Kaarna

Jäsen
  • Content count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Kaarna

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Meillä taas jääkarhupussi toimii oikein hyvin rattaissakin (team-kangas). Pussissa kun on ne "nystyrätkin" pohjassa estämään liikkumista. Valjaat mahtuvat ihan hyvin pussin aukoista läpi. Mutta noin muuten jos olisin ostamassa nyt lämpöpussia, ostaisin sellaisen jossa on kaksi vetoketjua edessä jotta pussin saa paremmin ja leveemmältä auki.
  2. Meillä kylläkin UR:t, mutta niissäkin piti runkoa rusikoida todella voimalla (maahantuoja ohjeisti voimalla ja nopeasti lyömään ohjaustangon alas), että sen sai menemään kasaan. Nyt rattaat menee läjään jo hellemmälläkin käsittelyllä.
  3. Olisiko tulossa. Ainakin FB:n uutisen mukaan olisi vielä ihan uusi juttu kaikenkaikkiaan. Tänään käyty ensimmäistä kertaa kokeilemassa shoppailua UR:n pienillä pyörillä turvakaukalon kera. Aivan mahtavat, niin näppärästi kääntyili ahtailla käytävillä.
  4. Tuplaistuimen saa nyt myös 4rider-malliin (muistaakseni aiemmin sai vain UR:iin). http://www.mutsy.com/products/4rider/specialSeats
  5. Me olemme käyneet ultrissa yhteensä 6 kertaa: varhaisraskauden ultrassa naistentautien polilla kasvaimen vuoksi nt-ultrassa rakenneultrassa svo:lla tapaturman vuoksi äitiyspolilla ultrassa synnytystapa-arvion yhteydessä
  6. Kirjoitin aiemmin vieraana (Lilja). Saimme mekin lopulta rattaat kasaan. Ystävällinen myyjä valisti, että tanko pitää todellakin ihan voimalla laittaa kasaan. Joten sitten uskalsimme hampaat irvessä painaa aisaa ja menihän se sitten sisäänpäin yksi puoli kerrallaan. Erittäin jäykkä on, mutta eiköhän tuo käytössä ala vetreytymään.
  7. Minä hankin dopplerin alkuraskaudessa ja ennen kuin liikkeitä aloin tuntea, tuli jumputusta kuunneltua aina silloin tällöin. Vain kerran kesti vähän kauemmin löytää syke, muutoin ei mitään ongelmaa. Kullan arvoinen tuo laite on ollut loppuraskaudesta, kun on ollut liikkeiden puolesta muutamia hyvin hiljaisia päiviä. On rauhoittanut kovasti, kun on sykkeen kuitenkin kuullut eikä liikelaskentaa ole tarvinnut tehdä niin paniikissa. Samoin kaatumisen jälkeen kaivoin dopplerin ensi töikseni esiin, vaikka sairaalassakin piti kuitenkin käydä tarkistuksessa. Mutta sinne pystyi menemään hieman rauhallisemmalla mielellä.
  8. Ootkos Pipa kysynyt Baby1:stä (http://www.baby1.fi/vaunut-mutsy-c-23_59.html) tuplaistuinta? Heillähän sivuilla on vain osa tuotteista, toimittavat muitakin Mutsyn osia. Tietty halvemmalla varmasti saa ulkomailta tilaamalla.
  9. Aiomme kertoa. Juurikin siitä syystä, että asia aivan varmasti jossain vaiheessa kävisi ilmi ja silloin se olisi salattu ja vaiettu aihe jota lapsen/nuoren on vaikea käsitellä. Pienenä kun asiasta kertoo niin se toivottavasti on luonteva osa lapsen elämää. Meillä lapsi saanut alkunsa lahjasiittiöillä.
  10. Kiitos aiemmista vastauksista! Toisen kerran ketjun luettuani huomasinkin että vastaavia oli tietty kysytty aiemminkin. Mutta kiva kun jaksoitte vastata vielä uudestaan. Tähän kysymykseeni en löytänyt vastausta. Eli miten tiheästi esim. icsi:n voi tehdä? Tuleeko niiden (siirtojen) välissä olla useampikin välikierto? Entä miten punkteerauksen kanssa? Julkisella puolella ilmeisesti aina mennäään jonon päähän, jolloin nuo tulevat kutakuinkin puolen vuoden välein? Vai tehdäänkö julkisellakin hoito säilössä olevilla alkioilla ensin loppuun ja sitten jonottamaan munasolujen punkteeraukseen?
  11. Mahtavaa kun löytyi tämmöinen ketju. Näitä kysymyksiä riittää, koittakaa kestää. Olettko tärmänneet painorajoihin lapsettomuushoidoissa? Julkisella taitavat olla tiukempia ylipainon kanssa. Onko bmi 30 se yleisin käytössä oleva, vai tiedättekö onko jossain tuota alhaisempi? Olenko ymmärtänyt oikein, että ainakin yliopistosairaaloissa olisi kolmen ivf:n/icsi:n raja? Ja että jos aluksi menee yksityiselle esim. yhteen icsi:in niin sen jälkeen julkisella puolella on käytettävissä kaksi. Tai 3 yksityisellä ja sitten 0 julkisella puolella. Ja onko tuo kolme hoitoa/lapsi vai kokonaisuutena? Eli jos kolmannessa hoidossa raskautuisi, niin seuraavaa raskautta suunnitellessa sitten tulee mennä yksityiselle. Sitten tiedättekö onko lahjasoluissa (simpoissa) eroa julkisen ja yksityisen puolen välillä. Saatavuudessa ja kotimaisuudessa? Kaarna, joka on kuin Liisa Ihmemaassa näiden asioiden kanssa...
  12. Haaveilen kyllä vauvakamojen ympärillä, mutta en ole ostanut. Mies yllättäen kerran osti pienen jutun, inspiroidakseen meitä. Nyt kun sen ostoksen näkee joskus vaatekaapin nurkassa, niin yhtä aikaa harmittaa, miten sille ei ole tullut käyttöä, että naurattaa tuo miehen ajoittainen höpsöys. Sitten joskus kun raskaudun, uskon tekeväni etenkin isommat hankinnat vasta ihan raskauden lopussa.
  13. Täältäkin ääni Kräuterblut-saftille. Mulla ei ole kokemusta raskauden aikaisesta hemoglobiinin laskusta, mutta muuten vuosien riesa alhaisesta hemoglobiinista. Lääkkeitä on tullut kokeiltua jos jonkinmoista, mutta Kräuterblut-saftia voittanutta ei ole. Hemppa nousee nopeasti eikä vatsaoireita ole tullut.
  14. Mulla heittää kierto saman verran ja minä olen alkanut testaamaan siinä 11–14 päivän paikkeilla, vähän riippuen miltä kropassa tuntuu. Joskus kyllä olenkin sitten saanut toista viikkoa tikuttaa ennen kuin ovis on bongattu.
  15. Mitenköhän tuo stressin mahdollinen vaikutus raskautumiseen onkin niin hyvin huomioitu, että siitä pitää valistaa meitä lapsettomia yhtenään. Mua ärsyttää myös muiden yltiöoptimistisuus, joka ei perustu yhtään mihinkään. Siis kun kyllähän te ihan varmasti tulette vauvan vielä saamaan!