Tiira

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Tiira

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Pistin Puregonia 50 yksikköä päivässä kp 5-13, sitten Pregnylin kp 14 ja inssi oli kp 16. Munasoluja kypsyi kaksi, joten siinä mielessä oli kyllä tehokasta. Muusta tehosta en vielä tiedä, kun inssi oli vasta viime viikolla Muuten Clomien annos mulla oli silloin tuo sama kuin sulla. Lääkärit on sanonu mulle, että kukaan ei oikeastaan tiedä, mihin Clomien/Puregonin tms. teho perustuu silloin, kun nainen ovuloi myös luomuna, mutta kuitenkin niillä on saavutettu tuloksia, joten niitä käytetään. Tsemppiä sulle kovasti, pidän peukkuja!
  2. Tuttuja tunteita ovat myös minulle. Tällä hetkellä pelkään jo ennakkoon sellaista tilannetta, että joku läheinen ilmoittaa raskaudestaan, kun en tiedä miten osaan hallita pettymyksen tunteitani. En missään nimessä haluaisi joutua tilanteeseen, missä toisen ilouutinen "laimentuisi" sillä, että joutuisin selittelemään omia kenties outoja reaktioitani. Vähän kaukaistempien sukulaisten tai työkavereiden raskausuutiset olen tähän asti kestänyt suht.kunnialla, alkushokkia lukuunottamatta. Mutta jos joku todella läheinen ihminen on raskaana, asian joutuu kohtaamaan jatkuvasti, ja siinä joutuu koetukselle. Mutta toisaalta niin kuin aikaisemmat kirjoittajat ovat sanoneet, läheiselle ihmiselle voi taas selittää oman tilanteen, ja se helpottaa asiaa. Onko joku teistä käynyt lapsettomuuteen erikoistuneella parisuhdeterapeutilla tms ja onko asian työstäminen sillä tavoin auttanut?
  3. Tämmöistä sanotaan netissä PCO:sta : "Polykystiset munasarjat eivät tuota hormoneja oikeissa suhteissa. Aivolisäke tunnistaa tämän ja erittää vuorostaan poikkeavan runsaasti LH:ta. Kun LH:ta on ylenmäärin suhteessa FSH:hon, munasarjojen miessukuhormonien eritys lisääntyy." Tästä ei kyllä taida olla mitään apua tuohon kysymääsi keltarauhashormoni-asiaan, sen toinen nimihän on kai progesteroni, eikä mikään noista yllä mainituista. Nää on yllättävän monimutkaisia asioita nää naisen hedelmällisyyttä säätelevät hormonit, oon huomannu, eihän näistä saa mitään tolkkua...
  4. Mukava lukea täällä plussauutisia yli 3-kymppisiltä, se antaa toivoa. Itsekin kun olen reilusti yli kolmekymppinen ja yritetty on jo kauan... Onnea kovasti matkaan teille kaikille!
  5. En ole mitään vauvatavaroita hankkinut, enkä aio hankkiakaan ennen kuin mahdollisen raskauden loppupuolella, tai siltä nyt ainaki tuntuu. Joskus yrityksen alkuvaiheessa tuli välillä kiusauksia, mutta nyt kun tämä kestää ja kestää, olen tosi tyytyväinen, ettei tullut mitään ostettua kuumeilun alkuhuumassa, vois olla vaikeeta katella niitä nyt. Nyt ei kumma kyllä tee juuri yhtään mielikään ostaa mitään vauvoihin liittyvää.
  6. Mä oon kuullu tuota "älä stressaa" -mantraa muiden lisäksi myös meidän lapsettomuutta hoitavalta hoitohenkilökunnalta, tosin heiltä ihan rakentavaan ja jopa vähän anteeksipyytävään sävyyn (kauhean kivoja ovat kaikki aina olleet, ei siinä mitään). Mutta miten olet stressaamatta?? Sehän se vasta stressaa ku ajattelee että stressaamalla pienennän muutenkin huonoja tsänssejäni. Ja se ku kaikki sitä ympärillä hokee... kiva kierre.
  7. Mäki oon ymmärtäny, että julkisella ois tuo kolmen ivf/icsi-hoidon raja, tosin ollaan vasta iui-vaiheessa, joten ei ole omalla kohdalla ollut asiasta puhetta lekurin kanssa. Muaki kiinnostais kyllä tuo maksimimäärä, osaisiko joku vastata siihen? Ja kuinka monta iui-hoitoa annetaan, onko siinäki julkisella tuo kolmen hoidon raja? Olen muistaakseni lukenut jostakin keskustelupalstalta, että inseminaatioita olisi tehty enemmän kuin kolme.
  8. Mulla on kans kierto 28-32 päivää, ja testauksen aloitan yleensä noin 12.-13. päivä. CB:n digitestejä nykyään käytän, kun halpisliuskatestit eivät toimineet mulla, eli en saanut niihin plussaa, tai viivojen vahvuuden arviointi meni liian vaikeeksi. Toi on kyllä totta, että testit on niin kalliita, ettei niitä viittis tuhlata yhtään enempää ku on pakko. Mulla saattaa alkaa pieni jomotus toisella puolella alavatsaa jo monta päivää ennen ovista, joten sekin on osoittautunu huonohkoksi ennusmerkiksi.
  9. Tännepä minäkin päädyin kirjoittelemaan. Yritetty on vajaa kaksi vuotta, hoidoissa ollaan julkisella puolella. Diagnoosi on selittämätön lapsettomuus, ja nyt piikittelen ensimmäistä kiertoa Puregonia. Inseminaatiokin olisi tarkoitus tehdä tässä kierrossa. Voimia kaikille teille kohtalotovereille!
  10. Mulle määrättiin Clomeja, vaikka ovuloin todistetusti säännöllisesti luomunakin. Kuulemma siltikin niistä voi olla hyötyä. Mulla kokeilu jäi yhteen kiertoon, koska vaikka munasolu kypsyikin hienosti, kohdun limakalvo jäi liian ohueksi. Sen vuoksi siirryttiin sitten pistoksiin.