Kamilla

Aktiivijäsen
 • Content count

  640
 • Joined

 • Last visited

About Kamilla

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä oli rautalisän takia kakka ihan vihreän mustaa, mutta erityisemmin ei ollut vatsavaivaa, maha toimi tosi hyvin. Ne värjäävät puklut oli tosiaan ärsyttäviä, oon kuullut että sitruuna(mehu) auttaisi niihin. Toinen raskaus oli tosi hermostuttava, vaikka keskosuuden syy ei ollut mitenkään uusiutuvaa sorttia (etinen istukka). Tsemppiä teille raskaana oleville! Yrittäkää elää hetkessä ja nauttiakin, edes välillä
 2. Hienoa, olette päässeet kotiin! Meillä poika oli sairaalassa neljä viikkoa ja ihan viimeisinä päivinä otettin nml pois, samoin happisaturaatiomittari. Meillä ei imetys onnistunut, imuotetta ei tahtonut saada millään. Pumppasin sitten maitoa pitkään. Minun vinkki on, että vaan kovasti tarjoat rintaa =) Sinulla ilmeisesti on kokemusta imetyksestä (mitä minulla ei silloin ollut) niin varmasti pääsee vauvakin pian jyvälle! Toisen lapsen kanssa minullakin onnistui imetys ja olihan se tosiaan paljon helpompaa.
 3. Onnea Scarlet pikkuisesta! Meidänkin keskonen syntyi etisen istukan vuoksi ennen aikojaan. Tuo on kyllä hyvä merkki, että hän hengittää itse. Syöntihommat on raskaita, me päästiin kotiin sitten kun vauva jaksoi syödä itse sen verran, että paino pysyi nousussa.
 4. Meillä on veljeksillä yhteinen huone, syyt on aika samat kuin Chimellillä: halutaan hoitaa molempien nukutukset samalla, lelut on yhteisiä. Lisäksi he saavat turvaa toisistaan. Meillä kyllä olisi ylimääräinen makkari, mutta toistaiseksi ei mitään tarvetta omille huoneille. Vaikka olisivat eri sukupuolta niin toimisimme näin. Jos ikäero olisi iso niin sitten erillisistä huoneista olisi varmasti hyötyä, kun leikit olisivat niin erilaiset.
 5. Jokos joku on ehtinyt katsella kevään välikausivaatteita: meillä olisi tarve leikki-ikäisen välikausihousuille, joiden polvet olisi puhkeamattomat Suosituksia otan vastaan, jos joku on törmännyt polvista vahvistettuihin malleihin (tai muuten erityisen kestäviin). Ei mielellään henkseleitä ja lahkeensuissa saisi olla kuminauhat. Vedenkestävyys plussaa.
 6. Meillä oli (tai on) samanlaista ongelmaa, eli kerran meni maha kovalle sairastaessa ja siitä alkoi 1,5 vuoden panttauskierre. Käytimme ensin itsenäisesti Levolacia tarpeen mukaan, jos kakka ei tullut. Sitten lopulta kävimme lääkärissä, kun homma ei kerta kaikkiaan edennyt mihinkään ja määräyksenä tuli Levolac puoli vuotta sekä lyhyenä kuurina Laxoberon, jos kakka ei Levolacista huolimatta tule. Levolacia piti käyttää paljon putelin kyljen annosohjetta enemmän, niin paljon, että maha oli sen verran löysä, ettei lapsi voi enää pidätellä. Sitten annosta aletaan tuunaamaan vähän kerrallaan alaspäin, kuitenkin niin, että kakka tulee vähintään joka toinen päivä. Aluksi lapsen kanssa piti ihan opetella kakalla käyntiä, kannustaa äkistämään ja kehua kovasti aina kun oli oikea tyyli ja tulosta tuli. Mitään palkintoa emme antaneet, tsemppaus ja kehuminen toimivat erittäin hyvin. Muutaman onnistuneen vessareissun jälkeen alkoi käydä itsenäisesti ja tilanne helpotti olennaisesti =) Myös "kakkalääke" eli Levolac oli lapselle iso henkinen tuki: sitä aina korostettiin lääkettä ottaessa, että tämä auttaa, nyt se kakka tulee helposti jne. Meillä lapsi oli jo neljä, kun lääkitys saatiin, joten keskustelu ja järkipuhe toimi. Kaksivuotiaalla voi olla hankalampaa. Olen huomannut, että panttausongelma usein palailee, jos ollaan esimerkiksi kyläreissulla tai rytmi on normaalista poikkeava. Välillä pitää vieläkin siis käyttää Levolacia, mutta säännöllisesti ei enää. Suosittelisin käymään lääkärissä ja hankkimaan nuo lääkkeet ja ohjeistuksen. Minusta tuo lääkkeen säännöllinen ja pitkäaikainen kuukausia kestävä käyttö oli meidän kohdalla käänteentekevä juttu. Pitää käyttää niin pitkään, että panttaus ihan unohtuu ja vessailu on rutiini.
 7. Liberolla oli ainakin vielä tänään Xmas double up eli kaikki pisteet sai tuplana!
 8. Meilläkin pottaharjoitukset menossa ja hohhoijaa: aamun saldona kahdet pissat housuun eikä yksiäkään pottaan vaikka siinä on istuttu vartin välein... Ikää 2v 8kk ja päiväkodista jo painostetaan vessaharjoituksiin.
 9. Kannettavan johto, tabletin näyttö, kännyn kuoret halki, lautasia, tuoleja/pöytiä/seiniä/parkettia on lommoilla lusikalla/lelulla ynnä muulla hakkaamisen ja tavaroiden pudottamisen jäljiltä... CD-soittimeen on tungettu useampi levy kerralla. Leluja on mennyt myös rikki, osa on kyllä jo alkujaan semmoista krääsää, etten suuresti ihmettele. Onneksi ovat tuhonneet pääasiassa omaa omaisuutta, eikä vieraan.
 10. Meille tuli tosi paljon onnittelukortteja, kukkia ja lahjoja (siis ihan tavallisia vauvaonnitteluita) ja se oli kyllä ihanaa ja jotenkin "normalisoi" tilannetta. Tekstareita oli aina kiva saada, mutta puhelut sattui usein hankalaan aikaan. Leivonnaisia tms olisi ollut mukava saada, en muista saatiinko.
 11. Eläintarha on oikein kiva, suosittelen. Itse käytiin ennen lapsia, mutta minun mielestä siellä pääsee liikkumaan rattailla ihan hyvin, jalkakäytävät ovat leveitä ja puistoja sekä kävelykatuja on paljon. Ratikoista ja busseista en tiedä mikä on rataskäytäntö, mutta kävellen pystyy keskustan alueella liikkumaan paikasta toiseen ilmankin. Linna on aika jyrkällä kukkulalla ja muistaakseni siellä oli nupukiveystäkin paljon, joten se voi olla hankalampi rattailla. Ravintoloita on paljon, varmasti löytyy lasten kanssakin mukavia. Kesäaikaan on paljon ulkoterasseja, joihin lienee vaivatonta parkkeerata vaunujenkin kanssa. Löysin Baross Utcalta (taisi olla lähellä Maria U.:n risteystä) todella kivan lelukaupan, jossa myytiin puuleluja ja ilmeisesti paikallista lelutuotantoa, ne olivat edullisiakin. Monesti olen sinne haaveillut takaisin Jos joku yrittää etsiskellä sitä kauppaa, niin se oli lähellä tuota risteystä ja vastapäätä synnytys(?)sairaalaa. Siellä oli myös pari mammavaatekauppaa.
 12. Minustakaan taapero ei tarvitse päivähoidon päälle mitään. Me asuttiin esikoisen taaperoiässä maalla ja käytiin muskarissa yhtenä iltana viikossa. Liki poikkeuksetta 1,5v lapsi nukahti autoon kun pimeässä ajeltiin kylille, viimeistään palatessa. Ei siinä ollu mitään järkeä. Aluksi lapsi oli ihan peloissaan muskarissa ja viimesinä kertoina taas liiankin vilkas ja karkaili käytävään. Ei siis ollut lapsellekaan mikään upea elämys, johon olisi jaksanut keskittyä. Joku lastenmusiikkikonsertti tai muu lastentapahtuma vaikka viikonloppuisin voisi olla ihan kiva, mutta en lähtisi työpäivän jälkeen rahtaamaan taaperoa enää minnekään ylimääräiseen, varsinkaan talvipimeillä.
 13. Myyjä varmaan tarkoitti sitä, kun vyötä nykäisee napakasti niin se lukittuu. Niin kuin se tekisi törmäystilanteessakin. Tosin minusta monissa autoissa saa vyön venytettyä sen jälkeenkin, jos vetää rauhallisesti.
 14. Hilla tuossa jo mainitsikin nuo tekemiset, meinasin meidän kalenteriin laittaa viikonloppuisin viestejä tontuilta: tänään laitetaan jouluvalot, nyt on piparien leivontaa, kuusenhakua, adventtina kynttilät jne. Ja jos on isompia tavaroita niin voi laittaa viestin, jossa kerrotaan mihin tonttu on tavaran piilottanut. Arkipäiville aattelin laittaa tarroja ja sen sellaista. Mietin, että tekisin tarroja varten jonkun taustakuvan (talvimaisema tms. kartongille) ja tarrat olisivat jouluisia ja niitä voisi laittaa sinne maisemaan. Jos vaan jostain saan revittyä ajan tähän
 15. Meillä on päiväkotiryhmässä ollut puremista puoleen ja toiseen ja välillä tuntuu, että ottavat mallia toisistaan. Se on tosi rasittavaa, meidänkin napero on ollut sekä purtuna että purijana. Kotona ei pure. Itse olen noissa satuttamistilanteissa komentanut lasta tekemään itselleen sen mitä toiselle tekee, tyyliin vedäpä omaa tukkaasi, purepa omaa kättäsi. Ja lapsihan auliisti yleensä tottelee Se ehkä vähän valaisee sitä kipua, minkä toiselle aiheuttaa.