RouvaS

Aktiivijäsen
 • Content count

  198
 • Joined

 • Last visited

About RouvaS

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä kahdelta lapselta selätetty molluskat osterivinokas-purutableteilla. Niitä saa syödä monta pakettia putkeen ja 4 päivässä. Mutta niillä, ja loppuvaiheessa puhkaisemalla+desinfioimalla lähti kaikki. Isompaa ne alkoi kutittaa ja hän repi niitä öisin auki, mutta tältä 3v.atoopikolta me puhkottiin ne isoimmat pois neulalla (häntähän ei mikään kutita..) Lapsilla oli nämä vuorotellen vuoden välein mutta ei ole tullut takaisin.
 2. Meillä protopic aloitettiin 8-9kk:n ikäisenä, juurikin siitä syystä, että kortisoni (Sibicort ja vahvempi Duocort) auttoi, mutta taukoja ei pystytty pitämään. Ihottuma oli läiskinä, koko keholla, eli propicia meni koko keholle pieninä täplinä. Esim. selästä protopic vei läiskät mennessään eikä niitä sen koommin nähty. Raajoihin käytettiin ylläpitohoito-ohjeiden mukaan n.vuosi. Sen jälkeen elämä helpotti ja on pärjätty Apolarilla (kortisoni) ja Ceralanilla ja päivittäisellä pesulla. Teidän oma päätös, mutta meidän jatkuvan ihotulehduskierteen tämä ihmerasva pelasti.
 3. Kaikki sympatiani teille pienten atoopikkojen vanhemmat. Olen useaan otteeseen meidän tarinaa jo täällä kirjoitellutkin, mutta kirjoittelenpa taas vertaistukea teille kutinoihin. Meillä siis pojalla tuo atooppinen "kolikkoihottuma", joka on kuulemma se kaikkein kutiavin atopian muoto (ainakin meidän ihotautilääkärin mukaan) Kesä oli ja on kamalaa aikaa, kun tämänlainen atopia ei aurinkogossa parane, vaan hikoaa ja pahenee. Iho on ohutta ja jalkapöytien päältä hankautuu missä tahansa kengissä, pitäisi pitää sukkia suojaamassa ja sitten on taas kuuma . . . ! Mutta siis pahimmillaan meillä iho oli 5kk - 2v. Siihen välille mahtui noin vuoden verran Protopicia, joka oli todella kuin taivaan lahja vaikka edelleen saa mut tuntemaan huono äiti- fiilistä, varoituksiensa takia. Sillä hävisi selän kaikki "kolikot" hetkessä ja pysyivät poissa, eivät ole sen koommin palanneet. Protopic me lopetettiin toissa keväänä, jotta ei tarvitsisi varoa aurinkoa, eikä olla otettu enää käyttöön, kun ihottumat niin pienillä alueilla, vain jaloissa ja käsissä enää. Pitkät kylvyt on meillä parasta mitä iholle voi tarjota. Pojan ihohan ei ole kuiva, vaan siinä on ihottumaläiskiä, jotka kutiavat hurjasti ja raavittaessa iho menee rikki, vuotaa verta ja helposti tulehtuu. Kefexiniä kului pienempänä aika monta kuuria ihotulehduksiin. Tänä kesänä poika on saanut nukkua ensi kertaa ilman yöpukua, on nyt muutaman kk:n vajaa 3-vuotias. Tänä iltana asusteena oli sukat jaloissa ja käsissä sekä vaippa Pahimpina aikoina (joskus vieläkin) kokeilimme öisin käsiin ja jalkoihin sinkkisukkaa. Se rauhoittaa kutinaa ja iho on aamulla aika hyvässä kunnossa, kun ei ole päässyt raapimaan/ole tarvinut raapia. Lääkkeistä Aeriusta meillä syödään kutinaan. Allergioita meillä on vain kananmuna ja herne, silti poika oli vauvana aivan kamalan näköinen kokovartaloihottumainen.
 4. Minä syötin keväällä lapsille osterivinokkaita 3 paketillista putkeen (2-vuotiaalle 2 päivässä ja 5-vuotiaalle 4 päivässä) Pakko uskoa että ne toimi, isommalta hävisi kaikki, tai siis ne kutisi ja se oli öisin raapinut niitä auki. Aiemmin ne raapimisesta vaan levisivät, mutta nyt kuivuivat pois. Ja tämä nuorempi on se meijän atoopikko, eikä saanut niitä ollenkaan. Meillä oli jotain mansikan makuisia pureskelutabletteja, toinen inhosi, toinen rakasti niitten makua mut hyvin upposivat.
 5. Esikoisella on noin kuukausi sitten lähtenyt ensimmäinen hammas. Yläetuhammas. Nyt uusi rautahammas on jo jonkin aikaa kasvanut, mutta se näyttää kummalliselta..se ei ole ollenkaan hampaan muotoinen vaan ennemminkin terävä kulma tai kolmio Onko tää nyt ihan normaalia..? Ei mitään mielikuvaa omasta hampaiden kasvatuksesta, näyttikö ne heti hampailta?!?!
 6. Atoopikoillahan vesirokko on usein paljon rajumpi kuin muilla. Eli oma neuvo on, että suosittelen rokotusta jos mahdollista. No meillä ei ollut...Kutinaan annettiin xyzalia, kun sitä sattui olemaan. Tosin näppyjä oli niin valtavasti ettei siitä ollut sanottavaa apua. Erityisen herkkänä kannattaa seurata ettei näpyt alan tulehtua. itse seurasin päivän liian pitkään ja sitten kuume olikin yli 40, kun antibiootit aloitettiin. Arpia jäi tästä syystä myös aika paljon ja nipinnapin pärjättiin kotona kunnes tulehdus alkoi helpottaa. Samaa meille sanoi allergologi, siksi(kin) vesirokkorokotus on ohjelmassamme. Meille ei ole koskaan suositeltu vesirokkorokotetta, enkä tullut ottaneeksi asiasta sen enempää selvää, ennen kuin oli myöhäistä ja poika oli tartuntansa siskolta saanut. Nyt menossa 5. päivä ensimmäisten näppylöiden ilmestymisestä ja pojan naama (eniten suun ympärillä ja jopa huulissa ja suussa), selkä, vatsa ja sormet on täynnä näppylöitä. Suun arkuuden takia syöminen ollut pari päivää vaikeaa. Iho ei kutia (pojalla erittäin kutiava ihottumatyyppi ollut vauvasta asti joten saattaa myös sietää ihmeen paljon...), mutta näyttää tosi hirveältä ja pari päivää on ollut myös korkeaa kuumetta. Surkeassa kunnossa oleva pieni mies Vesirokkovoidetta on laitettu reilusti, jotta ei pääsisi iho tulehtumaan. Suosittelen lämpimästi siis minäkin kaikille atoopikoille vesirokkorokotetta!
 7. Onko täällä atoopikkoja, joilla on ollut vesirokko? Meillä on odotettavissa varmaan kolmen viikon sisällä, kun siskolla on nyt ja pohdin pitäisiköhän varautua jotenkin..? Iho on onneksi nyt hyvässä kunnossa eikä juuri auki mistään. Vesirokko-rasvaa meillä on. Aeriusta ollaan saatu kutinaan, mutta oiskohan Atarax tässä tapauksessa tehokkaampaa? Mitä muuta?
 8. Et millään. Tosi rohkaisevaa Meillä oli hoitopöytä (poikaa rasvattiin siis 5kk-2v hoitopöydällä) joka oli iso pelastus. Siinä kun oli tottunut olemaan niin ei siitä mihinkään päässyt ja siihen liittyi rasvaus. No sekunnin sadasosassa raapi välillä itsensä verille, ei voinut vaan mitään. Se oli ainoa hetki kun poika oli ilman vaatteita. Pöydälle kertyi mitä kummalisempia tavaroita, jotta saisi kädet pidettyä aisoissa. Keittiövälineitä, leluja, nenänniistin..ihan mitä vaan mikä herätti mielenkiinnon hetkeksi ja sitten pikarasvaus ja vaatteet päälle. Yöllä oli aina "jalkayökkäri" eli sellainen tutan haalari, jossa umpijalat ja siihen kahdet sukat vielä käsien peitoksi.
 9. En kannusta ketään käyttämään kortisonia vastoin lääkärin määräysten, mutta kerronpa vain oman poikani tarinaa sellaisen pätkän, että kun atooppiseen ihottumaan syötiin jatkuvia antibioottikuureja, kun se oli aina auki ja huonossa kunnossa, oltiin "koukussa" kortisoniin. Heti kun sen lopetti, iho aukesi ja tulehtui. Kysyin silloin lääkäriltä, että pidänkö taukoa sitkeästi ja annan ihon tulehtua vai laitanko ennemmin kortisonia lähes jatkuvasti..?? Eipä hän oikein suoraan vastannut, mutta jotenkin, että "teet äitinä ja maalaisjärkisenä miltä tuntuu". Me kun oltiin aluksi käytetty mietoa hydrokortisonia, niin siirtyminen vahvempaan duocortiin ja apolariin oli ihan pelastus. Ne toivat ison helpotuksen meillä. No, mehän jouduttiin sitten lopulta alottamaan Protopic-hoito, joka oli ainoa keino päästä irti kortisonista, että toisaalta kerron ollaan ehkä vähän ääritapaus kertomaan mitään Yksi mikä toi helpotuksen oli lähete ihotautilääkärille, hän tiesi niiiiiin paljon enemmän keinoja ja neuvoja kuin ihana lastenlääkärimme. En voi kuin jakaa tsemppiä ja jaksamista kaikille iho-ongelmien kanssa taisteleville. Meidän onnekas poika on 2,5v ja tarvitsee enää vain harvoin kortisonia muutamien päivien kuureina. Toivottavasti tämä hetki koittaa teille kaikille pian!!!
 10. pingu: Oliko lääkärillänne jokin selitys miksi hän pyysi vaihtamaan rasvaa muutaman viikon välein?? Meille nimittäin on aina sanottu, että jos rasva tehoaa niin ei sitä ole mitään syytä vaihtaa. Meille paras perusrasva on Ceralan ja on käytetty nyt (lääkerasvojen ohella) kaksi vuotta.
 11. ..ja meillä kylpyveteen lorautetaan oikein rasvaista Novalania Tai oikeastaan se kannattaa laittaa ensin ja vettä päälle niin sekoittuu paremmin (melkein jopa vaahtoaa )
 12. Sitä joutuu elämässä tekemään rankkoja valintoja. Itse olemme valinneet jatkuvien ihotulehdusten ja antibioottikuurien, lapsen unettomuuden, sairaalajaksojen ja veristen/kudosnesteisten lakanoiden ja vaatteiden sijaan kortisonin käytön. Kumpi sitten lapselle pahempi, tiedä häntä
 13. Toivottavasti saatte vinkistä apua. Sinkkisukan käyttäminen on vaivalloista ja ärsyttävää, mutta kun se hetki tulee ettei ole muuta vaihtoehtoa niin kyllä senkin nopsasti kietaisee. Ihotautilääkäri meille sitä neuvoi ja kirjoitti reseptin kun meillä sellainen atopian muoto, että ihottuma kutiaa aina ja koko ajan.
 14. Adalemina, oletteko sinkkisukkaa kokeilleet? Sen mä nappaan aina jalan tai käden ympärille yöksi, jos poika on raapinut ihon auki eikä viitsi kortisonia tai protopicia laittaa. Helpottaa kutinaa ja suojaa sitä rikkonaista ihoa. Sitten aamulla puran sen siteen, annan sinkin jäädä siihen iholle ja laitan jotain rasvaa päälle (ihon kunnosta riippuen) toukka, meillä jostain syystä toi Sibicort toimi aina tosi hyvin (liekö liittynyt tohon tulehdusherkkyyteen), verrattuna "tavallisiin" kortisoneihin. Saatiin siitä myös vahvempi versio Duocort, jota sitten vaikeimpina aikoina käytettiin kun ei enää S toiminut.
 15. toukka, unohdin vielä sanoa, että meillä oli viime talvena tosi vaikeita aikoja ja jostain ihmeen syystä (lääkäri ei keksinyt vastausta) me syötiin useamman kerran kaksi kertaa Kefexin-kuuri ennen kuin helpotti kunnolla. Kuuri paransi ihon, mutta se paheni hetken päästä uudelleen. Toisen kuurin jälkeen saatiin aina pitkä rauhallisempi vaihe. Tuntui, että aina kun oli pitkään tuskaillut jonkin ihottuman kanssa eikä mikään kortisoni tai keittosuolat taimitäkaikkea nyt aina kokeiltiinkin helpottanut, niin lastenlääkärin/ihotautilääkärin kontrolleissa todettiin aina ihotulehdus.. Kesällä oli helpompaa, toivottavasti teilläkin pian!