-Rory-

Aktiivijäsen
  • Content count

    638
  • Joined

  • Last visited

About -Rory-

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä oli yritystä takana ja muutamia kuukausia ja sitten, kun tajusin olevani raskaana. Soitin neuvolaan joskus joulukuun alussa. Ensin esittelin itseni ja kerroin, että nyt se plussa sitten vihdoin tuli. Terkka vastasi riemuiten: ai kuinka ihanan joululahjan saitte Sitten kysyi, koska mulla on viimeksi ollut menkat, ja kun vastaukseni oli että lokakuussa, niin terkka hihkasi taas iloisesti, että hei me nähdään sitten jo tässä kuussa ja antoi ajan 28.12. Lisäsi vielä, että se on viattomien lasten päivä Tämä sama terkka on meillä ollut kaikista raskauksista ja nyt neljännen lapsen ollessa 2v terkka jäi eläkkeelle. Olen ihan murheissani.. Terkka on ollut maailman paras terkka! Aina on voinut soittaa ja neuvot ovat olleet upeita. Kertoo välillä omakohtaisia kokemuksia eikä turhaan hötkyile (mm. Ainon paino ei noussut tarpeeksi aluksi, niin terkka vaan tokaisi, että on sulla ennenkin tullut maitoa todella hyvin, että odotellaan rauhassa Ei siis mitään syyllistämistä ja pakkopulloruokintaa)
  2. Ja viimeisin 38+0 käynnistyksellä (makasin sairaalassa 10 päivää, 4cm auki ja käynnistettiin vasta, kun lääkärin mielestä oli turvalliset viikot)
  3. Mä olen missannut koko ketjun Ihania mussukoita täällä Tässä meidän "Aino" sairaalassa pienemmän isosiskon sylissä (oho, kun on iso.. ) Tässä 2kk
  4. Noi paketeissa olevat kilot auttaa hieman valitsemaan oikeaa vaippaa. Mulle terkka sanoi joskus, että esim. 1 koon vaipat (pampers 2-5kg) kannattaa vaihtaa 4kg kohdalla seuraavaan. Eli kilo ennen tuosta haitarista. Ja 2 koosta (3-6kg) kannattaa siirtyä kolmoseen, kun 5kg paino on ylitetty. Tosin jokainen vauva on erimallinen, pissaa ja kakkaa erilailla- joten kaikkea ei kannata tuijottaa, vaan mutu-tuntumalla löytyy se oikea koko. Meillä neiti nyt 6.1kg ja siirryttiin nyt 2 koosta kolmosiin (4-9kg) on hoikka tyttö, joten kakkoset meni vielä 6kilon lähellä. Harmi tosiaan, kun ei mitään näytteitä enää tule Muistan esikoista odottaessa, että ainakin Libero muisti mua kuukausittain paketilla, jossa oli 2 vaippaa aina seuraavaa kokoa "Hei -Rory-, lapsesi on nyt 3kuukauden ikäinen. Oletko vielä kokeillut uusia vaippojamme. Ohessa lähetämme sinulle näytteitä 3 vaipastamme sekä housuvaipasta kokoa 4.. " Silloin pystyi silmäilemään, että kuinka paljon isompi se seuraava koko on, hukkuuko vauva siihen vai olisiko jo aika vaihtaa. Myös liian isosta vaipasta tulee pissat ohi, jos resorit ei ole tarpeeksi tiukat..
  5. Ainon mittoja: synt. 3770g/52.5cm 1kk 3765g/54cm (-5g/+1.5cm) 1.5kk 4300g/56.5cm (+535g/2.5cm) 2kk 5250g/58cm (+950g/1.5cm) Kuten viimeksi veikkasin, me noustiin nyt nolla käyrälle Katsotaan pysytäänkö siellä vai tiputaanko takaisin pieneksi. Mutta nyt näyttäisi, että ollaan ihan "normaali"kokoisia (inhoan sanaa normaali, mutta nyt en keksinyt muuta..)
  6. Ainon mittoja: synt. 3770g / 52.5cm 1kk 3765g / 54cm (-5g/+1.5cm) 1.5kk 4300g / 56.5cm (+530g/+4cm)
  7. Me taidetaan kuulua myös tänne Ainon mittoja: synt. 3770g/52.5cm 1kk 3765g/54cm (-5g/+1.5cm) Tässä mun muiden lasten 1kk painoja: 4355g, 4810 ja 3725 (synt.2570g) Mä kyllä luulen, että nyt on painoa tullut, mutta katsotaan Tällä hetkellä mennään -10 käyrällä..
  8. Mun synnytyksessä oli mukana harjoittelija. Oli tosi mukava, oikein rempseä. Ja minusta jopa vaikutti hyvin oppineelta, eikä ollut yhtään sellainen epävarmalta harjoittelijalta. Olen ihan tyytyväinen, että hän sai olla mukana. Hoiti synnytyksen ja toinen kätilö oli siinä vieressä kokoajan auttamassa. Osastolla ollessani (ennen synnytystä reilun viikon ajan) törmästin pariinkin harjoittelijaan. Ja aina tulivat kysymään, että saako harjoittelija olla mukana/tutkia yms. ja mun vastaus oli aina sama, että toki saa- eihän ne muuten opi Eli minulla ei ole mitään harjoittelijoita vastaan
  9. Yhdestä pojasta ei viivaa, 3 tytöstä kylläkin
  10. Vastasin Libero, olisin voinut myös pampersiin laittaa rastin. Jokaisella oli aluksi libero (menee tarpeeksi sivulle, ettei öisin pääse pissa läpi) Sitten siirryttiin pampersiin. Sitten, kun vauva alkoi taas vehtaamaan öisin, käytettiin päivällä pampersia ja öisin liberoa. Libero ei päästä öisin läpi, mutta pampers oli meillä sitten muuten käytössä. Uskoisin, että tämänkin kanssa menee samalla tavalla Ainakin tällä hetkellä huomaan vahtaavani vain niitä liberoja
  11. Palautumiseen vaikuttaa myös aika paljon se, että imettääkö ja kuinka paljon sitä vatsaa on treenannut.. Toinen täysimettää ja treenaa vatsalihaksi 100kpl aamuin ja illoin, toinen ei tee mitään ja imettää osin/vähän/ei ollenkaan.. Ja kuinka paljon sitä vatsaa tulee vedettyä sisään (jos sitä nyt yhtään saa sisään) kuvaushetkellä Ja kuinka mones synnytys on takanapäin.. Ensimmäisestä voi palautua hyvinkin äkkiä, kun taas seuraavista sitä lerppua ei saa kasaan vielä 5 vuoden jälkeenkään, muuta kuin kuvattaessa ylhäältä alaspäin (Ja tämä siis mun mahani ) Tuostakin voi jo hieman päätellä, että kummalla mahtaa olla pienempi vatsa viikkojen päästä synnytyksestä...
  12. Hedelmöittymiskuukausi
  13. Mulla Muru edelleen masussa vaikka on pelotellut vuodolla pitkin raskautta. Ekan kerran tais verta tulla vessakäynnillä viikolla 8 Toisen kerran viikolla 12 ja viikolla 16 sitten tulikin paljon runsaammin ja vuotoa kesti yhteensä 12 päivää. Joka kerta vuoto on ollut ensin kirkasta, sitten tummempaa. Välillä taas kirkasta ja sitten taas tummaa. Välillä tuli parin päivän ajaan, osaksi vain vessa käynnillä. Muutaman kerran pikkuhousuihin. Tuolloin, kun oli tuo pitkä vuotoputki tuli jopa hyytelöitä. Mutta silloin tiesin Murun olevan hengissä, potkuista meinaan. Mutta sairaalassa tuli rampattua aika ahkeraan.. Ja nyt mennään jo 27. viikolla ja ainakin vielä kaikki hyvin! Ja tiedoksi, etten ole yhdestäkään muusta raskaudesta vuotanut tippaakaan verta. Tämä neljäs on jostain syytä nyt ollut "hankalin" tällä saralla.
  14. 4D ultrassa varmistui, että tyttö on tulossa Eli mun kohdalla voi sanoa, että kaikki 4 lasta osui oikeaan
  15. 17+5 4. lapsi tulossa