unksi

Aktiivijäsen
  • Content count

    150
  • Joined

  • Last visited

About unksi

  • Rank
    Aktiivi
  1. Mä tajusin vasta jälkeenpäin, että vauvan liikkeiden hiljeneminen saattoi ennakoida synnytystä. Maanantai-aamuna siis en tuntenut vauvan liikkeitä juuri ollenkaan, vaikka normaalisti poika oli todella aktiivinen liikkumaan. Kävin sen takia jopa synnärin päivystyksessä, jossa todettiin kaiken olevan kunnossa. Lääkäri teki siellä myös aika ronskilla otteella sisätutkimuksen, mikä saattoi myös auttaa asiaa, mutta maanantai-iltana menikin vedet ja poika syntyi sitten tiistain puolella.
  2. Mä olin niin heikossa kunnossa sektion ja reilun verenhukan jäljiltä, etten edes päässyt suihkuun pariin päivään, joten en edes ajatellut meikkaamista. Mutta sen verran olin etukäteen myös valmistautunut, että olin värjännyt ripset ja kulmat, tämä kuuluu muutenkin normaaliin itseni "huoltamiseen".
  3. Mulla tuli myös turvotuksen muodossa aika paljon painoa ja näytin kyllä naamasta varpaisiin raskaanaolevalta. Raskauden alkaessa olin normaalipainoinen ja oikein solakassa kunnossa, mutta raskauden myötä painoa tuli lähemmäs 20 kiloa, joille en juuri minkään voinut tehdä. Ne onneksi jäivät suurelta osin laitokselle ja turvotuksen laskiessa lähtivät tosi nopsaan pois. Nyt vähän reilu kuukausi synnytyksestä, kiloja on jäljellä enää 2.
  4. Mua jäi hieman kaihertamaan se, että lääkärin paikalle saaminen synnytyssaliin ja sektiopäätöksen tekeminen kesti ihan luvattoman pitkään. Mun synnytys ei edistynyt yhden pisteen jälkeen, vaan vauva jäi runnomaan synnytyskanavassa samaan kohtaan pitkäksi aikaa, minkä johdosta kivut oli aivan mielettömät eikä epiduraalin lisäannokset (tai mikään muukaan) enää auttanut. Kun lopulta lääkäri tuli paikalle, oli sektiopäätös tehty puolessa minuutissa. Jos olisi tullut aikaisemmin, olisin ehkä säästynyt jonkun tunnin turhilta kivuilta.
  5. Meilläkin poika taitaa kuulua tähän joukkoon. Syntymämitat: 4240gr ja 54 cm 1 kk: 5430gr ja 56,5cm Hyvää vauhtia kyllä tuntuu pikkumies kasvavan, tosin ei mikään ihme kun musta tuntuu että tuo syö ihan hirmuisesti ja usein.
  6. N. 18 kiloa tuli, joista nyt n. parissa viikossa sulanut 14. Nelisen kiloa vielä tiputettavaa ja toivottavasti vähän ekstraakin pidemmällä aikavälillä. Mä varmaan itse myös otin suurimmat paineet kertyneistä kiloista, kun esim. neuvolassa suhtauduttiin ihan ongelmitta asiaan.
  7. Näistä varsinaisista ässistä ei auttanut sitten niin mikään. Mutta kävin äippäpolilla, missä mulle tehtiin sisätutkimus ja siitä jokunen tunti eteenpäin meni vedet. Ässähän tuokin.
  8. Mä tulen vähän myöshässä kommentoimaan hintakeskusteluja sen verran, että ostettiin justiinsa City Crossit City Kopalla ja värinä grey flowers. Väri on ilmeisesti poistumassa, ja Lastentarvikkeessa tuolle setille tuli yhteensä hintaa 770€.
  9. Aika monihan noista vaivoista tuli ruksittua. Onneksi ei tietenkään kaikki ole yhtaikaa päällä, mutta läpi raskausajan on ollut joku vaiva päällä. Laskettuaika on kuitenkin onneksi käsillä,eli toivon että synnytys muutaman viikon sisään helpottaa asioita. Raskaudesta sanoisin kokonaisuudessaan,että on ollut mielenkiintoinen kokemus,mutta en ihan heti olisi valmis uuteen raskauteen.
  10. ^^Varmaan kannattaa tosiaan kysellä jotain, mistä olisi oikeasti pidempiaikaista apua jos tuota rennietä joutuu käyttämään jatkuvasti. Mulle joskus apteekissa sanottiin (ennen raskautta siis) että rennie vaikuttaa just sen puoli tuntia-tunnin verran ja jos oireet jatkuu pitempään niin ei se rennie enää edes auta oireisiin sen viikon-parin käytön jälkeen.
  11. HYS

    Ihana, että Hyvinkäältä on positiivisia kokemuksia, sinne pitäisi itsekin lähteä synnyttämään ensi kuussa. Meille sanottiin synnytysvalmennuksessa, että noita kaurapusseja ei sairaaloissa ole, vaan kannattaa ottaa oma mukaan jos on. Mutta ilmeisesti siis Hyvinkään kohdalla näin ei ole, kuten mirde tuossa mainitsi?
  12. Näyttää siltä, että mulla kertyy 4 kpl ultria, kaikki julkisella. -np-ultra -rakenneultra -2 kpl ylimääräisiä ultria koon arvioimiseksi (radiepäilyn takia, tosin sokerit ja vauvan koko ollut ihan ok seurannan aikana)
  13. Mulla on maha todella iso, mutta ihme kyllä siihen ei (vielä?) ole tullut raskausarpia. Sen sijaan niitä on tullut rintoihin ja pakaroihin.. toivon, että niitä ei mahaan tulisikaan mutta jää nähtäväksi mitä viimeiset viikot tekevät.
  14. Mulle kanssa neuvolalääkäri määräsi cetirizin ratiopharm -nimisen allergialääkkeen, reseptillä siis saa hieman halvemmalla. Sanoi että setiritsiini on ok, mutta kehoitti ottamaan vain tarvittaessa tabletin, kun normaalisti olen keväisin ottanut kuuriluonteisesti allergialääkkeet.
  15. Aluksi teki mieli enemmän kaikkea suolaista, mutta nyt on alkanut iskeä himo kaikkeen makeaan. Esim. suklaata tai jäätelöä en normaalisti syö lainkaan, mutta nyt on mennyt molempia ilman mitään ongelmia.. mikä näkyy varmaan kohta vaa'allakin..