Bluma

Aktiivijäsen
 • Content count

  157
 • Joined

 • Last visited

About Bluma

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Pääkaupunkiseutu
 1. Buttercat: meidän vauvalla oli Thaimaan lomalla (5 kk iässä) uidessa esikoisen vanha uv-paita tavallisen uimavaipan lisäksi. Paita oli kokoa 74/80 ja siis aivan liian iso, mutta toimi hyvin. Jalathan olivat vedessä niin ei tarvinnut niin suojata. Ja tuonikäinen ei vielä kuitenkaan kauaa siellä uimassa ole, niin ei ole mielestäni niin tarkkaa. Lisäksi uitimme vauvaa yleensä hotellin altaassa iltapäivällä, jolloin tuo allas oli varjossa. Muuten vauva oli yleensä pelkässä vaipassa ja hellemekossa. Bodeja ja housuja ei voinut käyttää, ne olivat aivan liian kuumia (lämpötila lähes 40 astetta melkein koko ajan). Vauva oli kuitenkin helppo pitää varjossa niin oli helpompi pukea kun 2,5 vuotias sisko.
 2. Khi: aivan ihan toi LipFishin heppamekko! Oli pakko mennä heti tilaamaan samanlainen! (Tosin päädyin lopulta siihen heppa T-paitaan, kun meillä just vasta jäi pieneksi pinkki hirvimekko). Lipfishin vaatteet on ihania!
 3. Mä oon imettänyt vähän joka paikassa, molemmat lapset on ollut sellaisia että niitä on helppo imettää ja rauhoittuvat helposti tissille. Lisäksi ollaan tosi paljon liikkeellä koko ajan, joten ruokaa annetaan kun tulee nälkä. Ihan ekojen imetysten (synnytyssalissa esikoinen ja leikkaussalissa keisarileikauksen jälkeen kakkonen) lisäksi mieleenpainuvin on ehkä ollut kun pikkusiskoa imeti Thaimaassa kun oltiin norsusafarilla. Oli lähemmäs 40 astetta lämmintä ja rintarepussa ollut vauva alkoi kitisemään, niin pakkohan sille oli tissiä tarjota. Harva vauva (varsinkaan länsimaalainen) on varmaan norsun selässä tissiä syönut
 4. Me käytetään Leppävaaran Satsin lapsiparkkia 2-3 krt viikossa ja ei voi kun kehua! Siellä mm. pallomeri, liukumäki ja paljon leluja. Ikäraja 3 kk-12 vuotta, mutta selkeäasti juuri 2-5-vuotiaille suunnattu lelujen yms mukaan. Tuolla on kerralla yksi hoitaja ja max kymmenen yli 2 vuotiasta (alle 2 vee vie kaksi paikkaa). Jos on täynnä niin sitten on kyllä mielestäni liikaa lapsia/hoitaja, varsinkin jos ovat pieniä, mutta me pyritään käyttämään lapsiparkkia hiljaisempina aikoina niin hoitajat ehtivät paremmin leikkiä lasten kanssa. Isosisko viihtyy niin hyvin, että yeensä pitää huudon kanssa lähteä pois, vauvakin viihtyy ihan hyvin ja etenkin ihan pienten kohdalla hakevat vanhemmat helposti kesken jumpan jos kovin itkee (mikä mielestäni pelkästään hyvä!). Hoitajia on vain kolme, joten ovat jo käyneet lapsille tutuiksi.
 5. Itse synnytin Jorvissa suunnitelulla sektiolla ja sain vauvan rinnalle ja ensi imetykselle leikkaussalissa, sen jälkeen jouduin heräämöön noin tunniksi, minkä ajan isä oli vauvan kanssa. Ainakaan Jorvissa ei vauvoja heräämön tuoda, sama heräämö on myös muiden potilaiden kuin synnyttäneiden käytössä. Onneksi sieltä pääsi nopeasti pois.
 6. Meidän vauvalla ei ollut vielä edes Kelakorttia kun oltiin Ruotsin risteilyllä. Vähän jännitti, että kyselläänkö, mutta e kysyttty mitään.
 7. Me ei otettu vähän yli kaksivuotiasta mukaan läheisen ja rakkaan isovaarin hautajaisiin. Tähän päädyttiin koska tiesin, etten olisi kyennyt surulta lapsesta tilaisuudessa huolehtimman ja tyttö on tosi herkkä, joten läheisten aikuisten suru olisi saattanut olla liian rankka hänelle. -ihan tyttö ei ole käsittänyt missä vaari nyt on, mutta toteaa itsekin jo, että vaari ei ole enää sairaalassa ja vaari ei ole enää pipi. Vauva oli mukana, tuomassa lohtua muille (ja koska niin pientä en halunnut hoitoon laittaa). Asuna kokovalkoinen mekko ja sukkahousut.
 8. Takaintialainen: nämä Laatikko-sukulaiset olivat kysyneet ja olimme vastanneet: kirjoja, dubloja tai Brion junarataa. Ja sit tuli tämä laatikko...
 9. Meidän tytöt sai yhdeltä sukulaisperheeltä joululahjaksi iso, puisen Nalle Puh -aiheisen lelulaatikon. Laatikko tuntuu muuten ihan hyvältä ja kestävältä, mutta en todellakaan haluan mitään noin värikästä ja Disney-henkistä isoa huonekalua meidän muutenkin ahtaaseen kotiin! Mielestäni täysin käsittämätöntä ostaa huonekaluja (sellaiseksi tuon laatikon miellän) lahjaksi henkilöille, joiden kotona on käynyt viimeksi viisi vuotta sitten. Ostivat veljeni perheelle saman lahjan
 10. Joo, se ei käy. Pitää olla pienempi, semmonen jonka voi laittaa välillä kaappiin.
 11. Vielä vinkkinä, jos aikoo pienen vauvan kanssa taksilla kulkea niin kannattaa olla oma turvakaukalo mukana (ainakin jos sen voi laittaa rattaisiin kiinni eikä joudu ns. ylimääräisenä raahaamaan). Taksit eivät ota kyytiin jos ei ole turvaistuinta, eikä kaukaloita taida juurikaan olla. Meidän 2 kk laitettiin samanlaiseen istuimeen kuin 2-vuotias.
 12. Mistä löytyisi puinen liesi? Ei siis koko keittiötä vaan pelkkä keittotaso?
 13. ^ettekö ota vaunuja mukaan? Vaunuissa vauva voisi nukkua ruokailun ajan, eiköhän ne saa jonnekin pöydän lähelle. Me ollaan tänään lähdössä Tukholmanristeilylle 2-vuotiaan ja 2 kuukautisen kanssa ja ajattelin, että vauva saa olla joko vaunuissa tai sylissä koko ajan. Meillä on onneksi suht pienet vaunut. Varmaan pitää myös rintareppu tai liina ottaa mukaan...
 14. ^mieluummin matkarattaat. Enimmäkseen kuitenkin asfalttia ja varmaan liikutte myös kauppakeskuksissa yms. Me ainakin ärjättiin oikein hyvin matkarattaila, ne myös saa helposti esim. takseihin, mitä Dubaissa varmaan tulee paljon käytettyä.
 15. Meillä esikoisen kummien kanssa asiat melko hyvin, pienempää ei ole vielä kastettu, mutta samalla tavalla tullaan toimimaan myös pikkussiskon kummien kanssa. Kummeille on sanottu jo kummiksi pyydettäessä, että eritysesti toivotaan lahjaksi yhteistä aikaa lapsen kanssa, kunhan lapsi vähän kasvaa. Kaikki kummit ovat tyttöä tosin jo nyt hoitaneet ja tyttö viihtyy heidän seurassaan. Olen tehnyt lasteni kummeille joululahjaksi pienen kuvakirjan kummilasten kuvista kuluneelta vuodelta, mielestäni kiva muistaminen ja voi laittaa kaappiin piiloon hyvällä omalla tunnolla toisin kuin kehystetyn kuvan. Tätä perinnettä yritän pitää yllä ja kunhan lapset kasvavat niin saavat itse tehdä kuvakirjansa. Omiin kummeihini minulla on aina ollut aika etäinen suhde, mutta ehdottomasti paras synttärilahja minkä olen koskaan heiltä saanut oli, kun kummitäti vei minut teatteriin ja kahvilaan, kun olin noin 13-14-vuotias. Ainut kerta, että olen mitään hänen kanssaan kaksin tehnyt. Joulukortit lähetetään puoli ja toisin edelleen.