Aurinko_81

Aktiivijäsen
 • Content count

  72
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aurinko_81

 1. Ainakin Espoossa löytyy molemmat lomakkeet kaupungin sivuilta ja ne voi lähettää sähköisesti. Lomake on sama, kieli vaan eri. Ei haittaa vaikka kuuluvat eri virastoihin. Joko lähetät sähköisesti tai postitse. Samaan aikaan ei voi hakea sekä suomenkileiseen, että ruotsinkieliseen.
 2. Eli kokemuksia kaivataan Apollomatkojen matkoista? Oletteko olleet tyytyväisiä? Mitä negatiivistä? Hintaero näyttäisi olevan vai onko oikeasti? suunnittelen lomaa ensi kesäksi Kreikkaan ja mietin varaanko matkan aurinkomatkojen vai apollomatkojen kautta. Olemme aina käyttäneet aurinkomatkoja.
 3. Kieltä ei ole tarkoitus osata ja sen oppii hoidossa. Lapsen tulee kuitenkin osata ja puhua äidinkieltään. Tuli kirjoitettua vähän huonosti aikasemmin
 4. Kielikylpypäiväkodit ovat harvoin kunnallisia ja niihin voi olla hyvinkin pitkä jono. Eli hakemus heti kun on mahdollista. Paikkaa voi joutua jonottamaan. Päiväkotiin voi soittaa ja kysyä miten heille haetaan. Pk-seudulla johinkin paikkoihin on pitkätkin jonot. Ei lapsen tule kieltä osata ennen hoidon aloitusta. Kyllä hän hoidossa oppii ja muut lapset auttavat mielellään.
 5. Pieni vinkki, kun lähtee Tukholmaan lapsen kanssa joka juuri on oppinut potalle. Ottakaa potta mukaan kaupungille. Me ei olla löydetty yhtääkään pottaa yleisistä vessoista. Ainakin meidän 2-vuotias ei suostu istumaan pytyllä. Åhlensissa sanottiin, että pottia harvemmin löytyy muualta kuin päiväkodeista. Jos joku tietää lastenhoitohuoneen keskustassa, missä on potta niin kertokaa.
 6. Eli mistä löytyy leluja jotka ovat turvallisia lapsellesi? Onko sellaisia olemassa? Suurin osa leluista valmistetaan Kiinassa ja tällä hetkellä en ainakaan itse halua ostaa meille leluja, jotka ovat tehty Kiinassa. Ovatko muiden maiden lelut turvallisia? Kuka tarkistaa/ testaa kaikki lelut, ennekuin ne tulevat myyntiin? Vai tarkistaako/testaako niitä kukaan? Tulli tarkistaa jotain leluja mutta ei kaikkia. Tässä vaan ihan mielenkiinnolla koska lelut kuitenkin tulevat myyntiin ja sitten parin kuukauden päästä ne vedetään takaisin, koska niistä löytyy liikaa jotain ainetta joka on haitallinen lapsellesi. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että lelu on pääsyt myyntiin (ilman testausta) ja vasta myöhemmin testataan ja silloin joudutaan ehkä vetämään lelut takaisin? Siirtäkää jos on tarve.
 7. Minä pelkään kuolemaa, omaani, mieheni ja lasteni. Kuolema on lopullista, eikä kukaan tiedä mitä kuoleman jälkeen on. Kukaan ei ole tullut takaisin kertomaan, että ei ole mitään pelättävää. Muitakin pelkoja on niin kuin ahtaat paikat, esim. hissit ja korkeat paikat.
 8. Kokeilkaa Alexandra vielä toinen kerta, vaikka ensimmäinen kerta ei ollutkaan mukava. En usko, että vauva pelkää tämän jälkeen vettä. Varmaan säikähti vaan, jos kannulla yksi kaks heittettiin vettä niskaan. Meillä ensimmäinen kannutus tehtiin ensimmäisellä kerralla, eikä poika ollut moksiskaan. Mutta kannutus tulee tehdä oikealla tavalla niin kuin sanoit, eikä miten sattuu. Vauvalle tulee esitellä ämpäri ja hänelle tulee näyttää miten vesi valuu ämpäristä. Tämän jälkeen tulee varovasti liruttaa vettä takaapäin, niin että vesi valuu hartioille. Tarkoitus ei ole, että otetaan ämpäri vettä ja kaadetaan toisen päähän. Vauvahan säikähtää, kun ei ole ikinä tällaista kokenut. Voit muuten ihan hyvin seuraavalla kerralla sanoa, että et halua opettajan tekevän kannutusta ja haluatte edetä rauhassa. Ihan hyvin voitte odottaa kuukauden ja tämän jälkeen vasta aloittaa kannutuksen. Kannutuksilla ja sukeltamisilla ei ole mikään kiire. Refleksi häviää 6kk iässä ja tämän jälkeenkin vauva oppii sukeltamaan. Tämä vaan ihan tiedoksi, jos opettaja väittää, että on kiire oppia sukeltamaan ennen jotain tiettyä ikää. Ai niin niillä ämpäreillä saa myös vanhemmat leikkiä. Ne eivät ole vaan opettajille tarkoitettuja. Voit itse näyttää vauvallesi miten ämpäristä vesi valuu. eli otat ämpärillisen vettä ja valutat sitä vauvan edessä, mutta niin että vesi ei valu vauvan päälle vaan suoraan takaisin altaaseen. Meillä 2-vuotias poika rakastaa niitä ämpäreitä. Onneksi opettajat eivät tarvitse niitä ämpäreitä kovin usein.
 9. Mistä löydän pojalle henskelit? Poika on laiha ja kaikkissa housuissa ei ole kiristettävää kuminauhaa.
 10. En nyt ehtinyt lukea koko ketjua, joten en tiedä onko tätä jo kysytty. Eli meillä on 2 vuotta vanhat sportit ja nyt mietin voiko vauvan nostaa ylös aikasemmin kuin puoli vuotiaana? Pikkuveli kasvaa hirveetä vauhtia ja mietin onko hänellä jo ahdasta alhaalla. Poika on 62.5cm pitkä ja nukkuu jalat koukussa. Rasittuuko vauvan selkä liikaa, jos nostan hänet aikasemmin ylös?
 11. syntymäpaino 3200g ja 10kg on mennyt rikki vähän ennen 1.5 vuoden ikää.
 12. Kiitos neuvoista. Tein niin kuin pikkaraiset neuvo.
 13. meidän pojan suosikki on en osaa tehdä tuollaista hienoa linkkiä, niin kuin te muut.
 14. Kiitos miinanen tiedoista. vaipat olivat ihan normaalihintaisia, eivätkä alennuksessa. Eli soitan myyjälle.
 15. Onko kellään ollut seuraavanlaista ongelmaa fuzzejen kanssa? Ostin kesäkuussa 3kpl uusia fuzzeja ja nyt ainakin kahdessa on samanlainen ongelma. Kolmas on pesussa, joten täytyy tarkistaa se. Eli ongelma on se, että pul kuori on rikki tai en nyt tiedä miten selittäisin tämän. Eli pul kuoren sisäpinnassa oleva muoviosa hapsottaa. Eli on rytyssä ja on irti. Imua ei saa taskuun helposti sisään, koska muoviosa käyttäytyy niin kuin elmukelmu ja on kokoajan rytyssä. Yhdessä vaipassa on aika suuri osa irti. Toisessa ainoastaan siinä kohtaan missä jalan kumppari on. Tarkistin vanhat fuzzit ja mitään tälläistä ongelmaa ei ole ja ne on ollut käytössä melkein puoli vuotta. Vanhat ja uudet fuzzit olen pessyt 60 asteessa, vaikka ainoastaan uudet saisi pestä. Enkö tämän ongelman takia voi palauttaa vaipat ostajalle, joka on nettipuoti (kotipuoti löytyy). Tarkistin Myllymuksujen vaipat ja Hilivinks vaipat ja ne ovat ihan kunnossa. Tulipa pitkä selostus, ymmärsikö joku?
 16. Uppis mistä löysit tuollaisen seisomalaudan missä voi myös istua???
 17. Enpä nyt jaksanut lukea koko ketjua läpi, joten voi olla toistoa. Miten kuljettaa kolme 1.5vuotiasta? Missä myydään rattaita vaikka kolmosille? Olen saamassa kaksi hoitolasta ja oma poika on myös olemassa ja kaikki ovat 1.5vuotiaita jouluna. Tai onko muita ehdotusia miten kuljetan heitä paikasta A paikkaan B. Bussiin pitäisi myös päästä. Ratkaisu ei saisi olla kovin kallis. Ongelma on jos kaikki kolme nukahtavat matkalla, muuten varmaan yksi voisi seistä laudalla.
 18. Minkä merkkinen auto/t teillä on? Meillä on VW Golf Variant Minkä merkkiset vaunut/rattaat teillä on ja kuinka ne mahtuu autoon? Vaunujen merkkiä en tähän hätään muista, mutta hyvin mahtuvat farmarin. ei mitään ongelmaa. Minkä merkkiset turvaistuimet/kaukalot teillä autossa on? Kuinka päin ja millä paikoilla? Meillä oli Maxi Cosin kaukalo Isofixillä. Kaukalo oli takapenkillä pelkääjän paikan takana. Tällä hetkellä meillä on Britaxin Multi-Tech turvaisuin. Istuin on samassa paikassa kuin kaukalo oli ja selkämenosuuntaan. etupenkillä on hyvin ahdasta istua. Lyhyitä matkoja voi istua, mutta edessä istujalla on hyvin epämukava matkustaa. Muut testatut automerkit ja varusteet? Kaukaloa on testattu Volvo V70 malliin. Kaukalo oli helppo asentaa ilma Isofixiä ja etupenkillä oli tarpeeksi tilaa. Eli kaukalo oli pelkääjän paikan takana. Vaunut eivät mahdu takaluukkuun, ilman ettää renkaat otetaan pois. Tämän jälkeen mahtuvat kyllä. paljon ylimääräistä tilaa ei kuitenkaan jää jos haluaa matkustaa hirveällä tavara määrällä. Hyvä ketju. Tietää vähän minkä merkkisen auton ostaa seuraavaksi. Farmari on hyvä auto, kun takaluukkuun mahtuu vaikka mitä. tämän takia taas sisällä autossa ei ole tarpeeksi tilaa.
 19. Kysäsin passia haettaessa tarviiko passia uusia aikasemmin, niin sain vastauksen että ei tarvitse. Ainoastaan jos matkustaa Usa:han niin kuva ei saa olla kovinkaan vanha. Jenkeissä ollaan hyvin tarkkoja. EU:ssa ei niinkään, joten ainakin 5 vuotta voi matkustaa.
 20. Tälläistä kuulin, että kasvukäyrät eivät olisi ihan ajan tasalla. Eli kyseinen keskivertovauva käyrällä olisi 1970 tai 1980-luvulta. Eli nyky vauvat mitattaisiin 30-40 vuotta väärillä käyrillä. Tietääkö joku ammattilainen tai ei ammattilainen, että minkä vuoden tilastot on käytössä käyrissä? Ja onko tämä tieto oikein, että käyriä eivät ole laitettu ajantasalle? Koska erojahan löytyy aika paljon jos käyrät ovat vanhoja, eivätkä 2000-luvulta.
 21. Minkä merkkisiä uv-uimapukuja on myynnissä? Joku mainitsi Banzin uimapuvun, onko muita? Kreikkaan ollaan lähdössä ensi kesänä, joten kunnon uv-puku pitäisi ostaa.
 22. Meilläkin poika pulauttelee ihan koko ajan. Olohuoneen matto on saanut kärsiä. Vaikka maton päällä olisi lakana, niin poika onnistuu aina siirtämään lakanan syrjään ja pulauttamaan matolle. Meillä ei ainakaan kiinteiden aloitus auttanut pulautteluun. Maitoa ei voi kovin paljoa vähentää, koska muuten ei saa tarpeeksi. Poika pulauttaa vaikka joisi vain 20ml korviketta. Pojan liikkeellelähtö ei ole myöskään vähentänyt pulauttelua.
 23. Tanetsu: Marjoja voi antaa ihan normaalisti, joten ohan hyvin myös kiisselin muodossa. Itse olen antanut viime kesän pakastettuja mansikoita, joissa on vähän sokeria. Mansikat eivät kuitenkaan ole yhtään makeita, vaikka vähän sokeria sisältää. Voithan aina tehdä sen kiisselin ilman sokeria.
 24. 50 cm: 0-1 kk 56 cm: 1-2kk 62 cm: 3kk -> Eli meillä on vielä 62cm vaatteet käytössä. Poika on huomenna 6kk. Bodyt ovat tällä hetkellä äityspakkauksen 60cm (jotka ovat isoja), pari 62cm ja sitten 68cm. Muut vaatteet ovat 62cm. Poika oli syntyessä 45cm ja painoi 3200g. Viime neuvolassa oli 61cm ja painoi 6200g. Arvelisin, että poika on tällä hetkellä 63cm pitkä ja painaisi 6.5 kg. Prisman Giraf-merkkiset ulkovaatteet ovat aika kaposia. Kuten muut ovat jo todenneet niin Lindexin vaatteet ovat pieniä.
 25. Aioastaan miehen tulot vaikuttavat hoitolisään ja jos teet itse töitä kun olet hoitovapaalla. Samoin kun olet vuosilomalla, niin nämä tulot vaikuttavat hoitolisään. Kuntalisää ei lasketa mukaan kuukausituloihin, kun on etuus kyseessä. Itse hain muutosverokorttia tälle vuodelle ja sain kortin 11%. Kortti toimitettiin suoraan Kelalle ja kun ilmoitin, että saan lomarahat niin sain toisen kortin samalla prosentilla mikä menee työnantajalle. Soitin verotoimistoon ja sanoin, että Kelalta saan näin paljon ja työnantajalta saan näin paljon. Jolloin veroprosentti on tuo 11%. Olisi varmaan ollut vielä pienempi, jos en olisi ilmoittanut noita työtuloja ja antanut työnantajalle sen verokortin mikä tuli suoraan postissa. Mutta käteen jää enemmän kesälomarahoista kun prosentti on 11 ja yhden vuoden selviää aina ilman palautuksia.