LottaP

Aktiivijäsen
 • Content count

  261
 • Joined

 • Last visited

About LottaP

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. On kyllä hyvä että otit puheeksi hoitajien kanssa, ehkä he osaavat pitää tilannetta nyt vähän paremmin silmällä. En osaa pakosti sen paremmin neuvoa, mutta voisin jakaa meidän syksyisen kokemuksen. Tyttö aloitti elokuussa uudessa hoitopaikassa 3v 1kk vanhana. Päiväkodissa on myös kaksi muuta samanikäistä tyttöä, ja aika pian heistä tuli varsinainen kolmikko ja leikkivät jatkuvasti yhdessä. Yhdellä tytöistä on kuitenkin aika vahva persoona ja hän on aika railakas, ja loppuvuodesta hän alkoi yhtäkkiä komentelemaan ja pomottamaan meidän tyttöämme. Esikoinen ei kuitenkaan sellaista siedä, mutta riitelemisen sijaan hän otti etäisyyttä ja alkoi viettämään vähemmän aikaa tämän tytön kanssa ja vetäytymään muutenkin. Tyttömme oli jonkun aikaa vähän alakuloinen, ja sanoi kotonakin että "kukaan ei halua leikkiä hänen kanssaan", ja se kyllä pisti äidin sydämeen. Juttelin tietysti päiväkodin kanssa, ja he olivat kovin ymmärtäväisiä ja sanoivat pitävänsä tilannetta silmällä, mutta ei ketään oikein voi pakottaakaan käyttäytymään toisin. Meidän tapauksessa onneksi kuitenkin aika auttoi, vähitellen tilanne meni ohi ja tytöt lähentyivät uudestaan, joulujuhlissa kaatuivat jo halaillen ja kikattaen lattialle yhdessä. Mutta nyt kun hoitajat tietävät teidän tilanteesta, niin ehkä osaavat tarkkailla tilannetta eri tavalla. Toivottavasti se menee pian ohi!
 2. Mä olen nyt tosi huono oikeasti kommentoimaan tähän koska meillä atopia ei ole koskaan aiheuttanut esikoiselle kutinaa (ainakaan niin että olisin huomannut). Tytöllä on kuitenkin ollut aika pahojakin suuria läiskiä, vähän tällaisia, ja vähän aikaa sitten valitti ensimmäistä kertaa että sattuu kun ihottuma oli kunnolla rikkonut ihon. Olen tässä parin vuoden ajan tilannut shampoopaloja Jenkeistä yhdestä pienestä perheyrityksestä jossa he tekevät niitä käsin, ja huomasin että heillä oli myös tuote joka saattaa helpottaa atopiaa (englanniksi siis eczema), tämä All Natural Whipped Shea Body Butter. Ei se tietysti mikään ihmetuote ole mutta ainakin meillä on helpottanut atopiaa huomattavasti kun sitä laittaa kerran päivässä.
 3. Olipas hyvä että tulin tänne lukemaan - tuon kommentin takia tavasin uudestan turvaohjeita, ja sitä kaltevuuden säätöä käytetään "nukkuma-asentona" vain silloin kun palkki on käytössä! Eli kun lapsi on kasvanut niin että palkkia ei enää käytetä, ei kaltevuutta voi enää säätää.
 4. Mullekin heräsi jostain halu vilauttaa... Meillä siis suomen-, kymrin- ja englanninkielisiä nimiä (mies Walesista). Sukunimestä löytyy o- ja e-kirjaimet joten useimmat etunimistä ovat samaa sarjaa (huom. se ei ole Jones! ). *** *** muoks: Eiköhän se riittänyt jo... Kiitos Emerentia ja Nattunen!
 5. Aika hurjalta kuullostaa, se on varmasti tosi ikävää kun kutiaa! Unohdin myös sanoa että esikoisella oli joskus samoihin aikoihin myös molluskoja, jotka kyllä hävisivät muutaman viikon sisään, mutta nyt vuoden alussa niitä on yhtäkkiä alkanut ilmestymään taas. Atooppinen ihottumahan voi sinänsä altistaa muillekin pöpöille, kun iho on rikki usein ja pöpöt pääsevät sieltä sisään. Noi molluskathan voivat olla todella pitkään piilossa, joten saattaa olla että tämä uusi esiintymä on yhä sitä samaa kantaa. Jos googlaa molluskojen kuvia niin näkee aika hurjia ihottumamattojakin, mutta esikoisella ne ovat yksittäisiä näppylöitä siellä täällä, joissa on sellainen vähän kovempi "huippu".
 6. Salmiakki meillähän esikoisella alkoi muutama kk hoidon aloittamisen jälkeen eli jotain 1v 5kk iässä ripuli, jota jatkui ehkä pari kuukautta. Uloste oli ollut kyllä aina melko löysää, mutta sitten meni niin vetiseksi että tuli hoidossa päikkyjen aikaan melkein joka päivä vaipasta ohi ja joskus sänkyynkin asti. Meitä pompoteltiin terkkarissa ja kun viimein saatiin lähete Jorviin ja aika varattua, niin tilanne oli mennyt ohi. Mutta kyllä muistaakseni senkin jälkeen se oli melko löysää pitkään, mutta onneksi sitten alkoi jo 2-vuotiaana käymään potalla joten sillä ei ollut enää niin väliä. Silloin kun tilanne oli päällä yritettiin rajoittaa milloin maitotuotteita milloin viljoja ja tarkkailla kaikkia ruoka-aineita, mutta millään ei tuntunut olevan vaikutusta. Sattumoisin esikoisella on myöskin atooppinen ihottuma, vähän tämän tyyppisiä sentin-muutaman levyisiä läiskiä, lähinnä taipeissa mutta niitä on myös (ollut) käsivarsissa, mahassa, rintakehässä ja nyt kämmenselässä. Olin huolissani psoriaasista sillä mun isälläni oli se, mutta käytiin ihotautilääkärillä Meilahdessa ja saatiin atooppinen ekseema-diagnoosi. Joskus niitä aina rasvaillaan, muutamaan kertaan ollaan käytetty kortisoonia (jota inhoan) mutta aina ne tulee takaisin vaikka vähän paranisivatkin. Nyt kesällä ja syksyllä ei oikeastaan edes olla rasvailtu, sillä syksyllä olivat paranemaan päin eivätkä ne häiritse tyttöä laisinkaan. Nyt talvella tuli taas uusia ja etenkin toiseen kämmenselkään niin pahoja että tyttö sanoi ensimmäistä kertaa että sattuu, joten jatkettiin taas päivittäistä rasvailua jolla ihottumat ovat taas vähän helpottaneet. Päiväkodissa käytetään käsidesiä ja pestään käsiä ahkeraan, joten luulen sen vaikuttaneen tuohon käden tilanteeseen. Olenkin yrittänyt sanoa että pesisi mielummin kädet kuin käyttäisi käsidesiä. Summasummarum, kannattaa soittaa neuvolaan mutta nämä kaksi aihetta (taaperon uloste ja atooppinen ihottuma) tuntuu olevan sellaista pseudotiedettä että en odottaisi mitään selkeää vastausta. Mutta tärkeintä tietysti että poika on muuten terve ja onnellinen, joka toivottavasti tarkoittaa ettei mitään huolta oikeasti ole!
 7. Meillä lapset 3,5 v ja 1v 9 kk puhuvat pääosin suomea keskenään. Tai siis esikoinen puhuu kuopukselle, kuopus ei hirveästi puhu vielä takaisin. Tosin nyt viime aikoina on 4,5 kk sitten alkanut englanninkielinen hoitopaikka vaikuttaa, ja joskus esikoinen puhuu (etenkin komentaa) englanniksikin. On nyt alkanut olemaan enemmissä määrin tietoinen taidostaan, ja joskus hassuttelee puhumalla "väärää" kieltä. Tuo englanninkielinen hoito on kyllä vähän vaikuttanut negatiivisesti suomenkielen taitoihin, mutta uskon että tilanne korjaantuu ajan myötä.
 8. ^Joo perhekahviloita ne täälläpäin yleensä on. Facebookista löytyy myös expateille oma Mum & Baby ryhmä, itse kävin esikoisen kanssa treffailemassa silloin tällöin tuollaisessa ryhmässä. He järkkäävät FB:ssa treffejä, etsi siellä "Expat parents in Helsinki".
 9. Tietenkin piti tarkistaa, sillä Niittykummun play schoolilla on nykyään myös Töölössä pienten ryhmä. Tässä linkki http://www.play-learn.fi/main/page_information_toddlers.html
 10. Hei taas! Lauttasaaressa ainakin tässä vielä joku aika sitten oli viikottainen englanninkielinen perhekahvila, googlaa 'Agora'. Suomenkielisiäkään kerhoja jonne lapsen voisi jättää yksin on todella vähän alle kolmevuotiaille, englanninkielisistä en ole kuullut laisinkaan (toki niitä voi kyllä olla). Niittykummussa on yksi englanninkielinen päiväkoti jonne voi viedä lapsen myös tyyliin kerran pari viikossa puoleksi päiväksi, en nyt muista nimeä mutta googlaa Niittykumpu ja play school niin varmaan löytyy. Ne taisivat ottaa jopa alle kolmevuotiaitakin
 11. Meillä reilu 3v ja 1,5v (ja itse asiassa me vanhemmatkin) syövät näitä 25 µg D-vitamiinejä. Ovat kapseleissa mutta lapset tykkäävät pureksia niitä, ovat kuin karkkia heille (yök!). http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitamin-D3-10-000-IU-120-Soft-Gels/22614?at=0
 12. Kiitos vastauksista! Ja ei mun kysymyksessä sinänsä mitään tarkoitushakuista ole, vaikka myönnän että palasin pari kk sitten hoitovapaalta töihin ja nyt on ideat alkaneet pyöriä päässä... Älkää kysykö! Me ollaan itse tilattu toistaiseksi vain turvaistuin netistä, muut on tullut noudettua itse kaupasta (tosin myös ulkomailta; turvaistuin Ruotsista ja vaunut Briteistä).
 13. Mä nyt pysyn vähän salaperäisenä, mutta (niin kuin höpöli tietääkin) palasin töihin hoitovapaalta tässä pari kuukautta sitten ja mulla on nyt alkanut ideat pyörimään päässä... Sanotaan että teen tutkimusta! (mutta siis ihan itseni vuoksi, ei ole mitään takapirua) Jos jotain kiinnostaa niin itse voin vastata kanssa että ehdottomasti kyllä, etenkin kuopuksen vauvavuoden aikana treffailin vaukkareita jatkuvasti.
 14. Mietin tässä miten yleistä netistä tilaaminen on. Itse ollaan ostettu tähän mennessä oikeastaan vain turvaistuimen netistä, muut henk. koht. kaupasta.