Kaneli

Aktiivijäsen
  • Content count

    184
  • Joined

  • Last visited

About Kaneli

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Meillä lapset syö mhb-tippoja ja d-vitamiinin yhdistelmää aina. Ulkomaille lähtiessä aloittaisin "kuurin" pari viikkoa ennen lähtöä jos niitä ei normisti ota. Ehtivät antaa paremman suojan. Eihän se vatsureilta kokonaan toki suojaa, mutta helpottavat oireita ja lyhentävät taudin kestoa. Näin ainakin lääkärit ovat mulle kertoneet kun aiheesta on puhuttu.
  2. ^ Me ollaan menossa kesällä Espanjaan ja vuokrataan auto. Turvikset on olleet noin 2-5 euroa/vrk. Niiden vuokrahinnat löytyy vuokrafirmojen sivuilta, esim kohdasta optional extras. Mietittiin kyllä sitäkin vaihtoehtoa, että otetaan oma turvis mukaan, kun ei noista vuokravälineistä aina oikein tiedä...
  3. Meillä typy on ollut pienestä saakka kova kuumeilemaan ja ollaan annettu juuri mainitsemallasi tavalla buranaa ja panadolia. Voithan sä pirauttaa vielä terveysneuvontaan ja tarkistaa oikean annostuksen. Me ollaan jouduttu antamaan ihan kauheita määriä kipu- ja kuumelääkkeitä. Päivisin on yritetty selvitä vähemmällä, mutta yöksi ja yöllä on sitten tarvittaessa annettu jopa yhtäaikaa, tämä kuitenkin vain lääkärin "luvalla".
  4. Meillä on pelattu mm. seuraavia: Afrikan tähti, Mauri Kunnaksen Domino, Kimble, Saparoralli ja Ankanpoikaset. Tacticin nettivuilla on pelejä pienillekin http://www.tactic.net
  5. Kipulääkettä vois tosiaan kokeilla, jos korviin tai kurkkuun sattuu. Noin muuten, I feel your pain. Meidän nyt 1v8kk tyttö oli vielä puoli vuotta sitten aivan onneton juomaan ja sairaana oli ihan kamalaa kun nestettä ei mennyt. Me tehtiin näin: muki ja nokkamuki pöydällä josta ylsi itse ottamaan (ehkä pari tippaa sai näin menemään), syötettiin paljo nestepitoisia ruokia kuten keittoa, löysää perunamuusia, jugurttia, hedelmäsoseita jne. Kaikkeen mahdolliseen lisättiin vettä tai maitoa. Myös jäätelöä tai mehujäätä voi kokeilla jos ei mikään mene. Eihän ne terveellisiä ole mut jos vaihtoehto on kuivuminen niin... Meitä lääkäri lohdutti sillä, että nestettä saa hyvin ruuasta. Ajan kanssa tyttö alkoi juomaan mukista ja nyt nesteitä menee hyvin. Tsemppiä teille!
  6. ^ Jos on mahdollisuus jäädä kotiin parantelemaan yskää niin minä pitäisin kotona. Jatkuva yskiminen ottanee voimille ja eikä varmaan ole mukava olo muutenkaan jos yskii yökkimiseen saakka. Itse ajattelen niin, ettei kuumeen nousu ole ainoa syy jäädä kotiin, kaikillahan se ei vain nouse vaikka kipeä onkin. Ja onhan se toisaalta myös huomaavaisuutta muita kohtaan, kun ei mene tartuttamaan muita. Mun esikoisella on ollut yskä jo useamman kuukauden ja ollaan käyty lääkärissä monta kertaa kun yskälle ei loppua näy. Nyt poju sai ab-kuurin poskionteloihinsa ja jos yskä ei kuurin aikana helpota, tulee lähete astmatutkimuksiin. Infektioastmaa siis epäillään. Jos tyttäresi oleminen tuntuu kovin vaikealta ja yskänpuuskat ovat ihan mahdottomia tai eivät ota loppuakseen niin käyttäisin lääkärissä. Pääsääntö kai kuitenkin on, että yskä lähtee yskimällä. Yskän kestäessä kovana yli kaksi viikkoa kävisin kuitenkin kuunteluttamassa / tarkistuttamassa keuhkot ja hengitystiet. (en tiedä olenko ylihysteerinen...)
  7. Voi miten tutulta kuulostaa Kamilla. Meillä poju 4v.oli tosi mustasukkainen typystä, mutta ei kuitenkaan reagoinut satuttamalla vauvaa vaan jatkuvalla itkulla, huudolla ja kiukuttelulla. Miehen kanssa pohdittiin tilannetta, joka jossain vaiheessa tuntui ihan hirveältä (minäkin olen paljon yksin lasten kanssa, päiväkausia välillä). Päädyttiin antamaan pojulle juuri tuota mainitsemaasi positiivista palautetta, ihan pienistä ja "mitättömänkin" tuntuisista asioista. Miehen ollessa kotona, hän keskittyi sitten enemmän vauvaan ja minä pojuun, jotta tämä sai minulta myös jakamatonta huomiota. Yksi tehokkaalta tuntunut juttu oli myös se, että koppasin aina välillä pojun syliin halittavaksi ja pussattavaksi. Useinhan vauva toki itki, mutta sitten vaan totesin aina ääneen, että nyt on pojun vuoro olla hetki sylissä. Näin poju sai vahvistusta sille, että hän on edelleen tärkeä ja myös oikeutettu äidin syliin vaikka siinä usein vauva pakosta onkin. Myös jonkin yhteisen leikin kehittäminen voisi auttaa. Kun meillä typy oppi istumaan, vieriteltiin lattialla palloa toisillemme. Vaikka leikki oli pojulle turhan vauvamainen niin tuntui nauttivan siitä silti. Ja vesileikkejä leikkivät myös "yhdessä". Ai juu ja pari kertaa typy antoi pojulle jonkun lelulahjan, siitä tuli myös pojulle hyvä mieli (ei tuntunut sisko ehkä vaan leluja vievältä terroristilta). Olen aina muistutellut välillä itseäni, että vauvan tulo tuntuu esikoisesta vastaavalta, kuin jos mieheni toisi kotiin uuden naisen ja sanois että "toinpa tällaisen ihanan ihmisen, eletäämpä nyt tällä porukalla". Tsemppiä Kamilla!
  8. Meillä kuopuksen vatsan toiminntaan vaikutti heti omat syömiseni. Mun piti jättää karkit, suklaa, limpparit ja mausteiset ruuat pois. Olisiko kyse vauvan ilmavaivoista? Joidenkin kohdalla kyse on ollut maitoallergiasta. Toisilla taas vaipan sisältö on muuten vain vihreää.
  9. Mulle on tullut sellainen kuva, että eskarissa lähinnä harjoitellaan ryhmässä toimimista koulua varten. Harjoituskirjan (kirjaimet, numerot yms) tekoa ainakin meidän eskarissa on vain kerran viikossa. Aika samankaltaista kuin peruspäivähoito, mutta vähän kurinalaisempaa, ettei tule koulussa sitten totaalishokki . Meille vanhempainillassa korostettiin, että koulussa sitten opetellaan lukemaan ja laskemaan, mutta jos ne jo osaa niin eihän siitä haittaa ole. Meidän eskarissa on lisätehtäviä joissa on eri vaikeustasoja joten jo lukevatkaan ei kyllästy. Liikuntaeskari olisi varmaan kiva, jos on liikunnallinen tai siitä kiinnostunut lapsi. Muoks. Aamu alkaa aamupiirillä jossa katsotaan ketä on paikalla, mikä ja monesko päivä, kuukausi, valitaan open apulaiset. Apulaiset sitten auttavat esim. pöydän kattamisessa ym. Aamupiirin jälkeen ohjattua toimintaa, askartelua, lukemista ja tarinasta keskustelua (kuullunymmärtämistä etc.). Ennen lounasta ulkoilua ja lounaan jälkeen päivälepo. Siihenpä se eskaripäivä loppuukin ja loppuaika on vapaampaa leikkiä. Meillä on joka viikko liikunta-aamu joko salissa tai ulkona kentällä tai sitten menevät metsäretkelle. Metsäretkillä tutustuvat luontoon, opettelevat kasveja ja eläimiä. Lelupäivä on ehkä kerran kuussa tai harvemmin. Joskus leipovat tai pitävät yhteisiä lauluhetkiä koko päiväkodin väen kanssa. Toivottavasti sait jotain selkoa mun sepustuksesta
  10. Minäkin lukisin mielelläni kokemuksia. Typy 1v4kk joutunee ko operaatioon. Lääkäri määräsi nyt alkuun kortisonisuihkekuurin, jotta oireet lievittyisi ja kitarisa ehkä pienenisi. Näin tehdään, jotta typy saisi lisää ikää leikkausta varten. Typyn oireina on kuorsaus, suun kautta hengittäminen ja "kuorsaava" hengitys suun kautta hengittäessä. Typy myös yskii ja kuumeilee usein. Itseoppineena diagnosoin hänellä perioidic feverin. Kuvaus sopii niin hyvin meidän typyyn, että otan tämän puheeksi lääkäriin mennessä. Joidenkin lääkärien mukaan nielurisojen poistosta saattaa olla hyötyä. Voidaankohan ne napsaista samaan syssyyn pois?
  11. Meillä on myös nyt noita Hakkaraisia ja hyvin maistuu isommalle ja pienemmälle. Noita apteekin Xylitop -pastilleja voisi kokeilla seuraavaksi.
  12. Niin kertokaas nyt vielä, Ticket vai Polar O Pyret? Kumpi on kestävämpi? Rerimatec ja Jonathan on nähty, niitä ei enää. Eivät kestä meidän eskarilaisen menoa . Takin ja housut hankin Stadiumilta. Niiden Everest menee hyvänä kakkospukuna eikä housutkaan ole menneet kovassa kulutuksessa puhki.
  13. Onko teidän muksuilla kuumetta hampaiden puhkeamisen aikaan? Typyllä 1v4kk todettiin kaksi viikkoa sitten korvatulehdus, johon söi ab-kuurin. Nyt on taas kuumetta, ruoka ei maistu ja yö meni itkeskellessä. Nenä vuotaa, kuola valuu ja ikenet pullottaa. Mietin, että onko hysteeristä käydä tarkistuttamassa korvat.
  14. Uskaltaako Dubain ravintoloissa syödä mitä vaan? Siis ettei saa jotain kamalaa ruokamyrkytystä . Hotellien uima-altailla saanee olla uikkareissa ja biksuissa? Hyviä hotellivinkkejä? Suunnitellaan kevääksi reissua tuttavien kanssa eikä mulla ole juurikaan tietoa ko paikasta. Pitänee kipaista kirjastoon tai kirjakauppaan katsomaan jotain hyvää opusta.
  15. Meillä poitsu meni mielellään eskariin tuttuun paikkaan, samassa talossa oli siis päiväkodissa. Eskarin alettua poitsu on ollut aika hankala tai pitäisi kai sanoa haasteellinen... Itku tulee tosi pienestä, samoin iso kiukku. Kesällä oli tästä jo vähän viitteitä. Vanhempina ajateltiin tarjota poitsulle ihana kesä, matkustelua lapsille suunnatuissa paikoissa ja kaverikin oli samalla reissulla. Poitsu ei paljon muuta reissulla tehnyt kuin kiukkusi. Mitään syytä hän ei osaa pahalle mielelleen lähellekään aina kertoa. Onko tämä nyt sitä eskareiden kuuluisaa "murkkuikää"? Poitsu reuhaa myös kavereilleen ja pari kertaa kaverit onkin sanoneet, etteivät jaksa märinää kuunnella. Huh, kai tää on ohimenevää kipuilua pienessä miehessä joka on pieni mutta haluaa olla iso ja päin vastoin! Poitsu on osannut kirjaimet jo pari vuotta ja lukemaan alkoi vuosi sitten. Numerot osaa ja yksinkertaisia laskutehtäviä harjottelee. Osaisi niitäkin, mutta ei ole kiinnostunut numeroista kuten kirjaimista. Kovasti tykkää piirtää ja askarrella. Kaverit on tulleet ihan äärettömän tärkeiksi kesän aikana. Olis koko ajan vaan ulkona menossa .