Lintu

Aktiivijäsen
 • Content count

  241
 • Joined

 • Last visited

About Lintu

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Meidän toinen lapsi syntyi kotiin. Synnytys kesti 3 tuntia ensimmäsistä supistuksista (jotka tuli harvakseltaan) ja lapsivesien menosta tunnin päästä vauva oli maailmassa. Oltaisiin hyvin ehditty sairaalaan jos oltaisiin heti lähdetty kun supistukset alkoi, mutta en tajunnut että on kiire kun esikoinen ei syntynyt mitenkään nopsaan (oli tosin perätilassa joten se varmaan hidasti tuloa). Kun lapsivedet oli mennyt soitin ensin mummin hoitamaan esikoista ja sitten sairaalaan. Kesken puhelun alkoi ponnistuttaan ja mies soitti ambulanssin. Kun ambulanssi tuli, totesivat heti ettei lähdetä sairaalaan ja kutsuivat lisää apua. Omaa oloa helpotti kun lääkärikin ehti tulla ennen syntymää. Onneksi asutaan pelastusaseman lähellä!
 2. Toinen synnytykseni kesti supistusten alkamisesta n. 3 tuntia. Esikoisen synnytys ei ollut mitenkään nopea (hän tosin oli perätilassa joten se varmaan hidasti tuloa), joten en tajunnut lähteä sairaalaan heti supistusten alettua. Lapsivedet meni n. 2 tuntia supistusten alkamisesta ja pian sen jälkeen alkoi jo ponnistuttaan. Ei ehditty sairaalaan vaan tyttö syntyi kotona. Jos joskus vielä lapsia tulee niin kyllä kovasti jännittää missä vaiheessa sairaalaan pitää lähteä ja tuleeko tehtyä turhia reissuja, jos sinne heti ensimmäisestä supistuksesta lähtee.
 3. Muuten en osaa tuohon vastata, mutta kyllä meillä oli busseissa matkarattaat mukana (ostettiin ihan reissua varten muutmalla kympillä huutiksesta). Ne laitettiin aina matkan ajaksi kasassa bussin alle tavaratilaan. Busissa (ja takseissa) poika istui sitten sylissä.
 4. Me oltiin eilen muumimaailmassa ja oli tosi kiva reissu. Sattu hyvä ilma, mutta väkeä ei ollut kovin paljon, joten hyvin pääsi katselemaan. Rattaitten kanssa kulkemisessa ei ollut munkaan mielestä mitään ongelmaa ja suosittelen myös ottaan omat eväät mukaan. Meillä 2 v poika nautti kovasti muumien halimisesta, kaikista nähtävyyksistä ja esityksistä, joten suosittelen kyllä paikkaa. Yö me oltiin Bridget Inn nimisessä majatalossa Naantalissa. Tuolta oli kävelymatka muumimaailmaan ja auto meillä olikin parkissa koko ajan kadun varressa majatalon vieressä. Tuolla majatalossa oli ihana omistaja, nätit vanhan aikaiset huoneet ja hyvä luomuaamiainen. Siellä oli myös lapsille leikkihuone, jossa meidän poika viihtyi hyvin.
 5. Me juuri varattiin kesäkuulle B&B majoitus Naantalista läheltä muumimaailmaa. Alunperin tarkoituksena oli aamulla ajaa parin tunnin matka tuonne Naantaliin ja ekana päivänä kierrellä Naantalissa ja mahdollisesti käydä uimassa ja sitten toisena päivänä mennä sinne muumimaailmaan ja illalla ajaa kotiin. Varausta tehdessä kuitenkin sanottiin, että heillä on myynnissa joku halvempi kahden päivän lippu muumimaailmaan ja nyt mietinkin, että kannattaisiko se muumeilu jakaa kahdelle päivälle. Vähän mietityttää ettei vaan mene liian pitkäksi se toinen päivä 2-vuotiaalle, kun silloin jää päiväunet välistä. Olisi kiva kuitenkin nähdä kaikki mahdollinen Muumimaailmassa kun se kuitenkin meidän matkan pääetappi on. Tätä ketjua lukiessa rupesi mietittyttään myös kannattaako sinne ottaa rattaat vai ei. Inhottava, jos rattaitten kanssa ei pääse joka paikkaan. Toisaalta ei ole kiva kantaa koko ajan selässä reppuakaan, jos eväitä ottaisi sinne mukaan. Ja tietysti vielä se, että jaksaisiko poika koko päivän kävellä. Täytyy pohtia...
 6. Toinen pojan hoitajista asuu kerrostalossa, mutta tiedän että heillä on kesämökki jota juuri remontoivat talviasuttavaksi ja aikovat alkaa asumaan siellä osittain. Sitten on kyllä hankalampi, jos ei tiedä että olisi mökkiäkään.
 7. Meillä poika on ollut vuoden ryhmiksessä ja jää nyt kesällä pois. Olen miettinyt jos antaisin hoitajille (2 kpl) kiitoslahjaksi luumupuun taimet. Mitä mieltä olette? Ei olla kovin läheisiksi tultu hoitajien kanssa, joten en tarkkaan tiedä heidän makuaan enkä siksi oikain uskaltaisi ostaa mitään sisustukseen tms. liittyvää tavaraa. Toisaalta olisi kuitenkin kiva, että lahja olisi jotain pysyvää. Onko nuo taimet tyhmä idea? Saa toki antaa muitakin lahjaideoita.
 8. Päätin tässä juuri mitä askarrellaan mummuille äitienpäivälahjaksi. Tarkoitus olis tehdä kortti, johon minä leikkaan ensin pahvista pusukalan ja poika saa koristella sen paljeteilla (=suomuja). Tuo kala liimataan korttipohjaan ja tehdään lisäksi punaisella sormivärillä sydämiä. Lisäksi poika saa askarrella kukkasen. Ajattelin, että värittää vessapaperirullan sormivärillä vihreäksi ja sitten liimataan siihen vihreät lehdet ja punaiset terälehdet (joita ehkä poika voisi koristella tussilla, kimalleliimalla tai jollain).
 9. Kyselempä nyt täällä, että minkälaisia taaperolle maistuvia salaatteja tai muita kasvislisukkeita teette? Olen tosi huono tekemään salaatteja ja raasteet tuntuu tällä hetkellä huonosti uppoavan pojalle. Salaatit jää sen takia vähille kun tuntuu, että varsinaiset salaatti salaatit menee hirmu nopsaa huonoksi. Usein tulee sitten pilkottua ruuan lisäksi vain kurkkua, tomaattia ja/tai paprikaa. Kaikkiin ruokiin yritän upottaa edes vähän vihanneksia, että niitä tulisi sitä kauttakin. Jossain vaiheessa poika söi mielellään keitettyjä vihanneksia, mutta sitten tuli stoppi. Pitäisi niitä kyllä taas yrittää. Aiheessa pysyäkseni vastaan, että meillä syödään tänään he-ma-palla höystettyä makaronilaatikkoa.
 10. Huomenna on taas kauppapäivä ja mietin ensi viikon ruokalistaa. Tälläiseen päädyin: LA: viipaleperuna-jauhelihavuoka SU: kanankoivet ja riisiä MA: vappuaaton kunniaksi herkutellaan ranskalaisilla (joita poika ei ole ennen kotona saanut) ja lihapullilla, nakeilla, perunasalaatilla ja patongilla. Mietin jos tekisi vielä lisäksi sellaisen cocktailtikku-siilin, johon voisi laittaa ainakin juustoa, viinirypäleitä, melonia, kurkkua, paprikaa... TI: kalakeitto Kun edelliset on syöty: makaroonilaatikko
 11. Kiitos vastauksista Todennäköisesti saisin sitten viitisen viikkoa palkkaa, jos sairaslomalle pitäisi jäädä. Tämä nyt ei omasta mielestäni ole ajankohtaista, mutta kun terkka väläytti sairasloman mahdollisuutta supistusten takia niin rupesin tätä asiaa pohtimaan. Saa nähdä mitä lääkäri asiasta tuumaa.
 12. Ok. Yritin käydä TESsiä tutkimassa, mutta en nyt ihan päässyt selvyyteen. Osaako kukaan sanoa, mikä on tilanne kaupan alalla? Kuuluuko katsoa ihan vaan sitä kohtaa, jossa puhutaan yleisesti sairaslomatapauksista? Silloin siihen ilmeisesti vaikuttaa työsuhteen kestokin? Muoks. Tarkoititko Jenny-Maria, että jäit sairaslomalle kolme viikkoa ennen äitiysvapaan alkamista?
 13. Jos jää ennen äitiyslomaa sairaslomalle niin saanko siltä ajalta ihan normaalisti palkan vai maksetaanko siltä ajalta esim. jotain kelan päivärahaa? Ja onko sillä merkitystä kuinka paljon ennen äitiyslomaa sairaslomalle jää?
 14. Tämä! Aloin jo epäillä vaikka mitä kun olin niin pitkään niin kipeä, mutta kaikki oli ilmeisesti ihan normaalia. Sairalassa oli yhtä tuskaa kun yöt piti hoitaa yksin vauvaa vaikka en meinannut saada sitä edes sängystään pois. Kun vauva oli 3 viikkoa niin jännitti miten pärjään päivät yksin lapsen kanssa kun miehen piti palata töihin. Nyt toivon kovasti, etten olisi tästä toisesta yhtä kipeä kun en todella tiedä miten pärjäisin yksin kahden lapsen kanssa päivät.
 15. Lapsi syntyi maanataina 22 jälkeen (sairaalaan mentiin tuolloin maanataina joskus 12 aikaan) ja kotiin lähdettiin sunnuntaina heti aamupäivästä kun lupa saatiin. Ensiksi pojan keltaisuutta seurattiin ja lopulta oli vuorokauden valohoidossa.