tekee, kun toiset tulot jää pois... Mutta toisaalta, enpä tiedä onko se sitten yhteiskunnan tehtävä tukea elämää niin paljon, että lainanmaksutkin onnistuu. Boldaus on mun. Olen samaa mieltä siitä, että on kyseenalaista, jos yhteiskunta kustantaa toisten lainanmaksun. Meilläkin mun töihinpaluun yksi syy oli lainanmaksu. Olisihan sitä mahdollista ottaa sitä maksuvapaata niin, että maksaisi pelkkiä korkoja. Voisi olla kannattavaa nyt, kun korot on alhaalla. Toisaalta samalla se laina-aika pitenee toisesta päästä, joten mielummin maksan lainaa nyt kun lapsi/lapset ovat pieniä ja kulutkin ovat pienemmät kuin sitten, kun ovat teini-ikäisiä ja heihin menee enemmän rahaa. Ideaalitilannehan olisi se, että me molemmat tienattaisiin niin pirusti, että olisi ihan sama, että kumpi jää hoitovapaalle ja saataisiin silti lyhennettyä lainaa ja vaikka matkusteltua siihen päälle
 9. Meillä on muutenkin se tilanne, että mies saattaa jäädä osittain kotiin mun äitiysloman ja miehen isyysvapaiden jälkeen. Miehellä on parempi palkka, mutta se siis tekisi jonkin verran töitä kotihoidon ohessa. Nytkään poika ei ole kuin max. 3 päivää viikossa hoidossa miehen joustavan työn takia.
 10. Syksyn mallistossa oli enemmän kivoja juttuja tytöille kuin pojille. Haluaisin pojalle jotain pirteän värikästä ja ainoa sellainen oli nyt se keltainen poliisiautopaita. Itselleni tilasti viinipunaisen fold over gardiganin ja roosan värisen college-takin.
 11. Tästä tokasta kerroin 18+4, kun pomo palasi lomilta töihin. Muutamalle muullekin työkaverille samoihin aikoihin, mutta suurin osa saa tietää vasta rakenneultran jälkeen.
 12. Toi poliisiautopaita tulee oleaan meillä kova hitti! Ketuttaa tosi paljon, että pojalta oli eilen päiväkodissa päällä ruskea autopaita ja mustat pandahousut ja jostain tuntemattomasta syystä sille oli vaihdettu varavaatteet ja nyt noita miikkareita ei löydy mistään. Mä olen ihan varma, että joku on napannut mukaansa.
 13. Meillä ei tule tällä kaudella kamalasti ostettua (eipä ). Tilasin kutsuilta pojalle traktori-paidan ja pandahousut ja itselleni sen lyhythihaisen röyhelöpaidan. Pian on toiset kutsut ja harkitsen nyt itselleni sitä vihreää mekkoa. Toisaalta sen voisi saada vähän halvemmalla keväämmällä. Täytyy vielä vähän miettiä noita. Lasten mallistoon olin vähän pettynyt. Voi olla, että ostan pojalle vielä yrmis-paidan, koska se tykkäsi siitä niin paljon, vaikka se ei olekaan oma suosikkini.
 14. Mun mielestä toi haalarin haamu näyttää ihan pääkallolta. Ilman tuota kuviota se olisi tosi kiva.
 15. Mä olen pettynyt noihin lisäyksiin. Ei sytytä yhtään. Enpä ihmettel, että miksi normaalisti ne suunnittelijat suunnittelee itse vaatteet, kun onhan ne ihan eri juttu kuin nuo bloggareitten suunnittelemat vaatteet.