alannee

Aktiivijäsen
 • Content count

  2149
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alannee

 1. Tässä ketjussa voisi keskustella lapsiperheiden Helsingin-reissuista. Missä syödä ja nukkua, ja mitä tehdä. Olemassaoleva vauva-ketju ei mielestäni oikein sopinut tälle avaukselle, mutta voihan nämä toki yhdistää jos parhaaksi katsotaan.
 2. Toivoisin, että tässä ketjussa voitaisiin käydä mahdollisimman avointa keskustelua raskaudenajan seulonnoista, puolesta ja vastaan. Miksi osallistut seulontoihin, tai miksi et osallstu? Myös kaikki kysymykset ovat tervetulleita, samoin kuin kokemukset seulonnoista. Vältetään arvostelua ja tuomitsemista, mutta pyritään välttämään turhaa syyllistymistä. Nämä ovat hankalia juttuja, ja jokainen toimii parhaaksi katsomallaan tavalla.
 3. Meillä ma aika on aina ollut järjestelykysymys mutta ne järjestelyt vaan on välillä olleet aika hankalia. Kun kuopus oli pienempi, jouduimme aina pyytämään jonkun avuksi, jos toinen oli iltatoimien aikaan jossain omissa menoissa. Esikoista ei saanut nukkumaan, ellei joku mummi tai kummi ollut auttelemassa vauvan kanssa. Kaikkein hankalinta oli kuitenkin aamuaika: kuopus heräsi (ja herää edelleen) viideltä, esikoinen nukkuisi vähän pidempään. Yksin on todella kurjaa ensin valvoa puoli yötä heräilevän vauvan kanssa ja sittenherätä viideltä hyssyttelemään sitä hiljaiseksi jotta muut saisivat nukkua. Käytännössä siis istutaan vessassa leikkimässä tai kanniskellaan tyttö pitkin kämppää, jotta se pysyy suht hiljaisena. Ihan perseestä, sanon vaan. Sattuneesta syystäolen suhtautunut tosi nihkeästi pitkäksi venyviin iltamenoihin... Kaikkein helpointa on ollut järjestää pari tuntia vapaata vaikka urheiluun. Silloin esikoinen voi ehkä joutua katsomaan telkkaria, mutta ehkä sen nyt kestää. Nyt kun vauvan rytmi alkaa olemaan yhteensopiva isoveljen rytmin kanssa, se oma aika järjestyy aika helposti. Raskaampaa tietenkin hoitaa noita yksin kuin kaksin, mutta jos on tärkeää päästä omin menoihin, niin se voidaan kyllä järjestää. Muoks. Suhtaudun kyllä edelleen melko pelokkaasti tulossa olevaan miehen työmatkaan, kesto neljä päivää. Ajattelin järkätä jotkut treffit vaikka mummin kanssa joku päivä, jos se tulis vaikka meille leikittämään lapsia joksikin tunniksi.
 4. Ei kai siihen juuri mitään päälle laiteta. Jos siihen laittaa puuvillaa päälle, niin eikö se hyöty vähän karise siihen?
 5. Kyllä sen vauvatuen täytyy siellä olla, oli lämpöpussin tai ei. Ainakin Cabriofixin vauvatuki on niin iso, ettei sen paikkaa mikään lämpöpussi täytä.
 6. Mulla oli kaukalopussi siellä vaunukopassa. Tai sitten vaan peitto. Ei sinne taida mahtua mikään normaalikokoinen lämpöpussi, meidän Buppa Brand ei mahtunut, vaikka se ei ole mitenkään erityisen muhkea.
 7. Juu kyllä joku aina yrittää vielä siihen keskiovien eteen poikittain...
 8. Mä en tiedä mikä on kantokoppa. Kyllä tuo on ihan ok kantaa, mutta painaahan tuollainen koppa toki jonkun verran.
 9. Kopassa on sellaiset kantoremmit, eli kantaminen onnistuu kyllä tarvittaessa.
 10. Mä olettaisin, että se ei ole lopullisesti piloilla. Mä kuvittelisin, että huuhteluaine tukkii kankaat, eli pilaa hengittävyyden. Niinpä mä yrittäisin pestä siitä huuhteluaineenjämät pois.
 11. Jos rattaat ovat muuten teille hyvät, en hylkäisi niitä pienen kopan vuoksi. Ensinnäkin talvivauvalla koppa käy pieneksi sitä mukaan kun kerrokset vähenevät. Kopan leveyshän tuossa tulee todennäköisesti ensimmäiseksi vastaan, ja kyllä monet vauvat suostuvat makoilemaan aika tiivistikin kopassa. Lisäksi keväällä se hyöty vaunukopasta on muutenkin aika olematon (kun suojaa säältä ei niin paljon tarvita), kyllähän sen vauvan nyt voi laittaa ratasosaankin istuin makuuasennossa. Mulla noissa tökkii vaan se, että ratasistuin on aina kasvot menosuuntaan. Mutta riippuu paljolti lapsesta ja käyttötarituksesta, haittaako se. Meillä esikoisen kanssa ei olis niin haitannut, kun lenkkeily oli pelkästään nukuttamista. Nyt kuopuksen kanssa se haittaisi, sillä hän on rattaissa paljon hereilläkin. Eikä todellakaan seitsenkuisena viihdy kasvot menosuuntaan, sen sijaan kasvot työntäjään päin hän viihy hyvin.
 12. Onko kellään löystynyt Easywalkerien työntöaisan lukitus? Mulla se taittoaisa lonksuu paikollaan lukittunakin, ja välillä kun joudun työtämään voimalla, tai kun yritän keventää eturenkaita, se aisa räsähtää alas lukituksesta huolimatta. Onko tän korjaamiseen jotain kotikonstia? Turussa ei taida mikään liike myydä EasyWalkeria nykyään...
 13. Mä en noin muuten osaa kommentoida, mutta sanoisin että tuo heittoaisa on ehkä se vähiten tärkeä ominaisuus, josta voit ehkä luopua jos muut ominaisuudet natsaa. Teleskooppiaisan saa yleensä säädettyä tosi matalalle, eli se menee hyvin pois tieltä esim. bussissa. Lisäksi bussiin nousu ja pois lähtö onnistuu hyvin ilman heittoaisaakin.
 14. Cybex ja Kiddy, eli palkki-istuimet. Mielestäni taloudellinen vaihtoehto, kun ne muuntuvat sitten myös turvavyöistuimeksi ja lopulta istuinkorokkeeksi. Eli tuollaisen jälkeen ei tarvitse enää uutta istuinta ostaa.
 15. No siinä mielessä tietenkin se lähteminen on itsestä kii, että jos on valmis kestämään ne "haitat", niin ei muuta kuin lähtee vaan! Mä en jaksa vinkuvaa esikoista, jolla on koko ajan tylsää, enkä jaksa myöskään kitisevää vauvaa, joka ei saa nukuttua riittäviä unia. Mutta mä oonkin vähän hermoheikko ja rutiininatsi - toiset ottavat tuollaiset jutut leppoisammin. Ei ne kitinät maata kaada, mutta mä olen vaan sellanen etten viitsi niitä kuunnella. Tai siis, monet lähtemiset eivät ole sen arvoisia.
 16. Myös Riemulissa on hyvä valikoima.
 17. Meillä kahden lapsen kanssa ei tulekaan enää tehtyä pitkiä lenkkejä rattailla. Koska esikoinen ei jaksa istua rattaissa. Toisaalta ei myöskään käydä yhtä paljon lasten kanssa kaupoilla, koska lapsilla on erilaiset päivärytmt. Ihan pikkuvauvana kuopus nukkui toki rattaissa ihan meidän tavallisissa menoissa, mutta nyttemmin ei saa enää nukuttua kunnon päiväunia vaikka ostoskeskuksen hälyssä. Eli meillä kyllä kulkeminen on vähentynyt. Toisaalta taas se, että tuplissa pystyy nukkumaan vaunukoppaiän jälkeenkin, on tullut tärkeämmäksi kuin mitä se oli yksikkörattaisa esikosen kanssa. Käydään joissain harrastuksissa kävellen juuri kuopuksen päiväunaikaan aamupäivällä, jolloin on ihan must saada kuopus pihalle rattisiin nukkumaan. Nukahtaa siis matkalla rattisiin ja nukkuu pihalla kun minä ja esikoinen harrastetaan. Ei millään voitais käydä tuolla, jos kuopus kitisisi väsyneenä kainalossa koko ajan. Ja sama juttu oikeastaan puistoillessa: olis todella kurjaa jos kuopus ei pystyis tuplissa nukumaan.
 18. No minusta vaahtotäytteiset renkaat eivät vastaa ilmakumeja, ovat paljon kovemmat. Niinpä rattaat myös täristävät enemmän kuin ilmakumirenkaiset. Noita on minusta melko huono työntää sellaisella pohjalla, jossa on epätasaisuutta, esim. sorapohjainen maantie. No, itsellä ei ole kauheasti kulkua sellaisella... Pehmeällä alustalla nämä kulkevat minusta ihan ok, varmaan siis lumessakin. Mutta toki tuo etuhaarukka voi oikein hurjalla suojakelillä mennä tukkoon. Mä uskon kyllä, että lähes millä rattailla hyvänsä pärjää kaikissa keleissä. Mutta jos mulla olis vaikka koira, jonka kanssa pitäis tehdä tunnin lenkkejä kolmekin päivässä rattaat mukana joka ikinen päivä säässä kuin säässä, niin valitsisin mieluummin toiset rattaat. Tottakai Versoilla pärjää, ehkä aikaisempi lausuntoni oli vähän jyrkkäsanainen, mutta en kyllä itse haluaisi tuollaisessa tilanteessa valita rattaita joilla pärjää, vaan rattaat joilla on mukavaa kulkea myös loskassa.
 19. Lyhyen käytön perusteella sanoisin, että ainoastaan silloin nuo eivät sovellu ainoiksi rattaiksi, kun rattailla on pakko päästä kulkemaan säässä kuin säässä pitkiä lenkkejä, esim. koiran ulkoilutus tai säännöllinen kaupassakäynti kävellen. Muuten ovat varmasti riittävät!
 20. Ei se ainakaan vaikeaa ole. Muistaakseni ensin työnnetään ne isofix-kiinnittimet mahdollisimman sisälle (niissähän on sellaista "venymisvaraa") ja sitten ne kiinnitteet käännetään osoittamaan kohti istuinta. Muistaisiko joku muu tarkemmin?
 21. Ja rattaat saapuivat mallikkaasti perille. Voin siis oman kokemukseni perusteella suositella tuota nettikauppaa lämpimästi. Vastaavat nopeasti sähköposteihinkin. Ja ne rattaat, ne on ihanat! Nuo GT-renkaat kulkee hyvin sorallakin ja rattaat on todella helppokäyttöiset ja helpot ohjata. Miinusta painosta, eivät ole ihan kevyet kanniskella, mutta toisaalta se paino varmaankin tekee noista tosi vakaat. Ja kunka usein noita nyt kanniskelee mihinkään, ei ne nyt niin paljon paina ettenkö sais nostettua niitä ihan helposti auton takakonttiin.
 22. Mä uskon, että lapset joilla jalka kasvaa luonnostaan oikein ja hyvin, eivät pilaa jalkojaan käytetyissä kengissä. Mutta kun kaikkien jalka ei luonnostaan kasva oikein, silloin on tärkeää että kenkä on oikeanlainen ja tukee jalkaa oikealla tavalla. Ja valitettavasti ainakaan mun pojan khdalla neuvolassa ei ole huomautettu jalan virheasennosta millään tavalla.
 23. Mä olen muuten ostanut myös paljon kenkiä alesta. Pojan jalka on toistaiseksi (nyt kaksivuotias) kasvanut aika tasaisesti, numeron verran puolessa vuodessa. Eli talvialesta olen ostanut seuraavaksi talveksi kahta kokoa suuremmat kengät. Ja mä olen ajatellut tän niin, että jos ostan alesta -40 % tarjouksella, niin kyllä me melkein kauppahinnan verran saan takaisin, jos joudunkin myymään kengät käyttämättöminä eteenpäin vaikka huutiksessa. Muutaman euron riskinotto on mielestäni kannattavaa.
 24. Meillä on Easywalkerit, nekin on kai hikiset 5 cm leveämmät kuin Britaxin B-Dualit (jotka onkin toki leveät peräkkäin istuttavat). Ja hurjat 11 cm leveämmät kuin tavalliset yhden lapsen rattaat. Eipä siihen 11 cm tilaan toisia rattaita mahtuisi, joten noin mututuntumalta väittäisin, että aika harvoin noilla rinnakkainistuttavilla tulee tilanteita, että rattaat ei mahdu kyytiin mutta peräkkäinistuttavat mahtuisivat. Muoks. Mutta siihen kannattaa varautua, että bussissa olijat eivät usko että te mahdutte kyytiin! Rinnakkainistuttavat näyttävät usein todellisuutta leveämmiltä - mulla on sanottu usein että en mahdu rattailla siitä tai tuosta välistä. Aina olen mahtunut.
 25. Riippuu siitä mikä sua itseäs häiritsee enemmän. Vierekkäin istuttavat vevät (merkistä riippuen) jopa kaksien vaunujen paikan, mutta toisaalta lapsien on hyvä istua siellä rattaissa bussissakin, ja itse mahdut siihen rattaiden taakse pitämään rattaista kii. Peräkkäinistuttavat vievät leveyssuunnassa (merkistä riippuen) vähän vähemmän tilaa, mutta sinä et mahdu seisomaan kovin hyvin rattaiden takana, vaan mieluummin seisoisit rattaiden vieressä, jolloin taas viet enemmän tilaa muilta rattailta. Ja kun seisot rattaiden vieressä, voi takaistuimessa istualla lapsella olla vähän kurjaa, kun ohikulkijat eivät välttävättä huomaa rattaissa istuvaa lasta, ja ohittavat vähän turhan läheltä.