Juksu

Aktiivijäsen
  • Content count

    1244
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Juksu

  1. Yllättävän hyvin nyt toiminut tämä, että joinain päivinä nukkuu päikkärit ja joinain ei. Ja tuntuisi, että paremmin jaksaa jo sinne iltaankin saakka niinäkin päivivä, kun päikkäreitä ei ole nukuttu (aiemmin kauhea väsy & kiukku alkoi siinä viiden maissa tällaisina päivinä). Välillä menee niin, että saatetaan lukea tunninkin verran sängyssä kirjoja, pojalla pää tyynyssä, mutta ei vaan nukahda (kirjojen luku on kuitenkin liian kiinnostavaa?). Pikkuveli joko toheltaa siinä vieressä, joskus myös "kuuntelee"/ katselee kun luen, tai joskus on unessa.
  2. ^Todella kauniita! Jes, tänään vihdoin saatiin avata ensimmäinen kalenteriluukku(/pussukka), tai siis poika sai avata...
  3. Keittiön ikkuna koristeltu lumihiutale askarteluilla, siitä tuli hieno! Oikein talvinen tunnelma vaikka oikea lumi pihalta puuttuu.
  4. Hyviä pointteja chimelli, kiitos! Taidan ottaa nyt sen linjan, että otetaan se päikkäri/ rauhoittumishetki, mutta jos menee riehumiseksi eikä nukkumisesta ole tietoakaan, niin sitten skipataan. Meidän poika vaan osaa siitä olla jäärä, että saattaa taistella sitä nukkumista vastaan viimeiseen pisaraan vaikka ois kuinka väsynyt. Esim tänään, lähdetiin sitten tuplarattailla asioille lounaan jälkeen klo12 vaikka normisti seuraavana vuorossa olisi päikkärit sisällä. Ajattelin, että poika voi nukkua rattaissa jos nukuttaa, tai sitten ei. No tunnin verran jaksoi kävellä (!), sitten tuli rattaisiin. Kyselin, että laitettaisko selkänojaa makuuasentoon että voi hyvin ottaa pienet unet siinä. Poitsu vaan inttää, että "ei mua nukuta!". Ja parin minuutin päästä oli kuitenkin unessa.
  5. Olispa kyllä jotenkin niin paljon helpompaa, kun poika (2v 8kk) ei enää nukkuisi päikkäreitä! Nukuttamiseen voi helposti mennä tunti, ja koen sen välillä tosi hankalaksi vauvan kanssa. Ja sitten kun poika nukahtaa, vauvan kanssa pitää yrittää olla hiljaa, ettei poika herää, ja se voi olla myös varsin rassaavaa. Joskus toki käy niin onnekkaasti, että molemmat nukahtaa samaanaikaan päikkäreille mutta ei läheskään aina, ja nyt varsinkin vauvan (5kk) rytmi alkaa olla sellainen että ei nuku silloin. Kokeilin nyt tässä pari päivää niin, etten laittanut poikaa päikkäreille ja hieno juttu oli se, että meni illalla aikaisin (klo20) nukkumaan. Kun tavallisesti saattaa riekkua yli klo21, jopa lähemmäs kymmentä. Mutta toisena päivänä oli iltaa kohti aivan yliväsynyt. Joten selkeästi tuntuisi kyllä tarvitsevan ne päiväunet. Tai ehkä niinkuin TuiTui kirjoitti, voi olla että kun takana on päiväuneton päivä seuraavana päivänä ne oiskin syytä ottaa. Tuota en uskalla tehdä, että herättäisi päiväunilta tunnin jälkeen, koska on todella kiukkuinen tapaus jos kesken unien herätetään..
  6. Hauska idea joulukalenteriin tuo pikku piparimuotti + lupaus, että tänään leivotaan. Lisään sen meillekin.
  7. En malttaisi odottaa, että on pojan joulukalenterin aika. Se on anopin tekemä täytettävä kalenteri, ennen lapsia me täytettiin sitä miehen kanssa puoliksi toisillemme, vuoropäivin siis avattiin ja täytettiin. Viime vuonna tosin pojalla oli käytössä pelkästään anopin ostama muumikalenteri, se mistä tulee niitä pieniä hahmoja. Vaikka poika oli silloin alle 2v niin innostui niistä hahmoista valtavasti, ja edelleen ne on hittejä leikeissä autojen kanssa. Poika laittaa niitä siis autoihin sisälle ajamaan ja kyytiin, erityisesti pikku myy mahtuu pieniinkin autoihin sisälle. Koska muumihahmot oli/ on niin kivoja, hankin sen tämänkin vuoden kalenterin nyt, siinä on jonkinverran eri hahmoja kuin viime vuonna (11 uutta + jouluaaton pieni vene). Uudet hahmot saa mennä täytettävän kalenterin täytteeksi, ja ne mitä pojalla jo on, säästän pikkuveljelle jemmaan niin ei tarvitse tulevaisuudessa tapella niin paljoa samoista. Muuta täytettä kalenteriin: yksi merirosvoaiheinen pieni duplosetti; siitä erikoispalat kalenteriin. Yhdet supersankaribokserit. Sitten jos vielä jää tyhjiä päiviä, meidän poika on ihan hulluna erilaisiin pähkinöihin, niin niitä sitten.
  8. Tosin tuossakin puhutaan vain siitä, millaisiin tuoliin sopii uudenmallinen babyset, ja sanotaan vaan että vanhoja ei enää saatavilla. Meillä on siis ilmeisestikin joku "välimallinen" tuoli, johon sopii kaikki: vanha babyset, uusi babyset ja newborn set.
  9. Niin ja nyt kun luin viestisi uudestaan, tuo että tv on aina päällä?? Siis mitä ihmettä...
  10. Oho, onpa aika erikoista tuo että ruokapöydästä katsotaan tv:ta hoidossa. Meidän poika ei ole enää hoidossa, mutta siinä päiväkodissa missä oli, ei ollut telkkareita. Ja oli tavallisessa päiväkodissa. Tutun lapsi kun oli vuoropäiväkodissa, siellä kuulemma katsottiin pikkukakkosta illalla mutta käsittääkseni olivat kuitenkin syöneet ennen sitä? Toisaalta en ole varma. Eikä kai ollut päivittäinen juttu kuitenkaan, hmm.
  11. Meilläkin on uudenmallinen (?) tuoli, ostettu uutena v. 2011 ja kyllä siihen sen vanhan mallisen babysetin, puisen turvakaaren sai kiinnitettyä. Siinä on ne lovet siis. Nyt kun meille syntyi uusi vauva, hankittiin myös se newborn-set, mistä ingenjoor kyseli edellisellä sivulla. On kiva, kun vauvankin (nyt 3kk) saa mukaan pöydän ääreen kun muu perhe ruokailee. Vauva viihtyy siinä, ja myös esikoinen pysyy paremmin paikoillaan ruokapöydässä... Jos vauva on hereillä ja lattialla köllimässä/ sitterissä kun me muut syödään, esikoinen helposti lähtee pois ruokapöydästä haahuilemaan vauvaa viihdyttämään, varsinkin jos vauva jotain ääntelee. Niin, oikeammin me saatiin se newborn-kaukalo lahjaksi (toiveesta), muuten ei varmaan oltaisi raaskittu ostaa. Suht lyhyt kun käyttöikä sillä kuitenkin on. Toivottiin se kimpparistiäislahjaksi sukulaisilta, kun kaikkea muuta meillä jo esikoiselta jo olikin.
  12. Jenny-marian esikoisen ristiäiset kuulostavat hyvin samalla tyylillä vietetyiltä, kuin meilläkin, sekä esikoisella että toisella vauvalla. Väkeä meillä tosin oli enemmän, n.40 hlö. Väkimäärästäkin johtuen, en todellakaan halunnut itse leipoa mitään eikä meidän kotiin olisi mahtunut. Eli seurakunnan tila, tarjottavat tilattiin valmiina, kukat kukkakaupasta ja tuttava tyttärensä kanssa tarjoiluapuna. Ja kutsukortit, nekin tilasin netistä, photoboxista. Vähän mietin sitäkin vaihtoehtoa, että olisi ollut pienemmät ristiäiset meillä kotona. Mutta sitten, ei huvittanut juurikaan tuo paikkojen puunaus ennen ja jälkeen... Joten kun otettiin seurakunnan tila, oli sama kutsua sitten saman verran väkeä kuin esikoisenkin ristiäisiin. Lähisukua kaikki kuitenkin, minun puolelta on iso suku. Ja tuo kyseinen seurakunnan tila on tosi kaunis paikka.
  13. ^Yksi päivä Prismassa käydessä tsekkailin, mutta ei ainakaan silloin näkynyt. Pitää kyllä joskus testata kun löytyy. Eilen oli varsinaiset grillisetit, kun lounaalle laitettiin grilliruokaa, oli yksi vieraskin syömässä. Grillattiin ribsejä, maissia, ja camembert-kiekko johon sai sitten patonkia dippailla. Lisäksi vihersalaattia, uusia perunoita, ja pannulla voissa valkosipulin kanssa pyöräytettyä tuoretta pinaattia, mausteeksi vähän suolaa, pippuria ja sitruunasta puristettua mehua. Päivällistä syötiin anoppilassa, ja siellä grillattiin myös; naudan sisäfilepihvejä. Niiden kanssa lohkoperunoita, keitettyä parsakaalia ja salaattia. Tänään ajattelin lounaalle hyödyntää eilisestä ylijääneen camembertjuuston jonkinlaiseen pikapastakastikkeeseen (tomaattimurskaa, sipulia ym..). Päivälliseksi eilen kalastetusta kuhasta fileet pannulla, uusia perunoita, ja ajattelin kokeilla piparjuuri-kananmunakastiketta, jonka resepti Safkaa-kirjasta. Kastikkeeseen: - 2 keitettyä kananmunaa haarukalla muussattuna - sulatettua voita - 1/2 sitruunan puristettu mehu - piparjuuritahnaa 1-2rkl - silputtua ruohosipulia - 2rkl vettä, suolaa
  14. Meillä myös 2-vuotiaalle on hittijuttu ne muutamat Cars-aiheiset t-paidat, mitä hänellä on. Ja esim. kalsarit, joissa robotteja/ moottoripyöriä/ dinoja.. Sellainen epeli tuo meidän poika on pukemisen suhteen, että ei todellakaan ole hänelle mielipuuhaa, niin on aika ihanaa kun on joitain vaatteita jotka hän pukee mielellään! Sinistä meilläkin on suht vähän kai, enemmän vihreää, ruskeaa, myös kirkkaan punaista yms. Mutta paljon ollaan ostettu kirpparilta ja saatu käytettynä, joten sitä sinistä on aika vaikea vältelläkään kun niin paljon sitä on tarjolla. Tai en sitä varsinaisesti olekaan vältellyt, mutta tylsää jos lähes kaikki vaatteet olisivat sinistä.
  15. Mulla myös oli ihan normaali alatiesynnytys, ja poika oli isällään ihokontaktissa ainakin silloin kun olin suihkussa, muistaakseni. Ei ollut varsinaisesti paidan alla, vaan miehellä ei ollut paitaa ollenkaan ja sitten heidän päällään oli peitto. Mäkään en ole kuullut tuollaisesta 6h vaatteettomuudesta, muistaakseni synnytyssalista siirryttäessä lapsivuodeosastolle pukivat vauvalle kyllä vaatteet. Mutta sitten taas lapsivuodeosastolla kehoittivat riisumaan ne pois, ja olemaan mahdollisimman paljon ihokontaktissa. Tämä oli Naistenklinikalla.
  16. Mmm, täällä on taas ollut tosi hyvänkuuloisia reseptejä, pitää kokeilla. Nattunen, mitä on myskikurpitsa? Me syötiin eilen kesäkeittoa, eli keittoon tuli ihan peruskesäkeitto-ainekset: - uutta perunaa - porkkanaa - kukkakaalia - (pakaste)herneitä - ruohosipulia - vettä, maitoa, kuohukermaa sopivassa suhteessa ja nokare voita Poika tykkäsi tosi paljon, varsinkin porkkanat ja herneet kun on herkkua. Jälkkäriksi raparperi-omenapiirakkaa, tuoreita mansikoita (suomalaisia, mutta eivät vielä kovinkaan makeita olleet), kaneli-kermavaahtoa & vaniljajätskiä. Tänään lounaaksi perunamuusia, keitettyä kukkakaalia ja lihapullia (perusmureketaikina, "ekstrana" tuoretta basilikaa & pikkuisen vuohenjuustoa)
  17. Toi on totta, että listeria ei viihdy kovissa juustoissa. Mä en silti ole uskaltanut syödä parmesania, koska se on aina tehty pastöroimattamasta maidosta (siis varsinainen italialainen parmesan)... mutta en tiedä onko siinä tosiaan juurikaan riskiä, kun on kova juusto. Mutta ainakin itävaltalainen Asmonte-juusto, on ns. parmesantyyppinen juusto, ja tehty pastöroidusta maidosta, niin mä olen sitten pitäytynyt siinä parmesanhimoissani.
  18. Mulla on muistikuva, että oisin tuota Oulaa joskus miehelle ehdottanut, ja se torppasi kuten aika monia muitakin nimiä.. Ihme, eilen kun ehdotin tuota Aarretta niin mieskin tykkäsi! Vaikka olen itseasiassa varma, että tuokin ois joskus aiemmin ollut mietteissä, mutta ei silloin käynyt miehelle. Aika on kypsyttänyt ehdotusta.
  19. Olinpa melkein unohtanut, että olin täällä noita toisia nimiä kysellyt! Kiitos paljon ehdotuksista. Tässä olikin monta kivaa. Etenkin tuo Kaleva jäi nyt mieleen, riippuu tietysti mihin etunimeen päädytään.. Nattusen ehdottama Aarre vois olla ihana etunimi, pitääkin kokeilla miehelle! Aarre Kaleva?
  20. Hieman ot, mutta kyllä meidän pojan päiväkodissa omahoitajuus on aika paljon muutakin kuin henkilö jonka kanssa vanhemmat käy keskustelut. Omahoitaja ryhmissä lapset syövät (pöydät siis ryhmässä jaettu, jokaiselle hoitajalle se oman pienen ryhmän pöytä), käyvät vessassa, omahoitaja laittaa päiväunille jne... mutta tottakai siis on kokoajan tekemisissä muidenkin hoitajien kanssa. Meillä on itse asiassa muuten hieman sama tilanne kuin aloittajalla, että omahoitaja vaihtui jokin aika sitten (hän lähti kylläkin kokonaan toiseen päiväkotiin töihin) ja pojan uusi omahoitaja on ulkomaalaistaustainen. Suomea puhuu mielestäni aika hyvin, mutta ei aina osaa taivuttaa sanoja oikein jne. Aivan ihanan oloinen hoitaja kylläkin, ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Kieltämättä tuo kieliasia käväisi mullakin yhdessä kohtaa mielessä, mutta eniten se näyttäisi vaikuttavan meidän vanhempien & tämän hoitajan väliseen kommunikaatioon. Joskus nimittäin jää fiilis, ettei hän ihan ymmärrä kaikkea mitä aamulla/ iltapäivällä poikaa hakiessa sanon, mutta toisaalta ei sillä kaikella ehkä niin väliäkään, kunhan jutustelen. (Toki jos olisi jotain tärkeää, niin varmistaisin että hän ymmärtää jos epäilys asiasta jäisi.)
  21. Tällaista katkarapupastaa: 1 sipuli pilkottuna oliiviöljyä 2 pientä valkosipulinkynttä pilkottuna 1rs miniluumutomaatteja halkaistuina n. 1/2 prk kermaa n. 1/2 prk ranskankermaa 200g jättikatkarapujen pyrstöjä "tuoretta" pinaattia (kylläkin pakkasesta, mutta olin siis pakastanut tuoreena pinaatinlehtiä) suolaa, mustapippuria tuoretta tilliä hienonnettuna pastaa n.1/2 tuore chili pilkottuna Sipulia kuullotettiin hetki öljyssä, sitten sekaan tomaatit, kerma ja ranskankerma, suolaa ja pippuria. Kiehautetaan. Sitten sulatetut jättikatkaravut & pinaatti ja kuumenna hetki. Lopuksi tilli, syötiin pastan kanssa ja omaan & miehen annokseen lisäksi tuoretta chiliä. En uskaltanut laittaa suoraan kastikkeeseen kun oli jotenkin niin tujua chiliä, vaikka poika jonkin verran tulista syökin.
  22. Kalavuokaa, keitettyä kukkakaalia ja vihersalaattia. Kalavuuan resepti Jamie Oliverilta (ostin suomalaisen kirjakaupan alesta yhden hänen keittokirjan kun houkutti yksinkertaisilla & helpon oloisilla resepteillään, oonkin tähän ketjuun jo laittanut muutamia mitä olen siitä kirjasta testannut ). Vähän muokkasin reseptiä, kirjoitan tähän nyt miten itse tein. Kala mitä käyttää voi siis olla mitä haluaa, itse käytin nyt mitä tuossa listassa. Ruokaa tuli 1 iso/ keskikokoinen uunivuuallinen + 1 pieni, tein jo eilen illalla valmiiksi tämän ruuan niin kuin välillä tulee tehtyä, kun arkisin töiden jälkeen on "kiire" saada ruoka pöytään. n. 1kg perunoita (tästä määrästä en ole varma) 2 isoa porkkanaa raastettuna ~150-200g cheddarjuustoa raastettuna 1 ruukku lehtipersiljaa silputtuna Raastetettua sitruunankuorta (ehkä n.1 sitruunasta? en ole varma kun otin pakkasesta valmiiksi raastettua) 1 sitruunan mehu puristettuna ½ tuore chili silputtuna n. 300g lohta n. 300g punakampelaa n. 150g pakastekatkarapuja (pussillinen, paljonkohan siinä oli) (creme fraîchea) oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria Kuori perunat, pilko paloiksi ja keitä kypsiksi. Perunat soseutetaan, sekaan hieman suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Alkup. ohjeessa sose käytettiin ihan vaan näin, mutta itse lisäsin sekaan maitoa koska pelkäsin että muuten tulee liian kuivaa, tein aika normaalin muusin. Syviin uunivuokiin (1 iso, 1 pieni) laitetaan pohjalle sekaisin raastettu porkkana, juusto, lehtipersilja, raastettu sitruunankuori ja chili. Kalat sopivan kokoisina paloina ja katkaravut myös, maustetaan hieman suolalla & pippurilla ja puristetaan päälle sitruunamehu ja lorautetaan oliiviöljyä. Sekoitetaan muiden ainesten kanssa. Tähän väliin voi laittaa myös creme fraichea muutaman lusikallisen jos haluaa. (Muita muokkausehdotuksia olivat tuore pinaatti hienonnettuna, pilkottu tomaatti. Ja varsiselleri kuului alkup. ohjeeseen myös.) Päällimmäiseksi perunasose, itse tosiaan lisäsin soseeseen myös maitoa niin että oli löysähköä muusia. Paistetaan uunissa 200 asteessa n.40min. Lopputulos oli kyllä aika liemekäs, mutta seuraavana päivänä (tänään) uunissa uudelleen lämmittäessä perunaosuudesta tuli kuitenkin mukavan rapsakka ja ”pohja” kuitenkin tarpeeksi mehevä. En ole ihan varma millaista olisi kuulunut olla mutta itse tykkäsin näin. Huomenna syödään tätä samaa, ja lisäksi punajuurilohkoja vuohenjuuston kanssa uunissa (tätä varten keitin punajuuret kypsiksi jo tänään, joten valmistuu suht nopsaan).
  23. Meillä ongelma keksiä toiselle pojalle nimi. Esikoisen etunimi on luontoaiheinen, vaikka kuitenkin sellainen tavallinen nimi. Toinen nimi esikoisella on Ilmari. Haluaisin toisellekin pojalle nimen, joka tarkoittaa jotain, ainakin toinen nimi voisi olla sellainen. Ensimmäiseksi nimeksi tuskin enää otetaan luontonimeä/ nimeä joka tarkoittaa jotain, kun mies ei mistään kovin erikoisesta innostu. Etunimeksi esim. Sisu olisi musta ihana ja sopisi mielestäni hyvin esikoisen nimen kanssa yhteen, mutta mies ei suostunut. Aarni nimestä tykkään myös tosi paljon, siitä mieskin piti, mutta ei oikein voida ottaa sitä kun sukunimemme on hieman "metsäinen", yhdistelmänä olisi hassu... Innostuin kun bongasin tästä ketjusta nimen Otava, se olisi hyvän kuuloinen toinen nimi. Mutta epäilenpä ettei sekään sovi miehelle. Eli olisiko teillä heittää ehdotuksia toiseksi nimeksi, mielellään siis vähän pidempi (kolmetavuinen) & nimellä joku merkitys? Pidempiä luontoaiheisia poikien nimiä ei taida juuri olla, paitsi tuo Otava. Ylipäänsä mulla lyö nyt ihan tyhjää noiden toisten nimien kohdalla, eikä miehestä ole mitään apua, kun se vaan teilaa kaikki ehdotukset eikä itse ehdota mitään. Etunimi on sekin siis tosiaan vielä päättämättä, tosin kaksi ns. vanhaa (?) nimeä on vahvoilla, niistä kumpikaan ei siis ole luontoaiheinen/ muuta selvää merkitystä.
  24. Lounaaksi tein linssilasagnea, kun tuolla edellisessä sivulla tuli sitä hehkutettua. Siitä saadaan syödä myös ensi viikolla. Kastikkeeseen laitoin lisäksi raastettua porkkanaa. Myös salaattia oli tarjolla kuten nyt yleensäkin, mutta poika ei sitä juuri syönyt (kuten yleensäkin ). Päivällistä syödään anoppilassa, anoppi puhui jotain ainakin kalasta ja punajuurilohkoista.
  25. Syö (kai) joka ruokailulla hedelmiä/ kasviksia/ marjoja jossain muodossa, meidän poika on päiväkodissa joten ihan varma en voi olla mitä siellä joka päivä tarjotaan. Aamupala päiväkodissa on yleensä puuroa, joskus sielläkin on lisäksi esim. omenaa mutta luulen, että päiväkodin aamupalalla ei yleensä ole mitään hedelmää/marjaa (hilloa ei varmaan lasketa , sitäkin joskus laittavat puurolle). Kotona aamupalalla puuron kanssa syödään usein marjoja pakkasesta, ja jotain hedelmää monesti lisäksi myös. Meidän poika rakastaa banaania ja mandariinia, mutta muutkin hedelmät kelpaavat myös. Marjoja voi kokeilla tarjota myös ihan jäisinä, ainakin meillä tälle hetkellä nimenomaan puolijäiset mustikat ja vadelmat ovat hitti. Tuoreet kasvikset, salaatti, kelpaavat huonoiten. Poikkeuksena tuore paprika, siitä tykkää ja kurkkua syö myös. Muistan, että aiemmin kirsikkatomaatit olivat ihan pojan lemppareita, nyt vaan irvistelee jos erehdyksissään maistaa tuoretta tomaattia... mutta ehkä nekin taas jossain vaiheessa maistuvat. Erilaiset kypsennetyt kasvikset menevät hyvin, esim. porkkana ja herneet ovat herkkua pojalle. Kun laitan kotona ruokaa, yleensä siinä ruuassa on kasviksia seassa tai sitten teen lisukkeeksi. Usein esim. perunamuusin sekaan me laitetaan myös porkkanaa, siitä tulee hauskemman näköistä. Aloittaja kysyi jotain konkreettisia vinkkejä, miten olisi erilaiset smoothiet esim. välipalalla tai iltapalalla? Niistä ainakin meidän poika tykkää. Tehosekoittimessa sekaisin esim. mustikkaa, päärynää ja maustamatonta jogurttia (+maitoa jos tulee liian sakeaa). Tai mitä nyt vaan yhdistelmiä keksii, itse laitan yleensä jotain marjaa + jotain hedelmää ja jogurttia. Piimä sopii myös hyvin.