Tricky

Aktiivijäsen
  • Content count

    378
  • Joined

  • Last visited

About Tricky

  • Rank
    Aktiivi
  • Birthday 05/17/79

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Eli minua kiinnostaisi tietää, kuinka isoja vauvanne ovat syntyessään olleet? 4600g ja 51 cm (rv 41+6) Oliko iso vauva etukäteen odotettavissa vai tuliko koko teille täytenä yllätyksenä? Synnytys käynnistettiin alkavan raskausmyrkytyksen vuoksi 41+5. Kokoarvio edellisenä päivänä sekä vatsan päältä että ultralla oli 3700g. Eli aikomoinen yllätys oli, itse tosin olin ihan varma, että on yli nelikiloinen, mutta noin suurta en osannut odottaa. Miten raskausaika sujui? Raskaus oli aika vaikea, kärsin puolesta välistä kovista alaselkäkivuista enkä priin viimeiseen kuukauteen saanut oikein edes nukuttua, kun lonkat särkivät niin pahasti, etten pystynyt makaamaan kyljelläni kauaa. Levottomat jalat vaivasivat, samoin turvotus oli aivan järkyttävää. Miten sujui synnytys? Tuliko alakautta vai sektiolla? Synnytys käynnistettiin alkavan raskausmyrkytyksen vuoksi 41+5. Olin tullut sairaalaan jo kaksi päivää aikaisemmin kamalan verenpainepäänsäryn vuoksi. Vauva tuli alakautta suht ok, synnytys kesti 13h, ponnistusvaihe 30 min. Episiotomia tehtiin ja repesin pahasti syvälle emättimeen. Miten toivuitte synnytyksestä? Jäikö teille synnytystraumoja/pelkotiloja? Synnytyksestä toipuminen kesti, epparihaava oli tosi kipeä, samoin repeämät. Mutta n. kolmen kk kuluttua alkoi olla parempi tilanne. Traumoja tai pelkotiloja ei jäänyt. Onko iso vauva vaikuttanut mahdollisiin raskaustoiveisiinne negatiivisesti? Ei, ainoastaan toivon, että käynnistykseltä vältyttäisiin, kokisin mielelläni luonnollisesti käynnistyvän synnytyksen.
  2. Mä kävin esikoisen odotusaikana manipurassa ja tykkäsin kyllä, vaikka tietty jotkut jutut meni hieman yli, kuten Malletti mainitsi. Aluksi oli hieman järkyttynyt, koska olen itse harrastanut astanga joogaa, ja olin manipuran tunnin jälkeen ihan ihmeissäni, että eihän tässä tullut edes hiki! Mutta tajusin kyllä, että kyseessä oli ihan eri tyylinen liikuntaharrastus, jossa tarkoitus ei ollutkaan treenata niin kovaa. Aallotar: pärjäät varmasti vielä tammikuussa! Liikkeet on helppoja ja pehmeitä ja keskitytään paljon lantion pohjaan.
  3. Tuu-tikki: Mä en ainakaan huomannut tuollaista, että olisi rinnan päät jääneet kiinni, mä käytin ihan niitä kertakäyttösuojia. Mulla pysyi nännin päät hyvässä kunnossa, en ikinä rasvaillut tms, eikä mitään ongelmia ollut. On varmaan aika yksilöllistä. Ja mulle myös ihan suoraan kiellettiin, ettei mitään renkaalla istumista, olin revennyt pahasti ja oli inhottavaa paineen tunnetta alhaalla (tuli synnytyksessä kivat pukamatkin), joten neuvottiin pysymään makuulla tai puoliksi kyljellään. Oli kyllä inhottavaa, meni monta viikkoa, ennen kuin pystyin istumaan kunnolla.
  4. Mä sain esikoisesta tuon audit-testin täytettäväksi, mutta kukaan ei koskaan sitä enää kysellyt, joten en muistanut sitä ikinä palauttaa eikä siihen ikinä palattu. Nyt tätä toista odottaessa en ole kyseistä lomaketta saanut, tosin olen käynyt neuvolassa vaan kerran.
  5. ^Mulle lääkäri sanoi (kun oli arvioinut 900g alakanttiin, eli 3700 ja vauva painoikin 4600, arvio oli tehty edellisenä päivänä ultralla ja vatsan päältä), että se arvio voi heittää sen +/-20%. Vasta myöhemmin lyhyellä matikalla tajusin, että tuo heittohan oli yli 20%. Musta siis suuri heitto, mielenkiinnolla odottelen, mitä veikkauksia tästä toisesta sitten joskus tulee...
  6. Juksu: Me kerrottiin esikoisesta sukupuoli etukäteen kaikille, koska se tiedettiin. No, tästä toisesta meinataan pitää salassa ainakin sukulaisilta, koska osan kommentit ja tekemiset loukkasivat (yliherkkää raskaana olijaa). Anoppi oli aivan varma, että meille tulee poika ja puhui koko ajan niin. Itsellä taas oli tosi tosi voimakas tyttöolo, joka ultrassa varmistui. Vaikka anopille tytön tulosta kerrottiin, jatkoi hän silti poikahössötystä ja kantoi meille vaaleansinisiä vaatteita. Miehen isoäiti toivoi myös kovasti poikaa ja sanoikin sen, ihan siis että "toivottavasti sieltä tulee poika". Muutaman muun kanssa jouduin ihan kinaan, kun kerroin, että tyttö on tulossa, inttivät siis vastaan, että ei voi, kun on ihan "poikamaha". Otti silloin päähän ja rankasti, tuntui että mua pidettiin ihan idioottina ja vauvaa vähäteltiin sukupuolen vuoksi. Eli tässä muutamia syitä, miksi haluan tällä kertaa pitää sukulaisilta sukupuolen salassa, kavereille varmaan kerron kuitenkin.
  7. Tulin korjaamaan edellistä tietoa, sillä soittelin kelalle ja löysin sivuiltakin tämän: Vanhempainpäivärahat (erityisäitiys-, äitiys-, isyys- ja vanhempainraha) eivät välttämättä estä kotihoidon tuen saamista, jos perheessä on muita alle kouluikäisiä lapsia. Saat kotihoidon tuen hoitorahaa, jos lapsista maksettavien hoitorahojen määrä ylittää vanhempainpäivärahan määrän. Hoitorahana maksetaan siis hoitorahan ja vanhempainpäivärahan erotus. Kela ei maksa hoitolisää, jos sen määrä on etuuksien yhteensovituksen vuoksi alle 16,81 e/kk. Eli minulla ainakin vanhempainpäiväraha on huomattavasti suurempi, kuin kotihoidon tuki, eli jäädessäni uusen vauvan kanssa äitiyslomalle, en saa esikoisesta enää hoitorahaa, vaikka hän kotihoidossa onkin. Tämä siis on varmistettu vielä Kelalta. Tässä vielä esimerkki Kelan sivuilta: Äiti saa nuorimmasta lapsestaan vanhempainrahaa 750 e/kk. Nuorimmaisen lisäksi äiti hoitaa kotona perheen 2-, 5- ja 6-vuotiaita lapsia, joista hän hakee hoitorahaa. Hoitorahaa maksetaan aina siltä osin kuin lapsista maksettavien hoitorahojen määrä ylittää päivärahan määrän: hoitoraha 314,28 e + sisarkorotukset 60,46 e + 60,46 e - 750 e = 0 e. Tässä esimerkissä hoitorahaa ei jää maksettavaksi, sillä vanhempainpäivärahan määrä ylitti hoitorahan määrän. Perheen nuorimmasta lapsesta ei voida maksaa hoitorahaa, sillä perhe saa lapsesta vanhempainrahaa. Tällöin lasta ei myöskään huomioida hoitorahalaskelmassa. Hoitolisää perhe voi saada, jos perheen kokonaistulot jäävät alle sallitun rajan.
  8. ^Kiitos! Mitä mä sillä kaikella rahalla sitten teen!? Kyllä tulee siis tuntuva korotus, kun nyt mennään vaan kotihoidontuella, jotenkin ajattelin, etten sitten saisi sitä, kun jään äitiyslomalla, mutta hieno homma näin!
  9. Nyt seuraa tyhmä kysymys: kun jään uuden vauvan kanssa äitiyslomalle, saanko silti esikoisesta hoitorahaa? Esikoinen on siis kotihoidossa vielä ainakin vuoden.
  10. Meillä tyttö on sanonut ekat sanansa jo kymmenkuisena (nyt 1v 2 kk), ja nyt sanoja tulee jo ihan älyttömän paljon, samoin matkii kovasti kaikkea, mitä hänelle sanotaan. Ihan oikeita ja selvästi ymmärrettäviä sanoja on varmaan parikymmentä, sitten on omaa taaperokieltä, jota minä ymmärrän. Kiinnostus puhumista kohtaan on siis tosi suuri, mutta en tunne ketään toista tämän ikäistä, joka näin paljon jo puhuisi. En kuitenkaan tullut tänne mitenkään "leuhkimaan" , vaan alkuperäiselle kysyjälle vaan halusin tulla kertomaan, että meillä on neuvolassa kauheasti ollut puhetta tuosta tutista, kuinka se (muka) hidastaa puheen alkamista. Aikamoinen tutti-riippuvuus siis meidänkin tytöllä, on suussa nukkuessa, samoin autossa ja rattailla kulkiessa. Yritän piilottaa sitä kotona, mutta tyttö muistaa sen ja osaa pyytää sitä (tutti on meidän tytön kielellä joko auttu tai tuttu). Mutta siis tutti ei ainakaan meidän tapauksessa ole millään lailla hidastanut puheen oppimista. Muoks: Enkä siis tosiaan olisi sinuna vielä ollenkaan huolissani, lapset oppii puhumaan eri tahtiin, samoin kuin esim liikkumaan. Toiset lähtee kävelemään 9 kk iässä, toiset 1v6kk. Ja ihan normaalia kaikki!
  11. Pakko kertoa, mitä meidän tyttö, 1v2kk, on oppinut äidiltä. Kysyin tytöltä yksi päivä, että mennäänkö katsomaan, tuleeko vaikka telkkarista jotain. Tähän typy vastaa riemastuneena "PEEPEE!" (Eli BB)
  12. ^ Tietenkään tarkoitus ei ole millään lailla läskiksi ruokailua heittää, ei ennen eikä jälkeen sokerirastitusen, oli tulos mikä hyvänsä. Yleensä syön esikoisen kanssa samaa ruokaa, eli tavallista kotiruokaa, paljon kasviksia. Lihaa syön melko huonosti, olen entinen kasvissyöjä, eikä liha kovin hyvin maistu edelleenkään. En kuitenkaan usko, että alan mitään kaloreita laskemaan tai hiilareita tarkkailemaan tässä vaiheessa vielä, herkkuja olenkin jättänyt jo vähemmälle. Luulen, että odottelen kuitenkin siihen rasitukseen asti, ennen kuin mitään radikaalia tuolle ruokavaliolle teen, koska mielestäni se koostuu hyvistä asioista (pasta ja riisi on tummaa, leipä täysjyvää tai ruista).
  13. Kyselenpä teiltä, kun olette experttejä . Eli, esikoinen syntyi käynnistettynä 41+6. Painoarvio edellisenä päivänä oli 3700g. No, tyttöhän painoikin sitten 4600g. Mulle oli tullut raskauden aikana reilu 20 kg painoa, josta osa turvotusta, synnytys käynnistettiin alkavan raskausmyrkytyksen takia. Vauvan syntymän jälkeen yksi lääkäri väläytteli RaDin mahdollisuutta, sokerirasitustestiä mulle ei ollut tehty. Nyt olen siis uudestaan raskaana, ja toi RaDi mietityttää. Pääsen automaattisesti sokerirasitustestiin esikoisen suuren koon vuoksi. Testi on tarkoitus tehdä rv 24-28. Mielestäni melko myöhään, mitä mieltä te muut olette? Entä mitä mieltä olette, kannattaisiko ruokavaliota yrittää rukata jo ennen mitään testejä, olisiko fiksua siirtyä RaDi-ruokavaliolle jo nyt? Kaikki ylimäräiset kilot putosi mulla n 3-4 kuukaudessa synnytyksestä, BMI ennen molempia raskauksia oli 21. Mielestäni syön suht terveellisesti ja monipuolisesti. Kiitoksia, jos joku jaksaa vastailla, mietityttää kovasti tämän raskauden kulku.
  14. Voi Pirskatti, typy painoi 1 v 12600g.... Mutta tosin eipä tuota painoa varmaan enää kovalla vauhdilla, tule, täytyy katsoa sitten lähempänä, meneekö painoraja turhan lähellä.
  15. Itse kuulin myös tänään, että Emmaljungalla on sisaristuin, ja kyseinen vehje voisi olla meillekin tosi hyvä! Osaatko sanoa, mikä siinä oli painoraja? Vaunuina meillä on kyllä Briot, mutta mietin, että voi tulla halvemmaksi myydä Briot, ja ostaa Emmaljungat ja sisaristuin, kuin että ostaa tuplat, jolloin en voisi Brioja myydä kuitenkaan, koska perus vaunut haluan, että meillä on kuitenkin....