Ame

Aktiivijäsen
 • Content count

  736
 • Joined

 • Last visited

About Ame

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3774 profile views
 1. Tilannepäivitystä: kaikeksi onneksi häpyhuulen karmea suonikohju hävisi jäljettömiin pian synnytyksen jälkeen. Se turposi entisestään hieman loppua kohden, mutta ei vaivannut synnytyksessä eikä ollut missään vaiheessa kipeä, ja oli poissa heti kun muistin tilanteen tsekata.
 2. Minua kiinnosti synnytyksen jälkeinen palautuminen kovasti jo ennen esikoista ja vahdin aina tarkkaan jos tänne ilmestyisi uusia kuvia. Siispä täytyykin taas kaivaa vanha ketju naftaliinista kun aihe on ajankohtainen. Oma iso massu + vatsantienoo nyt 1kk jälkeen linkin takana. Imetys on kuihduttanut tehokkaasti sekä rasvat että lihakset, ja nesteturvotuksetkin on poissa. Vielä viikko sitten vatsalihaksiin ei ollut "tuntumaa" ja keskivartalo oli vaikea pitää kasassa, mutta nyt onnistuu. Linea negra näkyy vielä tosi tummana ja napakin on hassu harmaa, mutta iho tietty uusiutuu ja vie jossain vaiheessa merkit mennessään. Vatsan iho tuntuu tosi erilaiselta, se on paksu, kuiva ja löysällä, mutta niin saa tietty ollakin, olihan siinä aikamoinen venytys. http://www.vauva.info/foorumi/gallery/image/13734-4vk-synnytyksen-jalkeen
 3. From the album Masuja

 4. Spinaalipuudus oli täydellinen! Toimi upeasti, vei järjettömät supistuskivut täysin, mutta himmeni sopivasti ponnistusta varten. Laittaminen oli nopea homma eikä tuntunut missään. Mikä ihana keksintö! <3 Olin myös jännittänyt miten käynnistetty synnytys saataisiin etenemään, etenkin kun esikoisen synnytys oli luonnostaankin tosi pitkä ja kaipasi vauhdittamista. Mutta kaikki sujui tosi mallikkaasti, ja yksi cytotec riitti potkaisemaan homman käyntiin. Synnytys kesti noin 8 tuntia, eikä ollut mitenkään luonnottoman kivulias. Lisäksi poika syntyi avonaisessa tarjonnassa, tavallaan aika hankalasti kasvot ylöspäin eikä perus-sulavasti takaraivo edellä, mutta ponnistusvaihe meni silti hyvin eikä epparia tarvinnut leikata. Salissa oli yllättävän hämärää ja tunnelmallista, eikä mitenkään niin kliinistä, kolkkoa ja kirkasta kuin mitä olin etukäteen kuvitellut.
 5. Oltiin melkein 2vrk. Poika syntyi torstai-iltana, ja lauantaina alkuillasta päästiin lähtemään. Vauva oli infektioseurannassa aikaisen lapsivedenmenon takia, mutta kaikki oli mittauksissa tosi OK, niin viimeisiä seuranta-aikoja aikaistettiin vähän, jotta päästiin kotiutumaan. Ennen synnytystä ajattelin, että olen mielelläni sen 3vrk toipumassa ennen kun täytyy ottaa vauva-arki haltuun, mutta vointi olikin pian tosi hyvä ja kaipuu kotiin kova.
 6. Synnytin tuolla viime viikolla ja kaikki meni kyllä tosi sujuvasti synnytysvastasnotossa, salin puolella ja osastolla. Ruoka oli hyvää, tunnelma rauhallinen, osasto selkeä ja hyvin varusteltu. Synnytyssalissa oli myös tunnelmallista ja homma toimi. Henkilökunta oli kaikkialla aivan upeaa! Ihanasti rohkaistiin, ohjattiin, informoitiin ja annettiin tilaa. Tuntui helpolta pyytää apua.
 7. Kiitos kommenteista Willow ja JoHe, kiinnostavaa kyllä. Oma vauva syntyi avonaisemmassa tarjonnassa ns. kasvot ylöspäin, joten voipi olla, että synnytys ei käynnistynyt vesien menosta huolimatta, koska asennon takia se kaikkein optimaalisin takaraivon ohita ei päässyt tekemään tehokkaasti tietä ja painamaan kohdunsuuta auki. Minulla oli ns. korkea vedenmeno, eli kalvot olivat rikki jostain ylhäältä niin, että vesiä lirahteli pitkään, mutta synnytys ei käynnistynyt. Kohdunsuun tilanne oli siis tuossa 40+4 vielä tosi onneton, yli 2cm hyvää kaulaa, eikä supistuksista tietoakaan. Infektioriskin takia sitten käynnistettiin. Yksi cytotec riitti. Supistuksia tuli tunnin päästä käyrille, toisen tunnin päästä tuntuivat ja napakoituivat nopeasti. Pysyivät hyvin säännöllisenä ja edistivät hommaa tehokkaasti. Cytotecistä noin 9 tunnin päästä vauva syntyi. En usko, että kipu oli käynnistyksen takia luomusynnytystä hurjempaa. Spinaalipuudutus oli ihan taivaallinen apu silloin viimeisillä senteillä, kun supistelu oli pahimmillaan, muuten kipua kyllä sieti.
 8. Tyhmät kysymykset synnytyksen käynnistymisestä/käynnistämisestä: Miksi sikiölalvojen puhkaisu käynnistää synnytyksen tai vauhdittaa sitä? Siis käytännössä, että mitä siinä oikeasti tapahtuu synnytyksen suhteen, kun vedet menee/päästetään. Onko syynä vain se, että ilman vesiä vauvan pää painaa huomattavasti enemmän kohdunsuuta ja sillä tavoin mekaanisesti ärsyttää supistukset käyntiin ja kohdunsuun aukeamaan? Vai onko siinä vedessä jotain kemiallista, joka kohdunsuun ohi holahtaessaan käynnistää synnytyksen? Vai muuttaako se vesien poistuminen jotain hormonitasapainoa? Mikä siinä on se juttu, joka saattaa voimistaa suppareita niin vietävästi? Entä mikä siinä sitten menee mönkään, kun toisinaan vesien meno ei käynnistääkään synnytystä tai oikeastaan tunnu vaikuttavan juuri mihinkään?
 9. From the album Masuja

 10. From the album Masuja

 11. Jatkoa edelliseen! Tänään neuvolassa, kolme viikkoa tuosta edellisestä reissusta, Hb oli mitattaessa jo 135! Minulla ei ole koskaan ollut niin korkea hemoglobiini! Voin siis aivan ehdottomasti suositella Ferrodan-kapseleita kaikille, joilla on raudantarvetta. En olisi ikinä uskonut, että se imeytyy ja vaikuttaa noin hyvin ja nopeasti. Myöskään uusia vatsantoimintaongelmia tai enempää närästystä ei ole ilmaantunut.
 12. Neuvolassa suositeltiin lisärautaa kun Hb oli 110. Minulla on normaalistikin Hb matalahko ja söin rautaa edellisessäkin raskaudessa (joku Retafer ehkä?). Siitä jäi mieleen, miten rautalisä pisti närästämään, joten nyt yritin valita jonkun kevyen valmisteen. Söin muutaman kuukauden yliopiston apteekin Professorin rautalisää, jossa on mukana C-vitamiinia ja foolihappoa. Siitä ei tullut lainkaan närästystä tai muita vaivoja, vaikka otin sen aina viimeisenä illalla, pitkästi iltapalan jälkeen. Hb nousi seuraavaan mittaukseen mennessä hieman, arvoon 116, mutta valmisteessa onkin rautaa vain 25mg, joten lähinnä ajattelin sen vaan estävän, ettei Hb ainakaan tippuisi enempää, joten olin nousuun ihan tyytyväinen. Viime neuvolassa rv 34 mitattiin taas, ja Hb olikin enää 109, eli taas laskussa. Aloin syödä Ferrodan-valmistetta, jossa on rautaa 100mg ja mukana C-vitamiini. Olen yrittänyt syödä tätäkin aterioista erillään. Nyt viikon käytön jälkeen olen ottanut muutamana päivänä Rennien närästykseen, mutta muuten olo on ok, ja närästyskin helpottanee kun vauva laskeutuu alemmas. Vatsa toimii pehmeästi ja hyvin, tosin ulosteenhan tuo toki värjää vähän mustaksi... Luulisi, että Hb lähtisi näin tehokkaalla tavaralla nousuun. Varmaan parin viikon päästä seuraavassa neuvolassa mitataan.
 13. From the album Masuja