elektra

Aktiivijäsen
 • Content count

  155
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by elektra

 1. Eli kuten otsikko jo kertoi, miten nopeasti raskauden loppupuolella tullut turvotus laskee synnytyksen jälkeen? Päiviä, viikkoja, kuukausia? LA oli ja meni, mutta maha-asukki yhä viihtyy kohdussa. Alkaa kädet olla siinä kunnossa turvotuksen kanssa, etten tunne mitään sormilla ja öisin kädet kipeytyvät kyynerpäihin asti.. Nyt synnytystä odotellessa haaveilen myös tämän vaivan katoamisesta, mutta kuinka pitkään turvotuksesta vielä joutuu kärsimään?
 2. Mitä lastenvaate/-tarvikeliikkeitä yleensä käytte Tukholma läpi? Onko siellä mitään sellaisia merkkejä, joita ei (vielä) Helsingistä saa? Parin viikon päästä olisi risteily tiedossa..
 3. Kenelläkään mitään uusia vinkkejä? Eteenkin nopeat, kohtuuhintaiset, hyvät, lapsiystävälliset ruokapaikat kiinnostavat.
 4. Mitä mieltä olette, pitääkö synttäreillä olla suolaista tarjottavaa? Meinasin tehdä kasan muffinsseja ja kakun, mutta laiskuus iski siolaisten suhteen.. Vieraita tulee kummit ja isovanhemmat eli ei paljoa.
 5. Tyhmiä kysymyksiä, mutta kun neuvolasta ei saa järkeviä vastauksia... Miksi maitotuotteet aloitetaan hapanmaitotuotteilla? Voiko juustoja antaa alla 1-vuotiaalle? Niissä näyttäisi olevan suolaa jokunen prosentti. Miten täysimetetty sormiruokailija saadaan juomaan maitoa tissin sijaan? Eli ihan käytännössä, miten "siirto" tapahtuu? Tuo ei missään vaiheessa ole suostunut juomaan mitään tuttipullosta. Vettä on puolen vuoden ikäisestä lipitetty nokkamukista tai pillimukista.
 6. Ilmeisesti nuhaakin voi esiintyä hampaiden puhkeamisen yhteydessä? Minkälaista nuhaa se on? Ihan kuin flunssassa, niin tukkoista, että häiritsee yöunia vai jotain lievempää? Meillä tytön alaleuassa on ien ihan turvoksissa ja nyt mietin, että onkohan tulossa kipeäksi kun nenä on tukkoinen...
 7. Pitääkö äp:n toppapuku vettä? Tarkoitan esim. lumessa konttaamista ym.
 8. Tällä tämä blondi taas... Tuossa kuvassa ei ole mielestäni futuret... Laitetaanko jalkapeitä kiinni vain ylhäältä läpinäkyvillä "napeilla" vai onko siinä joku juju? Nimimerkillä ei-vaan-tajuu
 9. Saako Fuzzi Bunzeihin käyttää sapposaippuaa? Jos ei, miten niistä saa kakkatahrat pois?
 10. Miten olette ratkaisseet pikkusten nukkumiset vieraissa? Eli meillä puolivuotias nukkuu kotona pinnasängyssä, josta yksi laita irti ja joka on meidän sängyssä kiinni. Nyt olemme lähdössä reissuun ja stressaan jo nyt nukkumisesta. Aiemmin yhdessä yöpymispaikassa olemme nukkuneet varasämgyssä, jossa ei ole tilaa kolmannelle. Toisessa paikassa olemme nukkuneet parivuoteessa, jossa vain pääty kiinni seinässä. Voinko ystävällisesti pyytää patjoja lattialle joka paikassa vai miten tämä pitäisi hoitaa? Neiti kierii ja pyörii nykyään niin paljon, että päikkäritkin pitää nukkua omassa pinnasängyssä...
 11. ^ Kiitos! Pitää käydä tutkimassa.
 12. Ja sitten vielä tyhmä kysymys... Mikä on kuivaliina? Ollaan nyt käytetty tosiaan kotona SnapOnin aioja ja minun mielestä niissäkin pinta jää märäksi eli onko kestoissa yleensä kuiva pinta vaikka vaippa olisi märkä..?
 13. Meillä kun ei ole käyttöohjeita futureihin, kyselen täältä; miten ihmeessa rattaiden jalkapeite laitetaan kiinni?? Ennen näitä helteitä kääntelin ja vääntelin, mitta en keksinyt miten saati mihin se jalkapeite kiinnitetään. Lapsi on vielä niin pieni, etten raaskisi ilman mitään suojaa rattaissa pitää...
 14. Minkälaisia unipusseja teillä on nyt helteillä käytössä vai onko mitään?
 15. Kiitos! Pitää kokeilla, kuulostaa ainakin toimivalta. Toinen meidän ongelma on kovasti hikoilevan tytön vaatetus. Nyt kotona ollaan ihan vaippasiltaan tai jopa ilman, mutta rattaissa/vaunuissa on melkein pakko pitää pitkää lahjetta ja hihaa ja sukkaa ja... Hattu ei pysy puolta minuuttia päässä. Eli miten vähän tahansa yrittää laittaa pienelle päälle, aina on niska hikinen. Miten hänen oloa voisi helpottaa? (vaikka samanlaistapa tämä on meillä aikuisillakin) Lapsen vähät vaatteet (kotona)myös epäilyttää sen takia, että useasti esim mahan/selän iho on viileä, mutta pää ihan hikinen... Mistä tietää, koska on liian vähän päällä?
 16. Miten suojata vauva autossa auringolta? Meillä on imukuppikiinnitteiset "läpyskät", mutta ei niistä juuri apua ole... Tyttö hikoilee herkästi ja siksi en tykkää pitää pitkähihaisia/-lahkeisia vaatteita... Kaukalon sai suht helposti verhottua harsoilla, mutta turvaistuimeen en oikein osaa niitä viritellä... Vinkkejä?
 17. Onkohan Stokkan kantistarjouksessa olevat Kushiesin aiot mistään kotoisin? Meillä käytetään Snap onon (?) aioja jonkin verran ja tekisi mieli hankkia vielä jotain muitakin..
 18. Miten futuren jalkapeite kiinnitetään ja mihin? Vihdoinkin pitäisi pikkuhiljaa siirtyä kantokopasra kokonaan pois ja ilman mitään rattaat ovat kovin avoimen oloiset.. en vain oikein ymmärrä, mihin tuo jalkapeite kiinnitetään. (onkohan vaunujen/rattaiden käyttöohjeita netissä missään?)
 19. Muoks. Poisto.
 20. ^ Helteisinä öinä peitoksi riittänee ihan vain harso tai ohut lakana? Mistä löytyisi suht edullinen päällystakki (tai takki ja housut), joka pitäisi tuulta ja vähän vettä? Voisi olla myös fleeceä tms, kunhan täyttäisi em. kriteerit. Niin ja kokona 74-80cm.
 21. Kiitos Miinanen!! Tässä seuraava kysymys: onko vauvoille haittaa tai pitääkö ottaa jotenkin huomioon joka vuotiset huonot ilmanlaadut esim Helsingissä?
 22. Vaikuttaako lämpimät ilmat täysimetetyn alle puolivuotiaan vauvan syömisiin tai pissaamisiin mitenkään? Eli tarvitseeko enemmän äidinmaitoa vai tuleeko pissaa vähemmän vai eikö vaikuta mitenkään. Mietin tässä, että saako lapsi tarpeeksi nestettä kun hikoileekin aika paljon.
 23. Meidän reilu nelikuukautinen tyttö sai eilen illalla nokkosrokkoa åpskiin ja käsiin ja kävimme päivystyksessä istumassa. Nokkosrokko melkein siirtyi kokonaan toiseen poskeen ja käteen odottelun aikana. Lääkäri määräsi ataraxia kerta-annoksen ja lähetti kotiin. Nyt aamulla lapsella on posket rauhoittumeet, toisella puolella on muutama pieni alue nokkosrokkoa ja siinä kädessä, johon allergia tuli myöhemmin on kyynärvarressa iso alue ihottumaa. Pitäisikö tuon lääkkeen poistaa ja estää allergisten näppyjen nousu? Vai voiko tätä ihottumaa vieläkin olla vaikka olisi menossa jo pois? Tuo toinen käsi paheni yön aikana lääkkeen saannin jälleen. Diagnoosiksi ei oikein saatu mitään muuta kun arvailuja: allerginen reaktio, virusinfektio, joka ilmenee näin tms...
 24. Kiitos selvennyksestä rouva Tossavainen! Kirppu: kaikki mahdolliset ylimääräiset on otettu pois. Kamilla: tätä se kiukuttelu taitaa ainakin osaksi olla. Kuinka kauan teillä kiukuttelu jatkui? Helpottaako kun lapsi oppii kunnolla istumaan? Ikävää kun kaikki automatkat alkaa kamalalla huutokohtauksella..