Iguana

Aktiivijäsen
 • Content count

  458
 • Joined

 • Last visited

About Iguana

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ingenjoor: Poika painaa vähän päälle 19 kg. Suosittelen teille ensi talveksi 122 cm. Meillä haalari on juuri sopiva kun vyötärökiristys on käytössä. 116 cm oli meille liian kapea hartioista ja siinä oli myös liian lyhyet hihat leikkimiseen. Kappahlin lasten vaatteet ovat mielestäni yleensäkin niukkaa mitoitusta. Kappahlin nettisivujen mukaan tämän kevään haalarivärit olisivat ainakin vihreä ja pinkki.
 2. Meillä oli tämän talven 4,5-vuotiaalla pojalla Kappahlin toppahaalari ja tosi hyvässä kunnossa on edelleen. Haalarin kangas on täysin vedenpitävä ja myös kulutuksen kesto on mielestäni hyvää. Haalari on helppo puhdistaa märällä pyyhkeellä ja sitä ei ole koneessa tarvinutkaan pestä kertaakaan. Eilen juuri syynäsin haalarin läpi ja ainoat kulumat mitkä huomasin oli lahkeiden sisäsaumoissa parissa kohtaa pientä karheumaa saumateipin reunan kohdalla noin sentin matkalla. Eli haalari on talven käytön jälkeen lähes uudenveroinen. Haalaria on pidetty pihahaalarina eli se on ollut kovalla koetuksella mutta vk-haalareille tietysti kulutusta saattaa tulla enemmän hiekan ja soran vuoksi. Vetoketju ei taida olla vedenpitävä (ainakaan talvihaalarissa) eli vesilammikossa makaamista se ei taida kestää. Talvihaalarit ainakin ovat pieniä mitoitukseltaan, oli otettava vähintään yhtä kokoa suurempi haalari kuin mitä lapsi on pitkä. Meillä 109cm lapselle 122cm haalari oli sopivan reilu.
 3. Minäkin suosittelen Mountain Buggy Terrain:iä. Niihinhän saa myös 12" vaihtorenkaat eli silloin ovat samannäköiset kuin Urban Jungle-malli ja lenkille lähtiessä voisi sitten vaihtaa ne 16" renkaat. Meillä Urban Junglet ja niillä käyn juoksulenkillä mutta minimivaatimukset juoksemisessa käytettäville rattaille ovat mielestäni kolmirenkaiset ja renkaiden koko min. 12". Esim. Versa-mallissa etu- ja takarenkaiden välinen etäisyys liian pieni juoksemiseen eli rattaiden painopiste liian ylhäällä ja kovassa vauhdissa liian helposti keikkaavat.
 4. ^Noi kärryt on keskenään niin erilaisia/erilaisiin tarpeisiin tarkoitettuja että vaikea oikestaan edes verrata niitä keskenään.. Mutta tässä mielipiteeni Urban Ridereista: +tukevat ja vakaat +kulkevat kevyesti missä vain +kääntyvät kevyesti +sopivat hyvin pitkälle/pitkäjalkaiselle työntäjälle +ilmakumirenkaat, pehmeät työntää ja pysyvät hyvännäköisinä -painavat -suhteellisen laaja kääntösäde (jos käyttää shoppaillessa)
 5. Kuomun kiinnikkeisiin voi kiinnittää. Pysyy sitte kätevästi istuimessa kiinni vaikka irroittaisi istuimen kääntämistä varten tmv.
 6. Oon myymässä. Vuosimalli 2009 (käytetty n. 3 vuotta), ratasosan väri musta (Joey silver), mukana musta jalkapeite ja vaihdettavat pienet eturenkaat.
 7. Toi on ihan totta että Mutsyt on melko kapea paketti ilman renkaita. Meillä auton paksiin parhaimman mallinen paketti on sellanen joka mahtuu sinne pituussuunnassa eli viereen jää vielä tilaa muille tavaroille, monet kärryt vaan tuppaa olemaan älyttömän pitkiä kasattuina.
 8. Mountain buggylla on siis kaksi eri mallia vierekkäin istuttavia tuplia Duo (leveys 73cm) ja uusi Duet (leveys 63cm, renkaat rattaiden alla niin eivät vie tilaa sivuilta). Duet on siis aivan saman levyinen kun Mutsyn Urban Rider ja taitaa kasattuna viedä jopa jokusen sentin vähemmän tilaa pituus suunnassa. Mountain Buggyn omilta sivuilta löytyy hyvin tietoja ja vertailutaulukosta näkee hyvin mittoja eri malleista. Noi Duetit olis meille täydelliset jos tuplia tarvittais..
 9. Meillä oli käytössä Mutsyn duoseat (Urban Riderit oli jo valmiina etukäteen). Normaalikokoinen vauva mahtui nukkumaa takaistuimessa n. 10kk (pääosui kuomuun istuimen ollessa makuullaan) ja istumaan mahtui n. vuoden ikäiseksi asti (jaloilta loppui tila). Eli duoseatin käyttöaika on n. vuoden, jos luulee tarvitsevansa tuplia pidempään ei duoseat ole hyvä ratkaisu. Etuistuimen turvattomuus ei käynyt kyllä koskaan mielessä. Duoseatin olen jo myynnyt, Urban Riderit ratasistuimella eteisen koristeena. Oletko Aallotar tutustunut Mountain Buggy One+ malliin? Muoks. Noi One+ on kyllä tyhmät kun kopan käyttöajan jälkeen kahden lapsen kanssa ei kumpaakaan istuinta saa säädettyä makuuasentoon.. Duet-malli on kyllä aika houkutteleva kun leveys pysyy samana kun yksikkörattaissa.
 10. Meillä 1v3kk ei enää viihdy rattaissa kasvot äitiin päin 5 minuuttia kauempaa.. Kasvot eteenpäin viihtyy yli tunnin. Tykkään että ilmakumirenkaiset on kevyempi ja pehmeämpi työntää.
 11. Ostin meille juoksurattaat Urban Ridereiden tilalle mut miten ihmeessä raaskin luopua noista Urbaneista, ne on ollu niin ihanat.. :-( Alkaa vaan olemaan eteisessä vähän ahdasta kaksien rattaiden kanssa.