tanetsu

Jäsen
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

About tanetsu

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. auttakee auttakee , miten saisin yhdistettyä kivasti tytön 2-v ja pojan 1-v synttärit , siis mikä voisi olla teemana joka sitten sopisi molemmille , eikä olis liian tyttömäinen tai liian poikamainen . synttäreillä kun ei ole kuin 2 viikkoa eroa niin ei viittis kaksia juhlia pitää , ja kun ei lapset ite vielä ymmärrä vaatia omia pippaloita. 2 erilaista kakkuahan vois tehdä mutta kun vierasmäärä ei kuiteskaan ole kauhian suuri niin kakkujen tarttis olla aika pieniä , yksi kakku voisi toisaalta olla kivempi mutta millasella kuviolla ja miten kynttilät sitten sais fiksusti molemmille.....äääähhh , oma pää lyö ihan tyhjää ideoita ideoita.......
 2. näin meilläkin :girl_wink:isäntä ei tosin aina ymmärrä mihin mä muka neljiä rattaita tarviin kun lapsiakin on vaan 2 :girl_haha:meillä siis on yhdet kaksosten vaunut ( brio double wavet ) sekä yksösten vaunut ( ora jovi air ) sekä kahdet matkarattaat ( graco mosaic ja carena lieback lux ) ja noi toiset matkikset kävin ostamassa 2 viikkoa sitten kun tuli tarvetta niillekin... vanhempi lapsista on 1½-v ja nuorempi 6kk ja päiväunet nukkuvat molemmat ulkona yhtäaikaa mutta ei voi tuplissa molempia nukuttaa kun isompi herättää pienemmän heti kun ite havahtuu hereille , joten pienempi nukkuu tuplissa ja isompi noissa yksösten vaunuissa ulkona.jos lähden lenkille ja otan mukaan vaan toisen lapsista niin käyttöön tulee noi yksösten vaunut,tuplilla lenkkeilen ja käyn asioilla kun oon yksin liikenteessä molempien kanssa ja matkarattaat taas on aina autossa ja niitä käytetään kun ollaan kaupungilla ja mukana on mies tai mummi jolloin on kaksi työntäjääkin. näihin ratkaisuihin päädyin kun hermo meni tuplien autoon nostossa ja pakkaamisessa ja muutamassa kaupassa en mahtunutkaan niillä liikkua ja noi matkarattaat kun on aina autossa niin voidaan extempore lähteä kaupungille tai vaikka kirpputoreille jos ollaan mummilassa kylässä.eli tarpeeseen on kaikki kiesit...ehkä se mieskin sen jokupäivä hoksaa
 3. APUJA KAIVATAAN!! meillä siis on brio double wavet,ja en nyt ymmärrä miten ja mihin kohtaan toi jalkapeite tulee kiinni,siinä on noi nepparit mutta en löydä vaunuista kohtaa mihin se kiinnitetään...tai sitten oon sokee toinen mitä en tajuu on noi valjaat,kun ne ei oo selkänojassa mitenkään kiinni niin miten saatte lapsen kätevästi ja suht nopeaan niihin kiinnitettyä ennenkuin lapselta menee hermo hitaaseen äitiin ja onko ne valjaat kuinka turvalliset kun ei oo selkänojassa mitenkään kiinni...ei vaan tää äitee nyt ymmärrä muuten oon kyllä ollut eri tyytyväinen noihin kun kulkee kevyesti ja menee suht pieneen tilaan niin mahtuu farkun perään noin vaan eikä oo mitkää kauheen leveät niin kaupoissa on helppo kulkea,meillä siis matkustaa niissä 1v 2kk ikäinen sekä 1,5 kk ikäinen pehmeässä kantokassissaan .
 4. voikohan 1-vuotias jo syödä pinaattikeittoa?? kun muutenkinhan tuon ikäinen jo saa syödä perus kotiruokaa mutta toi pinaatti rupes mieltä kalvamaan??
 5. no ei ne lääkärit ole mitään diagnoosia mulle antaneet,kuulema nyt seurataan noita arvoja ja toivotaan että lääkitys auttaa,tartteekin huomenna neuvolasta kysyä onko epikriisi jo mennyt sinne niin josko siinä olis jotain mainintaa diagnoosista tai ite kysyä kun taas tiistaina meen äitipolille.kai ne aika herkästi käynnistää synnytyksen jos ei lääkkeet auta,ite oon aika huolissani kun luin netistä että nimenomaa noi sappiarvot saattaa vaikuttaa jotenkin vauvan sydämeen ja aiheuttaa jopa sydänpysähdyksen.sainkin mukaan liikeseuranta-kaavakkeen ja kuulema heti pitää mennä sinne jos yhtään tuntuu että vauvan liikkeet on erilaisia tai liikkuu vähemmän kuin ennen. mulla kun tuolla äitipolilla kontrolikäynteihin on alunperin syynä mun alhanen hb joka on kokoajan about 80-86 eikä siitä nouse,sekä vauvalla huomattiin munuaisaltaan laajentuma ja nyt vielä nää sappihapot..argghhh....niin tuntuu että kun asioita on niin paljon kontrolloitavana aina joka käynnillä niin en itekään osaa oikein mitään kysellä ja oonkin aina ihan pää pyörällä kun sieltä poistun,neuvolassa onneksi terkka aina selittää asioita epikriisin pohjalta.
 6. mulla on nyt menossa neljäs raskaus ja rv 36 ja about 1.5 viikkoa sitten rupesi sappihappoarvot nousemaan mutta maksa-arvot on pysynyt normaaleina,tänään otettiin taas uudet kokeet että näkee onko lääkitys purrut,perjantaina aloitettiin adursal-lääkitys 4 pilleriä päivässä.ihmetyttää vaan että miksi maksa-arvot on normaalit mutta vaan sappiarvot nousee,onkohan tämäkin tuota hepatoosia vai tarviiko siihin aina nousta myös maksa-arvot??? niin ja noissa kolmessa aikasemmassa raskaudessa ei oo ollut koskaan mitään maksa/sappiarvojen nousua.
 7. meillä oli viime marraskuisissa ristiäisissä tarjolla -lihakeitto -ruisleipä -juusto -juomina maito,vesi,mehu -kahvi / tee / mehu -täytekakku -tiikeri-kuivakakku -ässäpipareita -lusikkaleipiä ja vieraat oli tosi tosi tyytyväisiä kun oli kunnon ruoka ja tuli paljon halvemmaksi ja helpompi tehdä tuo keitto kuin olis ruvennut tekemään sen 7 sortin suolasia tarjottavia.keitto tehtiin jo edellispäivänä valmiiksi ja sitten vaan lämmitettiin kun kirkosta kotio tultiin juhlimaan. nyt marras/joulukuun vaihteessa tulee toiset ristiäiset ja aiotaan myös tarjota lihakeittoa ja varmaan muutenkin aika samanlaista kahvileipää kuin tuolloin. kutsukortteihin laitettiin maininta että kastetilaisuuden jälkeen ruoka ja kahvit kotona,jolloin vieraat tiesi olla syömättä ennen lähtöä
 8. mulla ei ole koskaan ollut minkäänmoisia kantoliinoja / pusseja,ja nyt neljättä odotellessa onkin mielenkiinto niitä kohtaan herännyt.lähinnä oon kiinnostunut noista kantopusseista ja nyt kysymykseni kuulukin että mimmosia kokemuksia ja mitä eroja on hotslingsin kantopussilla ja rocking baby pouchilla ?? kumpi olis noista parempi ??
 9. POIKAA lupailee tosin tyttö-olo on aika vahvasti , no,syksyllä sitten selviää. viimeksi piti paikkaansa , tyttöä lupas ja tyttö tuli
 10. en jaksanut kelata koko ketju läpi,josko olis tästä joku jo kysellyt. elikkäs,tietääkö kukaan miten menee kun mun tämän hetkinen äitiysloma loppuu kesäkuussa , ja oon sitten heinä-ja elokuun hoitovapaalla kuopuksen kanssa kunnes uusi äitiysloma alkaa syyskuun alussa ja saan taas äitiyspäivärahaa niin mitä mulle maksetaan vaiko maksetaanko mitään tosta kuopuksesta joka on alle 3 vuotias ja kotona hoidan sitä kun olen tulevasta vauvasta äitiyslomalla eli onko mahdollista saada äitiyspäivärahaa sekä hoitotukea toisesta lapsesta yhtä aikaa vai tuleeko äitiyspäivärahaan joku sisar-korotus vai eikö tule mitään???
 11. meillä on ursula kun laskettuaika on ursulan päivänä niin siitä tuli nimi.luulen kyllä että on poika mutta tuolla nimellä mennään...
 12. Ostin kanssa kokeiluun sitä tv:ssäkin mainostettua pinkkiä vanishia eikä meillä auttanut mitään,tahrat on ja pysyy !! tota liottelua vanishissa en ole kokeillut taidan testata sen vielä.mutta jos sekään ei auta niin sitten en tiiä millä niitä kokeilis kun ei viittis ostaa joka merkkiä tahranpoistoaineita kaappiin jos ei sitten tehoakkaan.
 13. Mulla ei ole kokemusta just mirageista, mutta meillä on 5kk tytöllä käytössä graco mosaicit ja niitä voin vaan kehua !! varmaankin käyttöominaisuuksiltaan samaa luokkaa kuin nuo miraget mutta menee pienempään tilaan ja pitkittäin eli helppo kantaa yhdellä kädellä,ja on tosi kevyet.menee myös täysin makuuasentoon joten meiän neiti nukkuu niissä hyvin päiväunia kun reissussa ollaan,ja niihin tuli ainakin mukana jalkapeite ja sadesuoja . kankaat ovat kahisevat mutta ei mitenkään muoviset,tosi hyvin pehmustettu ja idea tossa kahisevassa kankaassa on että se hylkii kosteutta eli pikkusateessa ei tarvi laittaa sadesuojaa ellei lasta tartte suojata,kangas ei siis ime kosteutta ja on myös tosi helppo pitää puhtaana kun hylkii likaa ja voi nahkeen-kosteella liinalla tarvittaessa pyyhkiä. joten uskosin että nuo miraget on ihan yhtä loistavat menopelit !!
 14. No juu, kyllähän siinä synnytyksen jälkeen meni tärinäksi kun tajusin miten ois voinut käydä jos vanhempi tytär ( 15v ) tai mies olis joutunut kätilöksi mutta huumorilla tuostakin selvitty Mies meinas jos kävis kesän aikana kirjekurssilla kätilön opinnot niin vois hoitaa sit syksyllä tämän nelosen maailmaan tulon ja kuulema ajokortin ottaa multa pois viimisiksi viikoiksi että pysyn pois auton ratista ei vaan , sano ne sairaalassa viimeks että seuraavassa synnytyksessä heti ekasta supistuksesta on lähettävä sairaalaan tai tilattava ambulanssi, vaikka sitten oliskin väärä hälytys !! mutta kuulema tää nelonen voikin tulla vielä nopeemmin , huiii Eli omasta mielestäni suht kivuton synnytys ei välttämättä ole aina hyvä juttu , kun silloin saattaa tulla näitä koti-synnytyksiä tai matkan varrella autoon synnytyksiä , ja niissä on aina isot riskit kun ei ole ammattitaitoista henkilökuntaa läsnä!!
 15. mulla meni viiva paksuna ja tummana napaan asti ja navan yli semmosena ohuempana ja vaaleempana ja TYTTÖ tuli