liini123

Aktiivijäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About liini123

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kiitos vinkeistä sateenvarjoratteiden suhteen! Hauckit vaikuttavat juuri niiltä, joita etsin!
 2. Osaisiko joku vinkata, mistä löytyisi mahdollisimman edulliset, hyvät ja pieneen tilaan menevät sateenvarjorattaat (vai miksi niitä minirattaita kutsutaan)? Etsinnässä sellaiset, joihin voisi tarvittaessa kipata taaperon kauppakeskuksessa, kun muutoin tyyppi juoksee ympäriinsä ja kunnon matkikset on vauvan käytössä. Emman 39e maksavia löytyy Prismasta, mutta onko mitään vähintään yhtä pieniä, mutta mahdollisesti hieman nätimpiä olemassa ? Niin pieneen tilaan menevät ja yksinkertaiset kuin mahdollista. Tusen tack!
 3. Kommentoin nyt vähän ot:nä, että perhepedinhän ei tarvitse tarkoittaa sitä, että vauva nukkuu äidin ja isän välissä. Jos isän nukkumistyyli estää välissä nukkumisen, vauva voi nukkua äidin ja seinän, äidin ja oman pinniksensä, äidin ja erikseen asennetun laidan tms välissä, jos vaan sellaisen järjestäminen on mitenkään mahdollista. Runkopatjan kanssa on tokikin vaikea kiilata mitään laitaviritelmää, mutta kannattaa ehkä sellaisia vaihtoehtoja etsiä. Meillä molempien pirpanoiden vauva-aikana sänkyä on kiilattu ties mihin asentoihin makkarissa (todella sisustuksellisesti tyylikästä), jotta vauvat ovat päässeet turvallisesti nukkumaan äidin kylkeen. Tämä ei siis ollut kenellekään ketjuun kirjoittaneelle osoitettu, tuli vaan keskustelusta mieleen, kun monet sanovat perhepedin olevan heille mahdoton ajatus miehen levottoman nukkumisen vuoksi ja oletus on aina, että vauva tulee väliin nukkumaan.
 4. JS

  Ei ollut. Asia on hoitajien mukaan muuttunut äskettäin. Eli ei siis ollut lainkaan kahvia tarjolla kuin aamulla. Esikoisen synnytyksen aikaan vajaa 2vuotta sitten oli. Tämä on siis mitättömän pieni asia, mutta keksinpä jonkun valituksen aiheen. .
 5. JS

  Synnytin Jorvissa toisenkin lapseni reilu viikko sitten. Olen oikein tyytyväinen molempiin kokemuksiin sekä synnäriltä että lapsivuodeosastolta. Tällä kertaa ei ollut perhehuonetta, mutta oltiin tytön kanssa koko aika (2,5 vrk) kaksin kahden hengen huoneessa. Sain muutenkin olla hyvin rauhassa, sillä uudelleensynnyttäjänä luotwttiin minun osaavan kysyä, jos on kysyttävää. Tämä sopi minulle mainiosti ja sain kuitenkin kaiken tarvitsemani avun. Ainoa iso miinus oli, että kahvia saa vain kerran päivässä, ellei käy ostamassa itse kanttiinista... T. Synnytyksestä väsynyt kahvisieppo
 6. Verveissä voi kallistaa molempia istuimia taapero taapero-moodissa, vauva-taapero -moodissa ei sisaristuinta (päällä olevaa pikkuistuinta siis) voi kallistaa. Toki jos taaempi istuin on ihan ylhäällä istuma-asennossa, ei ylempää istuinta voi kallistaa ihan makuulle, mutta kyllä voi molempia kallistaa reilusti. Ja tosiaan Vervejen taapero-taapero -moodissa sisaristuin kallistuu sen verran mukavasti, että vauva-pussiaika varmasti lyhenee haluttaessa. Ja muuten, mun mielestä Phil & Ted'sien istuimet on koko ajan aika takakenossa. Ainakin esikoinen pönöttää nyt niissä kokoajan selkä irti takanojasta selkä suorana ja pitäen kiinni turvakaaresta. Huom. meillä siis rattaat kotona, mutta kuopus vielä mahassa, joten ei olla käytännössä naperoiden kanssa päästy kokeilemaan vauva-taaperoa.
 7. Mulla on täysin samaa kirjoitettavaa kuin Emijalla yllä, eli Vervet ovat nyt saapuneet ja ne on kyllä aikamoisen ihanat! Tilattiin Practical Pushchairista UK:sta ja tasan viikko kesti tilauksesta kotiovelle. Tosi hyviltä vaikuttavat vaikka ollaan toki päästy käytännössä testaamaan vasta yhden lapsosen kanssa. Tosi kompaktit (mun verrokkina on meidän Teutonian Spirit S3:t, joten oikeasti nää on pienet sisarusrattaiksi) ja silti tosi tukevat. Kulkevat helposti yhdellä kädellä ohjattaessa näin kesäaikaan sekä pururadalla että asfaltilla ja uskon, että etupyörät lukittuna hyvin myös paksummassakin lumessa. Etupyörät on siis hieman takapyöriä sisempänä. Huomautan, että mitkään rattaat ei varmasti ole Kevyet, kun kyydissä on kaksi ipanaa ja puoli metriä lunta... Kolmipyöräisten Teutonioidemme kanssa kyllä teen töitä hiki hatussa talvella. Lisäksi tavarakori on paljon isompi kuin oletin ja on kokonaan käytössä vauva&taapero-vaiheessa. Lisäksi ainakin meidän Teutonian oma iso hoitolaukku sopii rattaisiin ohjaustankoon roikkumaan, sillä se on niin matalalle menevä, ettei mun mielestä kyllä osu vauvaa eikä taaperoa päähän ohjaustangossa roikkuessaan. Roikkuu siis niin alhaalla, että ottaa kiinni sisarusistuimen tai vauvan makuualustan rautaosaan, eikä pääse liikkumaan. Jos joku ymmärsi, mitä tarkoitan... Miinus tulee multa sadesuojasta. Sama miinus kuin Teutonioiden omassa sadesuojassa, eli paikalleen asennettuna oikein hyvä ja peittävä, mutta koska on tehty paksusta materiaalista, aivan mahdoton saada pieneen tilaan...... Esim. takaisin säilytyspussiinsa. Meneekö P&T:hin joku muu tuplasadesuoja? Ja kuten Emija huomautti, Verven sisaristuimen saa kallistettua kokonaisuudessaan, eli tukirauta ei ota taaperoa takaraivoon missään vaiheessa vaan takaraivon kohdalla on aina pehmuste. Ja pääistuin on ainakin meidän 1,5v ikäiselle ja 85cm pitkälle taaperolle hyvin iso. Olin kuvitellut, että taaperolla on tiukkaa istua kummassakin istuimessa, mutta sisaristuin vaikuttaa sopivan kokoiselta, pääistuimeen napero hukkuu vielä, ja joutuu kurkkimaan sieltä turvakaaren yli, jotta edes näkee eteen . Ei siis mun mielestä pelkoa, että Vervet kävisi nopeasti pieneksi.
 8. Kiitos paljon tästä ketjusta! Huippuhyviä vinkkejä ketju täynnä! Esikoisen kanssa en käyttänyt koskaan kantoreppua tai -liinaa, siitä syystä, etten kokenut sitä koskaan tarpeelliseksi, olihan minulla kaksi kättä vapaana vain häntä varten . Ja muutoin esikoinen hengaili vauvana vaikka matolla tai sylissä tai kulki vaunuissa. Ja aikaisin käveltyään oppimaan on kävellyt itse. Nyt odotamme kakkosta tulevaksi lokakuussa ja asia onkin aivan eri. Tarvitsen juuri kotioloihin ja lyhyisiin lähipuistoreissuihin jonkun helpon kantoväineen ja päädyin tilaamaan Hotslingin pussin (en muista oikeaa termiä, mutta sellainen pouch). Olen aika pienikokoinen (en nyt tällä hetkellä jättimahani kanssa ) ja pienirintainen, joten luulen, että oikea koko löytyi helposti (koko 2). Esikoinen 1v5kk ei kyllä suostu siinä enää olemaan (eikä tarvitsekaan, enkä sitä jaksaisi kantaakaan....), sai paniikkikohtauksen, kun äiti ei pitänytkään sylissä ollessa käsillä kiinni.. Voi raukkaa. Saa tämä seuraava tulokas nyt opetella ihan pienestä lähtien olemaan liinassa. Olen valmis kyllä myymään tuon ja ostamaan vaikka Tuli-repun tai neliöliinan, jos tuo Hotsling ei meille käytännössä sovi. Toivottavasti sopii kuitenkin! Luen lisävinkkejä ja kerron omat kokemukseni, kunhan pääsen kokeilemaan käytännössä. Ystävälläni oli käytössä Babybjörnin kantoreppu mutta se oli kyllä viime kesänä mielettömän kuuma, ja siitä syystä en ehkä ole niin innostunut tuollaisesta repusta. Olen varmaan kuitenkin väärässä. Ja tämän viestin pointti oli.....? Kiitokset .
 9. Vastaan itselleni: Vervejä on tulossa ainakin Hgin Lauttasaaren Vaunu-Aittaan piakkoin. Siellä oli jo Verven sisaristuimia, muttta ei itse rattaita. Valitettavasti henkilökunta ei vielä osannut sanoa rattaista mitään, muttta toivottavasti niitä pääsee hipelöimään ja vertailemaan Vibeihin pian. Ja tosiaan Vibeihin ja Verveihin mahtuu Teutonian pehmeä koppa, mutta Explorereihin taitaa olla vähän enemmän tunkemista, kun alempana oleva isomman lapsen istuin pienentää aikamoisesti vauvan jalkatilaa. Verven sisaristuin näytti ja tuntui todella mukavalta ja tosiaan se ei ole välttämättä liian lyhyt pidemmällekään lapselle makuuasennossa kuten Viben sisaristuin, jossa kallistetussa asennossa rauta tulee ainakin meidän 1v4kk esikoisen pään keskikohdalle (= kallistusta ei voi käyttää).
 10. Mä olen myös päätynyt nettisurffailujen jälkeen hankkimaan Vervet. Onko jo muita Vervejä kokeilleita? Olisi kiva kuulla mistä ja millä hinnalla olette ne hankkineet, kauanko kesti jne. Tietääkö joku, onko noita tulossa Suomeen myyntiin jonnekin pk-seudulle? Olisi kiva päästä ihan livenä tiirailemaan. Kuopus on tulossa lokakuussa, silloin viimeistään vaunut olisi kiva olla kotona. Esikoisen käytössä on ollut Teutonian Spirit S3:t, jotka ovat olleet mahtavat, mutta nyt, kun painoa rattaille tulee aika paljon, on kinoksessa varmaan helpompi edetä neljällä pyörällä kuin kolmella..... Tietääkö joku lisäksi mahtuuko Teutonian Spirit S3:n pehmeä kantokoppa tuonne Verveihin vai pitääkö ostaa Vervejen oma Cocoon?
 11. Kiitos paljon vinkistä Antsa, heti piti hieman shoppailla sivuilla . Vinkkinä alkuperäiselle: ostin itse H&M:stä kahdet tavallisen malliston farkkulegginssit. Ostin kokoa isommat, joten vyötärökumpparin saa taitettua lantiolle kaksinkerroin. Toimii hyvin, toimi edellisessäkin raskaudessa. Hintakin oli päätähuimaava, 19,90e. Loppuraskaudessa tarvittaessa etukumpparin voi purkaa. Pysyivät mulla ainakin päällä hyvin. Mulla toi masutuubi-osa on esim. H&M:n housuissa ihan väärän mallinen ja yläosa painaa ikävästi vatsaa jo yllättävän aikaisessa vaiheessa.
 12. Huijui! Tänään iltapäivällä tuli plussa kahteen testiin . Pikkukakkonen on siis ainakin aloittanut matkansa maailmaan, toivottavasti jatkaakin turvallisesti koko matkan! Esikoiseen näillä näkymin tulisi ikäeroa melkein 1v 10kk. Lopetin pillerit tammikuun puolivälissä, eikä kuukautisia ole näkynyt eikä kuulunut (ei siis pillereiden aikanakaan). Laskin lasketun ajan nyt sitten siitä päivästä, jolloin lopetin pillerit, mutta mistäs sitä nyt tietää, onko tämä oikeassa lainkaan... Edellisestä raskaudesta tuntuu olevan ikuisuus! Mitä ruokia sitä pitikään vältellä ja mlloin soitetaan neuvolaan ja milloin varataan alkuraskauden ultra!?
 13. Mulle ei tullut rokotteesta mitään erityisiä oireita (sain sen reilu viikko sitten). Rokotuskohta ja olkalihas kipeytyivät samana iltana (aamulla vielä hieman arka) ja hieman kipeämmiksi kuin kausi-influenssarokotekohta, mutta muutoin, ei mitään. Edit. Ups, väärä ketju... Liikaa sikainfluenssaketjuja . Noh, vastaan siis vain, että otin rokotuksen.
 14. Hei, Kaipaisin kokemuksia silikonisista liivinsuojuksista (kuten tämä http://www.hattentatti.fi/index.php?cPath=28_30). Kuukautiskuppi on mielestäni erinomainen keksintö, joten tällainen kestoliivinsuoja kuulostaa myös erinomaiselta. Hyviä ja huonoja kokemuksia peliin, kiitos!
 15. Sinne on hissi ihan liikkeen vasemmassa takalaidassa.