Heli

Jäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About Heli

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Vantaa
 1. Meidän pojalla on ollut käytettynä ainoastaan kahdet uudenveroiset kumikengät. Muuten ja muut kaikki kengät on ostettu uutena. Eräs asia mikä ihmetyttää on kengänpohjien muotoilu. Lapsellehan suositaan suoraa pojjallista. Adidaksen lenkkareissa pohjallisissa oli kaarimuotoilu ja sen tilalle vaihdoin suoran pohjallisen. Ja toinen asia mikä on ihmetyttänyt on se, että on korkoja. Jostain muistan lukeneeni, ettei alle 7-v pitäisi olla kengissä korkoa. Lastentarvikekirppiksellä just myin tosi vähän käytetyt adidas lenkkarit (9e), kavat nahkakengät siistit mutta nahka kulunut max 1,5 kk pidetty vain (2e), viime vuoden hutitalvikenkäostokset (koko ok, mut liian tiukka) 19e, juhlakengät jotka jäi pitämättä (lapulliset 12 e). Lahjoitan myös kenkiä kuten vaatteita säännöllisesti Kohilaan (Viroon).
 2. Meidän päiväkodissa on sanuttu jo pari viikkoa sitten, että on ns kevyttoppiin tai "kakkoshaalareihin" osa siirtynyt. Meillä on vain uudet topat odottamassa. Eilen illalla kokeilin että oli toppahousut ja ylävartalossa pitkähihapaita ja collegepaita ja vk-takki ja oli pojalla kuuma. Itse olen tottunut pukemaan pojalle villahaalarin ja vk-haalarin tälläisillä keleillä kun syksy ja vielä plussaa. (alle sukkikset ja pitkähihapaita). Saa nähdä mitä ovat laittaneet tänään pojalle ulos päälle kun hänet haen. Yleensä pukevat enemmän kuin itse pukisin (poika lämminverinen) eli mitä sattu pojalla olevan päällä ni siihen päälle loput (vaik sukkikset olen sinne vienyt toki kans). Mutta tärkeämpi tietenkin että pojalla lämmin ku kylmä
 3. Vk- ja talviasusteista: yritän ostaa aleista hyviä tuotteita Meidän poika ei pipon alle suostu kypärämyssyä ohutta kypärämyssyä laittamaan oikein millään. Ruskovilla ja Many Months ovat molemmat hyviä ne eivät kutita. Eivät varmasti vaikka poika väittääkin...olen itsekin tosi herkkäihoinen. Kivat talvikypärähattuja suosin kun ovat villla ulkopuoleta ja sisältä puuvillaa, niitä löytyyy myös vk-versiona puuvillaisena. Reiman pipoista ei enää 56 kokokaan mahdu. Kivat kypärämallisiatalvipipoja saa tosi isoihin kokoihin saakka onneksi Ja löysin Lenneltä muistaakseni Lilliksen alesta toppahattujakin muutamalla eurolla ja niiden 56 koot olivat reiluja Nyt laitan pojalle pipon, jossa puoliksi villaa ja puoliksi akryyliä muistaakseni minymon (josta myös löytyi isoja kokoja ja muistaakseni 3 euroa maksoin alesta tuosta piposta). Kaulureista: Ruskovillan kauluri on ollut ok (harvoin alea enintään max 20%) lisäksi aleista olen ostanut Lennen villakaulureita ja ticketin fleecekaulurieita. Vk aikana on ihan puuvillainen jesperjuniorin kauluri yleensä.
 4. Meillä oli Ortex perus supistaja. Jäi ihan käyttämättä. Poika ei suostunut sitä käyttämään. Baby Björnin pottatuoissa tykkäsi olla ja välillä halusi isolle pöntölle eli nostin, nyt mennyt pidemmän aikaan sinne itse en muista tarkasti mutta noin 3-v:stä lähtien.
 5. Ostin ticketin rubber rainit (vuorelliset kurahanskat) outletista ja tosi pientä kokoa olivat. Toppasormikkaat on odottamassa. Ei sen suurempaa kokemusta, mutta kuin että ovat tosi nafteja. Tänäään ostin -50% prismasta hans company water proof toppasormikkaat (kokoa 5-7 eli jäävät odottamaan), niitähän on kehuttu. Mulla on kaikenlaisia hanskoja iso laatikollinen odottamassa...alehamstrauksia. Olisi kyllä kiva kun olisi yksi luotto (no reimatec plussiin kyllä luotan) hanska joka olisi suht edullinen..
 6. Poika viedään vähän ennen tai max 8:ksi (eli syö päiväkodissa aamupalan , kotona juo toki herätessään). Noudamme normaalisti 15.30. Perjantaisin pyrimme noutamaan max 15. Poika on päivähoidossa 4 pv viikossa. Kuukausi on jo vierähtänyt (poika nyt 3 v 4 kk). Eli 8-15.30 = 7.5 h * 4 pv.
 7. Miellä on ollut pojalla Reimatec, Tähti Jonathaneita ja Lennejä. Lennet eivät viime keväänä pitänetkään enää vettä. Tähti Jonathanit ja Reimatec ja Reimatec+ löytyvät ja toki kurarukkasia monia eri merkkejä. En oikein vielä tiedä mitkä kestävimmät, kun tuntuu et ne hajoavat koko ajan. Lennejä en enää osta. Lassie suprafillejä pitää ostaa kokeiluun. Kiitos vinkistä vaan. Niitä ei ole osunut oikein silmiin prismassa/citymarketissa, mutta pitää olla tarkempi tai vinkatkaahan mistä niitä löytyy. (googlella heti löyty: http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=776932&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10009&compartmentId=10068&categoryId=10554)
 8. Hei! Meillä on vasta Minymo toppatakista viime talvelta kokemus. Oli ohuen tuntuinen (ja takki oli mielestäni pienempi kuin reimatec toppatakki viime vuonna), mutta lämmin ja vedenpitävä (thinsulate vuori, lupaavat -20 asteeseen pitää lämpiminä, teipatut saumat ja vedenpitävä). Ostinkin alesta tälle talvelle sitten Minymo Vic (tummansini,vaaleansini -haalarin) ja kaivoin sen ja muut topat juuri tänään esille (jos poika suostuisi vaikka sovittamaan, ei tykkää touhusta ollenkaan , hän on nyt 3 v kohta 4 kk). (kaikki topat olen tänä vuonna alesta ostanut etukäteen ja toiv. ei tarvitse mennä kauppaan sovittelemaan siis). Poikamme on nyt 2.8 käyrällä pituudessa (elokuun alussa 109 cm, paino 20,5 kg). Kokovertailua Minymo Vic10 116 cm (http://www.kididea.f...products_id=501) vs. Reimatec 116 Kvasa (http://www.hoplaa.fi...teet/reima/2112). . Yllätyksekseni Minymo haalari olekaan niin pieni. Hihat on hiukan lyhyemmät ja on paljon kapeampi kuin Reimatec, jalat noin samanpituiset ja niskahaara pikkasen lyhyempi kuin reimatecissa. (muut talviromppeet: Ticketin topppatakki koko 110 Halvard Jacket vihreä (http://www.eurotoys....=411-000185_104) ja Minymo 116 ovat taas hihoistaan samankokoisia Reimatec 116 toppahousut ja minymot 116 on kanssa varattuna tulevalle talvelle, osa jää varmaan käyttämättä :/ -oma moka kun hamstrannut olen, mutta toisaalta huutiksessa saa lapulliset yleensä hyvin kaupaksi)
 9. Meilläkään ei ole aktiivista tukiverkkoa. Vähän yli 2-v imetin eli olin kiinni pojassa. Viime kesänä oli yksi saman asuinalueen tyttö muutamina aamuina pojan kanssa leikkipuistossa , nytkin tarjoitui, mutta on kiireinen.. Anoppi ja appiukko asuvat yli tunnin matkan päässä ja ovat aika iäkkäitä, jos olisivat lähellä saisimme heistä apua. Mun isä lähellä, mutta ei oikein pysy enää 3 v tahdissa (eteenkään kun uhmaa). Kyllä talvella auttoi kun olin kipeänä pojan kanssa kotona ja mies töissä niin kävi kaupassa Ja kun mies työmatkalla ollut niin 2 kertaa käynyt ulkona. Mutta ei kovin aktiivista ukkeilua (äitini hengissä mutta azheimer vienyt pahaan kuntoon ja laitoksessa) Siskoni asuu miehensä kanssa lähellä ja muutamia kertoja poika ollut heillä viikonloppu aamu-aamupäivän. Ennen kaikkea syksy huolestuttaa, jos jotain sattuu kun itsellä työpaikka kehä1 ruuhkahelvetin takana ja miehelläkin työpaikka yli puolen tunnin päässä ja hänellä on paljon työmatkoja, että saanko hätätilassa siskostani apua (hän luvannut varahakijaksi päiväkotiin esim Tän talven rankinta oli kun itse olin influenssassa ja mies vielä työmatkoilla ja poika oli kans kipeä mut jaksoi normisti uhmata :/ Ja vertaistuki on ollut tärkeää siis et on tutustunut muihin äiteihin ja hoitajiin puistoissa. Ja oma aika, kiitos avioimiehelle käyvät jopa yökylässä pojan kanssa anoppilassa. MUTTA parisuhde aikaa ei ole. Ei normaalisti iltaisinkaan jos poika pv-unet nukkuu niin nukkuu 14-16 ja nukahtaa yöunille 21.30 eikä sen jälkeen jaksa oikein mitään ihmeellistä. Mutta tilanne varmaan muuttuu kun päiväkotirytmi tulee
 10. Olimme tutustumiskäynnillä ja hoitaja kertoi että ruuat tulee "tohon" ja et lapset itse menevät ottamaan ja sanovat esim. että yksi peruna. Ottaakoko kastiketta vai ei tyyliin. Pitääkö 3 v 3 kk:n selllaista mielestänne osata? Minun pitää kyllä jutella vielä asiasta päiväkotihoitajien kanssa. Kaikkea ruokaa lautaselle, ei kyselyjä mitä ottaa ja paljonko....siis normi lastenlautasellisen poika syö pv-ruokana kotona (lautasmallin mukaan täytettynä). Onko kokemusta ovatko lapset nälkäisiä hoidosta tullesaan? Siis toimitteko niin että jokin välipala ennen ruokaa kun molemmat vanhemmat kotona ts. koko perhe söisi yhdessä lämpimän ruuan n. 16-17...?
 11. Kiitos kaikille kirjoittajille, poika aloittaa pvhoidossa syksyllä ja olen lukenut vinkit hyvin. Päädyin itse kuulakärkikynään, tekstiilitussiin (suomalaisesta ostin siin luki et pitäs silittää ni pysyis paremmin en varmasti jaksa joten katsotaan toimiiko) ja haavalaastariin siis siihen ruskeaan leucoplastiin tms mikä nyt olikaan. Merkkaukset viel edessä. Pvkodissa kävimme tutustumassa ja utelin onko saman nimisiä (no ei kokoa suomes pitäs olla kaimaa jolla etu ja sukunimi sama!) eli ei oo mietin jo et laittais etunimestä ja toisesta nimestä ja sukunimestä alkukirjaimen vain eli 3kirjainta Ai nin taaperokyltti on tilattu eli senhän voisi haalariin laittaa http://kauppa.muotokieli.fi/category/1/taaperokyltit
 12. Poika vähän yli 3 v. Neuvolas vähän alle 3 v pituus 106 ja paino 20,4 kg, hattu 54,8 cm jo! (pituus ja paino 2-käyrällä, paino kyllä hälyytti samoin nuppi ja elokuussa kontrollilekurilla). On aika "roteva", ei kyllä läskinen poika. JOtkut housut ei mene vyötäröstä jos liian tiukka malli. 110-116(122 jossain merkissä) paidat käytössä, housuissa osa 104kin menee, mut normaalisti 110-116 kokoiset. Vk-haalari lenne 116 ok (ticketin 110 liaan "pussi" mut toiv. syksyllä ok, hihat samanpituiset kuin lennessä). Kengissä käytössä 31-32 merkistä riippuen. Nupista: isopäistä sukua eli varmaan sillä selittyy en ole huolissani: mulla 58 cm, miehellä 60 cm, ukilla 58 cm, toisella ukilla 62 cm ja mummilla 59 cm.
 13. Tänään syötiin: kanafilettä (natural), tomaattimurskaa, ruoka"kermaa" täysjyväpastaa porkkanoita, parsakaalia, kurkkua, tomaattia maitoa 2 välipalaa oli pojalla: danone pikkurahka, klementiini ja juomista toinen omppupaloja ja juomista Huomenna täysjyväriisiä + naudanlihasuikaleita (natural)+paprikaa+ruokakermaa + mausteet (ei suolaa) ja lisukkeena toki vihanneksia ja ruokajuomana plus/ykkösmaito (äidillä toki rasvaton)
 14. Minä olisin kaivannut odotusaikana tietoa imetyksestä. Jotenkin olin tuudittautunut siihen, että se on luonnollista ja sujuu "ns" luonnostaan. En ottanut äitiyspakkausta, siinä olisi ollut tietoa. Poikamme syntyi kiireellisellä sektiolla ja imetystaistelua oli alkuviikot (pääsimme vasta viikon päästä sairaalasta, kun saimme tulehduksen)...rintakumista pääsimmme myös eroon ja vastikkeesta ja pumpusta...imetystuki ry sivut löytyivät ja numerokin yms tekstit....Ja kävi selväksi, että meidän herra imee vain kylkiasennossa. ELi aika jumissa olin hänen kanssa pitkän aikaan...
 15. ...ei ole pojalla todettu mitään... Itseltä on löytynyt vasta yläasteella sivuääni ja lisälyöntejä. Vuosien varrella sydämeni ultrattu. Olen ollut rasituskokeessa ja minulle on tehty useita holter-testejä. Jostain muistaakseni joku läppä hiukan vuotaa ja tekee sen äänen. Rytmihäiriöt tulevat nyt jos en nuku kunnolla heti. Odotusajan lopulla oli kuukauden rytmihäiriöitä... ne ei olleet kivoja Mutta en mitenkään ole ollut sairas eikä esim. aikanaan urheilua tms. nuo ole haitanneet.