Bastet82

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About Bastet82

  • Rank
    Aloittelija
  • Birthday 03/09/82

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Muistaakseni luin joskus jostain, että niin kauan kuin vauva kakkaa ja kakka EI ole valkoista, on kaikki normaalia. Tietty ripuli ja ummetus erikseen. Ripuli ja ummetuskin on sellaisia, etteivät jää huomaamatta. Meidän poikakin kakkaa yleensä monta kertaa päivässä. (Kohta 1v.) Ja välillä on löysempää, välillä "papanoita". Muistelen, että joskus on ollut kuvailemaasi "limaistakin" kakkaa. Ruokavalion muuttuminen ainakin vaikuttaa kakan koostumukseen. Sinä varmaan itse tiedät parhaiten mikä on teidän vauvalla normaalia, joten jos mietityttää, niin ainahan voi soittaa vaikka neuvolaan. Ja tottakai lääkäriin, jos vauva voi huonosti tai vointi huononee.
  2. Minäkin kokeilin Cerazzettea, huonolla menestyksellä. Terkkari antoi ilmaisen 3 levyn paketin kokeiltavaksi. Yhden levyn söin, sitten lopetin. Sen yhden levyn aikana mulla oli 2x runsaat kuukautiset. Niiden välillä oli vain muutama päivä vuodotonta aikaa (tai oikeastaan silloinkin oli pientä tiputtelua). Nyt kun lopetin pillerit, vuoto jatkuu edelleen, mutta loppumaan päin. Mielialakin on parempi ja pillereiden aikana olleet päänsäryt poissa. Hemoglobiini laski luultavasti myös noiden vuotojen vuoksi. Nyt mennään sitten kumeilla, en tiedä kuinka pitkään. Kumpikaan ei niistä pidä... Imetän vain satunnaisesti, ehkä 1-2 kertaa päivässä. Terkkari ei kuitenkaan luvannut vielä normaaleita e-pillereitä. Nekin tosin aikoinaan aiheuttivat mielialan vaihtelua ym. mukavaa. Ois se helppoa kun joku keksis uuden ehkäisykeinon, jossa ei tarviis noita hormoneita vetää naamariin. Hormonikierukkaakaan en uskalla ajatella ja toinen lapsi on tilauksessa luultavasti alle 5 vuoden sisällä.
  3. Mää en edes mielelläni osta ulkomaisia marjoja. Jos ostan, keitän ihan varmasti ne kunnolla. En voisi kuvitella syöväni niitä ilman kypsentämistä. Varsinkaan raskauden aikana.
  4. ^Ihan samoja aatoksia la:n kaiman kanssa. Ihan tuntemattomat tuijottaa mun vatsaa ja tuntuu että mihin menenkin, niin ensimmäisenä ihmisten katse kohdistuu mun masuun. Kävin työpaikallakin tiistaina, oli ihanaa kun kaikki ihaili mahaa ja sanoivat vaan kivoja juttuja siitä. Ja muutenkin mun olemuksesta, mulle on ollut vaikea hyväksyä tää painonnousu (nyt jo 12 kg) niin ihmettelivät vain mihin ne mun kilot on menneet. Massuakin kehuivat nätiksi ja pieneksi, vaikka itsestä se tuntuu melko isolta. Tuli tosi hyvä mieli.
  5. Tein 3-vuorotyötä sairaanhoitajana, mutta nyt olen jo sairaslomalla. Rv:lla 13 neuvottelin osastonhoitajan kanssa yövuoroista, sain ne jättää pois kun ei enää jaksanut valvoa. (Tuolloin olin todella väsynyt ja huimaustakin oli.) Eli tein aamu- ja iltavuoroja rv:lle 23 jolloin jouduin jäämään kokonaan sairaslomalle supistelujen ja selkävaivojen takia. Mun käsittääkseni yleinen suositus on, että viimeistään rv:lla 20 jättäisi yövuorot pois. Tietenkin jokainen on oma yksilö ja täytyy kuunnella mitä keho sanoo!
  6. Olen vastannut kysyjille, että mitään erikoisia mielitekoja mulla ei ole ollut koko raskausaikana. Mutta nyt tajusin, että makeanhimo on kyllä iso. Välillä on ihan huono omatunto, kun mättää karkkeja. Olen yrittänyt rajoittaa makean syönnin viikonloppuihin, mutta ei se aina tahdo onnistua. Ja ylimääräiset kakut ja keksit olen yrittänyt myös jättää pois. Mitään ongelmia sokereiden kanssa ei ole ollut, mutta painoa on kyllä tullut kiitettävästi. Bmi oli lähtötilanteessa 18, joten terkkari ei painosta sano huomauttele ikinä. Eikä se nyt ihan huolestuttavan paljon ole onneksi noussut.
  7. Onneksi olen vielä närästykseltä välttynyt. Täytyy kylläkin varata Rennietä kaappiin ihan varalta.
  8. Vastasin tuon emme ota/ottaneet vakuutusta. Asia on vielä vähän auki. Voisiko joku kertoa tyhmälle, onko tuosta vakuutuksesta oikeasti hyötyä, eli kannattaako ruveta maksamaan? Meillä tulee rahatilanne olemaan todella tiukka luultavasti koko äitiyslomani ja mahdollisen hoitovapaan ajan. Mietityttää, että mihin sitä rahojansa laittaa. Eli millaisessa tilanteessa tuosta vakuutuksesta on hyötyä? Eikös tavallinen lääkärikäynti ainakin ole alle 18-vuotiaalle ilmainen? Ja lääkkeistäkin esim. antibiootit ei tarvitse juuri itse maksaa, kun kela korvaa osan. (Noloa että tiedän näin vähän, kun itsekin työskentelen hoitoalalla...) Toivomme tietenkin, että vauva on terve, eikä mitään ylimääräisiä kustannuksia tule, mutta vannomatta paras.
  9. ^Melkein sama juttu. Työskentelen sh:na vuodeosastolla. Työ on fyysisesti raskasta (ja henkisestikin). Seisomista, kävelyä, nostelua, kääntelyä, aggressiivisten dementikoiden huidottavana oloa... Olin saikulla pari viikkoa n. r-viikolla 13, olin todella uupunut ja huimaustakin oli. Sen jälkeen voin ihan hyvin viikolle 22 asti, jolloin alkoi töiden jälkeen tulemaan supistuksia. Ja alaselkäkipu on varsinkin iltaisin kovaa! Olen siis ollut kohta viikon sairaslomalla. Neuvolalääkäri antoi vai viikon saikkua, mutta itse epäilen töihin menoa maanantaina. Luultavasti sairasloma jatkuu. Työ ei kuitenkaan kevene, eikä vatsa pienene...
  10. Raskaus on tällä hetkellä tilanteessa 21+4. BMI ennen raskautta oli 18, (167/51). Painoa on tähän mennessä tullut 8 kg, tänä aamuna vaaka näytti siis 59 kg. Terkkari on joka kerta sanonut, että kun lähtöpaino on noin alhainen, saa painoa tullakin. Eli en ole sen puoleen huolestunut. Terkkari sanoi myös, että sitten imettäminenin sujuu paremmin, kun on "vararavintoa" kerääntynyt. Syönyt olen terveellisesti ja herkuttelut on ajoittuneet lähinnä viikonlopuille. Mm. verensokereita olen seurannut itse töissä, kun työskentelen sh:na ja ihan normaaleita ovat olleet. Tottakai mietityttää hieman, että paljonko tuota painoa ehtii tulla. Tasaisesti se kuitenkin näyttää nousevan. Mulla ei ole ollut painon kanssa ikinä ongelmia, joten uskon kilojen lähtevän sitten kun on ajankohtaista.
  11. Ehdottomasti otan äitiyspakkauksen esikoiselle, kun sellaisen ilmaiseksi saa.