Aurinko_81

Aktiivijäsen
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

About Aurinko_81

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Ainakin Espoossa löytyy molemmat lomakkeet kaupungin sivuilta ja ne voi lähettää sähköisesti. Lomake on sama, kieli vaan eri. Ei haittaa vaikka kuuluvat eri virastoihin. Joko lähetät sähköisesti tai postitse. Samaan aikaan ei voi hakea sekä suomenkileiseen, että ruotsinkieliseen.
 2. Eli kokemuksia kaivataan Apollomatkojen matkoista? Oletteko olleet tyytyväisiä? Mitä negatiivistä? Hintaero näyttäisi olevan vai onko oikeasti? suunnittelen lomaa ensi kesäksi Kreikkaan ja mietin varaanko matkan aurinkomatkojen vai apollomatkojen kautta. Olemme aina käyttäneet aurinkomatkoja.
 3. Kieltä ei ole tarkoitus osata ja sen oppii hoidossa. Lapsen tulee kuitenkin osata ja puhua äidinkieltään. Tuli kirjoitettua vähän huonosti aikasemmin
 4. Kielikylpypäiväkodit ovat harvoin kunnallisia ja niihin voi olla hyvinkin pitkä jono. Eli hakemus heti kun on mahdollista. Paikkaa voi joutua jonottamaan. Päiväkotiin voi soittaa ja kysyä miten heille haetaan. Pk-seudulla johinkin paikkoihin on pitkätkin jonot. Ei lapsen tule kieltä osata ennen hoidon aloitusta. Kyllä hän hoidossa oppii ja muut lapset auttavat mielellään.
 5. Pieni vinkki, kun lähtee Tukholmaan lapsen kanssa joka juuri on oppinut potalle. Ottakaa potta mukaan kaupungille. Me ei olla löydetty yhtääkään pottaa yleisistä vessoista. Ainakin meidän 2-vuotias ei suostu istumaan pytyllä. Åhlensissa sanottiin, että pottia harvemmin löytyy muualta kuin päiväkodeista. Jos joku tietää lastenhoitohuoneen keskustassa, missä on potta niin kertokaa.
 6. Minä pelkään kuolemaa, omaani, mieheni ja lasteni. Kuolema on lopullista, eikä kukaan tiedä mitä kuoleman jälkeen on. Kukaan ei ole tullut takaisin kertomaan, että ei ole mitään pelättävää. Muitakin pelkoja on niin kuin ahtaat paikat, esim. hissit ja korkeat paikat.
 7. Kokeilkaa Alexandra vielä toinen kerta, vaikka ensimmäinen kerta ei ollutkaan mukava. En usko, että vauva pelkää tämän jälkeen vettä. Varmaan säikähti vaan, jos kannulla yksi kaks heittettiin vettä niskaan. Meillä ensimmäinen kannutus tehtiin ensimmäisellä kerralla, eikä poika ollut moksiskaan. Mutta kannutus tulee tehdä oikealla tavalla niin kuin sanoit, eikä miten sattuu. Vauvalle tulee esitellä ämpäri ja hänelle tulee näyttää miten vesi valuu ämpäristä. Tämän jälkeen tulee varovasti liruttaa vettä takaapäin, niin että vesi valuu hartioille. Tarkoitus ei ole, että otetaan ämpäri vettä ja kaadetaan toisen päähän. Vauvahan säikähtää, kun ei ole ikinä tällaista kokenut. Voit muuten ihan hyvin seuraavalla kerralla sanoa, että et halua opettajan tekevän kannutusta ja haluatte edetä rauhassa. Ihan hyvin voitte odottaa kuukauden ja tämän jälkeen vasta aloittaa kannutuksen. Kannutuksilla ja sukeltamisilla ei ole mikään kiire. Refleksi häviää 6kk iässä ja tämän jälkeenkin vauva oppii sukeltamaan. Tämä vaan ihan tiedoksi, jos opettaja väittää, että on kiire oppia sukeltamaan ennen jotain tiettyä ikää. Ai niin niillä ämpäreillä saa myös vanhemmat leikkiä. Ne eivät ole vaan opettajille tarkoitettuja. Voit itse näyttää vauvallesi miten ämpäristä vesi valuu. eli otat ämpärillisen vettä ja valutat sitä vauvan edessä, mutta niin että vesi ei valu vauvan päälle vaan suoraan takaisin altaaseen. Meillä 2-vuotias poika rakastaa niitä ämpäreitä. Onneksi opettajat eivät tarvitse niitä ämpäreitä kovin usein.
 8. Mistä löydän pojalle henskelit? Poika on laiha ja kaikkissa housuissa ei ole kiristettävää kuminauhaa.
 9. En nyt ehtinyt lukea koko ketjua, joten en tiedä onko tätä jo kysytty. Eli meillä on 2 vuotta vanhat sportit ja nyt mietin voiko vauvan nostaa ylös aikasemmin kuin puoli vuotiaana? Pikkuveli kasvaa hirveetä vauhtia ja mietin onko hänellä jo ahdasta alhaalla. Poika on 62.5cm pitkä ja nukkuu jalat koukussa. Rasittuuko vauvan selkä liikaa, jos nostan hänet aikasemmin ylös?
 10. syntymäpaino 3200g ja 10kg on mennyt rikki vähän ennen 1.5 vuoden ikää.
 11. Kiitos neuvoista. Tein niin kuin pikkaraiset neuvo.
 12. meidän pojan suosikki on en osaa tehdä tuollaista hienoa linkkiä, niin kuin te muut.
 13. Kiitos miinanen tiedoista. vaipat olivat ihan normaalihintaisia, eivätkä alennuksessa. Eli soitan myyjälle.
 14. Onko kellään ollut seuraavanlaista ongelmaa fuzzejen kanssa? Ostin kesäkuussa 3kpl uusia fuzzeja ja nyt ainakin kahdessa on samanlainen ongelma. Kolmas on pesussa, joten täytyy tarkistaa se. Eli ongelma on se, että pul kuori on rikki tai en nyt tiedä miten selittäisin tämän. Eli pul kuoren sisäpinnassa oleva muoviosa hapsottaa. Eli on rytyssä ja on irti. Imua ei saa taskuun helposti sisään, koska muoviosa käyttäytyy niin kuin elmukelmu ja on kokoajan rytyssä. Yhdessä vaipassa on aika suuri osa irti. Toisessa ainoastaan siinä kohtaan missä jalan kumppari on. Tarkistin vanhat fuzzit ja mitään tälläistä ongelmaa ei ole ja ne on ollut käytössä melkein puoli vuotta. Vanhat ja uudet fuzzit olen pessyt 60 asteessa, vaikka ainoastaan uudet saisi pestä. Enkö tämän ongelman takia voi palauttaa vaipat ostajalle, joka on nettipuoti (kotipuoti löytyy). Tarkistin Myllymuksujen vaipat ja Hilivinks vaipat ja ne ovat ihan kunnossa. Tulipa pitkä selostus, ymmärsikö joku?
 15. Uppis mistä löysit tuollaisen seisomalaudan missä voi myös istua???