~Liinu

Aktiivijäsen
  • Content count

    104
  • Joined

  • Last visited

About ~Liinu

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Hauska ketju! Meillä esikoinen aikoinaan halusi saunaan "tannelutastuun". Ihmettelin siinä aikani että mitähän tuo tahtoo, kun tajusin että viimeksi leikki saunassa kastelukannulla. Keskimmäinen (nyt kaksi vuotta) sanoo traktorista "ka-ko-ti" ja jugurtti on vastaavasti "ku-ku-tti".
  2. Esikoista imetin 11 kuukautta, menkat alkoi n. 14 kuukautta synnytyksestä. Kakkosta imetin 7,5 kuukautta, menkat alkoi n. 9 kuukautta synnytyksestä. Tätä kolmatta imetän edelleen, enkä tosiaan usko että menkat alkaa ennenkuin imetyksen lopusta on se parisen kuukautta kulunut. Mulla imetys pitää menkat tehokkaasti poissa, vaikka imetyskertoja olisi vain yksi päivässä. Ja tähän olen tyytyväinen, en kaipaa menkkoja niin paljon!
  3. Tämän kolmannen synnytyksen jälkeen veristä vuotoa kesti viitisen viikkoa, mutta kaiken kaikkiaan vuotoa tuli yli 10 viikkoa! Olipa ihanaa. Pari kertaa välillä tuli sitten uudestaankin veristä vuotoa, mutta vain päivän tai pari. Lopulta kävin gynen polilla, missä tarkastettiin ettei kohdussa ole mitään ylimääräistä. Lääkäri ihmetteli pitkää vuotoa, eikä löytänyt mitään syytä sille. Loppuihan se sitten aikanaan. Nyt jännätään tuleekohan tiputtelua, kun reilun kuukauden olen syönyt minipillereitä. Ei ehkä jaksaisi sitä enää. (Aiemmin nimittäin cerazettesta tuli tiputteluvuotoa.)
  4. Eka 41+2 Toinen 40+4 Kolmas 39+6 Kaikki synnytykset alkaneet parin päivän kipeähköllä supistelulla ennen tosi toimia. Tuon kaavan mukaan neljäs lapsi syntyisi 39+1! (eli viisi päivää aiemmin kuin edellinen.) MUTTA neljättä ei tule.
  5. Kaksi ekaa meni oikein, poikia ovat, mutta kolmannesta on ultrassa luvattu tyttöä, ja kalenteri taas povaa poikaa. Kumpaa uskoisin??!
  6. Mulla on kanssa samat käyrät kaikissa, 2006, 2010 ja nyt saadussa kortissa. Sf-mitta on viikon 40 kohdalla 34 senttiä (keskikäyrä siis). Koskas sun esikoinen olikaan syntynyt Häjytär? Onpa tosiaan hassua, jos on eri asteikko!
  7. ^ Juu kyllä kotiin tulee ihan normaalisti pakettilappu, millä voit pakkauksen noutaa. Tuntuu välillä olevan hidasta toimintaa lähetyksenkin osalta, mutta luulisi paketin sulle pian tulevan, jos kerran pari viikkoa on jo mennyt.
  8. ^ Okei, kiitos! Tunnen itseni tosi viisaaksi!
  9. Nyt taas sit tyhmä kysymys! Mulla on nyt sitten Pirtin kehräämön hahtuvalankakiekko, joka on siis kaksisäikeinen. Tarkottaako se nyt että kiekosta pitäisi löytyä kaksi langanpäätä, vai mitä ihmettä??? Jossain luki että toinen pää juoksee kiekon sisältä, mutta miten tuosta nyt uskaltaa lähteä kaivelemaan toista päätä, kun katkeaa kuitenkin heti?!? Vai oliko se edes tämä lanka missä toinen säie tulee sisältä? Mulla olis nro 5 puikot, niin voinko nyt niillä sit neuloa tuolla yksinkertaisella langalla? En siis oikeesti vaan tajua!!!
  10. Kakkosen kanssa mietinkin että pitäisiköhän kokeilla kestoja, mutta toistaiseksi ei olla vielä päästy toteutuksen asteelle. Jotenkin tuntuu vaikealta tässä vaiheessa, vaikka eihän se varmastikaan ole kuin korvien välissä se vaikeus.. Ja toi on muuten varmaan tosi hyvä vinkki kanssa toi stressaamattomuus! Kiitos siitäkin! Niinhän se varmaan on (tässäkin asiassa) että kaikkea hienoa olisi saatavilla, mutta monesti kuitenkin yksi vanha kikka on parempi kuin pussillinen uusia. Toki tippaakaan väheksymättä niitä hienoja tuotekehittelyn ihmeitä!
  11. ^ ja ^^ Kiitos kaunis! Tämä auttoi jo todella paljon! Ja kyllä, tyttöä on povattu.
  12. Jostain luin että pitäisi nimenomaan käyttää jauhemaista pesuainetta kestoille, ihmettelin vähän sitä, koska oma kokemukseni on että jauhemainen pesuaine jää todella herkästi vaatteisiin. Kai sitä nestemäistä kuitenkin voi kestoissa käyttää? Ja sitten täysin aloittelevan kestoilijan kysymys: haluaisin tehdä itse lisäimuja, mutta olen aivan pihalla näistä eri materiaaleista. Voiko periaatteessa kaikkia materiaaleja yhdistellä mielensä mukaan? Mielestäni kuulostaisi järkevältä yhdistää esim. tiimaimuksi kuivaliina ja esim. bambu, jos olen yhtään ymmärtänyt näitä juttuja oikein. Siis että peppua vasten vaikka coolmax, ja sitten jotain hyvin imevää vielä lisäksi. Vai kuinka? Siis tosiaan olen aivan ummikko, ja olen vasta vähän aikaa tutkinut netistä näitä juttuja, joten kaikki apu ja vinkit ovat tarpeen. Ja jos vastasyntyneellä käyttää harsoja, niin sinnehän voi laittaa myös lisäimuja, eikö niin? Minkälaisia? Tää tuntuu aika epätoivoiselta, kun vaihtoehtoja on niin monia, vauvat on kaikki erilaisia, ja jokaisella äidillä on oma mielipiteensä, niin miten ihmeessä voin koskaan päästä selville siitä, mikä sopii meidän (tulevalle) vauvalle?? Pnneksi täältä ja muualta netistä saa loistavia vinkkejä!
  13. Maiskiksen masu bongattu.
  14. Juu Mimia, kyllä sun pomos saattaa jo ehkä jotain aavistella.. Jokipaltion vilautus bongattu! Kirsmolla on kanssa jo ihana vauvamasu! Oma kupu kasvaa myös aikamoista vauhtia, pitää tuoda vaikka puolivälin pallo sit toukokuun puolella tähän ketjuun. Sit voikin siirtyä loppuraskausketjuun!
  15. Samoin, lokamasuja tulin kanssa kurkkimaan, ja muilla myös ihania masuja! Laitanpa ekan oman kuvan viimein myös, ja vähän tuo koko jälleen kerran hirvittää! Eli tässä tämän aamun kuva, rv 15+0: