Ruislintu

Aktiivijäsen
 • Content count

  56
 • Joined

 • Last visited

About Ruislintu

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mä voisin kanssa vähän selittää meidän nukkumiskuvioita. Aluksi nukkuivat samassa pinnasängyssä meidän makkarissa, kunnes siirtyivät omiin sänkyihin meidän makkarissa. Vauvoina (ja varmaan vieläkin) meidän pojat olivat äänekkäitä ja levottomia nukkujia, joten häiritsivät pöhkimisellään sekä minun että miehen unta. Lopettivat onneksi itse yösyötöt noin 4 kuukauden iässä, joten siirsimme heidät omaan, yhteiseen huoneeseen, kun täyttivät 5 kuukautta. Huone on ihan meidän makuuhuoneen vieressä, joten kuulee kyllä, jos joku on hereillä. Pidetään öisin usein ovia vielä auki niin varmemmin herätään. Jos ovat terveitä, nukkuvat pääsääntöisesti koko yön. Joskus joutuu käymään tuttia laittamasssa - yleensä aamulla klo 5-7. Meillä menevät sänkyihinsä noin kello 20, ja yleensä ovat unessa viimeistään 20.30. Aamulla heräilevät noin 7.30-8. joskus myöhemminkin. Kipeänä onkin sitten tosta - huh huh!!! Joululomalla just oltiin 3 viikkoa enemmän tai vähemmän kipeitä, ja kyllä jäi yöunet vähiin kaikilla. Aamuisin joskus sitten herättiinkin vasta 9.30, kun esim. tukkoisuuden takia oltiin hereillä klo 2-4 tms. Meillä täytetäänkin kohta 1,5 vuotta
 2. Me oltiin 4D-ultrassa 26. viikolla (olisko ollu RV 25+4). Saatiin hyviä kuvia. Olivat jo saaneet vähän vauvanpyöreyttä kasvoihin tuolloin, joten näyttivät ihan "itseltään". Ainut "ongelma" oli, että A-vauvan pää oli jo tuolloin tosi alhaalla, joten sitä oli hankala ultrata!
 3. Tuplaonnittelut miimay Raskausaika voi loppua kohden olla aika raskasta (tosin siitä selviää), joten ota nyt kaikki ilo irti vauvamasusta! Olen nyt yhden vuoden tuplaäitinä olemisen jälkeen sitä mieltä, että tämä on kyllä tosi hienoa, kun on kaksi ihan samanikäistä lasta perheessä. Lapsista on hirmuisesti seuraa toisilleen, ja yhdessä keksitään vaikka mitä En kyllä vaihtaisi yhteen vauvaan, vaikka välillä "perushoito" aika raskaalta tuntuukin!
 4. Ite olin tehny kakut. Tässä kuvan kakussa toisessa välissä oli mustikkatäyte, toisessa valkosuklaa. Noi maut sopi hyvin yhteen. Kakku oli kyllä makea, koska vaahtokarkkikuorrute on aika makeeta
 5. Tässä kuva meidän 1-vuotissynttärien kakusta. Kakussa on vaahtokarkkitaikinakuorrutus ja kuva on maalattu marsipaanille. Lisäksi tajolla oli mansikkakakku ja baileys-juustokakku sekä pari suolaista piirakkaa.
 6. Meillä ekassa raskaudessa syke todettiin ultralla RV 7+2 (sikiön pituus 8mm). NP-ultrassa RV 12+2 löytyi kuollut sikiö (pituus 9mm), joka vastasi siis about viikkoja 7+1.... eli melkein heti alkuraskauden ultran jälkeen pieni oli kuollut =( Toisessa raskaudessa mentiinkin ultraan vasta RV 10+0, jolloin sikiöt olivat n. 30mm molemmat - itkuhan siinä tuli sekä isältä että äidiltä!!
 7. Meillä on yhdistelminä Teutonian Team S4. Olen tykänny hurjasti. Koko talven mahtuivat nukkumaan kopissaan, koska ne ovat niin tilavat. Nyt käytetään siis rattaina, kun vaunukopat ovat jääneet pieniksi ja on tullut kesä. Vaunukopat meillä on mustat, ja rattaat juurikin tätä väriä: Matkarattaina meillä on McLaren Twin Technot. Niistä tykkään myös. Eli juurinkin tämän värisenä myös Hyviä puolia: Molemmissa menopeleissä on kääntyvät etupyörät. Selkänojat saa laskettua ihan makuuasentoon. Teutonioissa lapsilla on yksi yhteinen osasto, joten häiritsevät siinä ehkä enemmän toisiaan kuin noissa matkarattaissa. Teutoniat ovat painavammat ja vievät enemmän tilaa (eivät mahdu kaikista ovista). McLarenit on tosi nopea kasata. Olivat meillä lentokoneessa, kun oltiin lomamatkalla Kyproksella. Tosi kätevästi kulkivat mukana.
 8. Meillä kanssa ollaan pidetty pojat samassa rytmissä - varsinkin pienempinä. Se mahdollisti hiukan hengähdysaikaa äidille. Tällä hetkellä pojat ovat n. 10 kuukautta ja rytmi on suunnilleen tämä: n. 8 herätys ja aamumaidot aamutoimet n. 9 puuro leikkimistä yms. n. 10-11.30 ekat päikkärit n. 12 maito ja lounassose leikkimistä n. 14 välipala n. 14.30-16 tokat päikkärit n. 16-17 päivällinen ja maito leikkimistä, ulkoilua tms. n. 19 iltapesut yms. 19.30 iltapuuro ja maito n. 20 sänkyyn ja 20.30 unessa Yöllä siis nukutaan noin 11 tuntia, päivällä 3 tuntia =14 tuntia Välillä, jos päivällä nukutaan jostain syystä huonosti, nukkuvat vielä illalla kolmannet, lyhyet päikkärit.
 9. * Kuva poistettu* Ja tässä "muistin virkistykseksi" ja "äitienpäivän kunniaksi" kuva siitä, kun tultiin sairaalasta kotiin yli 9kuukautta sitten. Täytyy haikeana todeta, että äidin pikkuvauvoista on tullu tosi isoja poikia.
 10. * muoks. kuva pois*
 11. Mun eka äitienpäivä meni mukavissa tunnelmissa - kotona ja mummolassa. Kakkua olen syönyt niin paljon, että tuskin huomenna enää maistuu... Me oltiin vappua edeltävä viikko Kyproksella. Tosi ihanaa ja lämmintä oli. Pojat tykkäsivät, kun ei tarvinnu pukea ja sai uida. Lisäksi he nukkuivat lähes poikkeuksetta aamulla ja illalla päikkärit kiltisti vaunuissa niin, että isä ja äiti saivat syödä rauhassa. Ja jos heräsivät, istuivat kiltisti katselemassa. Siellä oli kyllä niin paljon uutta ja ihmeellistä, että katseltavaa riitti. Lentomatkat oli aika raskaita, kun lapset oli sylissä sen 4 tuntia. Onneksi paluulennolla lentoemäntä järjesti meille 3 paikkaa. Toinen pojista nukkui sylissä, ja toinen meidän välissä penkillä (yölento).
 12. Meillä on MacLarenin twin technot. Ollaan tykätty. Plussaa: - selkänojan saa tosi moneen asentoon ja riittävän makuulle - molemmilla on "oma karsina" eli välissä on kangasta -> eivät häiriköi toisiaan - kääntyvät etupyörät - kapeat, joten mahtuvat monesta ovesta - helppo laittaa kasaan ja koota - kevyet "Ykkösvaunut" meillä on Teutonian Team S4. Ne on paljon isommat ja raskaammat kuin noi matkarattaat. Molemmat ovat hyviä omissa käyttötarkotuksissaan - vaunulenkit ja kotipihassa nukkuminen sujuu hyvin sisätiloilta ihanan tilavissa Teutonioissa. Voin suositella lämpimästi molempia kiesejä!
 13. Kiva gallup Halusin nyt jo vastata, vaikka imetän edelleen. Täysimetykselle ei olla päästy ollenkaan, mutta molempia olen saanut imettää. Vastasin, et imetin 7kk ikään asti..... koska vauvat täyttävät kohta sen verran ja vielä ainakin syövät tissiä noin 4 kertaa päivässä. Yöimetyksen lopettivat 4 kuukauden iässä!
 14. Kiva kuulla, Heijo! Olenkin meittinyt, miten teillä mahtaa mennä. Meillä ei vielä näy yhtään hammasta kummallakaan. Kovasti olen odotellut, että tulisivat ikenestä vihdoin läpi, mutta ei!
 15. Me otettiin vakuutus Tapiolasta. Meiltä ei kysytty mitään erityistä. Joku kaavake piti muistaakseni rastittaa. Mulla oli neuvolakorttikin mukana, mutta eivät halunneet siitä kopiota. Ollan käyty molempien kanssa lääkärissä 2 kertaa (yksityisellä), ja keskolavuorokausia vauvoille tuli 3. Olen ajatellut kans kerätä noita laskuja, koska muistaakseni omavastuu oli 150e/hakukerta.