jokipaltio

Aktiivijäsen
  • Content count

    740
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jokipaltio

  1. Meillä haaveissa isäkuukausi Thaimaassa joulu-tammikuussa 2015-2016. Bangkokissa haluamme käydä, mutta pääosan 4 viikon lomasta viettää bungalowissa. Thaimaa on meille täysin tuntematon kohde, eli suosituksia paikasta otetaan vastaan. Samoin kokemuksia bungalow-majoituksesta, minkälaista on lasten kanssa (meillä silloin 6-, 4-, ja melkein 2-vuotiaat), mistä kannattaa vuokrata jne. Myös suosituksia matkatoimistoista otetaan vastaan
  2. From the album jokipaltion vaatteet

  3. From the album jokipaltion vaatteet

  4. From the album jokipaltion vaatteet

  5. From the album jokipaltion vaatteet

  6. From the album jokipaltion vaatteet

  7. From the album jokipaltion vaatteet

  8. From the album jokipaltion vaatteet

  9. Meidän Vibeistä on sisäkumi puhki ja ostettiin ihan tuollainen pyörän sisäkumi Prismasta. Sormet ja hermot on riekaleina, mutten vaan saa kumia paikoilleen. Vaikuttaa tuo pyörän sisäkumi vähän leveältä, onko näihin saatavilla omia sisäkumia (Suomesta, koska tarve ois asap) tai oisko muuten antaa jotain vinkkiä asiaan?
  10. Tulin bongailemaan ristiäislajaideoita ja voisin jättää tänne vaihtariksi listan meidän lasten mieleenpainuvimmista ristiäislahjoista: Poika: - Block-valaisin - Pikku Prinssi pop up-kirja - kellopeli - junaradan aloitussetti - vauva-Reinot Tyttö: - kastesormus - enkeliriipus (85v. isoisoisältä, saatesanoilla, joten siksi oli erityisen tärkeä) - Peukaloliisa-kirja - luomumerinovillaiset kietaisuneule ja housut - pikkuinen Marimekon salkku aarteille - Festivo-kynttilänjalat Lisäksi mummalta molemmat saivat Aarnion Pastilli-säästölippaat ja -tilit pienellä pesämunalla.
  11. Me jätettiin talojen ulkopuolelle ja niin näytti muutkin tekevän, mutta meillä olikin siis kävelevä lapsi (1v 9kk silloin), rattaat oli hätävarana mukana. Joo, tuo kaikkialle oli hämäävästi sanottu, ei siis kaikkiin "sisätiloihin" pääse, mutta kynnykselle asti kuitenkin Niin ja Lintu: me jaettiin käynti kahdelle päivälle ja oli meidän mielestä hyvä ratkaisu, kun nähtävää ja tehtävää oli niin paljon. Meidän poika olisi varmaan yhden päivän pelkästään uitellut puuveneitä, jos olisi annettu
  12. Scarlet me saatiin ainakin auto ilmaiselle paikalle lähelle viime heinäkuussa, kun mentiin ihan aamusta ja paljon oli vielä kadulla tilaa (Tuulensuunkadun satamanpuoleinen pää), joten suosittelen yrittämään. Ja meillä oli rattaat mukana, ihan hyvin pääsi niillä kaikkialle.
  13. Minkäslaisia pojan nimiä teille tulee mieleen tällaisilla spekseillä: viisi kirjainta ja keskimmäinen kirjain L?
  14. Otettiin omat kaikki mukaan, minimarketteja oli kivasti ja vauvanruoat näytti olevan hedelmäsosepuolta, mutta esim. korvikejauhetta ja vaippoja olisi ollut hyvin. Varmaan asiaan vaikuttaa se, että tuo oli nimenomaan lapsiperhekohde. Ja hotellissakin oli minimarketissa hyvät valikoimat. Mutta aamupalatarpeet oli yllättävän tyyriitä, esim. purkki jugurttia maksoi lähemmäs 2 euroa vrt. gyros 2,5 euroa, joten oltiin tyytyväisiä, että meillä oli hotellista aamupala (alle 10 euroa/pvä/aikuinen, lapset ilmaiseksi) ja muutenkin kaikkiin snakseihin meni varmaan enemmän rahaa, kuin ravintolaruokailuun. Makrigialos on pieni kalastajakylä, suurempi Ierapetran kaupunki (9000 asukasta muistaaksen, että ei mikään jättimäinen)i on n. puolen tunnin bussimatkan päässä. Lentokenttä oli se H:lla alkava Kreetan kenttä ja bussimatka 2h, puolessa välissä pysähdys huoltoasemalla, koska tullessa lentokentällä ei ollut mitään ostomahdollisuuksia ja paluumatkalla ei bussissa (olisi) saanut syödä, joten oli aamiaistauko. Matka oli aika mutkainen, joten bussissa yökkäili porukka ihan urakalla. Kanssaturistit oli pääasiassa skandinaaveja, jonkun sanan brittienglantia kuului ja meitä suomalaisia oli vain yksi vähän vajaa bussillinen. Lasten ohjelmanumerot oli ruotsiksi/norjaksi ja esim. hotellin henkilökunta puhui ruotsia. Soittivat kuitenkin tasapuolisuuden vuoksi Frontside Ollien lasten minidiscossa
  15. Nyt on Makrigialos koettu ja nähty ja ihanaa oli! Aivan täydellinen lapsiperheen lomapaikka, nimenomaan rentoa lökölomailua kaipaaville ja ajankohtakin oli mainio,näin sesongin alussa, kun porukkaa oli vielä sopivasti ja kelit täydelliset meille, pitkähihaisia ei tarvittu, mutta liian kuumakaan ei ollut. Saa kysellä, kerron mielelläni
  16. No tuota mä vähän pelkäsin, että joutuu tuliaisostoksille , kiitos vastauksista!
  17. Meillä jo matka häämöttää, 45 päivää Makrigialokseen, onko kellään kokemuksia? Kovasti mietityttää, että kannattaako ruuat ja vaipat roudata mukana silloin 7kk vanhalle vauvalle, mielipiteitä?
  18. Semi ot, mutta meidän esikoista luultiin usein vuosikkaana tytöksi (varmaankin ulkovaatteiden värityksen perusteella), enkä kyllä lähtenyt korjaamaan, mutta noloja tilanteita seurasi, kun ihastelijat seuraavaksi kysyivät, että mikäs tytön nimi on...
  19. ^kiitos tuosta pulkkavinkistä, en ookaan tajunnut tuota mahdollisuutta! Meidän Vibet kulkee mun mielestä oikein kivasti lumessa, käytössä on ollut vauvan synnyttyä päivittäin ja lenkkeillyt olen niiden kanssa myös. Iso plussa on kyllä tämä vaunujen kapoisuus näin lumiseen aikaan, meilläpäin ainakin kävelytiet aurataan välillä tosi kapeiksi ja tuplaleveillä vaunuilla saattaisi olla mahdotonta niistä mennä.
  20. Tässä Kreikan kävijöille haaste, kertokaas mihin meidän kannattaa mennä kun speksit on nämä: - 2 aikuista, 2 lasta (matkustusajankohtana 2,5v ja 0,5v) - huhtikuun lopussa, toukokuun alussa - tykättiin Pargasta, mutta ei haluta kuitenkaan vielä uudestaan sinne - eli kaivataan merta (ja uima-allasta), lämpöä, hyvää ruokaa ja vähän jotain nähtävää/tehtävää - ei ole intoa vuokrata autoa ja kierrellä missään, vaan kaikki tarvittava pitäisi löytyä kohteesta - ei pelätä korkeuseroja/vaikeakulkuisuutta
  21. Onkohan täällä ollut tällainen idea jo joulukalenteriin? Meille tupsahti postiluukusta mumman tuunaama Mauri Kunnaksen jouluaiheinen palapeli, josta on otettu 24 palaa pois ja loput liimattu paikoilleen. Puuttuvien palojen kohdat on numeroitu 1-24 ja puuttuvat palat paketoitu ja paketit numeroitu. Ideana siis, että lapsonen saa joka aamu asettaa oikea palan oikealle kohdalle ja kuva muodostuu pikkuhiljaa. Aivan nerokas idea mun mielestä!
  22. Olinpahan epäselvä, mutta siis tarkoitin tosiaan noita palveluita. Aiemmin olen ostanut leffalippuja, lahjakortteja kauneushoitoihin ja hierontoihin ja noita "toisenlaisia lahjoja", mutta tulisko jotain muuta mieleen? Tokihan on noinkin, ettei 3 v. arvosta muoviläpyskää, mutta kun katselin tuota oman 2 veen synttärilahjaröykkiötä (jota lapsonen ei edes jaksanut availla kokonaan, saatikka kiinnostua kaikesta), niin tuli mieleen, että kiva lahja olisi vaikka viedä lapsi HopLopiin, uimaan tai teatteriin. Kun niitä aineellisiakin lahjoja ihan varmasti myöskin tulee.
  23. Mä haluaisin ostaa jotain materiatonta, eli käytännössähän ne on lahjakortteja, mutta onko kekseliäitä ideoita, että minne? Lahjottavia olisi ikähaitarilla 3-60 v.
  24. Kiitos thulin Ja Ekaterinan kertomus luettu myös.
  25. ^Meillä aina lapsena hittiohjelmanumero oli lakunsyöntikilpailu, eli sitä pitkää Snöre-lakua syötiin ilman käsiä (kädet selän takana, seisoen). Ja eikös aarteenetsinnän aarteena voisi olla jotain, mikä kuuluu tarjoiluun? Mä aloin tässä pohtimaan lapsen 2-vuotissynttäreitä ja päädyin palloteemaan selailtuani juhlajuttuja. Pääsee helpolla, kun koristuksena voi käyttää ilmapalloja ja tehdä niistä "lippunauhoja" ja asetelmia, pallokkaisia servettejä yms. luulisi myös löytyvän. Kutsut väsäsin äsken liimailemalla eri kokoisia ja värisiä palloja korttipohjiin (hyvin tuli hyödynnettyä pahvinjämiä) ja nyt yritän kehittää jotain palloihin/ilmapalloihin liittyvää lorua/laulunpätkää mukaan, vinkkejä? Tarjottavana pallokakku (?), cookiepopseja, jotain muffineita, ympyrämuotilla muokattuja kerrosleipiä, ympyränmallisia karjalanpiirakoita ja coctailtikkuja mozzarellapalloista, lihapyöryköistä, viinirypäleistä ja kirsikkatomaateista. Mäkin haluaisin jonkun pienen ohjelman, ei mitään sen suurempaa riehumista, kun tila on hyvin rajallinen, mutta jotain palloihin liittyvää, ideoita?