Maiskis

Aktiivijäsen
  • Content count

    2327
  • Joined

  • Last visited

About Maiskis

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Pikainen kysymys fiksummille, kun en mistään tunnu löytävän vastausta simppeliin kysymykseen: Minkä ikäisenä vauvan voi Vibeissä siirtää sisaristuimeen sinne alas istumaan? Meillä neiti kohta 5kk, aika jämäkkä tapaus, ja mietiskelen että voisiko hänet esim kauppakeskuksessa tai messuilla laittaa jo lyhyiksi ajoiksi sisaristuimeen silloin kun ei makuuasennossa viihdy?
  2. Mentiin sairaalaan noin klo 18 illalla. Sain hakea synnyttäneiden osastolta itselleni iltapalavoikkarit ja teetä itselleni joskus (olettaisin) kahdeksan maissa, kun iltaruoka normaalistikin oli tarjolla. Mies kävi kebabilla tässä välissä, kun ei ollut kotona jännitykseltään kyennyt syömään mitään. Synnytyksen aikana salissa join vain vettä ponnistusvaiheessa. Eväitä meillä oli mukana ja vauvan synnyttyä aamukuudelta syötiin miehen kanssa muistaakseni banaanit ja joku välipalakeksi omasta laukusta ja sen jälkeen saatiin lepäillä salissa pari tuntia kaikessa rauhassa. Aamiaista (kahvit ja voikkarit) saatiin tarkkailuhuoneessa talon puolesta molemmat, kunhan olin käynyt suihkussa ja vauva oli pesty ja puettu. Kun pääsin osastolle, niin silloin siitä syömisestä ei tullutkaan loppua - tuntui, että koko ajan on ruoka-aika! *edit: Tämä siis SAS:ssa vuoden 2010 helmikuussa.
  3. SAS

    Salossa on perhehuoneita. En muista kuinka monta, mutta ainakin kaksi. Meidän synnytyksen aikaan molemmat olivat vapaana, mutta emme pyytäneet sellaista. Perhehuoneen voi kirjata toivomukseksi esitietolomakkeeseen, ja sitä pitää kysyä siinä vaiheessa kun tulee synnyttämään, jos sellaista havittelee. Itse käytin kivunlievityksenä ammetta ja lämmitettyjä kaurapusseja - sekä omaa TENS-laitettani alussa. Ammeesta nousun jälkeen pyysin itse jotain miestä väkevämpää. Kätilö ehdotti kohdunkaulanpuudutetta, mutta päädyttiin lopulta kuitenkin epiduraaliin, kun tarvitsin pientä lepohetkeä pitkään kestäneiden supistelujen jälkeen. Anestesialääkäriä odotellessa kokeilin myös ilokaasua, mutta siitä ei ollut minulle mitään apua. Viime viikolla kävin pelkopolikäynnillä juttelemassa kätilön kanssa tulevasta toisesta synnytyksestä ja tehtiin synnytyssuunnitelma. Kivunlievityksenä samat lääkkeettömät kuin edellisessä; TENS, kaurapussit, amme - ja mahdollisimman paljon jalkeilla oloa. Aikomus olisi nyt kokeilla sitä kohdunkaulanpuudutetta, mikäli tarvitaan, ja jättää epiduraali väliin kokonaan. Spinaali kirjattiin epiduraalin sijasta mahdolliseksi, jos en muuten kestä. Mitä tarkemmin ottaen haluaisit tietää kivunlievityksestä?
  4. Mulla alkoi pojan odotusaikana kasvaa normaalisti hennon ja vaalean karvoituksen sijaan pitkää tummaa karvaa säärien puolivälistä alaspäin nilkoissa. Kuvittelin tuon häviävän synnytyksen jälkeen, mutta eipäs käynytkään niin! Imetin poikaa 1-vuotiaaksi, jolloin tulin uudelleen raskaaksi. Tämän toisen raskauden alettua tummat karvat sääristä katosivat ja tilalla kasvaa taas vanhaa tuttua vaaleaa karvoitusta. Kampaajani sanoi, että nyt ne mustat jouhet kasvaa kuulemma takaraivolla. Tämän tulokkaan pitäisi ultrien mukaan olla tyttö, joten olisikohan tuo tumma karvoitus ollut nimenomaan poikaraskauteen liittyvää..? Sitä en tiedä, että olisiko se kadonnut kun olisin lopettanut pojan imetyksen, vai oliko tämä alkanut tyttöraskaus ainoa syy. Jos joskus vielä tulen kolmannen kerran raskaaksi, niin pitäisi varmaan toivoa tyttöä, etten vahingossa jää gorillaksi loppuiäkseni
  5. Leena, mun Elle TENSin käyttöohjeessa lukee näin: "TENS-laitetta EI saa käyttää ennen 37. raskausviikkoa, ellet ole lääkärin valvonnassa." En itse asiassa ole varma, koskeeko tuo ohje vain laitteen kokeilemista etukäteen, vai onko sen käyttö tosiaan kiellettyä myös synnytyksessä, ellei ole vielä 37. viikolla.
  6. Itsellänikin on kokemusta synnyttämisestä Elle TENSin kanssa, ja ehdottomasti otan laitteen mukaan myös seuraavaan synnytykseen! Esikoisen synnytyksessä kipeät supparit alkoivat illalla ja otin TENSin heti käyttöön. Suppareita tuli säännöllisesti jonnekin aamun pikkutunneille asti, jolloin alkoivat hiipua pois. Lepäilin sängyssä TENSin kanssa ja lopulta kytkin sen pois käytöstä kun supparit loppuivat. Seuraavana iltapäivänä supparit alkoivat uudelleen ja otin TENSin taas käyttöön. Pari tuntia käytin sitä, kunnes menin kuumaan kylpyyn ja otin laitteen pois. Kylvystä noustuani kivut olivat yhtäkkiä selvästi hurjempia ja otin TENSin äkkiä käyttöön. Sen ja kuuman kaurapussin avulla kärvistelin kotosalla noin iltakuuteen asti, jonka jälkeen suunnattiin sairaalaan. Salon Aluesairaalassa kätilö oli kuullut TENSistä, muttei ollut ikinä nähnyt sellaista (pidin pienen esittelynkin hälle jossain vaiheessa). Ei tiennyt, onko laitteesta haittaa käyrää otettaessa, joten pyysi ottamaan sen pois siksi aikaa kun käyrää otettiin. Tämä oli selvästi huono idea, koska käyriltä pois pääsemisen jälkeen TENS ei enää vaikuttanut läheskään yhtä hyvin kuin aikaisemmin - olennaista tosiaan on aloittaa käyttö hyvissä ajoin kun kivut ovat vielä siedettäviä! Huudatin laitetta kuitenkin vielä tunnin-pari ennen kuin pääsin ammeeseen, mutta ammeesta pois nousemisen jälkeen en enää ottanut sitä uudelleen käyttöön kun arvelin, että vaikutus ei enää olisi yhtä hyvä. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miten pitkään olisin pärjännyt pelkällä TENSillä, jos laitetta ei olisi tarvinnut ottaa välillä pois. Itse koin TENSistä olleen tosi paljon apua - erityisesti kotona, missä ei oikein muuta kivunlievitystä ole tarjolla. Pärjäsin TENSin ja ammeen avulla 7cm asti ja olin 8cm auki kun sain viimein epiduraalin. Ensi kerralla aion kyseenalaistaa laitteen sulkemisen käyrien ottamisen ajaksi - pyydän vähintäänkin kätilöä testaamaan, onnistuisiko käyrän ottaminen laitteesta huolimatta. Myös ystäväni lainasi tuota minun laitettani, ja hän koki siitä olleen myös todella paljon apua synnytyksessä. Seuraavaa synnytystä varten tarvitsisi tosiaan varmaan hankkia uudet elektrodit. Ystäväni käytti samoja kuin minä, eikä ainakaan valittanut että niiden kanssa olisi ollut mitään ongelmia, joten ties vaikka kestäisivät vielä hyvin kolmannenkin synnytyksen. Ei viitsi kuitenkaan ottaa riskiä
  7. Tämä ei ole vaihto-ilmoitus, mutta ostoilmoitus kylläkin Olisiko kukaan halukas myymään uuden äitiyspakkauksen kevytvanuhaalaria? Muuta me ei pakkauksesta tarvittaisi, enkä viitsisi pelkästään tuon haalarin vuoksi ottaa pakkausta rahan sijasta. Haluttaessa voin antaa vaihdossa jotain käytettyä poikavauvan vaatetta.
  8. Ihana massu ja kaunis hymy Alwalla Kaunis masu myös Lacrimosalla! Nyt täällä alkaa vilistä jo enemmän marraskuisiakin!
  9. Ihania masuja! Kirsmolla on niin kaunis pallo! Näyttää tosiaan ihan tyttömahalta. Tässä oma päivitys eiliseltä. Vasemmalla vertailun vuoksi vanhempi rv15+1 ja oikealla eilinen rv18+2.
  10. Mullakin oli ensimmäisen synnytyksen jälkeen todella kovat jälkisupistukset. Alkoivat toisena päivänä synnytyksen jälkeen ja niitä kesti kolmisen päivää. Olin sektioäitien lääkityksellä (Burana ja Tramal tuli listalta) ja lisäksi sain kipukohtauksiin Litalginia, Pronaxenia, Panadolia... mitä ikinä voitiinkaan antaa ilman että maksimit paukkuivat. Jälkisupparit olivat ehdottomasti synnytykseni tuskallisin vaihe, ja valitettavasti muutaman kipukohtauksen jouduin kestämään ennen kuin hoitajat ja lääkärit ottivat asian vakavasti ja sain kunnon tropit. Itse asiassa homma lähti rullaamaan vasta kun sanoin, etten uskalla kivun takia kohta enää imettää. Pahinta oli se, ettei mikään muu kuin kunnon lääkitys tuntunut auttavan - kuuma suihku auttoi vain sen aikaa kun veden alla lojui, mutta kipukohtaus ei mennyt ohi. Nyt kauhulla odotan, josko jälkisupparit ennustetusti vielä pahenevat toisen synnytyksen jälkeen. Saan neuvolasta lähetteen pelkopolille ennen laskettua aikaa, jotta kaikkiin papereihin saadaan merkinnät, että lääkitykset pitää olla sitten kunnossa heti alusta alkaen.
  11. ^^ Tarkoitin konepesukieltoa. Tosiaan, kangasosia saa ilmeisesti huljutella käsin lämpimässä vedessä, mutta itse haluaisin saada karistettua edellisen omistajan sotkut pesukoneessa ja kunnon pesupulverilla pois. Tuo "Do not use detergents" koskee käsittääkseni tavallisia pesupulvereitakin. Meillä oli ohjekirjassa maininta noista pesuohjeista ja lisäksi joissain kangasosissa ja mm. vauvan kantokopassa. Kiitos tiiti tiedosta - taidan uskaltautua heittämään nuo istuinpehmusteet ainakin koneeseen. Toivottavasti muista osista lähtee tarpeeksi hyvin lika imurilla ja kostealla rätillä.
  12. Kiitos Kaakaopapu ja cranberry. Tuo kuomu on nyt tosi ylhäällä, eli pitäisi kai sitten liikkua liu'uttamalla alemmas. Pitääkin illalla vielä painia sen kanssa. Vaikka ei tuo nyt kamalasti ole häirinnyt näitä paria käyttökertaa, vaikka onkin ollut yläasennossa. Taidan koettaa laittaa istuinpehmusteet pesukoneeseen. Niitä sentään ilmeisesti saa ostettua erillisenä suht järkevään hintaan, jos menevät pilalle. Tämä konepesukielto oli kyllä selkeä negatiivinen asia, mikä näissä vaunuissa tuli heti vastaan. Eipä tuo haittaisi jos olisi uudet vaunut ostanut, mutta käytetyistä olisi kiva saada pestyä edellisten käyttäjien jäljet pois...
  13. Taulukon mukaan esikoisen olisi pitänyt olla tyttö - väärin meni. Samoin kakkosen pitäisi taulukon mukaan olla tyttö. Jännä nähdä, meneekö yhtä paljon pieleen
  14. Ekassa raskaudessa tasan rv18+0 tunsin sarjan selkeitä potkuja jääkiekkomatsissa. Tuon jälkeen meni kuitenkin vielä viikko tai puolitoista ennen kuin tunsin seuraavat liikkeet ja aloin tuntea liikkeitä päivittäin. Nyt toisessa raskaudessa ensimmäiset liikkeet tuntuivat np-ultrapäivänä rv11+3 ja sen jälkeen niitä tuntui heti vähintään joka toinen päivä.
  15. Ihania kuvia täällä taas! Mäkin bongasin komean masukumpareen lisäksi kirsmon upean näköisen kodin! Tässä oma päivitys rv15+1 ja vertailuksi rv11+2