pumpulinen

Aktiivijäsen
  • Content count

    190
  • Joined

  • Last visited

About pumpulinen

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Minullakin lääkäri kysyi lopuksi, että onko vakuutusta ja sanoin ei niin hän laittoi ultraamisen syyksi alku raskauden vuoto (minkä vuoksi kyllä meninkin) ja hintaa jäi korvauksen jälkeen 109e Turun GK ssa. Kuvat sai mukaan ja muutenkin kiva lääkäri
  2. Unohtui tuosta että pissahätä usein! Jo ennen plussaa ja varsinkin nyt
  3. Laitan nyt minäkin tänne nämä oireet kun tuli itsekkin monta kuukautta niitä lueskeltua ennen plussaa - Palelu, tukkoisuus, lämmöt ylhäällä, vatsa sekaisin välillä, pieniä "vihlaisuja" vatsalla. Oireet oli kuitenkin niin vähäisiä etten testannut juuri tässä kierrossa aijemmin (kaikissa muissa testailin n. dpo 12 lähtien) Olisi ollut kiva tietää milloin olis näkynyt jo testissä. Nyt tein siin dpo 14 ja ihan selkeät värilliset viivat tuli heti. Lämpöjen ylhäällä pysyminen sai testaamaan. + jälkeen on: -väsymys, rinnat hieman arat, usein jano ja myös nälkä, turvotus, nännit hieman tummemmat ja laajemmat, kiukkuisuus ja ailahtelevaisuus. Vatsan nippailuja satunnaisesti, hieman menkkakivun tyylisiä muttei ihan samanlaisia. Ja nyt siis menossa omien laskujen mukaan rv 4-5 välillä
  4. Testasin aamulla ensin ovistikulla kun niitä oli enenmmän kaapissa ja heti tuli kontrolliviivaa vahvempi viiva joten kaivoin r-testin esiin ja siihen tuli myös tosi vahva viiva muttei aivan niin tumma kuin ovistestiin. KP 29/32 testasin, eli minun kohdalla ovistesti näytti "vahvasti" raskauden dpo 14
  5. KP 29/32 eli tänään! Dpo 14, heti tuli kaksi selkeää punaista viivaa (joskus kp. venyneet 40-50 päiväiseksikin joten ei tullut mieleenkään testata aikaisemmin)
  6. Minulla ihan hyvä kokemus raskaudesta "pienenä ihmisenä" ja ison vatsan kanssa. Paino oli ennen raskautta 44kg ja pituus 154cm. Synnytys käynnistyi itekseen viikolla 38 ja vauva painoi 3kg ja 51cm. Raskausarpia ei tullut ollenkaan ja saikulle jäin kaksi viikkoa ennen äippäloman alkua, kun seisomatyötä teen. Alkoi pistämään kylkeen, ihan kuin olisi lenkillä ja siinä alkaa joskus ns."pistämään". Itse ajattelin, että keuhkot on jotenkin kasassa mulla, mutta saattoi olla vaan niin raskasta olikeasti seisoa koko päivä. SF-mitta oli mullakin yläkäyrällä koko ajan ja painoa tuli n.14kg itselle mikä lähti kyllä parissa kuukaudessa pois. Näin äkkiä ajateltuna olen kyllä lähipiirissäni ainut joka oli noin pitkään töissä(ilman saikkua) ja painoakin mulle taisi tulla vähiten. Että taitaa olla niin monesta muusta asiasta kiinni miten raskaus ja synnytys menee eikä siitä omasta koosta kannata olla huolissaan (vaikka itsellä kyllä myös alussa pelotti, mutta sitten huomasin, että kyllä sen mahan kanssa jaksaa pienenpikin lyllertää)
  7. Onhan tuo Rhea-Luna selvä plussa ja lähtenyt vahvistumaan viiva hyvin Toivottavasti oli vain joitain harmitonta vuotoa mitä voi olla raskauden alussa. Onhan se hyvä oman mielenrauhan takia sulkea pois se kohdunulkoinen vaihtoehto, mutta toivotaan parasta! Onnea myös caitlin!
  8. Ihan selkeästi näkyy viivat! Hirmuisesti onnea!
  9. Varmaan vien lapsen omille hoitajille kauniisti pakatut kynttilät ja kynttiläkipot tai vastaavat ja ehkä teen jonkin kakun yhteiseksi sinne koko henkilökunnalle Itse tykkään lahjoista jotka voi "käyttää pois" eli ei jää turhaa tavaraa nurkkiin. Esim juurikin "syötävät lahjat" ja kynttilät, erikoiskahvit/teet jne..
  10. Meillä ainakin ollut todella hyvä ratkaisu n.4 hoitopäivää/viikko (16 päivää/kk) Palkka on pienempi, mutta on sen arvoista. Näin jatketaan ainakin siihen asti kun lapsi on 3v, ehkä pidempäänkin
  11. Meillä ei sairastellut oikeastaan yhtään ennen hoidon aloitusta. Kun hoito alkoi 13kk iässä ekana vuonna oli nuhat, vatsataudit ja influenssa ym. Eipä tullut paljon ehjiä työviikkoja, toisaalta lapsi oli vain 11-16/kk päivää muutenkin hoidossa. Nyt kun alkoi toinen hoito syksy elokuussa, ei ole vielä ollut poissa oloja, mutta eiköhän sieltä jotain jossain vaiheessa tule. Taitaa kuitenkin olla jo vastustuskyky kuitenkin parempi eli yleensä eka hoitovuosi on rankin sairastelujen suhteen..
  12. Meillä aloitti hoidon 13kk iässä ensin 11päivää kuussa ja sitten 16 päivää kuussa jota jatketaan edelleen lapsen ollessa pian 2,5v. Hyvin on sopeutunut hoitoon:)
  13. Ehkäisy kapseli poistettiin n.3kk sitten ja ihme kyllä ekat menkat tuli n.36 päivän päästä ja seuraava kierto n.30 päivää. Eli suht äkkiä tuntui että kierto tuli normaaliksi. Aikaisemmin kun lopetin pillerit yli 10.v syönnin jälkeen kierto oli tosi pitkä ja epäsäännöllinen. No nyt miinuksena hirveät kuukautiskivut joita ei aikaisemmin ollut ja muutenkin kaikki "vatsa tuntemukset" tuntuu herkemmin. (kapselin aikana minulla ei ollut kuukautisia ollenkaan ja ennen ekaa raskautta ei näitä tuntemuksia ja kuukautiskipuja tosiaan ollut).
  14. Ei olla kerrottu kenellekkään vielä ja tarkoitus olisi pitää omana tietona ekat viikot jos tärppää..
  15. Mies toivoo vauvaa yhtä paljon kuin itsekkin ja "huolehtii", että sitä "yritetään" tarpeeksi usein