Linn

Jäsen
  • Content count

    51
  • Joined

  • Last visited

About Linn

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Lämpimät osanottoni kaikille pienensä menettäneille. Itsellä takana myöhäiset keskenmenot (rv 16, rv 20 ja rv 21+2). Haluaisin valaa uskoa ja toivoa - vaikka suurimman surun syvyyksissä tuntuu, ettei valoa enää koskaan voi nähdä, niin se löytyy vielä. Voimia surutyöhön ihan valtavasti .
  2. Synnytykseni käynnistettiin rv 38+1 kalvojen puhkaisulla vähäisen lapsiveden ja vauvan kasvun hidastumisen vuoksi. Supistukset alkoivat rajuina vartti kalvojen puhkaisusta, ja siitä vajaan parin tunnin päästä täysin terve ja normaalin kokoinen vauva olikin jo syntynyt .
  3. Olimme sairaalassa 5vrk:tta vauvan keltaisuuden vuoksi.
  4. Esikoisen synnytys kesti 2h 15 min...aika hurjaa menoa oli se.
  5. Olenkin tuolla aijemmin omasta km-taustastani ja niihin liittyvistä tutkimuksista kirjoitellut, mutta halusin tulla nyt kertomaan, että Hebun tavoin myös me onnistuimme viimein. 7 vuotta, kuusi keskenmenoa, joista kahdessa pienen enkelivauvan synnytys (rv 21 ja 19) ja nyt viimein saimme täysiaikaisen, elävän vauvan syliimme. Varhaisiin keskenmenoihin ei löytynyt koskaan mitään selkeää syytä, mutta noissa myöhäisissä syynä ennen aikojaan avautuva, heikko kohdunkaula. Tämä raskaus saatiin kuin ihmeenkaupalla täysiaikaiseksi, mutta kyllähän se vaatikin viikkokausien tiukan vuodelevon, tukilangan kohdunsuulle jne, mutta - kaikki se todellakin palkittiin viimein. Tämän myötä haluan toivottaa tsemppiä, voimia ja toivoa tulevaan kaikille kohtalotovereille!!
  6. Kuuden keskenmenon jälkein vihdoin ja viimein elävä vauva sylissä! Keskenmenot rv 6-21 väliltä, varhaisiin ei löytynyt syytä, myöhäisiin syynä heikko kohdunkaula.
  7. Pahoitteluni Pingvi menetyksistäsi ja ikävästä kokemuksestasi viimeisimmän km:n suhteen Voin kuvitella, kuinka järkyttävä kokemus tuo wc-reissu on ollut... Mulle tehtiin aikoinaan se SPR:n hyytymistutkimuspaketti, ja siinä meni parisen kuukautta ennen kuin tulokset tulivat. Viime keväänä puolestaan kävimme yksityisellä tutkimuksissa, jossa teetettiin uudestaan joitakin hyytymistekijätutkimuksia, ja näiden valmistumiseen ei mennytkään sitten kuin ihan muutama viikko, olisiko ollut kaksi. Joten mulle on jäänyt vähän epäselväksi se, että mistä syystä ko. tutkimusten vastausten saaminen kestää niin eri pituisia aikoja. Riippuu kai vähän miten laajalti niitä tutkitaan...? Itselläni on siis taustalla 6 keskenmenoa ja mulle tehtiin tietyt tutkimukset jo ekan km:n jälkeen (johtuen km:n myöhäisyydestä, rv 21). Tuolloin tutkittiin siis nuo hyytymistekijät ja kaikenmaailman labroja otettiin, tulehdusnäytteet, vasta-aine- ja kilpirauhasjutut. Sitten kun sain kolmannen km:n, tutkittiin vielä kromosomit. Kaikki on ollut kunnossa, eikä siis mitään yhtä yhteistä selittävää tekijää keskenmenoilleni löytynyt. Päätettiin kuitenkin käydä varmuuden vuoksi vielä yksityisellä lapsettomuusklinikalla kyselemässä, olisiko jotain, mitä voisi vielä tutkia. Ja sitä kautta minäkin sain lähetteen vielä muutamiin labroihin ja tutkimuksiin, joita julkisella puolella ei oltu tehty. Mulle tehtiin hysteroskopia (kohtuontelon tähystys, mahdollisten kiinnikkeiden/väliseinän tms poissulkemiseksi) ja samalla otettiin näyte kohdun limakalvolta. Samoin kartoitettiin mm. alkukierron hormoniarvot, kilpirauhasarvot uudestaan, samoin muutama vasta-ainetutkimus ja hyytymistekijät tsekattiin uudelleen, sillä edellisestä kerrasta oli jo yli 5 vuotta aikaa. Julkisella puolella minulle on sanottu aina, että niitä ei tarvitse ottaa uudestaan, koska ne eivät kuulemma muutu, mutta yksityisellä puolestaan oltiin ihan eri mieltä... Ja niistä löytyikin pientä häikkää; ovario-vasta-aineet olivat hitusen koholla, samoin hyytymistekijät. Ja tästä syystä mulle määrättiin tukilääkkeiksi seuraavaan mahdolliseen raskauteen kortisonit ja aspiriini+minihepariinihoito. Tulinkin pian tutkimusten jälkeen raskaaksi, mutta ei lääkkeistä ollut sillä kertaa apua, kun kkm todettiin rv 9. Mutta tällä hetkellä mennään jo viimeisen kolmanneksen loppusuoralla, nyt lisänä on vielä progesteronilääkitys, jota on tarkoitus jatkaa yli puolen välin _jos_ sinne asti päästään. Sen tarkoitus on yrittää ennaltaehkäistä kohdunkaulan avautumista ja myöhäistä keskenmenoa (joita osa km:stani on ollut). Joten melkoista työtä sai itse tehdä, ja maksaa ylimääräistä, että "kaikki mahdollinen" tutkitaan... En tiedä, olivatko nuo kaikki yksityisellä teetetyt jutut aivan välttämättömiä, mutta tässä vaiheessa tuntui, että mitä vain, ettei tarvitse sitten myöhemmin miettiä onko kaikki tutkittu.
  8. Ensimmäisellä kerralla noin 6kk:n päästä (tjottailulla), toisella keralla toisesta kierrosta.
  9. Olipa huojentavaa löytää tämä ketju! Mulla on myös ollut noita pistäviä kipuiluja alapäässä välillä ja oonkin ollut hermoissani, että ei kai siellä ole paikat aukeamassa tai jotain... Tosin lääkärikäynneillä paikat on olleet kiinni, enkä ole kivuista muistanut kysyä, mutta mielikuvitus lähtee niin herkästi liikkeelle...
  10. Tunsin ensimmäisessä raskaudessa hentoisia liikkeitä n.rv16 alkaen. Tosin silloin en vielä ollut varma ovatko ne niitä, mutta rakenneultrassa rv18 asia varmistui kun vauveli potkutteli samaanaikaan, kun liikkeet tunsin. Istukka oli etuseinämässä, joten potkut tuntuivat todella hentoisina töytäisyinä aluksi.
  11. Itse ajattelen myös näin. Turvallisen odotuksen toivotuksena. Koen (keskenmenotaustastani johtuen) näiden toivottelun vain positiivisena juttuna - välillä kun tuntuu että niitä todellakin tarvitsisin...
  12. Mulla on kokemus yhdestä tuulimunaksi diagnosoidusta raskaudesta, tosin kohtu ehti tyhjentyä melkein kokonaan ennen sairaalaan pääsyä, joten en oikein ole varma, millä perusteella tuo diagnoosi sitten annettiin... Jotain näytteitä tutkittavaksi lähetettiin patologille niistä rippeistä, mitä sairaalassa vielä ulos tuli. Itse en ole koskaan kuullut tuosta tulehdustilan ja tuulimunan yhteydestä. Onnistumistarinaa ei ole vielä kertoa, mutta toivottavasti tämän kertaisesta raskaudesta tulisi sellainen...!
  13. Ensimmäisen km:n jälkeen yritettiin 10kk:tta kunnes tärppäsi, mutta meni heti alkuunsa kesken rv6. Uutta yritystä 5kk ja plussa clomien avulla, todettiin keskeytyneeksi rv8... Yritystaukoa pari kuukautta välissä ja sitten tärppäsi toisesta clomiavusteisesta kierrosta taas. Mutta kesken meni sekin... Tämän jälkeen "tjottailua "5 kiertoa kunnes tuli taas plussa, ihan luomusti. Nyt kädet ja varpaat ristissä, ettei uuteen yritykseen tarvitsisi enää lähteä...
  14. Kp 29/25~27 tuli plussa marketin halpistestiin ja seuraavana aamuna tasavahvat viivat Apteekin Raskaustestiin
  15. Pahoittelut kaikille keskenmenon kokeneille! Mulla on takana 4 keskenmenoa ja parhaillaan jännäillään, miten tällä kertaa käy. Janskin tavoin mulle on tehty kaikki tutkimukset mitä tehdä voi, mutta mitään yhtä yksittäistä syytä ei ole löydetty, joka selittäisi ja yhdistäisi tapahtuneet keskenmenot toisiinsa. Toistaiseksi lääkärit on sitä mieltä, että meillä on ilmeisesti ollut vain pirun huonoa tuuria... todellakin. Ei auta kuin kädet ristissä mennä päivä kerrallaan eteenpäin ja toivoa parasta. Saanko udella Janski, millä viikoilla sulla nuo keskenmenot ovat tapahtuneet? Voimia asian käsittelyyn ja toivoa tulevaan!