Lumianna

Jäsen
  • Content count

    48
  • Joined

  • Last visited

About Lumianna

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Kyselinkin aiheesta jo toisaallakin, mutta nyt löysin oikein täsmäketjun!! Juuri samanlaisia pohdintoja itsellä kuin täällä on jo tullut esiin! Välillä tuntuu, että on ihan pöljä kun mietiskeleekin kaikkea tällaista... Mutta juuri tuota "kolmas pyörä"- ajatusta olen myös veivannut - onko sisarussuhteissa niinkään kuitenkaan sellaista? Onko joku todella kärsinyt kolmilapsisen perheen jäsenenä? Toisaalta jos jollekin sisaruksista kävisi jotain, niin toinen ei jäisi aivan "yksin" kun heitä olisikin kolme. Lapseni ovat nyt 1v ja 3v, elämä on melko täyttä ja kiireistä kun käyn myös töissä. Miten tässä vielä kolmannen ehtisi hoitaa!? En ole mikään pullantuoksuinen superäiti, vaikkakin olen kyllä todella tarkka ja huolehtivainen kaikesta. Olen melko mukavuudenhaluinen enkä mikään ”duracel”... Onko minusta siis kolmen lapsen äidiksi? Toisaalta nyt tuntuu, että vastaus olisi kauhistunut EI! Mutta miksi mun sydän sanoo toisin...? En tahtosi vielä ajatella, että ei enää koskaan, vaikka ajatus mietityttää ja ajoittain hirvittääkin... Lisää ajatuksia ja kokemuksia, kiitos!!
  2. Kiitos pikaisista vastauksista anki ja Monalisa!! Taidankin selailla ketjua ihan ajan kanssa läpi, kiitti vinkistä Monalisa! anki: Minkä väriset Duot teillä olisi myynnissä ja millä varustein? Olisin kovin kiinnostunut!
  3. Onko kokemuksia Easy Walker Duoista? Saako nuo etupyörät jotenkin lukittua kulkemaan suoraan? Mietin vaan talvea ja lumihankea... mitenköhän kulku niillä silloin onnistuu? Muuten ainakin vaikuttavat kovin kompakteilta ja kun tuo Maxi Cosin kaukalokin löytyisi jo omasta takaa... Josko jollakin olisi ihan käytännön kokemusta!??
  4. Se, että koko ajan vaan pohtii, pähkäilee ja tarkkailee itseään!!! Ja kun ei saisi "stressata" asialla kun se taas voi vaikuttaa negatiivisesti koko raskautumiseen!! Ja sitten murehtii myös sitä!! Tuskallinen oravanpyörä pyörii siis!!! Oppis vaan ottamaan rennosti tänkin asian... Mut kun ei voi, kun se on maailman tärkein ja ihanin asia!!!
  5. Onko kellään kokemusta Emma BMX - matkarattaista?
  6. Kiitos chloe!! Selvittelimme miehen kanssa myös asiaa eri tahoilta ja näin tosiaan on. Meille sanottiin, että kirjoittamaton sääntö on, että työnantajan kanssa voi sopia etukäteen hoitovapaan kestosta ilmoittamalla alustavasti arvioidun paluuajan vaikka hakemus olisi pidemmällekin. Sitä voi sitten työnantajan suostumuksella pidentää. Tämä edellyttää tietysti joustavuutta työpaikalta ja ehkäpä ihan paikkakohtaisia kirjallisia sopimuksiakin. Käytäntöjä on erilaisia. Toinen vaihtoehto on hakea kahdessa pätkässä... ehkä selkeämpi ja turvallisempi vaihtoehto.
  7. Kiitos Tiitiäinen vastauksestasi! Mitäs sitä meikäläinenkin tyhmiä kyselemään ... sen kun kokeilee itse vaan!! Mä tungin eilen sen valmistamani soseen (kaksi pientä perunaa + porkkananpätkä korvikkeella höystettynä) pieneen pilttipurkkiin ja kutakuinkin purkillinen se satsi oli! höpöli: En tiedä onko tuohon mitään yleispätevää ohjetta olemassa, mutta toisilla varmaan ihan pienikin energiamäärän lisäys päivässä varsinkin siellä illemmalla voi viedä yösyömisen tarpeen pois. Toiset vaativat enemmän. Kokeilemalla se kai vaan selviää. Voisin kuvitella, että jos jokaisella aterialla (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala) menee maidon lisäksi edes jonkin verran kiinteitä, pikku hiljaa lisäiltynä tietenkin, se veisi yösyötön tarpeen pois. Mutta toisaalta tiedän kyllä niitäkin vauvoja, jotka kiinteistä huolimatta syövät vielä pitkään öisinkin!
  8. Eikö kukaan kurkkija tosiaan tiedä/halua vastata?...
  9. Miten paljon määrällisesti teidän vauvat syö sosetta? Esimerkiksi kuinka monta perunaa/annos? + muuta? Olen huomannut, että täällä usein mainitaan määränä 1 pilttipurkki tai 1/2 purkillinen yms. Kuinka monta perunaa tällaiseen purkilliseen menee? Meitin neiti nimittäin syö aivan tolkuttomia annoksia!! Jos keitin yhden perunan ja pätkän porkkanaa, tuntui, että se ei ihan riittänyt... lisääkin olisi mennyt. Ja jotenkin tuntui kurjalta ikäänkuin lopettaa syöminen "kesken". Nyt annoskokona on kaksi (pienen puoleista) perunaa ja pätkä porkkanaa! Näyttää lautasella kamalan isolta annokselta, mutta aina vaan suu aukea vaikka ihan varovasti tarjoan, en todellakaan tuputa. Ja neito juo vielä maitoakin rinnasta päälle! Lihoja ei olla vielä aloitettu, se on vuorossa seuraavaksi.
  10. Kiitos tuhannesti vastauksista!!! Voi *kele sentään, se virkailija kehotti meitä hakemaan suoraan sinne kolmeen ikävuoteen ja sitten sen kun vaan vaihdetaan hoitovapaalaista vaan jossain välissä... Aika järkkyä jos ei sitten voi palatakaan toinen töihin kun haluaa... varoajalla ilmoitettuna tietysti! Ehkäpä työpaikalta löytyy jokin oma sopimuspapru tällaisiin tilanteisiin...
  11. Jos joku vaan tietää tähän vastauksen ja sattuu tätä ketjua vilkaisemaan, niin toivoisin pikaista vastausta... Nämä asiat on meillä nyt nimittäin tosi akuutteja!!
  12. Kysyisin TUTTELI -merkkisestä korvikkeesta, että oletteko alkaneet 6 kk iästä eteenpäin antamaan sitä 2 PLUS maitoa 1:sen sijaan? Niissä on ilmeisesti joku sisällön suhde-ero... Meillä vauva edelleen enemmälti juo rinnasta, mutta nokkamukista treenaillaan myös maidon juontia aterioiden yhteydessä ja sitten soseisiin tietysti laitan korviketta.
  13. Kiva, Kam Jok, kun kerroit mitä teillä päivisin leikitään ja puuhaillaan!! Meitin neiti viihtyy niin kovin huonosti yksinään leikkimatolla tai viltillä... Ok jos joku istuu vieressä, mutta heti tylsistyy jos yrittää lähteä pois! Enkä ole tätä leikittämistä ja vieressä istumista hänelle mitenkään aktiivisesti opettanut tai paremminkin häntä sellaiseen milloinkaan totuttanut. Seurallinen neiti kai sitten vaan?! Tuota meidän päivärytmiä kun tässä pohdiskelin, niin sehän olis aika passeli jos siirtäisin lounaan jo siihen klo 10/11 maidon kanssa, silloin iltapäivällä voisi olla pelkkä maitoateria (joka ehkä vanhempana muuttuisi sose-välipalaksi) ja illemmalla sitten päivällinen. Hah! Mä taidan kyllä vähän liikaa pohtia näitä juttuja!! Sellainen kun olen... OT > Huomaan, että välillä stressaan hirmu paljon kaikista tällaisista asioista, rytmistä, unista, liikkumisesta yms. yms. Kaipaisin niin kovasti oman äitini neuvoja ja tukea, mutta äitini kuoli muutama vuosi sitten... ja tunnen oloni toisinaan kovin yksinäiseksi kun miulla ei ole oikein muita läheisiä täällä päin, eikä muutenkaan sellaisia ihmisiä, joiden kanssa vauvajutuista puhuisin, ja mieskin on aika paljon pois... yrittäjä ja reissuhommia. Siksi kai täällä kaikissa ketjuissa käyn selittämässä ja kyselemässä kaikenlaista, jotta voisi ajatuksiaan jonnekin purkaa ja saada ehkä kokeneempien mielipiteitä ja neuvoja. < OT.
  14. ^ Harmi kun kukaan ei ole edellisiin kysymyksiini innostunut vastaamaan... Kiinnostaa edelleen... Meitin neiti on nyt n. 6 kk. Kiinteitä ollaan opeteltu syömään. Tällä hetkellä meidän rytmi näyttää tältä: n. klo 7 Herää yöunilta > aamumaito n. klo 8 > Ekat päikkärit n. klo 10 Herää > maitoa n. klo 11.30 Toiset päikkärit (tässä välissä usein vaunutellaan) n. klo 13 Lounas (kasvissose) + maitoa (leikkiä yms.) n. klo 14.30/15 Kolmannet päikkärit n. klo 17.30 Päivällinen (kasvissose) + maito (vaunuttelua, vierailuja, leikkiä yms.) n. klo 20.30 Iltapesut + iltamaito n. klo 21/21.30 Yöunille... Meille tulee siis kaksi soseateriaa peräkkäin (unet välissä), onkohan huono juttu? Neuvolasta saadussa oppaassa oli kaksi lämmintä ateriaa vasta 8 kk eteenpäin! Ilta on kyllä meitin neitille liian pitkä pelkän välipalan = marja- tai hedelmäsoseen kanssa kun ei muuten ole mikään tissuttelija vaan joisi maitoa muutenkin aina noihin aikoihin... ehkä ilman sosetta kerran enemmän illassa, mutta se tuntuu olevan turhan tiuha aikataulu kun uni tulee illalla valvomisen jälkeen kuitenkin klo 20 jälkeen. Ehkäpä voisin antaa kasvissoseen jo n. klo 10 maidon kanssa... hmm... no, en tiedä onko mieltä väkisin jotain välipaloja ohjelmaan tunkea!!? "Väli-imetys" siirtyisi näin ehkä iltaan kumminkin, joten... Ehkäpä puurojen lisääminen aamuun ja iltaan tässä lähiaikoina tuo oman lisänsä rytmiin!?
  15. Voi kiitos nopeasta vastauksesta Solveig!! Huomasin juuri, että tuo mun kysymykseni vaikuttaa hieman oudolta kun en mitenkään tarkentanut meidän tilaannetta... Eli ollaan joka tapauksessa kotona (jos vain hyvin menee) siihen asti kun lapsi täyttää 3 vuotta... siis jompi kumpi meistä on kotona lapsen kanssa. Meitä neuvottiin hakemaan suoraan hoitovapaata siihen 3 ikävuoteen asti, mutta sitä ei sitten vielä osata, toisen sekavien työkuvioiden vuoksi sanoa, että missä kohtaa tämä hoitovapaalainen vaihtuu! Eli kun miulla on nyt hakemuksessa hoitovapaa lapsen 3 ikävuoteen asti, mutta jos päättäisinkin sitten vaikkapa ensi vuoden alusta mennä toihin, riittäisi, että ilmoitan aikeistani työnantajalle viimeistään kahta kuukautta aiemmin? Meneekö siis paluun aikaistamisen kanssa samoin?