Eppa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1202
 • Joined

 • Last visited

About Eppa

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

4198 profile views
 1. Kuten täällä on moni todennut, asia on tosi yksilöllinen ja elämäntilanteeseen liittyvä, ja uskon, että jokaiselle se oma ikä, jolloin on tullut äidiksi, on paras sillä eihän ole kokemusta mistään muustakaan... Mä olin 22v kun esikoinen syntyi, 24v kun keskimmäinen syntyi ja 28v kun nuorimmainen syntyi. Tämä oli mun haaveeni, saada lapset nuorena, ja olen ollut tosi onnekas että niin myös kävi. Tapasin mieheni ollessani 19v ja mentiin naimisiin kun olin 21v. Lapset oli meille luonnollinen jatkumo noille, vaikka esikoisen aikaan oli vielä opinnot kesken jne... Näin vanhempana kieltämättä vähän kauhistuttaa, että olinpa tosi nuori tullessani äidiksi, mutta toisaalta nyt on sit jo ihanan isot lapset ja hyvin aikaa vielä tehdä uraa yms
 2. Meillä on ekan ja tokan ikäero 2v 5kk ja tokan ja kolmannen 3v 8kk (esikoinen oli tässä vaiheessa 6v). Missään nimessä yhtään pienempää ikäeroa en ois halunnutkaan ja etenkin kolmannen lapsen kohdalla tuo isompi ikäero oli oikein hyvä. Oli ihana kun sai keskittyä enemmän vauvanhoitoon kun isommat oli jo omatoimisempia
 3. Käytän aina ja niin käyttää lapsetkin (miehellä ei ole pyörää eikä kypärää). Olen tästä aika ehdoton, enkä kuuntele yhtään valitusta että "se on niin tyhmän näköinen" tms. Vielä rumempi on se haljennut kallo asfaltissa!!!
 4. Mä olin ekan lapsen vauvavuoden aikana sitä mieltä, että ei kiitos enempää näitä huutopusseja meille.... No, sitten poika täytti 1v ja alkoi nukkumaan yöt läpi jne, ja kas kummaa, heti kun univelat alkoi vähentyä niin sieltähän se vauvakuume iski! No, sitten saatiin toinen poika (2v 5kk ikäerolla ensimmäiseen) ja toinenhan huusi vielä enemmän ja oli refluksia ja maitoallergiaa ja ties mitä... Siinä kohtaa tuli jälleen se fiilis, että juu, ei kiitos enää lisää lapsia meille. Toisenkin kanssa kyllä helpotti elämä sen 1v jälkeen, mutta aika vahvana tuntui pitkään, että meidän perhe on tässä ja kaikille kysyjillekin vannottiin, että me olemme lapsemme tehneet ja meidän perhe on jo täysi. Mutta kuinkas kävikään! Toisen pojan 3v-synttäreiden kynnyksellä se iskikin ihan kirkkaalta taivaalta; entä jos sittenkin vielä yksi meille? Meistä miehen kans molemmista tuntui, että jos sitä kolmosta ei "tehdä" nyt niin sitten elämä käy jo niin helpoksi, että kyllä se jää tekemättä... No, päätettiin että katsotaan, haluaako meille vielä yksi vauva tulla ja sehän halusi melkein saman tien! Ja koska nyt perheemme tuntuu oikeasti täydeltä - auto on täysi, talo on täysi, on veljekset ja perheen prinsessa - niin nyt me ollaan aika varmoja, että tämä on juuri sopiva lapsiluku meille. Ehkä.
 5. Huomenna jälleen Mallorcalle!!! Tällä kertaa hotellina on Tjäreborgin Sunwing Alcudia Beach ja lapsilukukin on kasvanut edellisestä reissusta yhdellä! Nyt siis mukana omat lapset 8,6 ja 2v sekä siskojen lapset 11,9,8,4v ja 8kk Ja toki heidän vanhemmat kans! Lähdetään oikein kunnon perhelomalle kun porukkaa on yht.16 henkeä... Sillä silmällä valittiin hotellikin, paljon tekemistä ja palveluita ja jokaiselle jotain! Plus all inclusive on koko porukalla! Ihanas,huomenna lomalle!
 6. Blingolla alkoi tänään ALE!! Yv:llä lisätietoja!
 7. Kyllä mäkin sanon, että toisen lapsen syntymä oli suurin muutos. Kuten täällä on moni muukin sanonut - yhden kanssa vielä teki asioita helposti, ja toki hän oli se, joka muutti elämän kahdenkeskeisestä kolmenkeskeiseksi, mutta kuitenkin silloin oli aikaa keskittyä siihen ensimmäiseen lapseen ja mennä ja tulla melkein miten vaan. Toinen lapsi meille syntyi kun esikoinen oli 2v 5kk ja vaikka esikoisellakin oli 3kk koliikkia sun muuta, niin toinen pisti "paremmaksi" itkien koko ensimmäisen vuotensa refluksin ja maitoproteiiniallergian takia. Ihan jo nuo teki tietysti arjesta haastavampaa, mutta itse koin, että ylipäätään kahden kanssa oli hieman hankalampaa mennä ja tulla, ja riittämättömyyttä tunsin usein... Mutta en tietysti tiedä, olisiko jäänyt eri fiilikset, jos vauva olisi ollut ns."helppo". Vaativasta toisesta lapsesta johtuen olimme miehen kanssa kauan sitä mieltä, että meidän lapsiluku on täynnä... Kunnes arki kävi aika helpoksi ja vauvakuume iski kuin salama kirkkaalta taivaalta... Kolmas lapsemme syntyi kun esikoinen oli 6v ja keskimmäinen 3v 8kk, ja tämä kolmas ei ole ollut yhtään niin suuri mullistus kuin toinen - hän on vain tehnyt perheemme kokonaiseksi. Ja ehkä vaikutusta on myös lapsen luonteella, joka on ollut "kiltti" ja sopeutuvainen... Ja arjen erot kaksilapsisen ja kolmelapsisen perheen välillä ei ole läheskään niin suuria, kuin mitä oli muutoksessa yhdestä kahteen.
 8. Heh, piti kaivaa vanha vastaukseni tuolta kahden vuoden takaa esiin... Nyt on kolme lasta, ja tuntuu että perhe on kokonainen... Mutta en myöskään sano ei koskaan sille, etteikö noita voisi joskus olla vielä neljä....Aika näyttää.
 9. Meille on ollut tärkeää jo alusta saakka, että hääpäivää vietetään joka vuosi kahdestaan - oli sitten lapsia kuinka monta hyvänsä. Eli me on aina käyty vähintään treffeillä, useimmiten kuitenkin pienellä reissulla myös.. Joskus reissu on suunnattu 40km päähän hotellilomalle, joskus Roomaan. Me järjestetään vuorovuosin hääpäiväohjelmat, mutta sinänsä tärkeintä ei kummallekaan ole päästä mihinkään kauas reissuun, vaan pääasia on, että saadaan se vuorokausi tai pari keskittyä vaan toisiimme. Ja jos ei itse hääpäivän aikaan päästä mihinkään, niin mennään sitten toisena ajankohtana saman kuukauden aikana, silloin kun saadaan lapsenhoidot yms järjestymään. Ja on jo vuosia sitten päätetty, että kun meillä on 10v hääpäivä, niin lähdetään kaksin New Yorkiin... Eli kahden vuoden päästä siis sinne!
 10. Huomenna on vika päivä varata elo-syyskuun kutsuja saadakseen isomman emännänalen!
 11. Onkohan missään ulkomaan verkkokaupassa Manducat halvempia? Tai kannattaako sellasta edes tilata,jos on isot postikulut..?
 12. Hyvä kun huomautit! Nyt mahtuu taas postia!
 13. Meil on kans kestänyt hyvin pesua. Blingollahan on nyt auki kesä-outlet, josta saa blingoja varsin edullisesti (outlet.blingo.fi). Ja syksylle kutsuja varaavat saa emännänalen tuplana, täältä löytyy yksi Pirkanmaalla myyjänä aloittava... Lisätietoja yv:llä!
 14. Jäi näköjään viime kesänä tänne kirjoittamatta matkakokemuksia Mallorcalta lasten kanssa... Mutta siis, me oltiin viime kesänä juhannusviikko Alcudiassa, hotellimme oli Finnmatkojen Blue Star Viva Blue, jota voin ehdottomasti lapsiperheille suositella. Meillä oli siellä kaksio, johon mahtui hyvin kahden lapsen kanssa majoittumaan. Olimme ostaneet etukäteen puolihoidon, eli aamiainen ja päivällinen syötiin noutopöydästä, joka oli todella runsas ja monipuolinen! Toki viikko noutopöytää oli ihan riittävästi, mutta sieltä löytyi kyllä aina kaikille jotain syötävää ja vaihteluakin ruuissa oli mukavasti viikon aikana. Ja en voi hehkuttaa tarpeeksi sen helpoutta kahden virkeän pojan kanssa.... Hotellialue tuolla Viva Bluessa on ihan mahtava lasten kanssa; on iso lastenallas liukumäkineen ja vesiputouksineen, pari muuta isoa allasta, sekä vielä ihan pieni, katettu allas perheen pienimmille.. Lisäksi lastenaltaan takaa löytyy kiva leikkialue, jossa oli siis leikkipuisto sekä "kerhotalo", jossa oli ohjelmaa varmaan päivittäin (ei osallistuttu). Lisäksi leikkikentän vieressä oli urheilukenttä, jossa sai osallistua ohjattuun toimintaan tai sit käydä potkimassa palloa tms ihan omin päin. Hotellista oli jokunen sata metriä Alcudian upealle rannalle, ja se ranta on mitä parhain lasten kanssa; kirkas vesi ja matala ranta, ja valkoinen hiekka... Yhtenä päivänä kävin siskoni kanssa shoppailemassa Palmassa, ja se oli kiva kaupunki! Joskus voisikin miehen kanssa suunnata sinne Palman suunnalle aikuisten lomalle...
 15. ^olin juuri tulossa vastaamaan itselleni, että me saatiin TuiFlyltä juurikin sellainen iso kirkas pussi, ja teippiäkin lainasi ystävällinen lähtöselvityksen poika! Ja samaa pussia piti tosiaan käyttää tullessakin, tosin toisaalta tullessa sitä ei olisi tarvinnut meidän kohteessa ollenkaan, sillä Kreetalla olisi saanut pitää rattaat portille saakka käytössä ja antaa sit siitä ilman pussia kuljetukseen...