Sisi

Aktiivijäsen
 • Content count

  352
 • Joined

 • Last visited

About Sisi

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 10/04/78

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.netikka.net/ruohoniemi/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Seinäjoki
 1. Mä kävin keskiviikkona yksityisellä laittamassa kuparikierukan, ja vuotoa tulee yhä vaan. Onko tätä siis odotettavissa pitempäänkin? Hitto ku ois tienny aiemmin, viimeksi ku mulla oli kierukka ei menkat ehtineet edes alkaa ennen ku se jo poistettiin...
 2. Mua kanssa kiinnostaisi, pysyykö noi Euroteamin silitettävät pelkällä silittämisellä vai täytyykö ne oikeesti vielä ommella...
 3. ^Mä en alkaisi dieettailla mitenkään, jos lapsi ei vaikuta kipeältä ja jos kakka ei ole ihan hirveän hajuista. Vauvan kakka nyt vaihtelee olomuotoa ja väriä johtuen ihan kaikesta mitä olet syönyt.
 4. ^Mulla on korvat säännöllisesti tukossa rakenteellisen kummallisuuden takia, joten mä suihkuttelen niihin kotona Audispraytä ja vältyn sillä huuhdonnoilta tai ainakin pidennän huuhteluväliä. Toinen vaihtoehto olisi Remowax vahan liuottamiseen, Ceridal-tippojakin olen kuullut suositeltavan.
 5. Meillä on tytöt nyt menossa päiväkotiin. Vanhempi on siis pian 3-vuotias ja nuorempi 1 v 3 kk. Paljon valinnan varaa ei täällä ole, etenkin kun tarvii kahdelle paikan ja mieluusti vielä saman katon alta. Meidän tytökin menevät johonkin ihan uuteen, vasta tammikuussa aloittavaan ryhmään.
 6. Jep, meilläkin on viereen hipsimistä ollut nyt alkukesästä asti. Joskus tyttö nukkuu koko yön huoneessaan, joskus tulee jo puolenyön aikaan, useimmiten kuitenkin vasta kolmen aikaan ja siten, että siihen ei kukaan herää. Isäntää se ei niin häiritse mutta mua häiritsee, eikä vähiten siksi että neiti yleensä käyttää mun tyynyä jalkojensa alusena... Kukaan ei jaksa kuskata likkaa takaisin sänkyynsä, ei kai kun siihen ei edes herää että likka kömpii viereen.
 7. Meillä tytöt olivat syntyessään lähes samankokoisia, mutta jo viikon ikäisenä likkojen painossa näkyi hurja ero. Kuopus on siis kasvanut paljon lujempaa kuin esikoinen. Esikoiset ovat harjoituskappaleita, kuulemma.
 8. Meillä on nyt esikoisella enterorokko. Käsissä ja jaloissa on tosi paljon näppyjä, suussakin yksi rakko (enterorokkoa on kuulemma joskus sanottu suu- ja sorkkataudiksi juuri näppyjen sijainnin takia!). Vatsassa tai selässä ei ole lainkaan näppyjä. Kuumetta tytöllä ei ole ollut ollenkaan. Rokko on hyvin herkästi tarttuva ja voi tartuttaa kuulemma vielä pari viikkoa. Hoidoksi annettiin Ataraxia kutinaa lievittämään, meillä kutina häiritsee oikeastaan vain öisin.
 9. Mulle ei myöskään oikein mitkään rautavalmisteet tuntuneet sopivan ja osa vaan oli niin pahanmakuisia ettei niitä pystynyt syömään, joten hylkäsin ne kaikki ja hain kaupasta lihahyllystä veripalttua. Kyllä lähti hb nousuun! Ja on paljon parempaa kuin mitkään rautapillerit!
 10. Juu helppohan muna olisi korvata just juustolla ja muilla paksuntavilla tuotteilla, mutta kun meidän neidillä on myös maitoallergia, niin ei voi niitä käyttää..
 11. Juu, sitä kauramaito plussaa, johon on lisätty d-vitamiinia.
 12. Meidän kuopuksella todettiin kananmuna-allergia muutama viikko sitten, samalla kun maitoallergia. Munaa tyttö ei ole kyllä kovin paljon syönyt, pääasiassa muna-altistus on ollut imetyksen kautta. Muutenkaan mitään oireita tytöllä ei ole ollut ennen kuin alettiin maistella maitotuotteita, eli mun syömät munat tai maidot eivät ole mitään isoja reaktioita aiheuttaneet. Mä olinkin todella hämmästynyt allergiatestin tuloksesta, mutta on kuulemma hyvin yleistä että nämä kaksi allergiaa kulkevat käsi kädessä. Ruoanvalmistus on oma hommansa, makaronilaatikko ilman munamaitoa ei kuitenkaan ole sama asia.. Vielä en ole kokeillut kananmunankorvikkeita, sellaisiakin kuulemma on, onko joku kokeillut? ibexin laittama täytekakkuohje oli hyvä, kiitos siitä!
 13. Me käytiin muutama viikko sitten lääkärillä, kun mulla alkoi mennä hermo kamalanhajuiseen kakkaan, öiseen huutoon ja heräilyyn, ihon raapimiseen ja helahtelevaan ihoon. Lääkäri määräsi samantien prick-testiin, jossa tuloksena oli kananmuna plussalla, maidosta ei tullut plussaa. Lääkäri sanoi, että vain puolet maitoallergioista näkyy testissä, ja oireet viittaavat ihan selkeästi lehmänmaitoallergiaan. Me oltiin muutamaa viikkoa aiemmin aloiteltu lehmänmaitotuotteiden maistelu. Ohjeena oli maitotuotteiden välttäminen ja tilalle kauramaito ja 3 kk:n päästä uusi käynti. Mä hetken aikaa jaksoin olla imetysdieetillä, mutta lopetin hyvin pian koko imettämisen ja nyt jo tyttö juo kauramaitoa hyvällä ruokahalulla. Iho on parantunut, kakka ei haise enää niin kamalalta ja tyttö nukkuu yönsä hienosti. Se kananmunan välttäminen onkin sitten vähän hankalampi juttu..
 14. ^Neulo itte! Joko löytyi sopivat sukat? Urheiluliikkeistä saa gore-kenkiin sopivia sukkia, tosin en tiedä onko niitä lasten koossa mutta ainahan sitä voi kysyä. Meillä käytetään gorekengissä äiskän neulomia villasukkia, on olemassa ohuitakin sukkalankoja, jotka mahtuu hienosti vähän tiukempaankin popoon (ja siis "sukkalanka" ei ikinä ole pelkkää villaa, vaan siinä on aina keinokuitua joukossa!).
 15. Mun täytyy vielä laittaa tämä, kun kuva löytyikin arkistoista. Tämän tein esikoiselle pari vuotta sitten, ja oli mun ensimmäinen neulomus ikinä!