Jennu

Jäsen
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

About Jennu

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Iho-ongelmiin auttoi ainakin mulla antibioottia sisältävä Clindoxyl -niminen voide, jota neuvolalääkäri mulle pyynnöstä määräsi. Tuota voi siis raskausaikana käyttää. Kannattaa pyytää resepti ja kokeilla! Ite en tässä vaiheessa enää tuota tarvi, raskauden alussa vaan.
  2. tollenille, kyllä b-ryhmän streptokokkia varten näyte otetaan emättimestä juurikin tuolla tikulla/pumpulipuikolla. B-streptokokki voi olla myös pissatulehduksen aiheuttaja, jolloin se löytyy myös pissanäytteestä. Mutta mielestäni siis jos tarkoitus on nimenomaan hakea tuota b-streptokokkia (ei todeta pissatulehdusta), niin näyte pitäisi sieltä emättimestä ottaa...
  3. Sanoisin että ei noin pieni aikaheitto haittaa yhtään mitään, mutta kannattaa mainita kuitenkin asiasta kun menet rasitukseen. T. labrahoitaja (joka ei tosin ole ollut kauhean paljon tekemisissä sokerirasitusten kanssa...)
  4. Laitetaanpas vertailuksi välillä tällainen. Viikot 17+3.
  5. Me jonotettiin TAYS:iin noin puoli vuotta myöskin.
  6. Jos yths ei tutki itse, niin voitte käydä siemennestetutkimuksissa yksityisellä tai julkisella (jos sellainen löytyy, esim. yliopiston tutkimuslabra).. enempää en osaa sanoa. Meillä mies passitettiin tutkimuksiin, kun minä olin asiakkaana opiskeluterveydenhuollossa, ja itse sai valita paikan mihin menee, eikä lähetteitä tarvittu. Itse siis hoidettiin. Meillä ainakin on nyt kahdessa eri paikassa ollut ainoana vaihtoehtona näytteen antaminen paikan päällä, ei siis kotona. Kotoa tuodun näytteen laatua ei voida taata, johtuen kuljetuksista ym. Näin ainakin meille sanottiin. Ja toimenpiteestä.. ennen näytteenantoa tulee miehen pidättäytyä 3-7 vuorokautta, näytteenottopaikassa miehelle annetaan kuppi käteen ja suulliset ohjeet näytteen antamiseen (ensin värkin pesu..), sitte vaan huoneeseen hieromaan Meillä ainakin mies ottanut aika huumorilla nämä tilanteet, vaikkakin vaivaannuttavia sellaisia ovat olleetkin.
  7. Kiitos Alya. ^^ Oi, saanko mä tissit Mutta joo, täytyy siis koittaa pitää jalat maassa mahdollisten oireiden kanssa. Multa nyt pulppuaa näitä kysymyksiä noihin lugeihin liittyen.. montako päivää ovulaation jälkeen teitä on ohjeistettu ne aloittamaan?
  8. Kiitoksia vastauksista! Halusin varmistua, kun ohjeeksi kyllä minäkin sain Menopurin kohdalla tuon mahamakkaran, mutta nyt myös Pregnyl käytössä enkä ohjeita saanut, että laitetaanhan ne kaikki samaan paikkaan.. ^Olen kuullut noista Lugeista, että se täyteaine voi sulaessaan sitten valua pois, että tuo vuoto olisi sitä.. mutta jos sinulla ei aikaisemmin ole noin käynyt, niin en sitten tiedä.. Mutta jos se on jauhomaista niin se on sitä Lugen täyteainetta. ..Joista tuli mieleen kysyä, että tuleeko teille muille käyttäjille oireita Lugeista? Minkälaisia? Aloitan itse ne ensimmäistä kertaa ensi viikolla.
  9. Eikös kaikki pistoksena otettavat hormonit laiteta rasvakudokseen (mahamakkaraan), eikä lihakseen tai ihon alle niin kun monien käyttöohjeissa sanotaan?
  10. Mäkin oon ollu siinä käsityksessä, että teroja voi syödä tukemaan juuri luteaalivaihetta, mutta nyt lapsettomuuspolilla inseminaation jälkeen sanottiin, ettei missään nimessä syödä niitä, koska ne saa aikaan kuukautiset Mulla on myös lyhyt luteaalivaihe ja ajattelin jotenkin automaattisesti, että söisin niitä nyt, mutta toisin kävi.. itse olen ainakin nyt ihan pihalla, että mikä se käytäntö niiden kanssa on, kun tuntuu olevan monia eri tapoja.. Tosiaan jos teroja alkaa syömään ennen kun ovulaatio on tapahtunut, niin voi estää raskautumisen.
  11. Kiitos vastauksista! Lueskelin vähän muiltakin foorumeilta tästä aiheesta ja joissakin niistä on tullu esiin, että se tauko koskisi niitä, joilla keskenmeno tapahtunu vähän myöhemmin, siis esim. viikoilla 7-12 (jos puhutaan alkuraskauden keskenmenosta). Ja sitten jos keskenmeno tapahtunu aikasilla viikoilla 5-6 niin ei kovin monia ole kehotettu erikseen mitään taukokiertoa pitämään... Että tiiä ny sitte tästä teoriasta.. Tätä mun kysymystä oli netissä kysytty myös naistentautien lääkäriltä, joka ei taukokierrolle muuta selitystä antanu kun just teijänki mainitseman ongelman (tai neuvolan ongelma) lasketun ajan määrittämisessä. Voi kun mä oon niin malttamaton
  12. Mitäs jos ei maltakaan odottaa sitä yhtä taukokiertoa keskenmenon jälkeen, vaan yrittää seuraavaa tärppiä heti? Kuinka käy? Miksi se taukokierto täytyy pitää? Limakalvon palautumiseen se liittyi jotenkin, vai oliko siinä jotain muutakin?
  13. Mulle sanottiin, että jälkitarkastukseen pitää mennä 4-6 viikon kuluttua keskenmenosta. Mulle tehtiin lääkkeellinen tyhjennys. Sairaalasta sanottiin, että saan ite varata ajan ihan mistä ite haluan, mutta gynekologia suosittelivat. Tohon jälkitarkastukseen liittyen: Missä ootte käyny jälkitarkastuksessa? Julkisella vai yksityisellä? Julkiselle gynekologille ei taida päästä ilman lähetettä jostakin? Oon tässä tätä nyt pähkäillyt, kun tosiaan gynekologia suositeltiin, niin silloin pitäs varata aika yksityiseltä, MUTTA mietin, että tekeekö se yksityinen gyne kuitenkin ihan saman ku julkisen lääkäri eli määrää vaan vaikka verikokeen?? Miten teijän jälkitarkastus on hoidettu? Kannattaako mennä yksityiselle? (yksityinen gyne saattaa tietty herkästi ultrata ja siitähän tulee kiva lisälasku..) Mut kyllä ultrattiin lääkkeiden annon jälkeen, ennen kun lähdin sairaalasta..
  14. ^^ tohon nolotusasiaan.. Oon käyny alakautta tehdyssä ultrassa ja ultran suoritti mies. Mietin siinä tilanteessa, että voishan se ehkä ensimmäisellä kerralla olla vähän "omituinen" tilanne, kun oma mies seisoo vierellä kun toinen mies ronklaa alakertaa (eli työntää sinne kepin) Siis eihän siinä pitäis sinänsä olla mitään ihmeellistä, mutta veikkaan että ensimmäisellä kerralla vois olla omalla miehellä (ja samalla mulla) vähän hassun omituinen olo, kun koko tilanne on uusi..
  15. Neiti.Aurinko, kiitos tsempityksestä! Lämmitti mieltä. Lohduttavaa kuulla tuosta sinun toisesta raskaudesta, on varmasti ollu ihana tunne ultrassa kun saa kuulla, että kaikki on hyvin. Selvisikö koskaan, mistä vuotosi johtui?