ipsi

Aktiivijäsen
  • Content count

    300
  • Joined

  • Last visited

About ipsi

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. olemme alkamassa kartoittaa alueen päivähoitopaikkoja ennen hakemuksen jättämistä ja nyt on edessä ensimmäiseen tutustuminen. Onko konkareilla vinkkiä mihin asioihin tulisi tutstumiskäynnillä kiinnittää huomiota? ja mitä kannattaa henkilökunnalta/johtajalta kysyä? Miten siis olette itse valinneet päivähoitopaikat?
  2. Ainakaan vuosi sitten Kättärillä ei ollut TENS-laitetta saatavilla. Kannattaa kuitenkin kysellä vuokrattavia edelleen jos vaikka on tullut peruutuksia. Itseni kohdalla esim laite jäi saamatta kun synnytys käynnistyi 36+6 ja olisin saanut laitteen vasta seuraavana päivänä Niin silloinhan jollain olisi voinut käydä mäihä ja laitteen olisi voinut saada lyhyelläkin varoituksella
  3. Kiitos Hoitava Villa vinkistä Fungus! Oli sitten se tai ilmakylvyt niin iho on super paljon parempi (ainoastaan pientä rupea jäljellä siellä missä iho oli puhki). Jopa mies, joka epäili hurjasti moista villaa, myönsi että aika hyvää kamaa se on
  4. Kiitos vinkeistä. Tuo hoitava villa voisi kiinnostaa mutta nettikaupoista sen saa vasta muutaman päivän päästä... Bambupintaisia vaippoja ei löydy, ainoastaan bambufroteisia imuja, mutta ne tuskin ajaa asiaa. Harsohan jää kanssa aika märäksi kun kastuu? Tietysti nyt varmaan on erityisen tärkeää vaihtaa vaippa heti kun huomaa sinne tulleen pissan. Pääosin kyllä varmaan pyritään pitämään ilman vaippaa kun sisällä ollaan.
  5. Tuon tän kysymyksen tännekin vaikka kirjoitin sen jo tuonne Lasten terveys-puolelle... Meillä herättiin tänään kauheaan huutoon aamulla klo 05 ja se huuto ei loppunut millään, ei edes särkylääkkeellä. Kun sitten tunnin jälkeen mentiin vaihtamaan aamuvaippaa, löytyi ensimmäinen kunnon vaippaihottuma (Tyttö nyt 11kk). Iho oli ihan röpelöinen ja jopa vesikelloja löytyi Tiedä sitten mistä tuo nyt johtui, käytössä meillä on kuivapintaiset kestovaipat ollut aina. Eilen kyllä tuli poikkeuksellisesti useita kakkoja vaippaan kun ne normaalisti tehdään pönttöön, olisiko sitten kakka ärsyttänyt ihoa ja sitten yövaippa hautonut sen puhki? Hoitona on nyt bepanthen ja ilmakylpy (joka on aika haasteellista 11kk konttaajan kanssa...). Pitänee seurata tilannetta ja kokeilla hydrokortisonia jos ei meinaa mennä ohi. Kysymys kuuluu: kannattaako nyt jatkaa kestojen käyttöä vai ottaa kertiskuuri? Oman järjen mukaan kestot hengittäisivät paremmin, mutta mikä on muiden kokemus??
  6. Nostetaan tätä aihetta. Meillä herättiin tänään kauheaan huutoon aamulla klo 05 ja se huuto ei loppunut millään, ei edes särkylääkkeellä. Kun sitten tunnin jälkeen mentiin vaihtamaan aamuvaippaa, löytyi ensimmäinen kunnon vaippaihottuma (Tyttö nyt 11kk). Iho oli ihan röpelöinen ja jopa vesikelloja löytyi Tiedä sitten mistä tuo nyt johtui, käytössä meillä on kuivapintaiset kestovaipat ollut aina. Eilen kyllä tuli poikkeuksellisesti useita kakkoja vaippaan kun ne normaalisti tehdään pönttöön, olisiko sitten kakka ärsyttänyt ihoa ja sitten yövaippa hautonut sen puhki? Tulin siis tänne etsimään vinkkejä. Hoitona on nyt bepanthen ja ilmakylpy (joka on aika haasteellista 11kk konttaajan kanssa...). Pitänee seurata tilannetta ja kokeilla tuota hydrokortisonia jos ei meinaa mennä ohi. Kysymys kuuluu: kannattaako nyt jatkaa kestojen käyttöä vai ottaa kertiskuuri? Oman järjen mukaan kestot hengittäisivät paremmin, mutta mikä on muiden kokemus??
  7. Mulla suunnitelmissa aloittaa tutista vieroitus hieman ennen 1v päivää. Onko vinkkejä miten niin pienelle vieroitus helpommin onnistuisi? Toimiiko pienille esim tuo tutin rikki leikkaaminen? tarinat eivät tietysti toimi kun ymmärrys ei ole vielä sillä tasolla... Itse suunnittelin jättäväni tutin ensin pois päiväunilta ja sitten kun päiväunet onnistuvat ilman tuttia niin sitten jätetään yötuttikin pois. Tuossa tutin poisjättämisessä näyttää olevan kahta koulukuntaa, toiset jättävät mielellään pois mahdollisimman pienenä että ei ole uhmaa jne ja toiset haluavat jättää pois vasta kun lapselle voi tarinan muodossa selittää miksi tuttia ei enää ole.
  8. Kiva paikka on myös Aurinkolahti ja Uutela (molemmat Vuosaaressa). Aurinkolahden rannassa on tosi hieno hiekkaranta, ravintoloita ja jätskikiska. Ja uutelassa ihania metsäteitä, ilmaisia grillikatoksia ja kivirantoja. Uutelassa on myös ravintola Kampela jota on kehuttu kovasti. Molempiin siis pääsee metrolla melko lähelle. Nih ja Korkeasaari on tietysti ihan klassinen kesäkohde, tosin 10kk lapsi ei välttämättä siitä vielä kauheasti ymmärrä
  9. ^ Meillä Kushies alkoi istumaan vasta hieman isompana. Lisäksi käytin sitä usein aamuvaippana kun tuli paljon pissaa mutta ei kakkaa, eli ei haitannut vaikka ei ollut reisistä tiukka (meillä ainakin imi pissat tosi nopeasti). Mutta itse myös vierastin pitkään tuon vaipan käyttöä kun olin ihan varma että sen kanssa tulee vahinkoja. Ei tullut kuin vasta sitten kun alkoi vaippa olla sen verta käytetty että etuyläreuna (tarran yläpuolelta) alkoi taittua sisäänpäin ja siitä sitten kosteus pääsi vaatteisiin. Eli itse en kyllä siis ostaisi noita vaippoja enää käyttöön jos ovat noin lyhytikäisiä... Eikö kenelläkään ole mielipidettä kysymykseeni etikasta ja ruokasoodasta? Siis paljonko niitä käytetään?
  10. Fallkullan kotieläintila sekä Haltialan tila ovat meidän mieleen. Haltialasta löytyy myös ihana ravintola jossa hyviä ruokia.
  11. Te jotka käytätte pesuohjelmissa etikkaa ja/tai ruokasoodaa mukana, paljonko niitä pitää koneelliseen laittaa?? Ja sooda siis ihan pesuaineen sekaan ja etikka huuteluainelokeroon, eikö?
  12. Olisi joo kiva kuulla onko niin että jos ensimmäine vauva on super tyytyväinen, niin onko toinen sitten super haastava tapaus Meillä siis kanssa tyytyväinen vauva. Aina on ollut perustyytyväinen ja "helppo". Ensimmäisen kokonaisen yön (siis 19-06) nukkui 4,5kk ikäisenä, aina on syönyt hyvin ja ei pahemmin itke. Toki haastavia hetkiä on meilläkin ollut. Yhdessä vaiheessa viimeinen tunti illalla piti pomputtaa jumppapallon päällä tai muuten kitistiin, jossain vaiheessa yöt olivat rauhattomia, edelleen jos pääsee kunnolla yöllä (syystä tai toisesta) heräämään niin kestää nukuttamisessa n. 2h etc. Mutta silti typy on minun mielestäni super helppo kun kaikki muutokset on otettu tyynesti vastaan ja ilman pitkiä kitinöitä. jatkuvasti kuulen kommentteja "helposta vauvasta" ja "onnellisesta vauvasta", mutta ainakaan vielä en ole tulkinnut niitä negatiivisiksi vaan ennemminkin ihmetteleviksi. Itse huomaan "vähätteleväni" asiaa huomauttamalla aina että emme ehkä ikinä uskalla toivoa toista lasta sillä hänestä tulisi varmaan typyn vastakohta Mutta ehkä ei pitäisi. Ehkä pitäisi vaan olla onnellinen että meidän tyttö syntyi tähtien ollessa sellaisessa asennossa että hän ainakin tässä elämänvaiheessa on perustyytyväinen lapsi Mutta salaa joskus mietin että varmaan asenteella voi olla joissakin tilanteissa myös merkitystä... Naurattaa kun valmistauduin vaikeaan odotukseen, synnytykseen ja vauva-aikaan, mutta turhaan Haasteensa oli kaikissa, mutta ei ollut murehtimisen arvoisia asioita ne.
  13. Itse tein aika mittavan toivelistan synnärille. Suurin pelkoni synnytyksessä oli se, että minulle tehtäisi rutiininomaisesti toimenpiteitä ja minun toiveitani ei otettaisi huomioon. Suurin toive olikin että kaikki toimenpiteet hyväksytettäisi ensin minulla ja/tai miehelläni. Lisäksi oli iso joukko lääkkeettömään synnytykseen liittyviä toiveita. En kehtaa koko listausta tänne tuoda Itse osasin kuvitella mitä synnytykseltä halusin, siten että olin lukenut paljon aiheesta sekä käynyt joogakurssin johon kuului osana synnytysluento. Luennolla saatiin miehen kanssa kokeilla eri asentoja avautumisvaiheeseen ja ponnistamiseen. Tämä autti meitä molempia tietämään mikä asento voisi tuntua synnytystilanteessa hyvältä/luontevalta. Olin todella onnellinen siitä, että olin synnytykseen printannut itselleni toivelistan missä siis olin listannut toiveeni ihan ranskalaisilla viivoilla. Tämä lista oli helppo sitten lykätä kätilön käteen kun synnytyssaliin siirryttiin. Minun piti nimittäin synnyttää kätilöopiston haikaranpesässä ja vaikka sieltä lupasivat varmuuden varalta toimittaa toiveet myös normiosastolle, niin näin ei ollut käynyt. Kun mulla oli tämä toivelista printattuna, ei meidän täytynyt ladella näitä toiveita kätilölle pitkin synnytystä vaan saatiin keskittyä synnyttämiseen Sitten oli keskustelua siitä että hoitohenkilökunta hoitaa kuten parhaaksi näkee. Suurin osa kätilöistä varmasti (tai ainakin toivottavasti) pyrkii luomaan synnytyksestä mahdollisimman sujuvan ja synnyttäjälle mukavan. Valitettavasti kätilöillä on nykyään niin kiire, että he saattavat käydä vaan piipahtamassa huoneessa välillä jos synnytys etenee hyvin. Tällöin voi olla kaikki siinä hetkessä tapahtuva opastus hieman hätäistä tai puutteellista. Mutta siis, jokainen tavallaan. Mulle tämä tapa toimi loistavasti ja meinaan tulevaisuudesakin näin toimia
  14. Komppaan chloeta Mulla oli ennakkoasenne että haluan synnyttää mahdollisuuksien mukaan ilman kivunlievitystä. Kokoajan tiedostin että joissain tilanteissa on ehkä taivuttava kivunlievitykseen, jos en kivulta pysty rentoutumaan ja siten synnytys pitkittyy. Minulla oli niin onnellinen tilanne että synnytys alkoi lapsivesien menolla ja eteni reippaasti. Vesien menosta alle 6h ja tyttö oli maailmassa. Minulla kipuja autti kestämään juuri liikkuminen (lantion pyörittely pöytään/sänkyyn nojaillen), äänen käyttö (matalat aaaaaa äänteet) ja suihku. Kauheimmat hetket ja kivut tunsin juuri autossa istuessani ja tutkimuspöydällä maatessani. Kätilöjä nauratti kun kokoajan kyselin milloin pääsen seisomaan Lääkkeellisesti synnytykseen jouduttiin puuttumaan ponnistusvaiheessa kun voimani olivat loppua ja omat supistukset eivät auttaneet ponnistamisessa. Pitkän hammastenkiristelyn (ja lähes tunnin ponnistamisen) jälkeen taivuin oksitosiinitippaan jonka avulla tyttö syntyikin sitten kahden supistuksen jälkeen. Minusta aiheen tutkiminen ennen synnytystä helpotti minua hyväksymään tulevan kivun ja siten ehkä pelkoa niistä mahdollisista kauheista kivuista ei tullut. Edelleen uskon että jos olisin synnyttänyt kaksi vuorokautta tai synnytys olisi jouduttu käynnistämään, niin varmaan olisin voinut joutua turvautumaan kivunlievitykseen. Mutta siis summa summarum, toivoisin että julkisesti puhuttaisi enemmän siitä että synnyttää voi ilman kivunlievitystä ja että kivunlievityksen ottamisessa saattaa tulla niitä ei toivottuja sivuvaikutuksia kuten Nanulikin kertoi.
  15. Meillä alettiin VVVtä oikeesti toteuttamaan vasta kun tyttö siirtyi kiinteisiin (5kk ikäisenä) ja juuri tuon kakan kautta. Mä en ole ikinä ollut hyvä havaitsemaan pissavinkkejä mutta kun kiinteä kakka tuli kuvioihin niin sen merkeiltä ei voinut erehtyä. Lisäksi meillä vaan istutetaan pöntöllä joka vaipanvaihdon yhteydessä ja sanotaan "piss, piss, pissa. kakk, kakk, kakka" ja kyllä tuo tuntuu ymmärtäneen mitä siinä pöntöllä pitää tehdä kun onnistuessa niin kovasti kehutaan ja iloitaan. Eli J A W, tsemppiä vaan. Kyllä sitä voi onnistua myöhemminkin, stressiä ei kannata ottaa. Nih ja piti sanoa että näissä pissatuksissa ja kakatuksissa tulee aina sellaisia hyviä ja huonoja kausia. Meillä ei tehty piiiitkiin aikoihin yhtään kakkaa vaippaan, mutta sitten yhtäkkiä taas kaikki kakat silleen salaa puristettiin vaippoihin... Mutta eipä tuo mitään, kyllä tästä vessatuksesta on ainakin se hyöty että en usko tuon ikinä pelkäävän pöntöllä käymistä.