Tiainen

Jäsen
  • Content count

    67
  • Joined

  • Last visited

About Tiainen

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Löysin Sokokselta pojalle hihattoman aluspaidan (Esprit). Itse tykkään pitää aluspaitoja, joten totta kai niitä ois kiva pojallekin laittaa. En vaan ole löytänyt tarpeeksi pieniä. Nyt kun sitten Sokkarilta löysin, niin totta kai niitä tuli heti sen jälkeen vastaan H&M:llakin.
  2. Mun mies oli vähän järkyttynyt synnytyksestä. Meinasi kuulemma heikottaa kun näki lähietäisyydeltä epiduraalin laiton, vaikka muuten jaksoi ihan hienosti. Kerroin jälkitarkastuksessa lääkärillekin että mies olis sanonut ettei ymmärrä miten jotkut pitää synnytystä kauniina ja hienona tapahtumana, hänestä se oli kaikkea muuta. Lääkäri vastasi olevansa samalla linjoilla mieheni kanssa. (Lääkäri oli nainen).
  3. ^Meillä on ollut hyvät Abekot (Ellokselta) ja vähän huonommat (Haloselta). JÄlkimmäisten huonous oli lähinnä lahkeensuissa, jotka oli tehty niin tiukoiksi ettei lahjetta saanut millään saappaanvarren päälle. No, saksilla ja ompelukoneella tuostakin selvittiin. Nyt ostin Lindexiltä Bamse-kurikset. Hyvin näyttää rokkaavan. Ja tosiaan, päiväkodissa laittavat kurikset Reiman välikausihaalareiden päälle. Ja ihan hyvä niin, piha on siellä sen verran kurainen. Kotona ei juurikaan kuriksia tarvitse, vaan Reiman haalarit riittää.
  4. Me ollaan käyty perheliikuntaryhmässä. Alkuun poika tykkäsi ihan ylipaljon, nyt on tullut vähän varovaisemmaksi Pojasta parasta taitaa olla kaikki mitä yhdessä perheenä tehdään. eli pyörälenkkejä, pieniä laavuretkiä makkaranpaistoineen ja uimahallikäyntejä.
  5. ^Hei milloin tuo Chaggington tulee? Oon nähnyt sen vaan Subin mainoksessa, mutta uskoisin että meidän poika tykkäisi.
  6. Minä en oikein usko ruumiilliseen kurittamiseen. Keinona se on huono ja kestämätön. Mutta kuulostaa hurskastelulta jos joku väittäisi ettei kieltämisessä saa olla mitään fyysistä mukana. Esimerkki: poika näpräilee vaikka lieden nappuloita edelleen (usean) kieltämisen jälkeen --> menen pojan luokse ja otan hänen kätensä irti niistä nappuloista. En tempaise mitenkään rajusti, mutta en välttämättä mitenkään hellästi - vaan tavalla että poika poika ymmärtää että haluan hänen lopettavan.
  7. Samoilla linjoilla. Eipähän pääse hiekkaa tms. "paikkoihin" kun on pöksyt jalassa. Itsekin oon lapsesta saakka tykännyt olla vaatteet päällä enkä kyllä anna poikasenkaan illistellä nakuna kuin kotona.
  8. Minun äitini on entinen parturi-kampaaja, joten hän on aina leikannut pojan hiukset. Mummolassa on vielä jäjellä vanha parturituoli, jossa leikkaus siis yleensä tehdään. Jos (kun!) pojalta loppuu maltti istua tuolissa, mummo jatkaa leikkaamista vaikka poika onkin omissa leikeissään Itse asiassa leikkaaminen on helpompaa kun poika ei näe peiliä.
  9. Siis vauva kanssahan sitä asuu missä vaan. Nyt kun lapsi on taapero ja haluaa ulkoilla, on kiva ettei tartte kauas lähteä (joko oma piha tai läheinen leikkipuisto). Me asutaan 2000 asukkaan maaseututaajamassa. Tää on meidän osalta todella hyvä vaihtoehto. Lähikauppaan on 500 metriä, samoin neuvolaan ja kirjastoon. Täällä asuu todella paljon lapsiperheitä. Mut autolla pääsee sitten ostoskeskuksiin ja vaikka minne. Taapero on vaan vauvaa paljon vaikeampi ottaa mukaan ostosreissulle.
  10. Yhdessä päästään muutamia kertoja vuodessa (viime vuonna taisi tulla 3 kertaa) ja itsekseen käydään muutaman kerran. Tähän en nyt laske työmenoja joihin kuuluu illanviettoja. Seuraavan kerran mennään yhdessä miehen kanssa Madonnaa katsomaan. Vielä on auki mistä saadaan hoitaja
  11. Isot hankinnat ja kasvatuslinjaukset keskustellaan ja päätetään yhdessä. Minä ostan 80% pojan vaatteista, joten minä kyllä teen sen päätöksenkin ihan itsenäisesti Tätä vartenhan se lapsilisä minulle maksetaankin. Kestovaippojen suhteen mies oli sen verran epäileväinen, että ne jäivät kokeilun asteelle.
  12. Omassa tuttavapiirissäni ei juurikaan ole ihmisiä jotka kasvattaisivat lapsiaan tietoisesti tiettyyn ahtaaseen sukupuolirooliin, siksi tällaiset ketut ja sudet tuntuvat niin kovin ...hmmm.... hätävärjelun liiottelulta. Kaikkien pojilla on ainakin jossakin vaiheessa ollut nukkeja ja tytöillä autoja. Tasa-arvon kannattajana olen ilman muuta sitä mieltä että tyttöjä ja poikia pitää kohdella tasavertaisesta, enkä usko tyttöjen harrastuksiin tai miestentöihin (tai päinvastoin). Mut just tästä syystä tasa-arvo pitäiskin saavuttaa sillä että tytöt sais myös olla reilusti "tyttömäisiä" ja pojat "poikamaisia". Et opittais tasa-arvoiseen kohteluun, vaikkei ulkonäkö olisikaan ns. neutraali. Mitä tuohon vapauteen tulee, pikkulapsi ei pysty tekemään valistunutta valintaa oman sukupuolisen ilmentämisen suhteen, eli hänen on "alistuttava" siihen miten vanhemmat hänet pukee, tai kuinka he hänestä puhuvat. Eli yhtä kaikki, aina se valinta vaan on tehtä lapsen puolesta. En siis näe että nämä Kettu ja Susi tekevät väärin tai haitallista, mutta minusta on surullista se että ihmistä ei voida kohdella tasavertaisesti jos ulkonäkö ei ole neutraali....
  13. Meillä on kanssa tuo ^Ikean koroke. Poika ei sitä suostu käyttämään kun se on liian matala. Eli kimpuaa vessanpöntön päälle tai toisessa vessassa saunajakkaran päälle käsiään pesemään.
  14. Meidän pojalal kuontaloa riittää, mutta ei sitä silti pestä edes joka viikko. Silloin vain kun tukka näyttää selkeästi likaiselta. Kolme kertaa viikossa on saunapäivä, silloin poika saa olla vannassa (ja tietysti saunassa). Vannaa varten vaan pitää olla kaikennäköisiä vesileluja, muuten jannu roiskuttaa vaan vettä ympäri kylpyhuonetta. Noiden päivien lisäksi käy satunnaisesti suihkussa, mutta ei siis joka päivä.
  15. Alatiesynnytys joo... Eikä kyllä kysytty mielipidettä missään vaiheessa, vaikka käynnistys kesti päiviä ja päiviä... Paras tapa olis jos se lapsi olisi vaan ilmaantunut Kumpikaan tapa ei houkuttele.