Kulta

Aktiivijäsen
  • Content count

    1382
  • Joined

  • Last visited

About Kulta

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

2216 profile views
  1. Tässä meidän puuhia, jotka toimii. Ulkoilu sellaisenaan ei oikein enää kiinnosta, joten ulkotekemisvinkkejä olisi kiva saada. Ja sottaamattomia sisäpuuhia. - katuliidut - sauna (me käydään taloyhtiön lenkkisaunassa eli ilmaista ja syödään iltapala siellä, joskus on saunatreffejä muiden samanikäisten kavereiden kanssa, mennään yhden lapsen kanssa ja saa äiti/isiaikaa samalla) - metsäretki - potkupyöräily - avustaminen keittiössä (pehmeiden kasvisten pilkkominen voiveitsellä ja samalla syövät kasviannoksensa, mukikakku, muffinssit yms. helppo) - musiikki soimaan ja pomppimaan (meillä pompitaan sängyssä ja mä laitan samalla pyykkejä) - kutitus, paini, taaperopullan leivonta - penkki ikkunen eteen ja taapero pääse itse kiipeämään ja katselemaan maailman menoa (1-2 vuotiaille) - reissu toimii aina (kirjasto, ravintola, hampparipaikka, kirppis, rautakauppa..., erityisen hyvin jos löytyy leikkipaikka) - kuraleikit (joten sekä äidiltä että tyttäriltä löytyy hyvät vedenpitävät varusteet sadepäiviä varten)
  2. Kuulostaa tutulta. Tosin mä ajattelin, että on vaan kaksosraskauden takia kroppa kovilla. Vajaatoimintaa kilpparissa täälläkin ja sain neuvoteltua hiukan isomman lääkityksen jossain välissä raskautta. Mutta parit päiväunet, kolme lämmintä ateriaa, nestemäinen rautalisä ja kotona hengailu auttoivat. Jaksoin sen vähän aikaa, lepäilin, söin, energiat palasi ja puuhailin taas vähän aikaa. Mummot meni rollaattoreilla ohi... Mutta oli kaamea ajatus, että jos vauva-ajan väsymys on näin invalidisoivaa, niin miten siinä hoitaa kahta kääröä. Onneksi, onneksi koomaväsymys loppui ja tuli se vauva-ajan väsymys, josta selvisi tsemppaamalla ja nukkumalla riittävästi. No toi jälkimmäistä ei saatu järjestetyksi, mutta olot oli onneksi erilaiset synnytyksen jälkeen.
  3. ^^ 78 sentin alle jää ainakin Bumbleriderit, Mountain Buggyt ja tietnekin noita päällekkäinistuttavia (P&T menee ainakin meidän taloyhtiön pikkuhissihin kulmittain). Hissin pituus saattaa olla se tiukin kriteeri. MB Duetteja kantsii sovittaa, meillä oli vanhassa hississä suunnilleen tuo pituus ja ihan hilkulla saatiin ängettyä. Ihan tarkalleen en muista senttimittaa mutta kuulostaa aika lähellä teidän hissin pituutta. Rattaita saa kivijalkliikkeistä yleensä sovitettavaksi, kunhan vaan tajuaa pyytää Ratasistuimet kasvot työntäjään päin voi olla kriteeri, josta joudut luopumaan. Mutta mieluummin se kuin purkamis/kokoamisrumba rappukäytävässä. Kyllä ne 5 kk menee jo ihna kivasti naamat eteenpäin, pääasia että pääsee kämpästä helposti pois
  4. Odotusaikana valmennus oli ihan ehdoton, todella tarpeellista tietoa, jota neuvolasta ei ollut tarjolla. Alennuksista liikkeistä satunnaisesti, mutta ollaan oltu tapahtumissa mukana. Eli vertaistuen kautta ollaan saatu sitä hyötyä. Ja facen ryhmässä kiertää tämän paikkakunnan tavarat mukavasti.
  5. Meillä oli kanssa miehen puolelta ja mun puolelta suku/perhemekko, molemmat sieltä 70-luvun lopulta joten ihan hyvin rimmasi yhteen.
  6. Vuoden ikäisenä saivat meidän annoksista jotain soveltuvaa. Puolitoistavuotiaasta lähtien on tilattu omat, tyypillisesti jotain lastenlistalta. Nyt pitää varmaan harkita aikuisten annosten käyttöä, kun lastenlista on kaikkialla tosi suppea. Kaksi lastenannosta on mennyt hyvin, joten voi vissii tilata yhden aikuisten annoksen ja puolittaa.
  7. Yhdessä, ehdottomasti. Joskus, jos tyypeillä menee lounas levottomaksi ja kaapista löytyy vaan lastenruokapurkkeja, niin teen itselleni jotain päikkäriaikaan (leipää tms ateriankorvikkeeksi). Nykyään syödään mieluiten samaa ruokaa, ksoka erilaiset ruuat ei vaan toimi. Iltapalalla lapsilla on alkuun jotkut lusikoitavat (puurot, yosat yms.), mitä me aikuiset ei yleensä syödä. Mutta sitten syödään yhdessä leipää tai hedelmää. Pöytäkeskustelut on tärkeitä ja silloin syöminenkin sujuu yleensä tosi hyvin.
  8. Nosto! Taaperolle matkaratas, hyvin satunnaiseen käyttöön eli pitäisi kasautua mahdollisimman pieneen tilaan. Päikkärimahdollisuus, turvakaari (tai pysty istuma-asento) sekä tosiaan pieni koko kasattuna olisi toiveena. Onko kenelläkään kokemusta uudemmista malleista? Käytettynä olis kiva saada hankittua, joten merkki ja malli pitäisi olla tiedossa ennen etsintää.
  9. From the album Kullan kuvat

    © Kulta

  10. Hehee, onnittelut! Niin ne todennäköisyydet pääsee joskus yllättämään!
  11. ^Tuttipullon tuteilla on tietty käyttöaika (yleensä 1-3 kk), sen jälkeen materiaali voi heiketä ja tuteista irrota palasia. Mä en laittaisi niitä tähän pakettiin. Jos niitä laitetaan niin mukana pitäisi olla ohje, jossa käsketään testaamaan jokainen tutti huolellisesti ennen jokaista käyttökertaa. Jos muutenkin elämäntilanne on rankka, niin kaiken käyttöön tulevan pitäisi olla mutkatonta käyttää.
  12. ^Mä kysyin ultrassa ja samalla se katsottiin, täällä ultrattiin kaikki keskitetysti ja lääkäri ultraajana. Oliskos ollut rv 16 tai 20 paikkeilla, sen jälkeen siirryin äp-seurantoihin, missä se automaattisesti katsottiin. Paitsi mitä nyt virtsanäytteen ja verenpaineen perään piti joskus itse kysellä äp:llä
  13. No vihdoinkin mä tajusin missä tämä on! Mä täydennän kokoa 50 cm. On kiva, jos on heti oikeankokoista päällepantavaa. Nämä on kyllä käytettyjä, mutta menee vielä yhdelle pikkuiselle käyttövaatteina. Paketin saan postiin lähipäivinä. 50 cm tumppuhihainen kietaisubody 4 kpl 50 cm puolipotkarit 5 kpl 56 cm myssy 56 cm ph body 56 cm terällinen kokohaalari Tuttipullo ja pakkaus Emman vario-tutteja
  14. ^Samat sanat kuin edellisellä Duetin sadesuojasta. Makuulla olevien pienten vauvojen tutin ja myssyn korjaus on kyllä hiukka hankalaa tuon oman sadesuojan kanssa, ei meinaa kädet ja näkökyky ylettyä sinne kuomun takaosaan. Musta se jäi aika isoksi paketiksi alakoriin ja mietinkin että pitäisikö hankkia sellainen halvempi ja kevyemmästä kankaasta oleva, jonka pystyisi taittelemaan pienempään tilaan ja joka olisi sitten reissuilla mukana hätävarana. Mutten tosiaan tiedä saako muita suojia viritettyä fiksusti keskiaisan takia.
  15. ^Onnea! Taaksepäin kallistuminen ei kauheasti mua auttanut, maha puski ulos nopsaan ja äitiyshousuihin siirryin muistaakseni viikon 8 tienoilla. Reilusti ennen 16 viikkoa alkoi ensimmäiset kyselyt, ihan puskista. Tosin huonovointisuuteen ja kalpeuteen oli vissiin kanssa kiinnitetty huomiota. Viikolla 28 kannattaa varautua jäämään pois, ellei jo aiemminkin. Supistukset ja kohdunkaulankanvan lyheneminen pakottaa lepoon mahdollisesti aiemmin. Mun jaksaminen ja virta riitti viikolle 26, sen jälkeen ihan pelkkä kaupassa asiointi oli ekstremeä. Töissä kertomisesta tai kertomatta jättämisestä en osaa kommentoida mitään