Vanamo

Jäsen
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Vanamo

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Oulu
  1. Kaksi synnytystä takana (40+0 ja 38+5), molemmissa kävi melkein samanlailla: limatulppa irtosi aamulla ja vauva oli syntynyt seuraavana yönä tai illalla. Supistelu alkoi vasta limatulpan irtoamisen jälkeen.
  2. Lapset ovat taineet kerran olla mukana, kun olen käynyt jonkun työjutun tekemässä työpaikalla (aiemmin vapaapäiväksi sovittuna päivänä). Ei tosin mennyt koko päivää, oliskohan 1-2 tuntia... eväitä söivät ja piirtelivät, joten en usko, että häiritsivät ketään silloin - vaikka muutamat työkaverit kävikin lapsia puhuttelemassa. Lapset olivat silloin noin 3 ja 5 -vuotiaat.
  3. Mun vanhemmat ovat mummu ja pappa, miehen vanhemmat mummu ja vaari. Joskus olen "kiusoitellut" lähinnä isääni kutsumalla heitä (=vanhempiani) lasteni "tummuksi ja tuoraksi" - käyttääköhän näitä vähän vanhempia nimityksiä enää kukaan? Isällä ainakin on ollut tummu ja tuora joskus silloin...
  4. Meillä mies on ollut jo kahdesti vanhempainlomanlopun ja siihen vielä vähän jatkoa hoitovapaalla. Muistaakseni vuonna 2005 ei vielä tuota isäkuukautta (tai vanhempainloman pidennystä isille) ollut? Itse olen ollut siinä vaiheessa töissä ja tullut isän vapaiden jälkeen pitämään omat vuosilomat, tarkoitus on siis ollut pidentää lasten kotona oloa vuorottelemalla vapaita. Ekan jaetun vanhempainvapaan aikana vuonna 2002 ei tunnettu tai tiedetty ketään muita perheitä, jotka olisi päätyneet samanlaisiin ratkaisuihin (isä hoitamassa lapsia, äiti töissä), mutta nyt se kuullostaa olevan jo vähän yleisempää. Kun mies jäi toista kertaa vanhempainvapaalle, hauskin kommentti tuli lähes samanikäiseltä tuttavamieheltä: kai te nyt esikoisen (reilu 3 v) viette hoitoon isän vanhempainvapaan ajaksi?! Eipä viety, ei se äidinkään vanhempainvapaan viettoa "häirinnyt" Kolmatta ootellaan, ja vähän samanlaisia ratkaisuja ja vanhempainvapaan jakoa ollaan jälleen mietitty. Nyt tätä kotona olon vuorottelua voi oikeastaan vielä joustavammin suunnitella, jos ja kun tuota isyyskuukautta ei ole pakko pitää heti äidin vanhempainloman jälkeen (eli siinä voisi välissä pitää vuosilomia).
  5. Pikkuhiljaa on pitänyt luopua lempifarkuista ja kivoimmista suorista työhousuista ja siirtyä väljempiin (viikkoja nyt 15+). Tänään olenkin kaivellut vanhoja äitiyshousuja varastosta, mutta jos sitä vielä töissä selviäisi jonkin aikaa vähän isommilla normaalivaatteilla.